Jump to content

Moto Zajednica

Honda Forza 300/350

Recommended Posts

• Drug član, 3709 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ja sam nedavno vratio OEM suvi varijator umesto masnog Polini-a na svom skuteru. Nezgodno mi je da ga perkam i mackam ispred zgrade, nemam garažu, ebiga, pa ko velim vratiću ga u sledećoj turi. I obradio sam na strugu OEM kvačilo i zvono, po Daretovim instrukcijama, očistio i podmazao klizače tanjira i tako to.

Prvih par desetina km je bilo vrh, a onda ponovo počelo da podrhtava na malom gasu, i to žešće. Baš sam se razočarao, i počeo da se pitam gde li to grešim, majku mu. Ali, primetio sam da je svakim pređenim kilometrom sve bolje. Trebalo je bogami nekih 300 km da sve to nalegne lepo, odnosno da lamele krenu da hvataju celom površinom kako treba.

Sada je opet vrh vrhova! Sve ide glatko kao bebina guza! Nema razlike da li idem 5 km/h ili 50+ na čas... glatko brate, i fino :) 

I opet da kažem, dobar CVT kod skutera je pola skutera. Da li ide glatko ili drnda ili škripi, razlika je između- "jedva čekam da vozim" i "uh što me nervira ovo *ovno" :)

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Forza 350

Bio sam na prvom servisu u Delti.

Vibracije pri malim brzinama su mi se nesto bas smanjile, ne znam da l je naleglo sve malo bolje nakon prvih 1000km, uglavnom sad jedva blago zavibrira na malim brzinama (5kmh), pa nisam imao osnova za zalbu. Kaze serviser da je tako na svakom.

Sto se tice servisa,  nisu mi naplatili, iz razloga sto sam imao problem sa nestegnutim srafom volana.

Stekao sam utisak da se bas trude da kao kupac budem zadovoljan, tako da od mene imaju veliki plus. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• U prolazu, 4 postova

Pozdrav ljudi, planiram kupovinu maxi scootera, pa mi je za oko zapala Honda Forza 350. Bio sam i u salonu i zaista mi sve odgovara. Cackajuci po netu naleteo sam na jos jedan skutercic. Naime, u pitanju je Zontes e350. On je jeftiniji cca 1000e (ukoliko uzmemo u obzir da se ne dobija kofer). Da li biste mogli da me mozda posavetujete pre kupovine? 

• U prolazu, 38 postova
1 minute ago, Djenergy said:

Pozdrav ljudi, planiram kupovinu maxi scootera, pa mi je za oko zapala Honda Forza 350. Bio sam i u salonu i zaista mi sve odgovara. Cackajuci po netu naleteo sam na jos jedan skutercic. Naime, u pitanju je Zontes e350. On je jeftiniji cca 1000e (ukoliko uzmemo u obzir da se ne dobija kofer). Da li biste mogli da me mozda posavetujete pre kupovine? 

Kakav zontes brate,uzmi hondu te 1000eu daces ih po motoru,i ako budes hteo da prodas hondu ces odma,a taj zontes tesko..

• Podržavam 3

• U prolazu, 4 postova
Pre 1 sat, BalkanBiker je napisao:

Kakav zontes brate,uzmi hondu te 1000eu daces ih po motoru,i ako budes hteo da prodas hondu ces odma,a taj zontes tesko..

Pa i ja sam tako razmisljao, ali rekoh hajde da pitam. Hvala.

Promenio član Djenergy

Bemliga, skuter bi valjalo da se kupuje zato što ti se model sviđa, misliš da je model dobar i odgovara ti. Ali kako god, i za pomenutu postprodaju nisam baš ubeđen. Ima na PA Forzi 350 iz ove godine, pod garancijom, jeftiniji za 1.000€ nego novi. A i onih par godina starih, za 2.000€ manje, pa i one stoje na oglasima. Zontesu ako spustiš cenu 2 iljadarke, ima da ode u roku od 'odma ;)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Ako neko od Vas misli da samo stavi motor na oglas iako je skoro nov, održavan ili u garanciji, a zatim isti dan dodje kupac i isti iskešira grdno se vara, Boža lepo kaže svi ti motori stoje danima ili mesecima na oglasima. Kupi šta ti se svidja, ima više opreme, bolje performanse, a vremena se menjaju, jeste da su AAA marke u prednosti, ali nisu ni ljudi više ovce, gomila komentara o upitnom kvalitetu i šta zaista plaćamo onda ?

