Jump to content

Moto Zajednica

Приче из радионице - Мали Ћаћа

Recommended Posts

• Drug član, 4394 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

@đunta gledao sam i još uvek gledam to o ćemu pričaš, ali ja sam od onih ljudi koji nevole da pričaju o kolegama javno ili se smeju njihovom radu.  Zašto mislim da treba da bude tako, jer nekad može da i ja nešto ne uradim kako treba, pa će i meni da se smeju ili da mi uzvrate istom merom. Ja svaku moju sliku doživljavan onako kako radim svoj posao. Zato želim da svaku sliku podelim i ne pričam mnogo jer svaka slika priča hiljadu reči. :takoje::)

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6535 postova
  • Motocikl: đački pešački

Manji je problem u majstorima, ne kvazi, kojih ovde ima na svakom ćošku za razliku od tvoje sredine. Problem je više na strani mušterija, gde svakako spada i neimanje novca, jednostavno ne žele da se pridržavaju elementarnih uputstva koja su decidirano navedena u manualima, odlazak na redovan servis je čin sramote a ideal konstatacije dobrog stanja je "ništa nije dirano", što je u stvari očit znak potpuno suprotnog, zapušten i manje više neispravan motor, ne radi se baš uvek o novcu, vozi se i ima za kafanu. Susretajući se sa takvim odnosom, majstori jednostavno idu linijom manjeg otpora, jel moš se nabudži, > može, da bi udovoljili mušterijama, često i prećute i izostave nužno. Pre neki dan sam se borio sa debilnim servo ABS-om na BMW-u, frapiro sam se kad mi je vlasnik rekao da je pre godinu dana motor izašo iz jednog servisa i kočnica nije uopšte radila 5-6km svaki put pri početnom kretanju, tolko je trebalo da se sistem inicijalizuje, nemoguće da serviser nije to uočio, a još crnje da se vlasnik nije vratio niti meni to prijavio ni onda ni sada  već tek  kad je dobio ispravnu kočnicu pre 3 dana. Koliko znam, u dosta zemalja stoji zakonska obaveza odgovornosti, ne sme vozilo da izađe iz servisa ako nije u celosti ispravno, bez obzira zašta je došlo i popravlja se sve vitalno uslovno na silu, ne pita se vlasnik ništa.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 4759 postova
Manji je problem u majstorima, ne kvazi, kojih ovde ima na svakom ćošku za razliku od tvoje sredine. Problem je više na strani mušterija, gde svakako spada i neimanje novca, jednostavno ne žele da se pridržavaju elementarnih uputstva koja su decidirano navedena u manualima, odlazak na redovan servis je čin sramote a ideal konstatacije dobrog stanja je "ništa nije dirano", što je u stvari očit znak potpuno suprotnog, zapušten i manje više neispravan motor, ne radi se baš uvek o novcu, vozi se i ima za kafanu. Susretajući se sa takvim odnosom, majstori jednostavno idu linijom manjeg otpora, jel moš se nabudži, > može, da bi udovoljili mušterijama, često i prećute i izostave nužno. Pre neki dan sam se borio sa debilnim servo ABS-om na BMW-u, frapiro sam se kad mi je vlasnik rekao da je pre godinu dana motor izašo iz jednog servisa i kočnica nije uopšte radila 5-6km svaki put pri početnom kretanju, tolko je trebalo da se sistem inicijalizuje, nemoguće da serviser nije to uočio, a još crnje da se vlasnik nije vratio niti meni to prijavio ni onda ni sada  već tek  kad je dobio ispravnu kočnicu pre 3 dana. Koliko znam, u dosta zemalja stoji zakonska obaveza odgovornosti, ne sme vozilo da izađe iz servisa ako nije u celosti ispravno, bez obzira zašta je došlo i popravlja se sve vitalno uslovno na silu, ne pita se vlasnik ništa.
Najveci je problem na nasim prostorima stavka RR(radna ruka). To je za 99% musterija "cin pljacke".

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

@đunta angolosaksonci i latini su toliko škrti da naši ljudi izgledaju kao imučni prema njima. A tek azijati od bliskog istoka do japana ti sve znaju da rade i kad nemogu dođu i daju ti instrukcije kako i šta. 

