Markone88 4907 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav narode, Razmisljam o kupovini dvotockasa izmedju 600 i 900 cc. Motor bih najvise vozio na duze ture, ali bih voleo da motor lepo izgleda. Izbor mi je spao na Suzuki GSF650 Bandit S (2007-2009) ili Yamaha FZ6 Fazer (2005-2007) ili Yamaha TDM900 (2002-2004). Visok sam 192, i vise volim uspravan tip sedenja. Koliko sam se raspitao, od svih ovih, najbolje se na niskim obrtajima vozi Bandit i najtezi je od pomenutih motora. Molio bih za neke korisne savete i iskustva sa navedenim motorima. P.S. Vec sam prelistao sve teme i nisam nasao ono sto me zanima. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17410 Napisano Mart 27, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Od ova tri ja bih izabrao TDM900. Za duža putovanja što veća kubikaža, bolja vožnja i TDM po koncepciji i gabaritima spada u kategoriju nekog putnog enduro motora (što je za tvoje gabarite povoljno). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13433 Napisano Mart 27, 2018 Ne silazi, 7541 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan TDM bez konkurencije. Univerzalno ozbiljna mašinerija. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4907 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, zika56 said: Od ova tri ja bih izabrao TDM900. Za duža putovanja što veća kubikaža, bolja vožnja i TDM po koncepciji i gabaritima spada u kategoriju nekog putnog enduro motora (što je za tvoje gabarite povoljno). Hvala na savetu I meni se taj najvise svidja, samo je najstariji od svih. Nasao sam kod Dejana u Subotici ima iz uvoza iz Svajcarske jedan lepo model, ali nema ABS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4907 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Alekre said: TDM bez konkurencije. Univerzalno ozbiljna mašinerija. Iako nema ABS? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Throttle Addict 947 Napisano Mart 27, 2018 "Trtl", 584 postova Lokacija: Sabac Motocikl: BMW K1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Kolega je krajem prosle godine kupio od Denisa TDM-a 850, kad smo isli da pogledamo motore probali smo i TDM 900 i Fazer 600 FZ6 2008. Ja sam visok 189cm i na Fazeru sam se osecao skuceno i nagnut ka guvernali dok na TDM-u 850 i 900 sam sedeo skroz uspravno i normalno savijenih kolena kao na stolici. Par puta sam uzimao od kolege motor da provozam i stekao sam neki utisak da je udobniji od mog FJR-a, ali ja moju nuklearku ne menjam Bandit S 650 nisam imao priliku da vozim ali sam vozio stariju verzijuGSF600N i koliko se secam veoma slican polozaj sedenja kao na Fazer-u. Skoro sam bio kod Denisa i video jedan lep primerak TDM-a 900, evo i fotke: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17410 Napisano Mart 27, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan ABS je odlična stvar (imam ga na svom motoru) i teško bih se odrekao toga (jer sam već navikao). Međutim pre toga godinama sam vozio bez ABSa i uopšte mi nije nedostajo. Prema tome,ukoliko si već navikao na ABS ne bih ti preporučio da uzimaš bez toga, ukoliko nisi imao ABS do sada nećeš ni da primetiš da a nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 818 Napisano Mart 27, 2018 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Moraš sve da ih probaš, da bi znao na čemu si. Ja vozim Bandit 650 S, i meni je super, lako se vozi, ali ja sam 180 visok. Bojim se da bi tebi bio skučen. Cenim da je TDM tu najbolje rešenje, ali ipak probaj... Inače, te priče o težini batali, kad počneš da voziš, videćeš koliko ti je motor lagan ili težak za manevrisanje. Recimo, ja kada sam birao motor, izbor je pao na Hondu CBF ili Suzuki Bandit S. Bandža je kao bio "težak", dok za Hondu to nigde nisam pročitao..... Iako je teža od njega ceo 1 kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Mart 27, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno TDM900. Tesko da se bandit vozi najbolje na niskim obrtajima, ne znam po cemu je to neko