• Podržavam 1

• Drug član, 3040 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
18 hours ago, BalkanBiker said:

Jel si probao Zontesa? 

Strpa Hondu u džep po svemu. Ko ne veruje meni nek ode i proba. 

2024. godina je, svet se malo promenio. A ja sam čovek koji se kune u Hondu. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 5

Ono što je dobro, mislim da uopšte nema lošeg modela maxi skutera u ponudi novih, bez obzira na marku. Svaki ima neke svoje prednosti kao i mane falabogu. Nekad negde treba malo zavrnuti rukave, negde po nešto doplatiti, ali i to je u redu.

Kupac treba da gleda šta mu više odgovara po ceni, podršci, servisu...dal mu se sviđa i odgovara, i da bira. A etikete, ma nebitno.

• U prolazu, 38 postova
2 minutes ago, boza_kg said:

Ono što je dobro, mislim da uopšte nema lošeg modela maxi skutera u ponudi novih, bez obzira na marku. Svaki ima neke svoje prednosti kao i mane falabogu. Nekad negde treba malo zavrnuti rukave, negde po nešto doplatiti, ali i to je u redu.

Kupac treba da gleda šta mu više odgovara po ceni, podršci, servisu...dal mu se sviđa i odgovara, i da bira. A etikete, ma nebitno.

To sto kazes etikete nebitno,ja cu ti reci da je jako bitno. Uzmi neki zontes montes tamo ili sta vec,provozaj,oseti te jeftine plastike kako krckaju,ckripe na svakoj neravnini,pa onda te to nervira,pa pojavi neki kvar pa te i to nervira... pa lamela losa ckripi pri startu,e brate nije vredno to para koje dajes,lepo dodas koji denar i kupis hondu. A to performanse..dali ima 1 - 3 konja vise ili manje koga briga,uzmi 600cc ako zelis da osetis razliku a nemoj se uopste truditi da uporedjujes 2 350cc da jedan ima 24ks a drugi 26. I naravno ako ne svidja ti se forza,uzmes ADV 😀 imas izbor,a zontes nemoj u ovu klasu.

• U prolazu, 38 postova
31 minutes ago, boza_kg said:

A jel? A zar ti ne reče da si menjao kvačilo na Hondi? Kako to onda?

Jesam menjao,dali sam imao potrebe ? Nisam,i opet cu da promenim nesto za aftermarket. Volim forzu i zelim sve sto je najbolje da ugradim :)

• BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT
pre 54 minuta, BalkanBiker je napisao:

To sto kazes etikete nebitno,ja cu ti reci da je jako bitno. Uzmi neki zontes montes tamo ili sta vec,provozaj,oseti te jeftine plastike kako krckaju,ckripe na svakoj neravnini,pa onda te to nervira,pa pojavi neki kvar pa te i to nervira... pa lamela losa ckripi pri startu,e brate nije vredno to para koje dajes,lepo dodas koji denar i kupis hondu. A to performanse..dali ima 1 - 3 konja vise ili manje koga briga,uzmi 600cc ako zelis da osetis razliku a nemoj se uopste truditi da uporedjujes 2 350cc da jedan ima 24ks a drugi 26. I naravno ako ne svidja ti se forza,uzmes ADV 😀 imas izbor,a zontes nemoj u ovu klasu.

U medjuvremenu su se malo promešale karte pa sad plastike i kvačilo na 'Ondama škripuće i krcka a kod Čajniza uklopljeno i šapuće. A i snaga nije 1 - 3 konja nego Boga mi celih 7-8. Pa u startu nešto preko 2 'iljade jeftinije pa se dobije još po neka dodatna oprema...

Tako da puno toga što si ti naveo kao aksiome ipak ne stoji. Bez želje da držim bilo kome stranu, za svoje pare svako pazari šta mu srcu milo, samo treba realno sagledati stvari, bez predrasuda...

• Podržavam 1

• U prolazu, 38 postova
22 minutes ago, alexanto said:

U medjuvremenu su se malo promešale karte pa sad plastike i kvačilo na 'Ondama škripuće i krcka a kod Čajniza uklopljeno i šapuće. A i snaga nije 1 - 3 konja nego Boga mi celih 7-8. Pa u startu nešto preko 2 'iljade jeftinije pa se dobije još po neka dodatna oprema...

Tako da puno toga što si ti naveo kao aksiome ipak ne stoji. Bez želje da držim bilo kome stranu, za svoje pare svako pazari šta mu srcu milo, samo treba realno sagledati stvari, bez predrasuda...

Neka bude i 10,nije me briga,i uopste to ne gledam. Ako budem kupio drugi bice to suzuki,yamaha,kawasaki ili opet honda,nista drugo,a ti uzmisi "monte" jer ima 5 konja plus 😀 to je moje mislenje,cenim i tvoje,zato ima da se bira ko sta hoce, a to sto mislis da si zastedeo na startu 1000eu to ces da das,a gratis ti je nervoza,pozz

Promenio član BalkanBiker

• Ne silazi, 7383 postova
  • Motocikl: TDM 900

Svi su popustili sa kvalitetom a pogotovo u klasi skutera i to važi i za brendove.

Seti se samo starih skutera od 50 kubika, tipa Piaggio Sfera, Aprilia SR50, Aerox, star Neos... Šutneš plastiku ona se samo vrati u prvobitan položaj. Toga više nema.

• U prolazu, 38 postova
4 hours ago, Alekre said:

Svi su popustili sa kvalitetom a pogotovo u klasi skutera i to važi i za brendove.

Seti se samo starih skutera od 50 kubika, tipa Piaggio Sfera, Aprilia SR50, Aerox, star Neos... Šutneš plastiku ona se samo vrati u prvobitan položaj. Toga više nema.

To je tacno,slazem se u potpunosti. Nije to sto je bilo,ali od zontesa je ipak bolje i nemoze da se uporedi!

Promenio član BalkanBiker

Prijatelju, japanci više ne prave skutere, ne znam dal znaš? Sitna je to para više za njihov nivo razvoja.

Sad to rade kinezi, indijci, mali žuti iz Malezije,Vijetnama... zemlje u razvoju. 

• U prolazu, 36 postova

Pisah vec, imao Zontes t350, dakle nije skuter, ali mi cenovni rang daje za pravo da poredim ulozeno/dobijeno. Prodao sam Zontes u roku od jednog dana. Spustio cenu desetak-dva'es posto u odnosu na ono sto sam ja platio, naravno bez ikakve mane. Istom filozofijom sam prodavao i Audi, samo trajalo 4 meseca, tako da mi demantovan tradicionalni stav.
Elem, nisam probao, nego posedovao Zontes i Hondu. Na Zontesu ni jedna plastika ne krcka ni u jednoj situaciji u voznji, na Hondi nije bas tako. Ubrzanje primetno bolje na Zontesu, kocnice bolje, vesanje nebo i zemlja.

E sad, "sto sam prodao, sto sam ovo ono kad sam tako pametan...". Zeleo sam da probam i Boze zdravlja opet cu menjati i probavati na ustrb finansija, jer volim. Polozaj sedenja mi je bolji na Hondi (ali vesanje ne), automatik za grad je bolji, ne greje medjunozje po gradu (mada imam decu - s tim sam zavrsio :) ).
Verujem da ce prica o premium brendovima da bledi polako, bar u ovoj cenovnoj kategoriji.
@BalkanBiker ako te ne mrzi, i Delta i AP imaju test vozila, testiraj sebe da li gresis, kakav god ishod da bude.

