Dejan Nešković 801 Napisano Maj 6, 2018 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Nisam uspeo da nadjem ovakvu temu, pa htedoh da pitam za iskustva. Na prethodnim koferima sam imao grill i iako me je dobro sluzio, uvek dodjemo do toga da zbog tezine samo grilla, prilikom manipulacije, pre ili kasnije dodje do nekog zazora izmedju poklopca i tela kofera. Ili, kad podignem poklopac, brinem da ga tezina grilla ne pokida. Stoga, razmisljam o stavljanju alki (4 komada) umesto grilla. Interesuje me koje alke (da li D ili okrugle sa navojem), od kog materijala, koje velicine, sa kojim sistemom kacenja (nitne, sraf i matica...)? Pokusao sam da nadjem nesto sto rade firme koje prave kofere, ali nisam uspeo, pa kontam da cu biti ogranicen na domacu radinost. Ako neko ima iskustva, puno bi mi znacilo da ih podeli. Unapred hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10489 Napisano Maj 6, 2018 Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim mnogo jednostavnije resenje, uzmem mrezu, stavim je preko kofera, zakacim prednji deo na rukohvat, a kroz zadnji deo mreze provucem gurtnu sa kukom i zakacim na nosac kofera, i onda trpam stvari u mrezu, lako i prosto i ne upropastavam kofer busenjem rupa za gril/kuke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Maj 6, 2018 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Sto ti dobra ova CB500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10489 Napisano Maj 6, 2018 Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Da znas da jeste, hvala Bude mi nekad zao sto sam je prodao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Maj 6, 2018 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Biker-Boy je napisao: Da znas da jeste, hvala Bude mi nekad zao sto sam je prodao Treba UVEK da ti bude zao, to je jednostavno predivan lak motor, ima svega sto treba vozacu, i snage a ipak da ne cima bezveze, ugodan za daleka putovanja, jednostavan za odrzavanje ..... ma samo na silu bi mogao covek da nadje mane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Maj 8, 2018 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na jednom od prošlih kofera stavio U kuke. Verovatno su bile malo prevelike, ali sam hteo da bez problema provlačim i krajeve zatezača (imao sam dugačke gume pa sam ih šnirao napred-nazad). U svakom slučaju ima ih raznih veličina, od prohroma su i kupljene u nautičkoj prodavnici. Posebno sam pazio da uzmem one sa pločicama sa obe strane umesto šajbni da smanjim pritisak na plastiku. Cena je, mislim, bila oko 2E komad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2096 Napisano Maj 8, 2018 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Moj je rucno radjen muski napravljen jer dosta toga umem da nakacim ko indijac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Види шта сам ја нашао на задату тему: - https://www.aliexpress.com/item/M3-4-5-6-8-10-12-14-16-36-304-Stainless-Steel-Lifting-Eye-Bolt/32799017829.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.R9U3Fy - https://www.aliexpress.com/item/10pcs-M3-M4-M5-M6-M8-Eye-Nut-Stainless-Steel-Marine-Lifting-Eyenut-Ring-Nut-Loop/32826322251.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.R9U3Fy итд... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Maj 8, 2018 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim isti sistem kao kolega " Biker-Boy ", samo sto ja zadnju stranu kacim za rukohvat kofera. Imam dve pauk mrezice i one mi za sada odlicno odradjuju posao. Na sam kofer spakujem dusek na naduvavanje i vezem ga sa jednom mrezicom. Na njega posle ide kesa u kojoj su kisna odela i preko nje ide druga mrezica koju kacim za prvu. izmedju se tu posle nadje mesta i za patike, flasu sa vodom, itd....itd... Alke sam razmisljao da stavim na gornju stranu bocnih kofera, tako da i tu po potrebi moze nesto da se veze sa mrezicom. Mrezica je obavezna oprema i planiram da nabavim jos 2-3 komada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano Maj 8, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pazario plasticne alke bas za tu namenu u motolandu, mislim da su bili oko 800 din 4 kom, ove su za kappa bocne kofere kao dodatak, ali svakako pasuju gde god rupu ubusis... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Maj 11, 2018 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na iznetim iskustvima. Na zalost, od kako su mi jednom na auto putu ispale patike iz mrezice (zajedno sa celom vrecom za kacigu i jos nekim stvarima, najverovatnije mojom krivicom), vise ne verujem u to da umem lepo da pricvrstim mrezicu (iako je imam). Boki je pomenuo ove alke, nasao sam nesto slicno kod nas, ali deluju tesko (mozda su ove kineske laganije). U alke mi deluju bas kul, a ove male plasticne bih stavio na bocne kofere. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Maj 13, 2018 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan A, gde si nasao ove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scorpija 2025 Napisano Maj 13, 2018 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan https://www.aliexpress.com/item/M3-4-5-6-8-10-12-14-16-36-304-Stainless-Steel-Lifting-Eye-Bolt/32799017829.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.R9U3Fy Ovo sam ja isto nasao kod nas u prodavnici srafovske robe mislim da je bilo 50din.kom M 6mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Maj 13, 2018 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, boki.64 je napisao: A, gde si nasao ove? Na pijaci u Leskovcu :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Maj 17, 2018 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan On 13.5.2018. at 21:02, Dejan Nešković je napisao: Na pijaci u Leskovcu :-) Danas sam svratio u jednu prodavnicu nautičke opreme u komšiluku i našao ovakve alke, povoljno, ... 200 din/kom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Maj 20, 2018 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako je ispalo. Samo da uzmem neki crni sprej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Maj 20, 2018 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Dobio je uši 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 622 Napisano Maj 20, 2018 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 410 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi onaj teksturisani za branike. Taj se ne skida lako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Maj 21, 2018 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Šta si uzeo ovo, 10-ku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Maj 21, 2018 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 8ica. One jeftinije gurtne, šarene, prolaze cele. Same alke imaju težinu... ali i dalje je bolje nego ceo grill. A kako će da drži, videćemo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Jun 1, 2018 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako su meni "legle". Ja narucio sa Alija, prohromske. Postavio sam ih u rupe gde je bbio "rostilj", zato je raspored malo cudan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MiltenGo 29 Napisano Jun 3, 2018 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: piaggio X9 250 evo Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam postavio alke. Nabavljene na Bulevaru u prodavnici šrafivske robe. 4 alke sa spoljnim navojem M6, 4 podloške sa gumom, 4 podloške obične i 4 matice M6 oko 400 din.Послато са ASUS_Z010D уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Jun 3, 2018 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo, ali mislim da treba sa unutrasnje strane kofera da se stavi neka vrsta podloske (lim, aluminijum, itd...) koja ima vecu povrsinu ? Samo sraf po meni nije dovoljan, moze lako da se izvali alka od veceg tereta ili naglog kocenja i tako upropasti/osteti poklopac kofera. Ja bih na primer iznutra stavio parce aluminijuma i tako povezao dve zadnje i dve prednje alke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MiltenGo 29 Napisano Jun 3, 2018 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: piaggio X9 250 evo Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo, ali mislim da treba sa unutrasnje strane kofera da se stavi neka vrsta podloske (lim, aluminijum, itd...) koja ima vecu povrsinu ? Samo sraf po meni nije dovoljan, moze lako da se izvali alka od veceg tereta ili naglog kocenja i tako upropasti/osteti poklopac kofera. Ja bih na primer iznutra stavio parce aluminijuma i tako povezao dve zadnje i dve prednje alke. podloške su naravno stavljeneSent from my VS810PP using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Jun 4, 2018 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, MiltenGo je napisao: podloške su naravno stavljene Sent from my VS810PP using Tapatalk O.K. Vidim da ih na slikama kod "boki.64" nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...