severian 16872 Napisano Mart 1, 2018 Integrisan, 8293 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema razloga da ismevate čoveka, pogotovo kada je ostao manje-više usamljen u raspravi. Nije čojstvo. Idemo dalje, evo idu izbori, nije davno bila politika... edit: jeb* politiku, sad vidim da je žurka u temi o potrošnji motora 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducans 100 Napisano Mart 1, 2018 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: honda nc 750x Prijavi odgovor kao problematičan A to samo u Bg-u.To se nas ostali ne ticeПослато са SM-A510F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1984 Napisano Mart 1, 2018 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ducans je napisao: A to samo u Bg-u.To se nas ostali ne tice Послато са SM-A510F уз помоћ Тапатока Na zalost i kod nas u Boru ustvari mozda bude nekome i na radost 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Mart 1, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, severian je napisao: Nema razloga da ismevate čoveka, pogotovo kada je ostao manje-više usamljen u raspravi. Nije čojstvo. Idemo dalje, evo idu izbori, nije davno bila politika... nisam siguran ako si mislio mene , ali ako jesi , molim te nemoj da me branis , hvala ti puno mada mislim da se niko ne ismejava iz mene , niti pricam italijanski , niti skijam , neznam gde da se tu nadem ?? a i ako jeste na moj racun , nije prvi put , prezivet cu ... iskustvo koje je imao kolega Sveta skoro sigurno nece skoro da dozivi nigde u zapadnoj evropi ... to treba reci ... ja sam imao slicno iskustvo negde u okolini Plitvickih jezera krajem sedamdesetih i sigurno to vise pamtim od svih alpskih prelaza na kojima sam bio i na koje cu tek da odem , tu se slazem sa kolegom ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1984 Napisano Mart 1, 2018 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, severian je napisao: Nema razloga da ismevate čoveka, pogotovo kada je ostao manje-više usamljen u raspravi. Nije čojstvo. Idemo dalje, evo idu izbori, nije davno bila politika... edit: jeb* politiku, sad vidim da je žurka u temi o potrošnji motora Ovo sto Lalajko postavio "Kako smanjiti potrosnju" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14037 Napisano Mart 1, 2018 moto merkat °°, 4881 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, Sveta 5. je napisao: Ovo sto Lalajko postavio "Kako smanjiti potrosnju" Eto kako obici Alpe i Rumuniju o jednom trosku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Mart 1, 2018 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Sveta 5. said: A fost de acord cu mine, nu știu despre Severijana U prevodu: Sviram gitaru pored mine a to slusa desperado Severian 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lunja 81 Napisano Mart 1, 2018 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda rd 04, Vespa px 200e Prijavi odgovor kao problematičan Joj, joj kolega Mikulanac, vidi se ko zna al’ nije trebao prevod. Ima ovde drugih fililoga i “ kolektora” zaduženih za tumačenje. Bar u ovoj temi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6000 Napisano Mart 1, 2018 Ne silazi, 1797 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan On 28.2.2018. at 11:26, Velimlje2 je napisao: gazda doci uz jutarnju kafu i da te ispituje odakle si Ovo i jeste draz putovanja,upoznavanje novih ljudi...itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1984 Napisano Mart 1, 2018 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Mikulanac je napisao: U prevodu: Sviram gitaru pored mine a to slusa desperado Severian Haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12506 Napisano Mart 1, 2018 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro razumeo, Alpi su fantastični pa se konstatovalo da smo mi klošari sa Balkana i krompir platama nismo za tamo. Onda su se javili drugi i rekoše da već živimo i da smo okruženi fantastičnim neistraženim mestima pa bolje tamo ići ako se za Alpe nema. Nego šta ćeš, napravili ljudi posao od turizma a mi balkanci ruke u džepove a siguran sam da jakom promocijom, ulaganjem u puteve možemo da napravimo ozbiljnu priču u oblasti turizma. Da navlačimo mi strance da se voze kod nas i ostavljaju pare pa ćemo mi sa tim parama kod njih. Nego jebi ga, uvek se završi tako što se pobijemo 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Mart 1, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Alekre je napisao: Ako sam dobro razumeo, Alpi su fantastični pa se konstatovalo da smo mi klošari sa Balkana i krompir platama nismo za tamo. Onda su se javili drugi i rekoše da već živimo i da smo okruženi fantastičnim neistraženim mestima pa bolje tamo ići ako se za Alpe nema. Nego šta ćeš, napravili ljudi posao od turizma a mi balkanci ruke u džepove a siguran sam da jakom promocijom, ulaganjem u puteve možemo da napravimo ozbiljnu priču u oblasti turizma. Da navlačimo mi strance da se voze kod nas i ostavljaju pare pa ćemo mi sa tim parama kod njih. Nego jebi ga, uvek se završi tako što se pobijemo E sto posto si u pravu... Sve oću da napišem da imamo mnogo mesta, staza, lepih predela, imamo i šta videti i lepo se provozati... i nismo još ni 5% prošli niti upoznali ( izvinjavam se onima što sve znaju i o Alpima i mont Everestu i Taurusu i ... i itd... a videli ih samo na slici) svoju zemlju i neposredno okruženje. Dosta toga sam prošao ali ni približno koliko želim.. najviše zbog vremena i posla. Što se para tiče... nijedan izlet od dva - tri dana me nije koštao nešto puno. Naravno - kampovanje, za klopu ne kavijar ali ima kod nas, pogotovo u unutrašnjosti, pristojnih i jeftinih restorana. Uglavnom volim da pojedem onu hranu koja je karakteristična za to mesto gde idemo. Uglavnom za ta dva tri dana potrošimo koliko i da smo svako veče izlazili negde u kafić u Beogradu ... otprilike. Čitam i ne verujem koje se cifre spominju.... Išao sam pre nekoliko godina za poljsku na moto skup na par dana pa nisam toliko potrošio.