Nenad.M 12 Napisano Jun 28 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, wragg said: Ili jednostavno ako ti nije vazan taj Hiss previse, izvadis transponder iz ispravnog kljuca i zalijepis ga negdje kod brave pa neka je stalno aktivan. Kljuceve onda samo narezes i koristis sasvim normalno. To bi znacilo da treba da rasturim jedini preostali kljuc koji mi je ostao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 28 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako je izbor izmedju toga da ubijes ECU i da rasturis kljuc, ja bih ovo drugo napravio. Uvijek ti ostaje i da narezes 2-3 kljuca, a da taj originalni sakrijes negdje ispod plastika kod brave da sluzi samo kao transponder za HISS. Problem je onda samo ako netko sazna da tu imas cijeli kljuc sto ti moze ukrasti motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 12 Napisano Jun 28 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, wragg said: Pa ako je izbor izmedju toga da ubijes ECU i da rasturis kljuc, ja bih ovo drugo napravio. Uvijek ti ostaje i da narezes 2-3 kljuca, a da taj originalni sakrijes negdje ispod plastika kod brave da sluzi samo kao transponder za HISS. Problem je onda samo ako netko sazna da tu imas cijeli kljuc sto ti moze ukrasti motor. Sto bi ubio ECU ako je to standardna procedura/opcija ? HISS-immobilizer.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Jun 28 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Nenad.M je napisao: Ima li preporuka ko to radi (za male pare) ? Uglavnom je cena 1/4 uredjaja za kopiranje kodova. Po mojim saznanjima procedura koja sam spomenuo je servisna procedura Honde (brisanje i dodavanje novih traspondera), cudi me, da to ovde neko vec nije radio... https://www.youtube.com/watch?v=Y2oX3NGlovI&t=3s Jeste, tako se uče kljucevi kod Honde tj preko dzeka od senzora broja obrtaja na radilici. Probao nisam, jednostavnije je ključ odneti Ristiću i za par minuta imati rešenu situaciju. Mogu samo reći da je isto pre nekoliko godina pokusano u Eurosumaru na Burgmanu od drugara mi bas bas dobrog..... uspeli su da izbrišu sve ključeve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 12 Napisano Jun 28 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan 35 minutes ago, Satelis said: Jeste, tako se uče kljucevi kod Honde tj preko dzeka od senzora broja obrtaja na radilici. Probao nisam, jednostavnije je ključ odneti Ristiću i za par minuta imati rešenu situaciju. Mogu samo reći da je isto pre nekoliko godina pokusano u Eurosumaru na Burgmanu od drugara mi bas bas dobrog..... uspeli su da izbrišu sve ključeve. To bi trebalo daje ovaj crveni dzek iza baterije: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Jun 28 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dabom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 28 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Nenad.M je napisao: Sto bi ubio ECU ako je to standardna procedura/opcija ? HISS-immobilizer.pdf 981.98 kB · 2 downloads Da, standardna procedura, ali sam si napisao gore da nisi siguran koji kabel da spojis na plus. Ako spojis pogresan onda je velika sansa da ces generirati bijeli dim, zar ne? Naravno, ako znas sta radis, onda nema nikakvih problema. Radi tvog pitanja sam predpostavio da radis prvi put i da ne znas kako se radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 12 Napisano Jun 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, wragg said: Da, standardna procedura, ali sam si napisao gore da nisi siguran koji kabel da spojis na plus. Ako spojis pogresan onda je velika sansa da ces generirati bijeli dim, zar ne? Naravno, ako znas sta radis, onda nema nikakvih problema. Radi tvog pitanja sam predpostavio da radis prvi put i da ne znas kako se radi. Sanse su 50%-50%,a edukacijom moze da se % poveca.. javicu rezultate ma kakvi bili, za nauk/korist drugima, kada i ako se upustim u to Cak je moguce da se nista ne bi desilo ako se obrnu polovi, nece biti dima, samo procedura nece moci da se odradi (zakljucak iz jednog od videa): Just did this on my '04 900 Hornet and it worked. Little note here: if the cabling is wrong at any point the result will be that when turning on the initial key for the first programming the fuel pump turns on and HISS led is gone. It turned out that in my own made cable the fuse was off. I used a multimeter to determine which part of my cables is broken/cut. After replacing the fuse I finally got the solid HISS on and no prime, so I could start the HISS reprogramming. Thanks for this video again! Zuta je definitivno + Promenio Jun 28 član Nenad.M Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jun 30 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li probao kod Ristića da rešiš problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 12 Napisano Jun 30 (promenjeno) Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, SQTR said: Jesi li probao kod Ristića da rešiš problem? Kod Elezovica (bulevar) 35Eura kloniranje transpondera. Sad me muci problem sa menjacem, na voznji preko 30min (temp preko 30C), desna strana motora se skoro usija, ne pali se svetlo za visoku tempereturu motora a menjac u nekom trenutku izbaci iz brzine, i to u toku voznje (trepti -) Stanem, odmorim ga 5 minuta, upali normalno i radi do sledeceg 'pregrejavanja'. Samo jednom je upalio u toj situaciji 'engine' lampicu ali nakon gasenja-paljenja se ugasi. Pretpostavljam da ce diajgnostika pokazati sta nije ok ali verovatno vec postoji odgovor iskusnih DCT 'glava' sa foruma Promenio Jun 30 član Nenad.M Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Jul 1 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Desavanje nema veze sa temperaturom motora nit vanjskom, nit imas pregrevanje nit "pregrevanje". Desavanje koje imaš može imati veze sa nekim senzorom, možda el. motor menjača, možda zalomljeni sraf u menjaču, možda je instalacija u problemu. Dijagnostika ce sve to možda dovesti do tačnog problema i kasnije rešenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jul 1 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis, vidio sam par puta da pises o tom zalomljenom srafu u mjenjacu. Mozes li napisati o kojem se srafu radi konkretno? Da li moze dovesti do vece havarije kad se polomi? Da li ga je pametno preventivno zamijeniti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Jul 1 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Biće slika, biće texta, pojasnjenja pošto mi uskoro stiže baš ta rabota. Dijagnoza uputi na tačan problem ili više njih. Havariju ne može napraviti, jedino što menjač ne radi kako treba. Sav problem je u lošem materijalu šrafa koji dovodi do pucanja, posle su ga zamenili većom tvrdocom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Jul 1 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Fabricki i napravljen od legiranog celika... (desno je pravljen), puca na mestu gde sam liniju crvenu povukao. Da ne kuckam posto Darko vec priprema materijal, problem je svojstven modelima od 700ccm, nisam cuo da se na 750 desavalo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 12 Napisano Jul 1 (promenjeno) Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Satelis said: Desavanje nema veze sa temperaturom motora nit vanjskom, nit imas pregrevanje nit "pregrevanje". Desavanje koje imaš može imati veze sa nekim senzorom, možda el. motor menjača, možda zalomljeni sraf u menjaču, možda je instalacija u problemu. Dijagnostika ce sve to možda dovesti do tačnog problema i kasnije rešenja. Hvala na pojasnjenju. Moracu da proverim da li ventilator pali konstantno, cak i plastike se previse ugreju nakon 30 minuta voznje. I definitivno se problem sa menjacem desava posle nekog vremena rada, nikad na kratkim voznjama ? Promenio Jul 1 član Nenad.M Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jul 2 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan On 6/30/2024 at 10:45 PM, Nenad.M said: Kod Elezovica (bulevar) 35Eura kloniranje transpondera. Sad me muci problem sa menjacem, na voznji preko 30min (temp preko 30C), desna strana motora se skoro usija, ne pali se svetlo za visoku tempereturu motora a menjac u nekom trenutku izbaci iz brzine, i to u toku voznje (trepti -) Stanem, odmorim ga 5 minuta, upali normalno i radi do sledeceg 'pregrejavanja'. Samo jednom je upalio u toj situaciji 'engine' lampicu ali nakon gasenja-paljenja se ugasi. Pretpostavljam da ce diajgnostika pokazati sta nije ok ali verovatno vec postoji odgovor iskusnih DCT 'glava' sa foruma Vidi da ocistis el motor i evantalno zamenis cetkice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Jul 11 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Evo je Integra sa predhodnih strana, ona sto je cica na svaki sraf i maticu stavio poklopac plasticni i jos nekih kerefeka bese. Menjac zeza, pojavljuje crticu na tabli redje, u D hoce gotovo uvek za razliku iz D u N....tu je najcesi problem. Nekad iz prve izbaci u N a nekad nece iz vise pokusaja. Zato prvo sta treba odraditi posle provere baterije je dijagnostika. Oem dijagnoza navesce na pravu stranu, ne znam kako stoje stvari sa drugim dijagnozama te iz tog razloga savetujem da se sa njom odradi cesljanje racunara. Ove greske sto se mogu videti ukazuju na problem sa pomenutim srafom tj pucanje istog. ulje vani plastike i sipku vani instalaciju maknuti nema dihtunga, ovde je mesto za razdvajanje dekle od agregata (siri ravni srafciger) paziti na redosled srafica, nisu iste duzine iza manjeg alu poklopca nalaze se hid. ventili paziti na senzor da ne dodje do ostecenja i evo ga, duplo kvacilo sta vam nisam rekao a trebalo bi da znate Ovaj mali zupcanik desno sto se moze videti gde je nakacen lanac bregaste ima primarni i sekundarni zupcanik. Primarni je glavni siri, sekndarni je prvi i uzi. Ako samo izvucete kvacilo, sekundarni zupcanik okrenuce se za 3 zuba u levu stranu. ondak mozete imati ovako postavljeno koleno sto nije dobro takodje ni ovako nije dobro, jos jedan zub desno pridje tik do oprugice (x3) sto znaci da mora ici za jos jedan zub desno, oprugice trebaju bit nategnute zatvoriti rupe ka karteru da ne bi upala neka podloska il distancer a vala ima ih birac brzina treba rasclaniti deo po deo ovaj deo tj osovina ne dozvoljava da ispadne zalomljen deo srafa fala mu, da njega nema pitanje je do kave bi stete doslo kad pin ode u karter eto ga parce u srcu nastaviti sa skidanjem iscaprkati lepak losa legura srafa, kasnije je greska ispravljena na novim modelima pre nego sto se nabaci (jebeno pipavo u pm) kvacilo pripremiti dva M6 srafica jedan odmah uhvatiti i samo privuci do predstezanje zarotirati sekundarni zupcanik u desno tako da se poklope reperi tj rupe drugi M6 sraf mora lagano uci, ne srafi se a onaj prvi ide na stezanje capnuti kvacilo, paziti na pdloske koje su iza A i B poklopca kod lamela, paziti na oring gumice da se ne ostete paziti na lezaj tj oznake moraju biti sa cela vdljive, izvaditi M6 srafove i tapnuti deklo koje je pre toga dobro ocisceno diht masa se podrazumeva tanko u krug, sve sile stezanja moze se naci tj videti u serv. uputstvu sipati ulje novo i moze se paiti makina, potom i probati na kratko D mod ako je sve Ok sa D i N ide se na test voznju od 1 do 6 brzine sreća moja velika sto mi je vlasnik rekao da proverim lanac Pre nego sto sam uzeo da ga dotegnem, umalo ne omlatih glavu o auspuh kad sam hteo otustiti skroz otpusteni sraf osovine tocka. Jeza me momentalno prosla i samo sam rekao u jbt, za koji minut trebao si biti na autobanu i testiranju....... Pazite gde vam menjaju gume, proverite za svaki slucaj kad dodjete kuci dal je zategnuto, gde stoji koji reper spanera.... nije za zezanje! Podesio lanac (tad videh da je i ukrivo tocak stajao), zategao sve i gassss vatra..... salta mala samo zvoni, sve je OK. produzio do kolege/drugara da se preceslja jos jednom i to bi bilo to Makina spremna za nove kilometre 7 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 201 Napisano Jul 11 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Texa, lijepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano Jul 20 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Konacno sam nabavio zeljeni vizir, i nije me razocarao, mnogo joj lepse stoji od fabrickog.Videcu koliko ce mi smetati kad idem na neku dalju voznju jer sam ga vozio po gradu samo par dana.U svakom slucaju skida se i montira za 2 min.Mozda stavim i one sine za podseavanje visine, ne znam za koliko one podizu vizir.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 12 Napisano Jul 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, tanex said: Konacno sam nabavio zeljeni vizir, i nije me razocarao, mnogo joj lepse stoji od fabrickog.Videcu koliko ce mi smetati kad idem na neku dalju voznju jer sam ga vozio po gradu samo par dana.U svakom slucaju skida se i montira za 2 min.Mozda stavim i one sine za podseavanje visine, ne znam za koliko one podizu vizir. Sent from my iPhone using Tapatalk Sine podizu 5-6 cm, juce sam montirao, ali sa sinama skidanje i montiranje vizira se malo komplikuje zbog setajucih matica. https://www.aliexpress.com/item/1005005699378131.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.124.178d1802f5UkEk Uz malo lepljive trake koja ih drzi dok se vizir ne ucvrsti, nije problem: Promenio Jul 20 član Nenad.M Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano Jul 20 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Jel imas neku fotku kako izgleda kad se podigne skroz? Ne znam zasto kad udjem na link meni otvori pocetnu stranu aliexpresa a ne bas taj proizvod sa linka.Ovo na klipu dobro izgleda.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jul 28 (promenjeno) Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prije par dana mi zape za oko da mi upravljac ne stoji ravno kada vozim ravno, nego je malo vise u lijevo. Sa Integrom nije padano, pa ne mislim da je nesto iskrivljeno. Ima li neko stelovanje upravljaca ili kako da ovo vratim u normalu dok nisam sve rasturio, pa da tek onda skuzim da je bilo neko jednostavno rjesenje @Satelis @N.F.S. vas dvojica bi mogli znati najprije Promenio Jul 28 član wragg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Jul 28 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da ne kucam po 1000-ti put Upredu se stapovi u trokutima, "zveknes" u neku rupu malo jace i odeee tocak u stranu! Evo snimak kako se radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Jul 28 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... i kada se sve ispravi, sraf koji pokazujem (negde ih je dva) se zadnji priteze. Njime se stapovi dovedu u normalu izmedju sebe (da razmak izmedju stapova na donjem trokutu bude isti kao i na osovini tocka!) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jul 28 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Sutra rjesavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...