Jump to content

Moto Zajednica

HONDA CX-500 iskustva, saznanja,informacije

Recommended Posts

• U prolazu, 50 postova
  • Lokacija: Sunshine State - HERZEGOVINA N 42°42.757' E018°20.748'
  • Motocikl: Yamaha XT660ZA, BMW C-400X , Kymco People S 504T

Da li je neko nekad imao ovaj motor i da li ga je vozio i kakva su eventualna iskustva sa ovim motorom po pitanju kvaliteta voznih osobina i možda nekih mana u toku upotrebe ukratko sva saznanja koja bi koristila jer želio bih da nabavim taj motor.[/img]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Po priči ljudi koji su ga vozili cx 500 spada u kategoriju "nepoderivi univerzalni japanski motor".

Upoznao sam skoro nekog lika iz Bogatića (drži neke benzinske pumpe) koji ima baš tu hondu s početka 80-ih. On je prvi vlasnik, prešao je oko 16000km sa njom. Tip se vozi vikendom i to kad stigne, a po njegovoj priči ne stiže često. Možda bi ga čak i prodao.

Ako si zainteresovan pošalji pp Endurcu. On je prodao svoj motor dečku koji radi za njega pa ćeš tako i doći do telefona od vlasnika motora.

http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CX_series

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Imao sam ga 1995 god. Vezuju me mnogo lepe uspomene za taj motor, mozda i zato sto mi je bio prvi veci motor.

Dolivas ulje i vozis. Kardan. Jednostavan i praktican.

Jako udoban za duze ture. Ja sam ga prodao sto mi je bio spor, a posle toga sam sto puta zazalio. Sledeci je bio cucavac sa koga sam se razbio.

Ako ga uzmes, uzivaces u voznji!

• Drug član, 1854 postova

procesljaj malo po forumu, mislim da jedan clan ima par komada, a i jedan clan is slovenije takodje ima par komad i clan je neko cx kluba. ako me secanje dobro sluzi.. :)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Mnogo iskustava (i mnogo komada) ima nas clan Minch iz Skoplja. Ja imam jedan Service Manual od 1GB velicine za nju.

• Drug član, 1261 postova

Jedini problem sa motorciklom je da je skoro izumro. Jurim delove već četri meseca, a još nisam našao klipove, karike ili ceo ispravan agregat, Sve informacije su zastarele ili prokleto daleko. Iz istog razloga ne preporučujem, masovan motorcikl koji je postao egzotika. Ne kažem da te neće sluziti , ali polovnih delova više nema.....

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: HONDA VFR 800 Fi

Imao jednu 4 godine i prodao ga 2000 godine. Veoma udoban i pouzdan sa vodenim hladjenjem koje za ono doba bilo retkost. Univerzalno upotrebljiv i za grad i za put. (Legenda kaze da je jedno vreme 80% kurirskih sluzbi u Londonu koristilo ovaj motor.) Mane: Maksimalna brzina oko 175 km na sat, 50 KS, (sto nije bas mnogo za dva putnika) i dosta neubedljiva prednja kocnica. Takodje, dimenzije guma su zastarele. Sto se tice delova nisam imao nikakvih problema a slucajno sam provalio da svaka moto radionica u Grckoj ima brdo polovnih delova, bar krajem 90 tih.

Ako si zadovoljan da putujes  130-140 na sat, motor je potpuno OK.pri kupovini obrati paznju na stanje izduvnih cevi, pre svega krivina, jer ako su propale (a to je cest slucaj) moraces da pravis nove ili da se snalazis za originale. Postoji sajt ljubitelja CX a iz Svedske, potrazi na guglu.

• U prolazu, 50 postova
  • Lokacija: Sunshine State - HERZEGOVINA N 42°42.757' E018°20.748'
  • Motocikl: Yamaha XT660ZA, BMW C-400X , Kymco People S 504T

Ljudi hvala vam na dosadašnjim savjetima i iskustvima u vezi Honde, a u međuvremenusam naišao i na podatak da se proizvodila u TURBO  verziji

čak sam je našao i na oglasima za prodaju doduše u Americi pa imade li iko to u nas......

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Ljudi hvala vam na dosadašnjim savjetima i iskustvima u vezi Honde, a u međuvremenusam naišao i na podatak da se proizvodila u TURBO  verziji

čak sam je našao i na oglasima za prodaju doduše u Americi pa imade li iko to u nas......

Hmmmmmmmmm...jako teško. Bila je jedna kawa 750 turbo u Beogradu 84-85, kupljena nova u Italiji, vozio ju je izvesni Lola a kakva je sudbina tog motora bila đavo bi ga znao

• Drug član, 1261 postova

Evo ti telefon coveka iz Rakovice koji prodaje CXa. Nisam video motor. 064/1111261

Vuijca ako se nevaram. Ako je to taj motor znam ga već petnaestak godina. Malo prešao, kupljen od prvog vlasnika koji ga takodje nije nešto ni vozio.

Nije baš u reprezentativnom stanju, ali ne znam ni kakva je cena, ali ništa što nalo TLC -a nemože da sredi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja