Zeljkamp 3291 Napisano April 7, 2021 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo fotografija od B8-ce nakon preuzimanja sa carinskog skladišta iz Subotice. Slikao sam je u ponedeljak. Original set felni sa letnjim gumama se nazire kroz prozor. Nakon dolaska u Beograd je odmah prodata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5603 Napisano April 7, 2021 Drug član, 2512 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam priliku nedelju dana da vozim b8 karavan, fourmotion. Auto je vrh! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano April 10, 2021 (promenjeno) ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Većina carinskih ispostava u celoj Srbiji su privremeno stopirale rad jer će, najverovatnije, doći do poskupljenja. Priča se da će poskupljenje biti veliko i da će za neka vozila skočiti za više od 100% ! Iskreno se nadam da do toga neće doći jer to ne odgovara apsolutno nikome. U najavi (danas kupljen) : Alfa Romeo Mito Quadrifoglio 1.4TB, benzin, 170ks, 2012. godište, sa 148.000km na satu i sa najjačim paketom opreme za ovaj model + dva seta felni i guma. Na fotografijama je prljav ali to će se lako i jednostavno rešiti. Promenio April 10, 2021 član Zeljkamp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano April 12, 2021 (promenjeno) ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Golf je stigao predveče I nisam stigao da ga fotografišem kako treba. Izvesno je da će sutra i narednih dana da pada kiša pa ću sačekati dok se ne prolepsa vreme. Tada ću da napravim dobre fotografije jer 6-ca baš dobro izgleda i odlično je očuvana. Što bi jedan moj drugar rekao, "šljašti". Promenio April 12, 2021 član Zeljkamp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 849 Napisano April 12, 2021 Zainteresovan, 296 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Колега свака част на аутомобилима које увозиш, иако се и сам бавим истим послом и тежим да увек имам добар аутомобил у понуди твоји аутомобили су заиста одлични и све похвале на томе! Надам се да ће се ова ситуација средити и да неће бити драстичнијег повећања дажбина што је свима у интересу... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano April 14, 2021 (promenjeno) ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Aktuelno : 1. BMW 318d Touring BMW 318 d touring iz CH WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM BMW 318 d touring iz CH, 2009. godište, Karavan, Dizel 1995 cm3, vozilo prešlo 290761 km... 2. Volkswagen Golf 6 1.4TFSi Volkswagen Golf 6 1.4 TFSi iz CH WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Volkswagen Golf 6 1.4 TFSi iz CH, 2010. godište, Hečbek, Benzin 1390 cm3, vozilo prešlo 155705... Link oglasa za Golfa ka mojoj Facebook stranici gde ima 80 fotografija : https://www.facebook.com/1463757686987020/posts/4502571306438961/ U najavi : 1. Peugeot RCZ 2.0HDi 2. Alfa Romeo Mito Quadrifoglio 1.4TB 3. BMW 520d xDrive Steptronic M PACK Promenio April 14, 2021 član Zeljkamp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6800 Napisano April 14, 2021 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za cenu....mislim da Alfa odlazi...juče. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano April 14, 2021 (promenjeno) ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pošto sa carinom još uvek ništa nije definisano, RCZ sam odlučio da oglasim u Švajcarskoj. Postoje nagoveštaji da će se od ponedeljka rešiti problem i ukoliko se RCZ ne proda do tada a ovde se reši situacija, onda on dolazi u Srbiju kao što sam prvobitno i planirao. PEUGEOT RCZ 2.0 HDI, Occasion, Diesel, 260'000 km, CHF 6'400.– WWW.AUTOSCOUT24.CH PEUGEOT RCZ 2.0 HDI für nur CHF 6'400.– | Standort: 6210 Sursee - Kilometerstand: 260'000 km -... Promenio April 14, 2021 član Zeljkamp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano April 19, 2021 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan BMW 318d više nije aktuelan ! Aktuelno : 1. VW Golf 1.4TFSi Volkswagen Golf 6 1.4 TFSi iz CH WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Volkswagen Golf 6 1.4 TFSi iz CH, 2010. godište, Hečbek, Benzin 1390 cm3, vozilo prešlo 155705... P.S. Što se carinjenja vozila tiče, još uvek nema novosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano April 22, 2021 (promenjeno) ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan VW Golf više nije aktuelan ! Carina i dalje ne radi... Jedini automobil koji imam u oglasima je, zbog blokade carine, oglasen u Švajcarskoj. PEUGEOT RCZ 2.0 HDI, Occasion, Diesel, 260'000 km, CHF 6'400.