zakljucio. Svakako je bolja situacija od starog bandita i verovatno fazera zbog dodatnih 50 kubika ali ne verujem da se vozi bolje na niskim od TDM-a. Bandit 650 je gabaritniji od fazera ali tehnicki zaostaje za njim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4907 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, zika56 said: ABS je odlična stvar (imam ga na svom motoru) i teško bih se odrekao toga (jer sam već navikao). Međutim pre toga godinama sam vozio bez ABSa i uopšte mi nije nedostajo. Prema tome,ukoliko si već navikao na ABS ne bih ti preporučio da uzimaš bez toga, ukoliko nisi imao ABS do sada nećeš ni da primetiš da a nema. Hvala na savetu, nisam do sada vozio na duze staze motore ovakvih gabarita. Vozio sam skutere od 50 do 500 cc, vozio sam par R motora od 125 cc, i vozio sam Yamahy xj900 (1996). Sad sam se odlucio na motor koji mogu da vozim lepo i odrzavam lepo, da ga ne menjam jedno 3-5 godina. tako da sam sve blizi TDM-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4907 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, WoodyRider said: Moraš sve da ih probaš, da bi znao na čemu si. Ja vozim Bandit 650 S, i meni je super, lako se vozi, ali ja sam 180 visok. Bojim se da bi tebi bio skučen. Cenim da je TDM tu najbolje rešenje, ali ipak probaj... Inače, te priče o težini batali, kad počneš da voziš, videćeš koliko ti je motor lagan ili težak za manevrisanje. Recimo, ja kada sam birao motor, izbor je pao na Hondu CBF ili Suzuki Bandit S. Bandža je kao bio "težak", dok za Hondu to nigde nisam pročitao..... Iako je teža od njega ceo 1 kg Definitvno bih probao sva tri, ali nece bas svi da daju motor na "probu" pri kupovini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4907 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 39 minutes ago, Throttle Addict said: Kolega je krajem prosle godine kupio od Denisa TDM-a 850, kad smo isli da pogledamo motore probali smo i TDM 900 i Fazer 600 FZ6 2008. Ja sam visok 189cm i na Fazeru sam se osecao skuceno i nagnut ka guvernali dok na TDM-u 850 i 900 sam sedeo skroz uspravno i normalno savijenih kolena kao na stolici. Par puta sam uzimao od kolege motor da provozam i stekao sam neki utisak da je udobniji od mog FJR-a, ali ja moju nuklearku ne menjam Bandit S 650 nisam imao priliku da vozim ali sam vozio stariju verzijuGSF600N i koliko se secam veoma slican polozaj sedenja kao na Fazer-u. Skoro sam bio kod Denisa i video jedan lep primerak TDM-a 900, evo i fotke: Da li je ovaj motor trenutno na prodaju? jel ima nekih informacija o motoru, cena, godiste, odrzavanje, kilometraza? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Throttle Addict 947 Napisano Mart 27, 2018 "Trtl", 584 postova Lokacija: Sabac Motocikl: BMW K1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ovaj motor trenutno na prodaju? jel ima nekih informacija o motoru, cena, godiste, odrzavanje, kilometraza?Saljim ti sve u PM.Sent from my SM-J530F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1714 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 826 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Tdm 900 je malo sirov,trza na bas malim obrtajima,dok mi bandit 650 i na 30kmh u 6 brzini poteze bez stresa,i ima lep polozaj ja sam 187 cm. Tezak je samo kad ga guras po travi.po dvorištu.Послато са Redmi 3 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4907 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, idanijel said: Tdm 900 je malo sirov,trza na bas malim obrtajima,dok mi bandit 650 i na 30kmh u 6 brzini poteze bez stresa,i ima lep polozaj ja sam 187 cm. Tezak je samo kad ga guras po travi.po dvorištu. Послато са Redmi 3 уз помоћ Тапатока Ja sam za Bandit S, 2007 godiste, vodeno hladjen sa 86 KS cuo samo reci hvale. I dalje sam u izboru, naginjem najvise na TDM zbog njegove robusnosti, mada imam i lepu ponudu bas za Fazera 2006 god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1714 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 826 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Dobri su i tdm i gsf .tdm sam vozio 3 sezone,a gsf sezonu.Послато са Redmi 3 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 27, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Razmisli i o ova dva turera! Oba imaju sjajan polozaj sedenja, agregati su mapirani tako da daju najveci obrtni moment u srednjim obrtajima,pouzdani,dobri,zabavni za voznju. Putne brzine su im vise u odnosu na Tdm. Tdm je super motor ali je prespor na autoputu. Njegova ergonomija, polozaj vozaca , sve je podredjeno udobnosti,a ne brzini. Ovi motori se mogu terati dosta brze. Na Tdm-u vozac je kao jedro koje ga koci, na brzinama preko 140 otpor vetra je prejak i to smeta ponasanju motora. Ako volis da dosadnu deonicu prodjes sto brze ili te jednostavno radi brzina, nemoj kupovati Tdm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4907 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, Astral said: Razmisli i o ova dva turera! Oba imaju sjajan polozaj sedenja, agregati su mapirani tako da daju najveci obrtni moment u srednjim obrtajima,pouzdani,dobri,zabavni za voznju. Putne brzine su im vise u odnosu na Tdm. Tdm je super motor ali je prespor na autoputu. Njegova ergonomija, polozaj vozaca , sve je podredjeno udobnosti,a ne brzini. Ovi motori se mogu terati dosta brze. Na Tdm-u vozac je kao jedro koje ga koci, na brzinama preko 140 otpor vetra je prejak i to smeta ponasanju motora. Ako volis da dosadnu deonicu prodjes sto brze ili te jednostavno radi brzina, nemoj kupovati Tdm. Hvala za detaljan savet. Sta mislis o GSF650 Bandit S, to mi je trenutno u cenovnom rangu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 27, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan To je odlican motor. Ko kaze suprotno,laze. Nema tu previse razlika. kupi ti onaj koj ti se najvise svidi i koj ti najvise legne kao vozilo. Al da znas da ti Tdm nikad nece pruziti neko uzivanje u brzini kao sto ti ova 3 modela gore nikad nece pruziti udobnost Tdm-a. Ako hoces obe stvari,moras kupiti Fazer 1000 ili Fjr ili tako neki model tog tipa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3151 Napisano Mart 27, 2018 Drug član, 1066 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pored svih nabrojanih moj izbor bi definitivno bio Fazer 800 .. e ovo je ozbiljna mašina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13433 Napisano Mart 27, 2018 Ne silazi, 7541 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Astral, 900ka ide bez problema autoputem. Par puta sam potegao do 200, bez problema. Čisto iz radoznalosti kada sam ga kupio. Inače, za te brzine na autoputu je potreban zamenski veliki vizir i on rešava te stvar... Taj osećaj gasa isključeno/uključeno što pominje Danijel se rešava isključivanjem klapne na usisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Mart 28, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, SlobodanR1 said: Pored svih nabrojanih moj izbor bi definitivno bio Fazer 800 .. e ovo je ozbiljna mašina Samo sto je on jedno 3000e skuplji od pomenutih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Mart 28, 2018 Drug član, 1070 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan A V strom 650 (1000)? Po dimenzijama(među osovinsko rastojanje) je jedan od najvećih motora i uspravno se sedi, a obrtni moment je na niskom broju obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3151 Napisano Mart 28, 2018 Drug član, 1066 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan I Fazer 600 i Suzuki su ovo godište..Jeste ovaj skuplji, jbg nije napisao koliko novaca je spreman da izdvoji.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki89 92 Napisano Mart 28, 2018 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT-09 2018, Yamaha MT-07 Prijavi odgovor kao problematičan Za tvoju visinu bih isao na tdm-a.. mislim da bi ti fazer bio mali.. meni je sa 182cm bio taman.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...