Šta se tiče majstora ima ih i ovde na svakom koraku, ponajviše onih koji rade Harlije, pa onih koji rade sve i svašta ( ne prave problem sve može), pa servisi koji rade sve i svašta, pa servisi koji samo rade Harlije, pa ovlaščeni servisi za japance koji rade sve i svašta, pa ovlaščeni servisi za Triumpha, apriliju, Moto Guzzi i Husqvarna ali rade sve što dođe kod njih. BMW ima dva ovlaščena servisa tj ista kompanija dve lokacije i dva servisa koji samo rade BMW. Ja sam jedini u gradu koji samo radi prvenstveno Ducati i Apriliju, a da nisam ovlaščeni servisi. Moraš da se specijalizuješ za nešto i samo to radiš i nikad nećeš imati problema ili biti bez posla. 

Mislim da je sve u stvari na serviseru tj pristup mušterijama i naćin komunikacije. Kad pridobiješ poverenje mušterije to je vurhunac poslovanja, a da pritom odradiš sve što si obečao i malo više od toga.  

Nikad drsko sa musterijom, iako to ona ili on pokazuju prema tebi. Uvek treba da se pristupi bilo kakvim problemu sa velikom pažnjom i oprezom tj pravim odabirom reći. Jer ako se kaže nešto što može da razljuti mušteriju tu nastaje veliki problem...itd ..

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE
Rad je dva sata ili $220
Öhlins ulje za viljušku je $40 liter
Öhlins semerinzi za prednju viljušku 43mm $110 za set. Na sve još je 12% poreza
Viljuška se komplet rastavi uključujuči sve posloške i svaki deo detaljno opere i pregleda pred sklapanje 

Čini mi se kao dosta korektne cene bar u odnosu na cene u NL.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

• Integrisan, 9289 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 4 sati, Mali Caca je napisao:

Mislim da je sve u stvari na serviseru tj pristup mušterijama i naćin komunikacije. Kad pridobiješ poverenje mušterije to je vurhunac poslovanja, a da pritom odradiš sve što si obečao i malo više od toga.  

Nikad drsko sa musterijom, iako to ona ili on pokazuju prema tebi. Uvek treba da se pristupi bilo kakvim problemu sa velikom pažnjom i oprezom tj pravim odabirom reći. Jer ako se kaže nešto što može da razljuti mušteriju tu nastaje veliki problem...itd ..

Uh sa ovim boldovanim, ne bi se slozio.

Imas musteriju koja je normalna, normalna musterija pozitivno reaguje kad ima neki problem na vozilu, ne pravi problem, ne drami, ne histerise vec normalno komunicira za majstorom ili sefom nekog serisa.

Takvu musteriju mogu ceniti i postovati u svakom pogledu i takvoj musteriji treba uvek izaci u susret.

Isto tako imas nenormalnu musteriju, obicno je to licnost koja pre svega nema kucnog vaspitanja, od malih nogu je naucen na bahato, ima poprilicno novca i misli da se svet vrti oko njega, misli da moze i sme da se ponasa kako on hoce, bilo kad i bilo gde.

Takve (kako ih ja volim zvati) tatine sinove zamolim da izadju napolje na fin i kulturan nacin (pravilo firme tako nalaze), najradije bi mu prebio prste bez trunke grize savesti.

Ima cekaonica pa tamo uz klimu, kafu, novine, tv ceka svoje vozilo.

Posto ne podnose da im drugo lice naredi nesto, nisu navikli na takvu scenu, odmah ljutito traze sefa servisa a nekad idemo svi zajedno do generalnog direktora zavisno o kom problemu je rec.

Hocu reci sledece, ako si pre svega normalan covek, mozemo saradjivati, druziti se, voziti, pecati i td..... ali ako si go*no od coveka, ma ne moze nista, apsolutno nista.

Za svoje pare idi jasi nekog drugog, mene zaobidji jer nema tih para za koje bi se smeskao i udovoljavao a znam da musterija nije u pravu.

Na drskost i bezobrazluk.....tolerancija mi je ravna nuli.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Ja sam želeo da kažem bez obzira na to dali je "dobra" ili "loša " mušterija.  Serviser mora da zna da komunicira sa istom, a tu nastaje problem i dolazi do nesporazuma. Ovo je najćešći problema u moto industriji kao i u auto industiji. Znam da mnogi neće da se slože sa ovim ali je istina. Dali ima loših majstora ili mušterija to nije moje da pričam ;)

Ima loseg sa obe strane, ima i dobrog takodje pa kako kome zapadne.

Paz sta mi se desilo pre nekoliko godina.....

Dobijem nalog od sefa, na nalogu pise "Proveriti svetlosnu signalizaciju, ne radi oboreno svetlo".

Uzmem navlaku za sediste, volan, menjac (obavezno se zasticivalo) ubacim vozilo, vidim da ne radi desno oboreno svetlo, dignem haubu i vidim da je dzek sa sijalice spao.

Vratim dzek na mesto, probam i svetla rade, sva signalizacija radi.

Izbacim vozilo, poskidam zastite, predam nalog na prijem i kazem da nista ne naplate, spao je dzek sa sijalice, stornirajte nalog i odlazim.

Dolazi gospodja po vozilo, odlazi na parking i vaca se posle 2 min. sva besna, histerise, derese po servisu uz pitanje ko je radio njen automobil i zasto je izgreban branik....haos pocela da pravi.

Sef lepo pozva mene, pita sta se desilo na sta sam rekao da nemam blage veze sta gospodja prica.

Ona nastavlja sa histerijom i pokazuje na ostecenje branika koje nije imala.

Tu mi lepo sidjemo u prostorije obezbedjenja, silni monitori, kamere, sve je pokriveno i snima se 24h.

Obezbedjenje premota od momenta kad je gospodja usla sa vozilom u krug firme, cela radnja do momenta kad je ona prisla vozilu pa se vratila u servis da se zali........ ne bi da pricam o detaljima, gospodju (go*no) je blam pojeo nevidjeni, zgrabila je kljuceve, otisla i nikad se vise nije pojavila.

Ono sto sigurno znam, dzek nije slucajno spao sa sijalice vec je namerno izvucen..... zakljucak se sam javlja.

Ima toga jos, razna "namestanja" ali nije to tema ove teme, sto bi rekli "ima gi razni".

• Sviđa mi se 1

Pre 22 sati, Krokodilo je napisao:

Najveci je problem na nasim prostorima stavka RR(radna ruka). To je za 99% musterija "cin pljacke".

A znanje jeres.

Pre 15 sati, Mali Caca je napisao:

@đunta angolosaksonci i latini su toliko škrti da naši ljudi izgledaju kao imučni prema njima. A tek azijati od bliskog istoka do japana ti sve znaju da rade i kad nemogu dođu i daju ti instrukcije kako i šta. 

Cicijašluk može da se tumači i kao domćinski, ali isto tako kako je Krokodilko okarakterisao.

Šta se tiče majstora ima ih i ovde na svakom koraku, ponajviše onih koji rade Harlije, pa onih koji rade sve i svašta ( ne prave problem sve može)

Ja sam oslonjen na evropsku, pre svega germansku tehničku kulturu, imao sam prilike da vidim Turke, Grke, Talijane i ljude sa naših prostora, svi rade egal ko Nemci, čak  ponekad i bolje, nisam znao da je u Kanadi drugojačije, al ne verujem da je ko na našim prostorima.

Lično nemam poteškoća jer na neki način sam predodredio klijente, ali čujem naokolo da stalno ima ubeđivanja od strane majstora da je ne samo poželjno nego čak i nužno da se nešto uradi jer mušterije to doživljavaju kao navlačenje posla, tj. razbojništvo. A gotovo svakom vlasniku ne prija kad mu se iznesu činjenice stanja, problem je  to što on to nije video pa doživljava istinu kao uvredu a ne kao ličnu dobit ili plus za majstora. 

Pre 7 sati, Satelis je napisao:

Dolazi gospodja po vozilo, odlazi na parking i vaca se posle 2 min. sva besna, histerise, derese po servisu uz pitanje ko je radio njen automobil i zasto je izgreban branik....haos pocela da pravi.

Ovo je česta pojava izgleda kolko čujem naokolo. Nedavno sam optužen da sam izvozao tuđ motor, pa kad sam argumentovao fotografijama da to nije bilo tehnički moguće, okrivljen za krađu goriva, a vlasniku nije palo na pamet da mu je gorivo možda isparilo tokom višemesečnog zimskog mirovanja ili da je zaključak o nedostatku  mogao biti iz nekog drugog razloga.

@Caco-izvini što sam povuko u of,  čistunstvo koje se vidi na fotkama je odraz načina pristupanja i to treba akcentovati.

• Sviđa mi se 1

Pre 17 sati, Krokodilo je napisao:

Dali je korak lanca za bregaste ovde isti kao kod SUZUKIja???

Stvarno neznam

@Satelis verujem da ima takvih vlasnika svud. Ja nisam još imao takvih problema. 

@đunta meni je to normalno da radim u čistom radnom prostoru. Veoma je teško da se to održava tako čisto i stvatno zahteva maksimalno zalaganje. Ako recimo uzmem ključ u ruke, a nisam ta pre toga očistio brake clearnerom nemogu da radim jer mi smeta.  Moj veoma dobar drug I kolega iz Beograda mi kaže tvojoj bolesti nema leka , ali ti se divim kako sve to možeš. 

Nisi otišao u of uopšte, ja sam pokrenuo ovu temu radi toga da podelim malo ovog šta znam sa kolegama u Otadžbini i ljubiteljima motora. Znam da ima mnogo boljih kolega i prepostavljam pamernijih ali malo ko hoće da se bakče ovim stvarima, a i da ne zaboravim naš jezik. :)

Pre 12 sati, Savan je napisao:

Čini mi se kao dosta korektne cene bar u odnosu na cene u NL.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Nešto interesantno sam primetio da cene u kanadskim dolarima i evru su ista samo u brojčanom stanju. Kad se prevede u sa evra u kanađane je 1.4 puta više :)

Pre 4 sati, Mali Caca je napisao:

ja sam pokrenuo ovu temu radi toga da podelim malo ovog šta znam sa kolegama u Otadžbini i ljubiteljima motora

A to je školski protokol, na to sam mislio, ne samo na čiste sklopove.

• Podržavam 1

@đunta kad sam se malo rasputivao dali da pokrenem temu i pišem blog naišao sam na više negativnih nego pozitivnih odgovora. Mnoge moje kolege su mislile da nebi trebao da odajem "tajne"  uz razna oblazloženja

pre 10 minuta, Mali Caca je napisao:

@đunta kad sam se malo rasputivao dali da pokrenem temu i pišem blog naišao sam na više negativnih nego pozitivnih odgovora. Mnoge moje kolege su mislile da nebi trebao da odajem "tajne"  uz razna oblazloženja

Ne, nije u pitanju odavanje tajni već prikaz da se nešto školski radi po svim aspektima, to smeta al ti to niko neće da kaže u oči, znaj da i čitaoci ovde delom tako misle. Ponekad se u argumentaciji, ne za mehaniku, pozivam da se tako radi u Americi recimo, odgovor je, pa to je Amerika, ovde se tako ne radi, kao da se 2+2 razlikuje ovde i tamo. To je problem generalno u našem mentalitetu, kulturi, obrazovanju,... možda već  i u samom genu.

• Sviđa mi se 1

pre 5 minuta, đunta je napisao:

Ne, nije u pitanju odavanje tajni već prikaz da se nešto školski radi po svim aspektima, to smeta al ti to niko neće da kaže u oči, znaj da i čitaoci ovde delom tako misle. Ponekad se u argumentaciji, ne za mehaniku, pozivam da se tako radi u Americi recimo, odgovor je, pa to je Amerika, ovde se tako ne radi, kao da se 2+2 razlikuje ovde i tamo. To je problem generalno u našem mentalitetu, kulturi, obrazovanju,... možda već  i u samom genu.

Tajni nema u ovom poslu samo iskustva i način na koji želiš da dođeš do određenih informacija ili određenog rezultata svog rada. Sve ostalo su sitnice koje mnogi misle da je tajna bilo to na starom kontinentu ili ovde na divljem zapadu:na_glavi: 

• Sviđa mi se 1

pre 4 minuta, Mali Caca je napisao:

Tajni nema u ovom poslu samo iskustva i način na koji želiš da dođeš do određenih informacija ili određenog rezultata svog rada. Sve ostalo su sitnice koje mnogi misle da je tajna bilo to na starom kontinentu ili ovde na divljem zapadu:na_glavi: 

