wragg 1067 Napisano Jun 22, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo. Koliko utjece masa vozaca na to? Da li bi se recimo moglo desiti da je na tehnickom radnik od 55kg ili 155kg i da radi toga motor ne prodje tehnicki? Logicno bi mi bilo da je masina malo pametnija, pa da se moze unijeti masa onoga tko mjeri pa da je masina oduzme ili nekako drugacije kompenzira?Gesendet von iPhone mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 22, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To ce neko strucniji umeti da objasni ali ovo ima toliko varijabli da je smesno... "Ovalnost" moze npr. da pokaze nemirna ruka tehnicara... Bas sam danas gledao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 22, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ...logikom vodjen veca masa uistinu vrsi veci pritisak na valjke ali takodje zahteva i vecu silu za zaustavljanje pa jedno drugo potire Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 22, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da, treba vecu silu za zaustavljanje ako ima inercije. Na valjcima se u stvari ne kreces pa inercije nema, tako da nema ni ponistavanja. A vjerovatno ima neke logike iza tih mjerenja jer bi ih do sada netko pametan i dokon vec na sud dao.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jun 23, 2023 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Integrina jedina mana je sto nema drugi disk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 23, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Zadovoljan sam zaustavnom silom (drugi disk bi svakako bio pozeljan!!!), leva poluga stiska diskove na obe osovine, ako dodam i desnu (a uvek kocim sa obe) to bude bas ok. Ovo je polutka u odnosu na ono sto sam navikao i volim, 2 klipa umesto 4, 1 disk "mesto dva .... Sve su to ustede u eksploataciji, manje tosi, manje kosta... Za cenu para ebc sinter (5500din) koc. plocica zamenis ulje npr. Ili umesto jos dva iridiuma (7000din ukupno) sipas 40L goriva i predjes 1000km 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 26, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Grejaci skinuti, volim da koristim ali ovi mi nisu udobni, instalaciju sam ostavio (doveo preko releja za nesto od potrosaca, stavio prekidac i led lampu da ukljucivanje signalizira) mozda ce za nesto trebati. Sundjeraste rukohvate kao i na sve motore do sada sto stavljah, mogu celi dan da vozim, udobne i ne klizaju, bile mokre ili suve 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Jun 26, 2023 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd jedno (glupo) pitanje.. da li su ovi rukohvati samo kao neke navlake ili je ceo grip sa kormana ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 26, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Rukohvati sundjerasti, ne navlake... Udobnooooo samo tako.Vecini mojih drugara smeta takav mekani osecaj, kazu ometa upravljanje. Meni odgovara bas!Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14108 Napisano Jun 26, 2023 moto merkat °°, 4888 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 6. 2023. at 18:20, wragg je napisao: Zanimljivo. Koliko utjece masa vozaca na to? Da li bi se recimo moglo desiti da je na tehnickom radnik od 55kg ili 155kg i da radi toga motor ne prodje tehnicki? Logicno bi mi bilo da je masina malo pametnija, pa da se moze unijeti masa onoga tko mjeri pa da je masina oduzme ili nekako drugacije kompenzira? Gesendet von iPhone mit Tapatalk Valjci imaju vage pa je masa vozaca uracunata, inace dosta faktora utice na rezultat merenja kao npr sara i temperatura gume, osecaj onoga ko koci koliko ce brzo stisnuti... zato je zadat max sile na polugu i min. ostvarenog kocionog koeficijenta pa sta ispadne. Kod Nese je recimo potrebna mala sila na polugu za visok % sto "obecava" kraci zaustavnu put na asfaltu ali u pravu si vise su okvirna merenja, u nekim razvijenijim zemljama ni nema valjaka ne teh. bitniji je vizuelni pregled stanja komplet kocionog sistema. On 22. 6. 2023. at 20:48, wragg je napisao: Da, treba vecu silu za zaustavljanje ako ima inercije. Na valjcima se u stvari ne kreces pa inercije nema, tako da nema ni ponistavanja. Poredio sam kocioni koeficijent ostvaren na valjcima sa koeficijentom na usporacu ( zakaci se sprava na vozilo, zaletis pa kocis) i nisu ni slicni, isto vozilo isti vozac. Jos nesto iz licnog iskustva, pri naglom kocenju auto neprijatno zanosio u stranu, na valjcima razlika idealna tj nema je... posle raznih pokusaja otklanjanja problem bio u gumi (verovatno losa smesa, sve cetiri bile iste) i eto ne tehnickom vozilo full ispravno a na putu katastrofa. Izvinte sto udavih. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 26, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nemo" da mesas kvalitetan tekst iz prve ruke i "davljenje", ti svoju temu treba da imas... Hvala na vremenu koje za nas izdvajas i strpljivo odgovaras. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 27, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, bdada je napisao: Valjci imaju vage pa je masa vozaca uracunata, inace dosta faktora utice na rezultat merenja kao npr sara i temperatura gume, osecaj onoga ko koci koliko ce brzo stisnuti... zato je zadat max sile na polugu i min. ostvarenog kocionog koeficijenta pa sta ispadne. Kod Nese je recimo potrebna mala sila na polugu za visok % sto "obecava" kraci zaustavnu put na asfaltu ali u pravu si vise su okvirna merenja, u nekim razvijenijim zemljama ni nema valjaka ne teh. bitniji je vizuelni pregled stanja komplet kocionog sistema. Poredio sam kocioni koeficijent ostvaren na valjcima sa koeficijentom na usporacu ( zakaci se sprava na vozilo, zaletis pa kocis) i nisu ni slicni, isto vozilo isti vozac. Jos nesto iz licnog iskustva, pri naglom kocenju auto neprijatno zanosio u stranu, na valjcima razlika idealna tj nema je... posle raznih pokusaja otklanjanja problem bio u gumi (verovatno losa smesa, sve cetiri bile iste) i eto ne tehnickom vozilo full ispravno a na putu katastrofa. Izvinte sto udavih. Ja prije 2 dana sa Versysom bio tu na TÜV-u. Nema valjaka, u pravu si. Covjek sjeo na motor, provozao se 5 minuta i testirao kocnice. I jos kad je sjeo na motor, kaze meni: vidimo se sutra ujutro! I ne davis, obozavam tehniku i ovakve stvari su mi iznimno zanimljive. Hvala sto dijelis to sa nama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 27, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... prepravio drzac telefona koji landara Sparing, distanceri 5mm, plastifikacija i stoji kako treba! Kuglu kojom se steluje sam otsekao, zalio m6 sraf epoksijem (glavu mu u krug brusilicom izujedao da lepak ima za sta da se uhvati). Eto ideje drugari Inace, integra pod ovim plastikama guvernala ima klasicne moto trokute i drzace, sve to kada se poskida moze se neki lep korman montirati pa na njega nosaci, to mozda i uradim! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DanCer 43 Napisano Jun 28, 2023 U prolazu, 26 postova Lokacija: Hrvatska, Zagreb Motocikl: Honda Integra 750S Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mene u Integra klanu. Otišao Burgman i odmah uzeo Integru 750, 2015g sa tada 23800km, sada vec ima preko 25tkm, nije ni 2 tjedna kod mene. Odmah promijenio lanac i lancanike. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jun 28, 2023 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Koferi mnogo znače i menjaju izgled. Ako uspeš da nadjes stavi auspuh od novije integre ili nc-a 2016+ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DanCer 43 Napisano Jun 28, 2023 U prolazu, 26 postova Lokacija: Hrvatska, Zagreb Motocikl: Honda Integra 750S Prijavi odgovor kao problematičan Mislis komplet spuh ili samo lonac? Sta se tice kofera, meni je to top. Za grad ih skidam ako mi ne trebaju, koristim ih ako trebam u ducan po neki špeceraj. Ispod sica mi taman stane torbica sa dokumentima, sprej za lanac itd. Zadnji kofer ne skidam nikad, to je zavareno gore hahahah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jun 28, 2023 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, samo lonac, dobićeš i zvuk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 28, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Info sto se blatobrana/produzetka tice.... Prvi put da sam ga morao preraditi, pri punoj se duzini naslanja na tocak, dole na kraju. Prva slika je odlivak pa zatim ukrojeno. Sada da skinem, obradim lepo ivice i montiram 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 28, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To je to, 130mm je produzeno... Mora da se malo ukraja, fenom greje i preoblikuje da bi leglo prihvatljivo. Namerno sam pustio nesto sire. Srafovi su sklonjeni, mesto njih su sada (doooosta) diskretnije plasticne klipse, silikon izmedju preklapajucih povrsina. U petak krecem visednevnu voznju, javljam ima li funkciju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jun 28, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. svaka cast za sredjivanje, sto bi rekli englezi ili kapitalisticki srbi, ditajling Zaista je lepo sredjen. Da li postoji metal za gaziste al da je u crnoj boji, bas bi mu to lepo cucnulo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 28, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Predlozio je Vex plastifikaciju, mogao bih to (plastificiranje) sada kada je oblik i krivine odradjen. Nego sve mislim izgrebacu, ima tu i kamencica sa djonova.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Jun 28, 2023 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, SQTR said: Koferi mnogo znače i menjaju izgled. Ako uspeš da nadjes stavi auspuh od novije integre ili nc-a 2016+ Jel pasuje taj auspuh od novije integre ili NC-a ili mora da se doradi nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jun 29, 2023 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Sraf na šraf, pazi samo da je dihtung neoštećen ili kupi nov. Verovatno ima dosta skinutih sa nc. Ja sam imao LeoVince i prodao ga @Wildserbian, montirali vrlo lako na njegovu fabricku cev. Znači da je pozicija ista. Pazi samo stoper za nozicu gde ce da udara. Promenio Jun 29, 2023 član SQTR 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wildserbian 264 Napisano Jun 29, 2023 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan On 28.6.2023. at 8:20, DanCer je napisao: Evo i mene u Integra klanu. Otišao Burgman i odmah uzeo Integru 750, 2015g sa tada 23800km, sada vec ima preko 25tkm, nije ni 2 tjedna kod mene. Odmah promijenio lanac i lancanike. Bas lep primerak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 30, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da ne poverujes! Nas dvoje na motorcetu, retko kada predjem 90kmh, ispod 3l potrosnja! I ja sam u cudu, na 130km 3.4 L, sledeca pumpa 210km malo ispod 6L. Odusevljen sam cenom voznje. Sediste katastrofa, ubrzao sam preradu za 10-ti ovog meseca. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...