– WWW.AUTOSCOUT24.CH PEUGEOT RCZ 2.0 HDI für nur CHF 6'400.– | Standort: 6210 Sursee -... Alfa Mito je parkiran na carinskom skladištu u Srbiji već 7 dana. Promenio April 22, 2021 član Zeljkamp 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano April 29, 2021 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Peugeot RCZ više nije aktuelan ! Prodat je preko oglasa u Svajcarskoj kupcu iz Beograda koji se bavi poslom kao i ja. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano Maj 2, 2021 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Uskoro u ponudi : Fiat Freemont 2.0mjtd 2WD 170ks, manuelni menjač Decembar 2011. god. 140.500km, servisna, (nedavno odradjen veliki servis i kočnice), dva ključa itd... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano Maj 4, 2021 (promenjeno) ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Fiat Freemont je oglasen u Švajcarskoj. AutoScout24: Auto kaufen & verkaufen in der Schweiz WWW.AUTOSCOUT24.CH Auto Occasionen: AutoScout24 ist der bekannteste & grösste Online-Marktplatz für PKWs in der... Evo i par dodatnih fotografija. Promenio Maj 4, 2021 član Zeljkamp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano Maj 18, 2021 (promenjeno) ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Cene troškova za porez i carinu prilikom uvoza su drastično skočile, nastavljam sa oglašavanjem u Švajcarskoj i prekidam uvoz dok se nešto ne promeni. Alfa Romeo Mito je pre neki dan preuzet sa carine i za njega sam troškove platio 50% više nego što je to trebalo da bude pre nešto više od mesec dana. Recimo, za Ford Kugu koju cu najaviti u ovom postu, razlika u troškovima je veća za nestvarnih 1.400€ ! Uskoro će se na oglasima u Švajcarskoj pojaviti ova dva automobila : 1. Ford Kuga TITANIUM 2.0tdci 2WD 150ks iz 04.2017. godine sa 193.786km i najjačim paketom opreme. Od opreme ima sve osim 4x4 pogona i automatskog menjača. 2. BMW 520d xDrive Steptronic iz 03.2016. godine sa 194.550km i odličnim paketom opreme (samo fale kozna sedišta pa da se kaže da je "full"). Head up display, 360° kamera, svi senzori, asistencija praćenja trake, internet itd... Promenio Maj 18, 2021 član Zeljkamp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Maj 18, 2021 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, Zeljkamp je napisao: Cene troškova za porez i carinu prilikom uvoza su drastično skočile Šta je konkretno povećano? Koliko sad iznosi carina a koliko porez u procentima? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7830 Napisano Maj 18, 2021 -, 1765 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ja kapiram da je tu ams povecao cene u katalogu i da se sada obracunava samo po njihovom. Nema sta drugo da poskupi, porez je i dalje 20, carina 12,5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano Maj 18, 2021 (promenjeno) ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Darko Floyd je napisao: Šta je konkretno povećano? Promenjene su cene i način za obracunavanje vrednosti vozila. Ne bi bio toliki problem da se kaže da će cene biti u proseku za 10, 20 ili 30 posto više nego ranije i da se to srazmerno povećava ili smanjuje u zavisnosti od cene vozila koje se uvozi. Trenutna situacija je takva da su troškovi za neke automobile i po nekoliko puta veći. Evo jedne aktuelne situacije. U Svajcarskoj je za kupca u Srbiji pronađen BMW X5 za kojeg su, pre kupovine i dogovora sa kupcem, provereni carinski troškovi i oni su trebali da koštaju nešto malo preko 4.000€. Automobil je kupljen i poslat kamionom za Srbiju sa jednom racunicom (cena automobila + transport + malo više od 4000€ carinski troškovi). U međuvremenu, dok je putovao do Srbije, desilo se to što se desilo i sada umesto malo više od 4.000€, koliko je rečeno, treba da plati malo više od 13.000€... Promenio Maj 18, 2021 član Zeljkamp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Maj 18, 2021 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Pa šta se desilo da bude tolika razlika kad se nisu menjali ni carina ni PDV? Zar se više ne koristi