Peđa 0 Napisano April 20, 2018 U prolazu, 4 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: NSU Pretis, YAMAHA DRAGSTAR Prijavi odgovor kao problematičan Da bih registrovao NSU Pretis 175 iz 1960. godine koji sam uvezao iz Hrvatske traže mi koje je osovinsko opterećenje. Taj podatak nema u saobraćajnoj dozvoli. Zna li neko kako mogu da dođem do tog podatka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano April 20, 2018 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Podeli nosivost na dva i to je to. Otkad to ide za dvotockase, ili ova nasa nebulozna "pamet" ide u totalnu krajnost ili te neko razvlaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15789 Napisano April 20, 2018 moto merkat °°, 4984 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ko ti to trazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano April 20, 2018 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Pošalji mi na mejl sliku saobraćajne i ID pločice sa rama da pokušam da ti pronadjem. darko.stevanovic@dekra.com Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 20, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Po tehničkim podacima, maksimalno opterećenje na osovini zadnjeg točka je 200 kg. Na osovini prednjeg točka je maksimalno opterećenje 93 kg, 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano April 21, 2018 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan To je staticko opterecenje osovine u mirovanju i recimo da je fabrika dimenzionisala lezajeve, opruge i viljuske u skladu sa nekim primarnim zahtevima. Ali u praksi je osovinsko opterecenje motocikla je ispod svake kategorizacije "nosivosti" javnih puteva i koristi se jedino u nekim proracunima veka upotrebe nekog javnog puta. U sustini, ukoliko se nekom saobracajcu ucini da ste pretovareni, ima pravo da izmeri tezinu vozila sa prtljagom i putnicima. Ako to prelazi maksimalnu dozvoljenu tezinu, sledi kazna po zakonu ali tu opet nema nigde razdvajanja na prednju i zadnju osovinu kad su dvotockasi u pitanju. Tako da mi je malo cudno ako to stoji u registracionom listu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peđa 0 Napisano April 21, 2018 U prolazu, 4 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: NSU Pretis, YAMAHA DRAGSTAR Prijavi odgovor kao problematičan Ocarinio sam motor ali mi u nekoj agenciji koja treba da izda papir za prvu registraciju traže taj podatak jer im program zahteva da se nešto unese u rubliku. Moraju da navedu i izvor podatka, znači ne može varijanta "čuo sam rekao mi čovek". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 21, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan E pa kaži im da upišu ovo što sam ti napisao, a za " izvor podataka " nek upišu " Fabrika " ! Takođe im reci da su ti NSU motocikli svojevremeno bili u voznim parkovima naše policije i vojske, pa ako ne veruju fabrici nek se raspitaju u policiji i vojsci ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...