Skuplje kategorije ne komentarisem jer nisam imao.
Ko zna, mozda se i Kinezi iskvare kad krene optimizacija troskova.
U ovom trenutku, s obzirom da sam imao i jedno i drugo, primetno bolji T350.
I ja tupim, al pisem kako mislim da jeste, zapravo kakav sam ja utisak stekao.

Promenio član milosm
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 38 postova
7 minutes ago, milosm said:

Pisah vec, imao Zontes t350, dakle nije skuter, ali mi cenovni rang daje za pravo da poredim ulozeno/dobijeno. Prodao sam Zontes u roku od jednog dana. Spustio cenu desetak-dva'es posto u odnosu na ono sto sam ja platio, naravno bez ikakve mane. Istom filozofijom sam prodavao i Audi, samo trajalo 4 meseca, tako da mi demantovan tradicionalni stav.
Elem, nisam probao, nego posedovao Zontes i Hondu. Na Zontesu ni jedna plastika ne krcka ni u jednoj situaciji u voznji, na Hondi nije bas tako. Ubrzanje primetno bolje na Zontesu, kocnice bolje, vesanje nebo i zemlja.

E sad, "sto sam prodao, sto sam ovo ono kad sam tako pametan...". Zeleo sam da probam i Boze zdravlja opet cu menjati i probavati na ustrb finansija, jer volim. Polozaj sedenja mi je bolji na Hondi (ali vesanje ne), automatik za grad je bolji, ne greje medjunozje po gradu (mada imam decu - s tim sam zavrsio :) ).
Verujem da ce prica o premium brendovima da bledi polako, bar u ovoj cenovnoj kategoriji.
@BalkanBiker ako te ne mrzi, i Delta i AP imaju test vozila, testiraj sebe da li gresis, kakav god ishod da bude.

Skuplje kategorije ne komentarisem jer nisam imao.
Ko zna, mozda se i Kinezi iskvare kad krene optimizacija troskova.
U ovom trenutku, s obzirom da sam imao i jedno i drugo, primetno bolji T350.
I ja tupim, al pisem kako mislim da jeste, zapravo kakav sam ja utisak stekao.

Brate zontes t350 nije skuter,pomesao si stvari,sta hoces da krcka na motoru ? Pa skuter je 90% plastike,probaj ti zontes skuter :)

• U prolazu, 36 postova

U potpunosti se slazem, ali ima i Zontes gde da krcka, pa ne krcka. Vizir (el podesivi) i sve oko njega, bocne plastike, sve ono oko rezervoara. Konkretno mi to kod Honde smeta, sto preko jace (uobicajene beogradske) rupe, klapara mi ceo taj deo iznad prednjeg vesanja. 

Promenio član milosm

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon
2 hours ago, milosm said:

Konkretno mi to kod Honde smeta, sto preko jace (uobicajene beogradske) rupe, klapara mi ceo taj deo iznad prednjeg vesanja. 

Ja mislio da je to samo slučaj kod mene 😅

• Drug član, 3040 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
18 hours ago, BalkanBiker said:

Brate zontes t350 nije skuter,pomesao si stvari,sta hoces da krcka na motoru ? Pa skuter je 90% plastike,probaj ti zontes skuter :)

Jel si probao ti Zontes skuter ili pričaš što si čuo u kafani? 

Kolko si ga vozio? I šta si sve od motora do sad imao? 

• Drug član, 864 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 20 sati, Alekre je napisao:

Oo daa... Imao SR50... Koliko su tu puta plastike skidane, cupane pa vracane... I nikad im nista. Pola srafova pogubljeno bilo... I opet u voznji kao praćka nikad nijedna plastika zvecnula nije. 

U isto vreme drug imao Sprint Phantom-a. Mati mila, preko neravnina zvoni sve, instrument tabla hoce napolje preko kormana da iskoci, zivi uzas...

Piše na Wikipedii da je Aprilia prodala preko 800.000 komada modela SR50 kroz godine. To su bila druga vremena - tras pare = tras kvalitet.

A danas prodaju igračke iz Indije i Vijetnama za velike pare, pecaju na staru slavu, a skoro svaki kinez je em bolji em jeftiniji.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja