tanex 70 Napisano Avgust 22 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Jel imao neko iskustva? Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17055 Napisano Avgust 23 Integrisan, 9594 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro pišem o dve Integre, jedna je @mivan , druga je @mimahitna. Prva je 750 uvoz iz SLO 2019 god sa 73K predjena, druga je 700 uvoz ako se ne varam 2015 god. 750 je toliko cimala na maloj brzini da ja do sada nisam video tako nesto + zvuk lupanja. 700 je zaglavio menjač u Mostaru.....odatle je doslepana do mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17055 Napisano Avgust 23 Integrisan, 9594 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Akteri desavanja tu je i bela, imala je blski susret sa kolima Sreca udarac je dosao bocno tj nije prednjim tockom pogodio prepreku direktno, inace bi upravljac stradao sigurno. Cena polovnog fara je nesto preko 400e, viljuska min 500e, plastike..... za cas se nakrca 1.500e stete. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17055 Napisano Avgust 30 Integrisan, 9594 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pu pa da pocnem, idemo prvo na Integru gos'n Ivana koji je kupio od coveka iz Slovenije. Covek iz SLO bajk je odrzavao, mazio, pazio i rekao da se samo servis mali treba uraditi i nista vise. Bajk je stigao u mml dok sam ja bio kod svoje kuce, nisam ga video. Sutradan, kada sam dosao, prvo sto sam rekao je wauu kako dobro izgleda spram godista i km predjene. Cuo se sa Ivanom pre toga, rekao mu sta da pripremi sigurno od delova (set lezajeva i semeringa i damper guma sa wemoto) dok ne dodje vreme za rad, inace Ivan i ja se znamo nekih 10-ak godina unazad. prvo sam skinuo lancobrane da vidim stanje iza usrani sprejevi lanac je dosao do kraja, matice srafova sjebane gume su gotove, Ivan je presao svega 500km od kupovine lancobrane sam odmah sredio, skinuo naslage, oprao ajd da ga upalim i odvezem na puskiranje odmah nakon ppaljenja upali se EFI lampa koja se ranije nie palila picimo po redosledu nemojte biti lenji, sa vremena na vreme odradite, proverite, ocistite predjena cipelice nove spremne Posto mi je periona nizvodno, gas maltene da nisam ni pipnuo, za povratak ide kontra. E taj povratak, desavanje, zvuk i cimanje bajka koje sam imao..... do sada ni na jednom ovakvom konceptu nisam video tj doziveo. Integra ide ali to toliko cima kad se krene i krlja da sam se pitao da li cu do kuce uopste stici. Bas sam bio u cudu s'obzirom da mi na prvu nije delovalo tako. idem dalje sa rasturanjem nakon pranja, majstor nije vodio racuna kad je vracao plastiku iznad kuc. f. vazduha nije dobro uklopio zabice obe bocne su stradale prelomile su se na unutra,lakse je siliti no videti zasto nece da se uklopi stanje f. vazduha dosta je mastno sta sad tu treba da uradite... odusak osloboditi gore kuciste oprati klinerom i pustiti da se sve slije dole filter zameniti, kucista prebrisati spolja/iznutra kao i senzor usice zavariti zabice sve nmackati mascu kako bi laksa montaza bila, tu se prica zavrsava krecem od straga sa srafljenjem Neko je bio toliko uporan na kocenju da je "zapalio" plocice, dal je u momentu prpala ili nije to ne znam ali ovo sto se da videti je jasan znak pregrevanja.... to nemojte nikad sebi dozvoliti jer nije dobro. sve sto je pogorelo treba skinuti tj presmirglati stanje kliznih delova nije u dobroj kondiciji matice spanera.... sve mi jasno al mi ovo nije jasno ne znam sta treba ukrivo uraditi da se ovo skemba dalje.... bolcne su pogresno montirane ova treba bit na levoj a ne na desnoj strani nosac lancanika ima veci luft, damper gume su kaput usrani sprejevi....koliko ih samo mrzim zadnja inaceima cep koji popusta svako malo klizac lanca naslage sa svih strana treba skinuti to vam je ovo, idealno za skratiti vek novom delu dovesti stanje na dobro + 2 matice za spanere za boj bice potrebno lezista sva sreditipa namazati mascu odgovarajucom sad ovde dolazimo do problema desna strana do diska kuciste lezaja je u problemu lepak izavidi kuciste lezaja ocistiti Sta se ovde desilo.... Gume kad su se menjane nije se obratila paznja na lezajeve te je isti na desnoj strani zaglavio i sam sebe prevrteo u kucistu felene.... sranje u najavi lepo. Iz tog razloga SVIMA savet dam da pri svakoj zameni guma OBAVEZNO PROVERE LEZAJEVE ( i semeringe) ili zamene ako je bajk presao 50Kkm. Nov lzaj u kuciste upadne ko u bunar, nema spoljnog zida da ga drzi u kucistu jer je pojeden. Tu ima par opcija kako resiti problem. Jedno resenje je zamena felne drugom polovnom ili novom sto je suludo raditi. Drugo resenje je da se kuciste izvari pa obradi kod strugara na meru. Trece resenje je da se nastafka, doda lepak pre nego se udene nov lezaj vodjen osovinom tocka. u par koraka kako se mozete odmah spasti nov lezaj i semerng zastiti mascu pre no staviti ociscenu i zasticenu bolcnu mirni ste narednih minimum 40-50.000km ako odradite kako treba idem se baviti prednjicom napred je sa kucistima sve OK na toj smo poziciji amorte treba srediti, propada prednjica momentalno kacenje srditi zastiti tragovi vode prisutni na obe strane stanje ulja preterano stezanje ustine teleskop... koristiti kilo kljuc posle pranja hrdja korak po korak ovo ce vam trebati jer nije isto.... ostaju da bleje antifriz ide na red pa ventili knjiga kaze moze se paliti op ugasi sam EFI lampu sa pocetka posta opanci spremni to tak treba bit zavrteti proveriti dalje.... el. mot. menjaca suh, teze se okrece no sto treba sad smo bolje moze montage mogu amorti, cockovi i spustanje paljenje grejanje reset menjaca kratka proba, mala se ponasa odlicno aku proveriti...dobar, kleme dobre poziciju desnu zameniti konacno pakovanje sve zenke i muzjake namackati pakovanje bude mnogo lakse stari delovi To je to tj ispunjava ocekivano, uskoro ulje u motoru treba zameniti i pozabaviti se kocnicama (gumice, klizaci, kociona tecnost....) ado tad samo vatra mogu se pokloniti i poceti sa cesljanjem druge Integre Nastavak .... nadam se uskoro 14 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17055 Napisano Avgust 31 Integrisan, 9594 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ivan je sve ovo prosledio coveku od koga ga je kupio i zahvalio sa na tome da treba samo mali servis uraditi u narednom periodu. Da li je dobio neki odgovor ne bi znao reci, znam samo da par dana nista nije rekao Ivanu. idemo dalje O ovoj Integri ima par strana unazad koja rec napisana dok je bila kod @N.F.S. Tad su zamenjea kociona creva, ispravljen je rep i uradjen servis (ako sam nesto omanuo ili zaboravio nek me Nesa ispravi jer je upuceniji) Vladan ubrzo nakon toga kupuje bajk, Integra iz Vladicinog Hana odlazi za NBG/Zemun. Nazalost bajk pocinje da zeza na putu tj negde u BiH da bi totalno stala sa radom u Mostaru. Menjac je ostao zaglavljen u 3 brzini i sve sto je moguce je to da se bajk moze upaliti ali ne i voziti jer se ne moze izbaciti nikako iz brzine. covek sa prikolicom seda i odlazi do Mostara po bajk, za par sati eto ga u MML takodje nisam uspeo odglaviti menjac i ako sam 50x pokusao okretanjem tocka trenutna km (nije prava) ovde takodje kao i kod Ivana nailazim na usku koja nije usla u svoje leziste f. vazdha je odlican kuciste treba oprati i crevce drenazno isprazniti bajk oguliti, ulje izbaciti menjac je prvo sta se napada vec je imao muku, radio ga je neko lani, otvarao pozna se po sivoj diht masi, oem ide crna iskrivljeno a ne bi smelo biti Sta sam ovde nasao i sta je dovelo do problema otkaza menjaca.... Menjac je lani imao muku, kad je otvaran i radjen predpostavljam da je tad pin/sraf pukao jer je isti zamenjen (vidi se po boji). Nije vodjeno racuna pri pakovanju biraca (zaboravljena podloska) te je pokrivljeno gvozdje na slici iznad + jednu malu plocicu nisu vratitli u svoje leziste kako treba, prorez gde se naslanja mali pin ispod kog je opruga sitna na kontra stranu je okrenut. Menjac je radio neko vreme tj dok se pin/sraf nije popustio, popustanjem poceo je Vladu u BiH zezati.... odvijanjem totlno je otkazao tj zaglavio u toj brzini kojoj je trenutno bio. Kad se odvije pin/sraf dolazi do razdvajanja dela koji drzi pin (okrugli deo sa sike koji ima zupce na sebi) sa zadnje strane ima zenku dok je do bloka motora muzjak, razdvoje se i elektromotor menjaca ne moze putem osovine i biraca odraditi potrebno. Pri datm kontaktu narednih 5,6sec cuje se blago kliktanje sa desne srane gde je menjac....pokusava da prebaci u N ali ne ide. nov pin gvozdje ispraviti posloziti delice kako trebaju biti, menjac i dalje ostaje u brzini starog lepka skinuti, ova diht masa poprilicno jako drzi deklo isto i sa druge strane, sve nalegajuce povrsine moraju biti ciste i odmascene tanko u krug novu diht masu (Reinz) staviti filtere spremiti tapnuti deklo pazljivo nazad, zasrafiti i ostaviti min 12h da se susi za to vreme dok se susi zamenih sraf na bateriji udenuo da se ista dopuni za dobar rad menjaca trebace dobar napon u instalaciji odlazim na levu stranu da proverim neke stvari da bi menjac pravilno radio, odnos zupcanika prednjeg/zadnjeg mora biti dobar ovde je odnos kako treba biti lancobran oprati, ima podmazivac tako da nije mnogo usran el. motor precesljati radjen je lani pospremljeno, sve je OK izvrteo u oba smera vratiti motoric vratiti gvozdje napumpati gume jer nas sutradan ceka dan D, proba bajka ako sve prodje sa menjacem dobro Sutra dan ide punjenje ulja, dati kontakt i vrteti tocak u napred kako bi menjac odglavio iz trece i prebacio u N. bam za sad ide nam od ruke Palim bajk i pustam ga da radi nekih 5-10min u leru, zadnja kocnica pritisnuta, klik prekidac u D, klang i udje u brzinu, iz brzine u N i tako nekoliko puta u krug.... dobri znaci sav je musav tako da ga spustam ne bi li dobio pranje menjac radi valjano lanac ia ok zvuk, ponasanje odmah resetujem menjac tako rasklopljen odosmo u voznju vracam ga na operacioni sto jer se amortima trebam pozabaviti Nastavak ..... uskoro 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 25777 Napisano Avgust 31 Integrisan, 10523 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Satelis je napisao: nek me Nesa ispravi jer je upuceniji Nemam sta da dodam Radio sam ispravljanje podnice (nosaca), guvernala i repnog dela rama, zamenio koc. creva, tecnost i jos koje sta (estetika) sto mi je Mima doneo. Ocistio motoric saltalice i zamenio ulje/filtere. Nista mehanicki nije bilo vidno za popravku (odvezao se na tockovima u Vlad.Han) pa nisam ni dirao. P.S. Taj sraf na akumulator je vrv jasno da ja nisam postavio 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17055 Napisano Avgust 31 Integrisan, 9594 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bez brige Neso, poznao sam di je tvoj rad... namackana osovina tocka, bolcne, lezajevi, semerinzi Primetih da blago bas blago vuce u desnu stranu korman kad se pusti, nece se nista dirati po tom pitanju. Na desnoj strani imao malih poteskoca da namontiram podnu plastiku, rupa bezi od navoja....malo sile mora raditi Idemo dalje... prelazim na prednji kraj nakon sto sam jos jednom probao Integru kao se ponasa kad je hladna, fercera ka doksa. jedno po jedo se skida, pregleda, oko kocnice je sve OK cisto, zasticeno rekao bi da je Nesin rad dosli na red njino stanje moze reci dosta o km na satu....ne se slaze nikako ostaje da cami jer treba podesiti, izduv je otisao malo preko 0.35mm zamenili svecice pakovanje lanac podmazao i to je to, moze poslednja porba Vlada je preuzeo bajk, javio se posle par dana da mi kaze kako mu je sve nekako drugacije, cvrsce, tise. Pravi test je ubrzo usledio jer su pale dve fine voznje.... sto bi rekli pali, radi, ide Od mene toliko, odoh se sutra baviti trecom polupanom Integrom. ona je pre par meseci u potpunosti bila sredjena Sada prilikom udesa polupan je far toliko da je pregoreo osigurac, ujedno je instr. tabla prestala da radi i menjac je ostao zablokiran. iz takve situacije prvo treba raskaciti dzek fara, zameniti osigurac da bi proradio sistem Dobio tablu, odglavio se menjac sam u N tako da sam mogao probati bajk kako se ponasa u voznji i da li vuce u stranu. Prednji blatobran je pukao, to cu zavariti. Test voznja kaze da je sa upravljacem sve OK (sreca bocno je udario), menjac salta kroz sve brzine normalno. Far nabavljen kao i plastika iza fara tj nosac od Dekija iz Kanjize..... 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 16 Napisano Avgust 31 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam opet imao problem sa menjacem na Integri. Desilo se samo jednom i to po izuzetnom vrucem danu u vangradskoj voznji. 1. U sred voznje izbaci iz brzine. Stanem, sacekam malo, upalim i nastavim normalno 2. Zaglavljen menjac u 3. brzini. Skinem kontakt, dam kontakt, motorce cakce ali ne uspeva da vrati na N. Nakon nekoliko ponavljanja izbacio u N i nastavio voznju. Nakon toga nisam imao nikaakv problem ali su sve voznje bile gradske kratke < 20 minuta. Elektromotor je ciscen prosle godine, sta moze da bude ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano Septembar 6 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz.Ima problem sa Hondom nc 700 xd Posle voznje nekih 100km brzinomer se izgubio i automatski menjac nece da menja brzine.Kada se zaustavim i ugasim pa upalim ,ubaci u prvu i krenem ali brzinomer ne okrece ,pokazuje nulu ne povecava brzinu, krenem par metara i menjac izbaci.Kad se ohladio motor,brzinomer krene da se okrece i menjac radi besprekorno,pa opet u voznji brzinomer nestane i menjac ostane u 6 toj,tako sam se dovukao do kuce.Posle nekih 3 h pauze probam motor 10km brzinomer i menjac rade normalno.Procitao sam ceo post ali niko ne pominje problem sa brzinomerom.Da li je problem neki senzor brzine ili nesto u menjacu.Da napomenem da je na motoru na prolece u Svajcarskoj stavljen nov akumulator i senzor brzine kao i TP senzor imam racune,i zamenjene cetkice sto sam i proverio. Hvala Promenio Septembar 7 član Miljko.83 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 193 Napisano Septembar 7 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege će ti bolje odgovoriti, ali za početak možeš da proveriš senzor brzine i njegovu instalaciju, možda je do njega, možda je konektor loš. Honda NC700XA Service Manual (Page 707 of 774) | ManualsLib WWW.MANUALSLIB.COM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano Septembar 7 U prolazu, 38 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 9. 2025. at 18:05, Miljko.83 je napisao: Pozz.Ima problem sa Hondom nc 700 xd Posle voznje nekih 100km brzinomer se izgubio i automatski menjac nece da menja brzine.Kada se zaustavim i ugasim pa upalim ,ubaci u prvu i krenem ali brzinomer ne okrece ,pokazuje nulu ne povecava brzinu, krenem par metara i menjac izbaci.Kad se ohladio motor,brzinomer krene da se okrece i menjac radi besprekorno,pa opet u voznji brzinomer nestane i menjac ostane u 6 toj,tako sam se dovukao do kuce.Posle nekih 3 h pauze probam motor 10km brzinomer i menjac rade normalno.Procitao sam ceo post ali niko ne pominje problem sa brzinomerom.Da li je problem neki senzor brzine ili nesto u menjacu Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano Septembar 7 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kao laik sam mislio da je senzor brzine na prednjem i zadnjem tocku kad ono senzor je nesto drugo.I na slici se vidi kako je u Svajcarskoj budzen konektor tj on ga i nema nego su zice ugurane i nekim silikonom ulivene ,i kad se zagreje motor konekcija popusti a iza je stavljen neki sivi tipli, pa bas sramota a o ceni koju su naplatili necu ni da komentarišm.Sramota! Promenio Septembar 7 član Miljko.83 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 193 Napisano Septembar 7 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Senzor brzine i jeste na prednjem točku, ovo je neki drugi senzor, negde na agregatu ? U svakom slučaju sam si našao kvar, poručiš nov, zameniš i gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17055 Napisano Septembar 8 Integrisan, 9594 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nije senzor brzine na točku pa ni točkovima ..... to su senzori ABS-a. Senzor brzine je baš taj sa slike usrafljen sa leve strane ageegata iznad izlazne osovine menjača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17055 Napisano pre 23 sati Integrisan, 9594 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bela Integra je takodje namestena. Prva muka je udarac, pucanje plasika, fara koji je doveo do kratkog spoja u instalaciji, pregorevanja osiguraca, glavljenja menjaca i na dva mesta je stradala instalacija. Integra ne funkcionise, nema voznje. Kroz dan ili dva uspeo sam otkloniti muku (raskacio far, zamenio osigurac, sredio deo instalacije) ne bi li probao bajk kako radi i da li vuce u neku stranu. Sreca, na upravljacu je tacan. Cekam sledecu priliku ne bi li video sta sve treba od delova, gvodzdje kacenja prednje galanterije takodje treba videti i tu sad dolazimo do porblema. Darko, moj imenjak pocinje sa vrsenjem pritiska na mene sta sve treba? Ja od tekuceg posla ne mogu posvetiti paznju Integri, kad mi se ukaze luft tad mogu pogledati jer je ovo vanredna situacija i ne moze se ocekivati da sad i odmah vidim sta i kako za dalje. Rekoh.... ako je hica, zurba.... Integra pali, radi, ide .... sedi i vozi, popravi gde god zelis,ne mogu se klonirati, nemam 5 ruku..... ipak je ostala u dvoristu. Ono sto se sigurno znalo da ce trebati od delova je nosac fara i far, krece se sa rasturanjem i popisom. Nosac i far su odmah nabavljeni od Dejana iz Kanjize, ostatak nije imao. Inace sve je pokrcano od plastike.... bocne, blatobran, migavci na obe strane, plastika ispod fara, far i nosac, gvozdje je pokrivljeno. start nosac nije bas u celosti, fali mu klin u donjoj zoni muzjak koji ulazi u gumenu zenku je slomljen ovde se steluje visina snopa na ovom srafu kom se prilazi sa donje strane kroz ovu rupu krstak srafcigerom uzubiti i okretati zarad dizanja/spustanja stitnike sam odmah skinuo jer udara u vizir pri zakretanju kormana ne mora se bas sve staviti na bajk sta se vidi jer moze biti vise stete no koristi usice migavca od 3kom sve polomljene iz fara je senzor ugla bajka ako nekom zatreba info pali se letilica, ABS i PP plastika je u pitanju Da se spasi sta se spasiti moze jer od delva nista polovno nema sem ono sto smo nasli. Honda je inace lepo skupa sto se galanterije tice, paprika je za sta god da se pipne da znate. proba, sijlice pozicije treba zameniti, podne plastike treba upasovati zelena odmigavca u koranu je otkinuta raskorati skalpelom, zalemiti, izolovati i reseno dijagnozu treba resiti, nece sama da se iskljuci nakon vise ciklusa paljenja reseno Jedino levu bocnu nisam mogao resiti skroz kako treba jer je na njoj najvise falilo od zabica iznutra. Bilo kako bilo..... Integra je vracena u funkcionalno stanje sto je najbitnije 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...