wragg 1067 Napisano April 29, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto @N.F.S. jednom napisa: zato sto nam se moze Mislio sam da ovo treskanje upravljaca na 70kmh dolazi od labavog lezaja glave upravljaca, pa sam danas sve rastavio, pregledao podmazao i dotegnuo na momenat, ali je ostalo sve isto. Dakle, nema vise sta drugo biti nego gume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano April 29, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan I ja napredujem! Jos malo i sklopljena jedna takva... (sutra) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15944 Napisano April 29, 2024 Integrisan, 9314 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, wragg je napisao: Ono sto @N.F.S. jednom napisa: zato sto nam se moze Mislio sam da ovo treskanje upravljaca na 70kmh dolazi od labavog lezaja glave upravljaca, pa sam danas sve rastavio, pregledao podmazao i dotegnuo na momenat, ali je ostalo sve isto. Dakle, nema vise sta drugo biti nego gume. Skini točkove i odnesi vulkanizeru, zavrti i sve će se kasti. Cenim da su gume krive, ne bi valjalo da je do felge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano April 29, 2024 (promenjeno) Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis imam stacionarnu balansirku. Izbalansirao sam ih "u nulu", ali svejedno treska na 70kmh. Gume svakako namjeravam mijenjati, samo da uhvatim termin kod vulkanizera. Sada je sezona zamjene guma pa nikako termin uhvatiti. Vjerujem da si u pravu da je do njih jer je motor stajao par godina bez micanja. Ovo sto sada radim je samo provjera da nije nesto drugo u problemu Promenio April 29, 2024 član wragg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano April 30, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne nadjes uzrok mehanicke prirode onda je do ciklistike, naspanuj amortizer nazad malo a stapove propusti kroz teleskope za 10ak mm pa probaj.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 13 Napisano April 30, 2024 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Da li na OEM rucicama kocnica (nc700d) moze da se podesava rastojanje od kormana ili mora da se kupi rucica koja do dozvoljava ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15944 Napisano April 30, 2024 Integrisan, 9314 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Može, treba da imas tockic sa brojevima od 1-5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Maj 1, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E od danas ono u cemu baaas uzivam, integra potpuno spakovana i krecem sa estetikom Slike necu postavljati posto zelim da je vlasnik prvi vidi (a i nemam slike pre pa se ni "posle" nema sa cime porediti!) Elem, ono sto me uvek pitaju ( a ja rado odgovaram ) je koju hemiju koristim. Za svaki je motor drugacije, prema tipu boje i ostecenjima, za ovaj sam se odlucio ovako. Za crne pastike provereno, purio pro za ciscenje, satina pro posle njega za osnovnu regeneraciju, presto je za ostecene plastike (ima u sebi crnog pigmenta), i finalno kornjaca da zatvori pricu sto se crnih plastika tice. Necu koristiti sprejeve (inace MA-FRA volim) posto i ako pise da su antistatic to nisu (ali izgledaaaaaa ) Politura (pre poliranja dooooobro pranje!!!!) G3 kao osnovna, motor je u stanju koje ne zahteva nista abrazivnije, G10 zavrsno.... Posle svake paste motor operem, ne skidam polituru krpama. Zuti sundjer uz G3 (moze i tvrdji malo, narandzasti npr.), crni uz G10. Ono sto nisam uslikao je smirgla granulacije 2000 (koju nemam vise pa moram u potragu), njome cu pre pasti uz vodu kao lubrikant, matirati bele povrsine koje su zafarbavane. Na kraju (jos nisam odlucio) cu neki od voskova, vrv sinteticki sonax, duze se drzi od karnaube. Za mebl provereni "Arexons"! Metali... Autosol coja i filc, brisanje "magicnom krpom". Toliko, usijavajte Sa motora kada sidjes i parkiras ga, ako se ne okrenes da ga pogledas posle par napravljenih koraka, pih... ...i nije za tebe! 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6195 Napisano Maj 1, 2024 Drug član, 3029 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Da li si probao da plastiku osvežiš grejanjem? Vidim da to rade na TV, pa da vidim da li je neko probao? Kažu da je dugotrajnije od svih hemija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Maj 1, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jesam i od 3x jednom je bilo uspesno! Na tudjem se ne bih usudio, jedan kofer (donju starnu) sam usareneo samo tako ali zato bastenski stocic se vratio u fabricko stanje... Bukvalno treba pogoditi temperaturu da se povrsinski plastika rastopi a ne deformise! Zavisi i koja je plastika... Imam i neku hemiju, po mirisu bih rekao da je na bazi amonijaka (da bezis od motora narednih par dana ) koja hemijskom reakcijom uradi kao i plamen (To bi bolje stampar objasio, ja onako laicki). Uglavnom, i nju prvo probam negde sa unutrasnje strane posto ume da "ukrti" i ispuca plastiku. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 13 Napisano Maj 2, 2024 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan On 4/30/2024 at 2:18 PM, Satelis said: Može, treba da imas tockic sa brojevima od 1-5 Nemam tockice, fabricki je bez podesavanja ? Da li je normalno da nosac vizira (dve metalne sine izmedju prednjeg dela i vizira) ima lufta, slobodno se krece par milimetara ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Maj 2, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sto se vizira tice, na svim integrama koje sam video pomera se u tom delu... (Pa i na mojoj bivsoj).Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 2, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da na 700 nije bilo tih tockica za podesavanje rucica kocnice. A sto se tice vizira, mogu potvrditi da i kod mene ima lufta tu. Hvala na potvrdi da je to normalno. Bas sam htio sutra to rastavljati jer sam bio uvjeren da nije normalno i da treba zategnuti Nego, jel tko stavljao one sine za podizanje-spustanje vjetrobrana na Integru? Narucio sam ih jucer, pa cemo vidjeti jel cemu to za koji dan Inace, kad sam neki dan rastavljao one plastike oko volana da provjerim lezaj volana, cim sam otvorio gornju plastiku me docekalo brdo kablova unutra. Nekto je pametan originalne grijanje rucke, umjesto da ih spoji na originalni konektor koji se nalazi naprijed lijevo pored fara, spajao na instalaciju koju je izveo sa tipke za sirenu i onda nagurao kilometar kabla u plastike volana. Jucer sam sve to pocupao i spojio onako kako je i namjenjeno da se spoji. Cak je dole i ostavljen nosac za relej, a imaju i svoj osigurac u kutiji osiguraca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 5, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Džim Džarmuš: Pitao si kako to izgleda na mojih 194cm i 120 kila Ne "pojede" me kao C650GT recimo, ali nije ni lose. Nego, krenuo danas nesto obaviti sa Integrom, izvezao iz garaze i da ubacim u D, nece da cuje. Gasio, palio, gurao naprijed nazad... Vec se krenuo vratiti u garazu, pogledam dole kad spusten bocni stender Ok, pametno je to da nije ubacio u "brzinu", ali kako nema neko upozorenje za to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2610 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 1150 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Nije loše. Na novijim je isto tako samo što na ekranu stoji mala slika za ćopavu kao upozorenje ..a verovatno piše u uputstvu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Maj 5, 2024 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan I meni se neki dan ispred praone desilo... Sisao da kupim zeton,upalim,nece u D... koji k... pogledam,ćopa ostala spustena. Dobro je,laknulo mi. Promenio Maj 5, 2024 član DaliborBP 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 677 Napisano Maj 5, 2024 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @wragg ja sam stavio te šine (iliti vođice) za podešavanje visine vizira na Forzu (slično nu dođe). Meni je potpuno odradilo posao. Negde ovde sam i okačio slike. Nije baš lagano za montažu, pogotovo ko ima deblje prste ali uz pomoć improvizacije, potpuno sam uspeo da matice sa donje strane stavim na pravo mesto. P.S. imao sam pomoćnika koji je uleteo na vreme kad sam se već dobrano iznervirao. Prethodno mi je matica ispala jedno 20 puta. A za kontrolnu lampicu za spuštenu nogaru, potvrđujem da novi motori (bar moj) imaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Maj 8, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sam takodje hteo da pokazem Originalne PUIG rucice kocnica (na integri naseg drugara odavde)... Premium osecaj pod rukom, veze nemaju sa onim kopijama od par desetina evrica, odisu kvalitetom. Svaki sam pokretni deo rasturio i podmazao tecnim teflonom... Toliko mi se svidjaju da cu iste (samo druge boje) na svoj motor staviti, odusevljen sam. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 13 Napisano Maj 8, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Gde mogu da se kupe rucice i fitinzi (koliko sam skapirao rucice ne dolaze sa nastavkom koji nije kod svih isti) ? Na ovo mislim: https://www.xlmoto.eu/product/snell-brake-lever-adapter_pid-PM-0801008?v=25391 Promenio Maj 8, 2024 član Nenad.M Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Maj 8, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Za sebe sam u louisu nasao, kupuje se zasebno za kocnicu/kvacilo (u mom slucaju). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 13 Napisano Maj 14, 2024 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko preporuku za auspuh, ima li smisla menjati da bi se dobila manja ukupna tezina motora i nesto zanimljiviji zvuk ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 14, 2024 (promenjeno) Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan I ja mjerkam auspuhe po oglasniku i ebayu, ali mi se ne daje 700€ za Akrapovica. Mozda neki GPR ili Leovince? Za ove Euro4 ima i Storm (Mivv) za 200tinjak eura na Ebayu, ali moj je Euro3. @Vandrokaš stavio sam one klizace, podigao vizir u najgornji polozaj i sad skoro da ni ne zatvaram kacigu vise. Odlicna stvar! Sto se tice montaze, i ja sam improvizirao sa donjim maticama dok nisam skuzio da se kroz prorez na viziru bez problema uvuce, tacno tamo gdje treba, prst sa komadicem dvostrano ljepljive trake i maticom na njoj Promenio Maj 14, 2024 član wragg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 677 Napisano Maj 14, 2024 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ja čak i nisam digao skroz gore. Da bih mogao ja da biram da li da gledam kroz vizir ili preko njega. Nije loša stvar, a ne košta mnogo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 14, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Uff, meni bi trebalo dignuti vizir jos 10cm da gledam kroz njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 677 Napisano Maj 14, 2024 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nam je vizir iste veličine (visine) ali da je kod mene sedište nešto niže u odnosu na volan i vizir. Elem, kad se ispravim gledam preko, a kad se zavalim, gledam ispod ivice. Ili sam barem tako ubeđen da jeste . Visok 186 cm pa i to ima veze ako si višlji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...