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13515 Napisano Mart 1, 2018 Ne silazi, 6022 postova Prijavi odgovor kao problematičan A da posaljemo linkove i ove i one teme o gorivu poreskoj pa da ljudi nepristrasno kazu ko ima love i sme da se folira ako mora u sator i da se spusta u leru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 1, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Alekre said: Ako sam dobro razumeo, Alpi su fantastični pa se konstatovalo da smo mi klošari sa Balkana i krompir platama nismo za tamo. Onda su se javili drugi i rekoše da već živimo i da smo okruženi fantastičnim neistraženim mestima pa bolje tamo ići ako se za Alpe nema. Nego šta ćeš, napravili ljudi posao od turizma a mi balkanci ruke u džepove a siguran sam da jakom promocijom, ulaganjem u puteve možemo da napravimo ozbiljnu priču u oblasti turizma. Da navlačimo mi strance da se voze kod nas i ostavljaju pare pa ćemo mi sa tim parama kod njih. Nego jebi ga, uvek se završi tako što se pobijemo Vidi sta Rumuni uradise sa Drakulom i Transalpinom itd... A gde su nasi vampiri? Gde je Golubac, Djerdap itd Slabo popularizujemo stvari . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14037 Napisano Mart 1, 2018 moto merkat °°, 4881 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kad nam uvek tudje sladje,ja lepo pricam da se Turaka nismo oslobodili nego su pobegli. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lunja 81 Napisano Mart 1, 2018 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda rd 04, Vespa px 200e Prijavi odgovor kao problematičan Ti isti Turci su pobegli iz Beograda i Zemuna pred vojskovođom Sibinjanin Jankom koji je bio poreklom iz ovde toliko spominjane Rumunije. Za neobaveštene. A da, i mi raznih lepota imamo. Na primer naše lepe drage, koje su verovatno lepše od alpskih gorštakinja. A njih bar razumemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6017 Napisano Mart 1, 2018 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Živim u Švicarskoj, po alpima se vozim i unutar i izvan granica.Jedina ruta koju sam ikad platio je bila Silvretta u regionu Montafon, Austrija.A tvrdnja da se po Alpama ne može “peglati” jednostavno ne pije vodu....Lipi pozdrav iz lipe naše CHVozim motor a nisam bajker..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Mart 2, 2018 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, tebi su Alpe Rumunija. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Mart 2, 2018 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Mikulanac said: Jbg, tebi su Alpe Rumunija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
isulic 10 Napisano Mart 2, 2018 U prolazu, 34 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda VFR1200X 2015, BMW R1200GSA 2015 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/1/2018 at 11:11 AM, Mikulanac said: U prevodu: Sviram gitaru pored mine a to slusa desperado Severian Za malo prevod ide nesto kao: On se slozio samnom, ali ne znam za Severijana. Bese jako davno kada sam slusao vlaski/rumunski.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16117 Napisano Mart 2, 2018 Misbehave Responsibly, 1635 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan To je bukvalan prevod a Mikulanac je dao prevod u duhu moto zajednice Mada ja mislim da je precizniji prevod: Na gitari žica puče, Severijan u sevdah pade 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan Milicevic 1 Napisano April 11, 2019 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dali moze neko da mi kaze koliko košta putovanje po danu ne računajući gorivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1556 Napisano April 11, 2019 Drug član, 1301 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Od 100 dinara pa do 100.000 dinara. Ili od 1€ pa do 1000€ a može i preko toga, zavisi šta hoćeš..Malo preciznije formuliši pitanje pa ćeš imati precizniji odgovor. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan Milicevic 1 Napisano April 12, 2019 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se razbacivao ali ne bih ni trpeo Kupovao bih hranu u pekarama i jednom bih jeo u restoranu (dnevno) Sto se tice prenocista tu bih da prodjem najjeftinije jer mi nije bitno gde spavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lunja 81 Napisano April 12, 2019 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda rd 04, Vespa px 200e Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, nemoj očekivati mnogo odgovora na tvoje pitanje od iskusnijih kolega. Prvo pročitaj sve postove u ovoj temi. Koliko vidim trenutno ne poseduješ motor i imaš do sada samo tri posta što nama isto dosta govori. Na dnevni trošak između mnogo ostalog utiče i koji motor ćeš imati i koliko troši, koliko dnevno kilometara planiraš dnevno, u kojoj zemlji se voziš jer cena goriva nije ista u Emiratima ili Norveškoj kao ni cene i vrsta smeštaja. Po zapadnim kriterijumima neki njihov prosek je oko 100e dan. Može i manje a i više. Zavisi od lične dubine džepa i onog u njemu. Nema tu pravog i preciznog odgovora. Kreni prvo po Srbiji dnevne ture pa onda proširi na vikend ture sa noćenjima pa će ti biti puno jasnije. Srećno u sticanju iskustva i brzom pronalaženju odgovora na postavljeno pitanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...