Mehanika, kao i sve, je čista logika za čiju analogiju je potrebno znanje koje nije na yutube. Ima jedna tema od pre neku godinu na ADV forumu, čovek nacrto jedno 7 kombinacija, niko mu nije odgovorio a znam sigurno da barem dvoje znaju "šifru", jedan je Bruno iz Kanade čiji španer je BMW prekopirao, uz jednu neuspelu reviziju, jedno 15 godina nakon što ga je on konstruisao. Kad se pogledaju vrhunska auto moto takmičenja, evidentne su razlike u performansama iako su svi naj bolji umovi, očigledno postoje prikrevenosti koje su takve bar neko vreme i tu nema ništa loše što se drže ili podvode pod tajnu. 

• Sviđa mi se 1

Ja sam batalio sve forumu odavno i samo sam ostao ovde i na brzabrzina... kad si već spomenuo trkače timive. Nije stvar marke nego kom timu određena fabrika poveri svoj proizvod da ih prestavlja. Rečeno mi je da BMW WSBk tim kad je bio pod nazorom fabrike je bio jedan od najgorih timiva u šampionatu iako su imali Davidsa i Melandrija i pobeđivali trke, a recimo Ducati tim je najbolji kad se uporedi evidencija i organizacija tima. Npr. samo se seti onog video klipa F1 od Red Bull tima kad prave jedan šaraf od titanijuma.  Tako radi i Ducati i mnogi timovi u WSB ili Moto GP šampionatu. Svaki šaraf ili deo ima određen vek trajanja i posle određenog broj krugova ili sati rada se zameni bez obzira što izgleda ili radi perfektno. Naravno svaki proizvođač ima svoje norme i to oni sami znaju i veoma se teško dolazi do tih podataka. A da ne pričam od obradama površina klipnjača, bregastih, šolja ventila,  klackalica itd... sve košta i svaki pikušaj da se izvuče maksimum je veliki rizik da sve krene nepoželjnim putem. Ovakve stvari se ne uče preko noći nego samo pokušajima da se unapredi već savršeni proizvod.

• Sviđa mi se 2

Ovo je česta pojava izgleda kolko čujem naokolo. Nedavno sam optužen da sam izvozao tuđ motor, pa kad sam argumentovao fotografijama da to nije bilo tehnički moguće, okrivljen za krađu goriva, a vlasniku nije palo na pamet da mu je gorivo možda isparilo tokom višemesečnog zimskog mirovanja ili da je zaključak o nedostatku  mogao biti iz nekog drugog razloga.

@Caco-izvini što sam povuko u of,  čistunstvo koje se vidi na fotkama je odraz načina pristupanja i to treba akcentovati.
Kod mene u zadnje vreme je kao pravilo postalo slikanje postupka, pa i slanje slika Viberom, bas da bi se izbegla diskusija oko zasluzenja RR. Ali i ja se slazem da musteriju i njegov bezobrazluk NE moram trpiti po svaku cenu. Meni to upija zdravlje i zato blagovremeno odjebem :)

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra
18 hours ago, Mali Caca said:

Apsolutno se slažem ovde. Vozila servisiram samo tamo gde imam poverenje. Onda posle prijatelji ne vole da im preporučim servis jer je skupo. Ne znam koliko košta na drugom mestu, za sada mogu da platim i ne brinem šta je bilo i ne vraćam se 3 puta da reklamiram isti problem.

Inače, odlična tema, pažljivo sam sve čitao, nisam imao šta da kažem ...

Još od kada sam gledao Pimp my ride na MTV sam želeo da budem mehaničar u USA,

iako se profesionalno bavim sasvim drugim stvarima. Sada vidim da nije baš sve ružičasto 

ni kod vas, ali možda još nije kasno za promenu profesije  :D

• Sviđa mi se 2

Pre 5 sati, X8 Vračar je napisao:

Apsolutno se slažem ovde. Vozila servisiram samo tamo gde imam poverenje. Onda posle prijatelji ne vole da im preporučim servis jer je skupo. Ne znam koliko košta na drugom mestu, za sada mogu da platim i ne brinem šta je bilo i ne vraćam se 3 puta da reklamiram isti problem.

Inače, odlična tema, pažljivo sam sve čitao, nisam imao šta da kažem ...