Schwacke ili AMSS katalog u slučaju da se nema račun ili kupoprodajni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano Maj 18, 2021 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta da ti kažem a da ima smisla, veruj mi. Znam samo da trenutna situacija apsolutno nikome ne odgovara. Ne odgovara čak ni državi jer je uvoz drastično smanjen i siguran sam da je i ona u gubitku u proteklih mesec i kusur dana... Imam informacije da će se u nekom trenutku promeniti aktuelna situacija u korist svih nas. U narednom periodu videćemo koliko su one tačne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 19, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da su predstavnici zvaničnih dilera vršili pritisak duži niz godina jer im slabo ide prodaja novih vozila, da bi u jednom trenutku sami počeli da uvoze polovna vozila od "svojih". Sada dodatno galama oko corone i ostalo pa je prevagnulo na tu stranu. Naravno, ne mogu se izmišljati necarinske barijere jer je suprotno sporazumu o pridruživanju carinskoj uniji (EU). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15169 Napisano Maj 19, 2021 moto merkat °°, 4951 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, X8 Vračar je napisao: Verujem da su predstavnici zvaničnih dilera vršili pritisak duži niz godina jer im slabo ide prodaja novih vozila Pod tim pritiskom su im dozvolili izdavanje "saglasnosti proizvodjaca" (tada su trazili da se ukine euro3 standard kao minimum za uvoz) za kuke, folije za stakla ... iako to nisu prepravke, sada im je i to malo. Pod ovim uslovima opstace samo veliki sto uvoze vozila "u rifuzi" a za manjim cemo moci samo da zalimo. @Zeljkamp izvini za OFF nepravda nervira, jako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 19, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Stoji da će samo veliki opstati jer u svim oblastima ide u tom smeru. Sa druge strane, verovatno postoji i razlog zašto ne može svako da uveze vozilo za sebe i pri tome plati samo realne troškove tipa evo ga strano vozilo ovde kod mene i uz ugovor odem samo po tablice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano Maj 19, 2021 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, X8 Vračar je napisao: Verujem da su predstavnici zvaničnih dilera vršili pritisak duži niz godina jer im slabo ide prodaja novih vozila, da bi u jednom trenutku sami počeli da uvoze polovna vozila od "svojih". Sada dodatno galama oko corone i ostalo pa je prevagnulo na tu stranu. Naravno, ne mogu se izmišljati necarinske barijere jer je suprotno sporazumu o pridruživanju carinskoj uniji (EU). Predstavnici zvaničnih dilera odavno uvoze iz inostranstva ili kupuju vozila koja su uvezena i kupljena kod nas pa ih stavljaju u svoju ponudu. Recimo, mene su u nekoliko navrata kontaktirali različiti ovlašćeni uvoznici i dileri kako bi ostvarili saradnju. Pregovori su bili u vezi vozila koja sam imao u ponudi u tom trenutku ali i za uvoz vozila direktno za njih. Nismo ostvarili saradnju najviše zbog birokratije i naših zakona koji nam takvu saradnju onemogućavaju. Moje mišljenje i informacije su da se ovo dešava jer je direktor carine smenjen. Kada se smene svi koji treba i kada se odredi čiji i koliki će plen da bude, onda će se, nadam se, stvari vratiti na isti ili na prihvatljiv nivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3291 Napisano Maj 19, 2021 (promenjeno) ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Trenutna aktuelna ponuda : 1. Fiat Freemont 2.0mjtd je u oglasima u Švajcarskoj https://www.autoscout24.ch/de/d/fiat-freemont-kompaktvan--minivan-2011-occasion?vehid=8614829&backurl=%2Fmember%2Ffavorites&watchlistid=8047246 2. Alfa Romeo Mito Quadrifoglio 1.4TB je ocarinjen i uskoro će biti u ponudi u oglasima u Srbiji. 3. BMW 520d xDrive Steptronic iz 2016. godine biće uskoro u oglasima u Švajcarskoj. 4. Ford Kuga 2.0TDCi TITANIUM iz 2017. će, takodje, uskoro biti u oglasima u Švajcarskoj. 5. BMW 520d xDrive Steptronic M PACK iz 2015. godine koji lično vozim i koji nije u oglasima. Promenio Maj 19, 2021 član Zeljkamp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 379 Napisano Maj 19, 2021 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Koja je cena za ovaj koji nije u oglasima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...