Još od kada sam gledao Pimp my ride na MTV sam želeo da budem mehaničar u USA,

iako se profesionalno bavim sasvim drugim stvarima. Sada vidim da nije baš sve ružičasto 

ni kod vas, ali možda još nije kasno za promenu profesije  :D

@X8 Vračar mislim da je to sve lična stvar od servisera do servisera tj kako se snađeš. Znam servisere ovde koji rade i jedva preživljavaju, a znam servisere koji rade kod nas i žive kao da rade u Nemačkoj a ne u Srbiji. Šta hoću da kažem nije ni ovde kako ljudi pričaju i kako propaganda prikazuje na televizoru. Svi rade da bi preživeli, neki bolje, a neki lošije posluju, ali u stvari ima posla za sve i ovlaščene i samostalne servise. Nažalost ovde gde ja živim ako te plate $30 na sat ti si na konju, a na građevini imaš $35-$45 samo da zakucavaš eksere u šperploću svaki dan i netreba da imaš $30,000 uloženo u alat da bi dobio posao...

• Sviđa mi se 1

Na žalost, tačno je da se voze prevozi za lične potrebe dok su na servisu i drpa gorivo, potpuno razumem podzrivost mušterija i reagovanje na naj manju sumnju. Polako se uvodi praksa slikanja i zapisnika pri prijemu motora, štapče u rezervoar uz potpis vlasnika. Kad reče Viber, prošli motor je osvedočen sa 177 fotki vlasniku.

Verujem.

• Sviđa mi se 1

Pre 22 sati, đunta je napisao:

Pre 19 sati, Mali Caca je napisao:

@Satelis verujem da ima takvih vlasnika svud. Ja nisam još imao takvih problema. 

E Caco Caco, ne znas sta su srpska posla.... jedan kaze kako je imao pare u kaseti ispred suvozacevih nogu, drugom je nestao telefon, treci je ostao bez skupocenih naocara, gospodji izgreban branik.

Ajd to pa i nekako ali kad sam kolegu uhvatio kad je moj alat prebacio kod njega u kolica i to ne zato sto je svoj izgubio, vec zato sto je odneo kuci, kompletira dasa radionicu za popodne. 

E to je tuga jos veca, to je "kolega".

Kod dvotockasa nisam imao toliko namestanja, bese jedan pametnjakovic koji odvrne sajlu kod pinjona da ne moze vrteti km. To uradi odmah nakon servisa, pa dodje posle 3 meseca da se zali kako mu nesto sa prenosom nije u redu.

Predpostavio sam sta radi, te lepo obelezim da samo ja znam i pustim ga..... pa kad se vrati, da vidis kako se ceska po glavi.

Drugi slucaj koji je bio.... e majko mila, ladno organi reda ili ti panduri.

Sluzbene dve Vive 50ccm 2T bele pandurske sa nalepnicama, servis na 7.5Kkm odradjen da bi se obe vratile posle 4,5 dana i to kombijem u neispravnom stanju.

Na prvoj Vivi je puko kais, razleteo se skroz pa sjebo i kvacilo, na drugoj Vivi je bio neki problem oko karburatora, samo se ugasio i nece da pali.

Tu panduri, sef, ja, oni besni pa kako ovo pa kakao ono...... ja u neverici, gledam i ne mogu verovati pa ih sve lepo zamolim da izadju, nastave pricu ispred radionice koja je inace maltene cela od stakla ili ti sve se vidi sta se radi + kamere.

Dodjem ti ja kod prve Vive, pokupim ostatke od raspalog kaisa, pocnem da brisem krpom i polako da slazem delove. 

Nakon 5,6 dela, dodjem do saznanja da je kais drugog proizvodjaca (servis je ugradjivao samo Bando kaiseve) i tu se zaustavim.

Odmah sam presao na drugu Vivu, da bi dosao do saznanja da jedan sraf na karburatoru ne pripada originalnom.

Gospodu u plavom nisam hteo da prekidam dok su razgovarali sa sefom, izasao sam ispred i samo se smeskao da i oni vide. Otisli su svojim putem pa taman da predocim predpostavljenom o cemu se radi.

Ne znam kakvu su kombinaciju imali, znam samo da su bili manji od makovog zrna, licno sam ih sacekao kad su preuzimali skutere i na sav glas im rekao SRAM VAS BILO! 

Samo su cutali i otisli....

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja