Мали Ћаћа 9598 Napisano Nedelja u 07:39 Drug član, 4401 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Пре два месеца нам је дошао 2006 Дукати Пол Смарт са малим проблемом... малим на око. Испоставило се да треба мало више пажње. Кад сам контактирао власника да га питам да ми исприча све шта се дешавало пре мене. Власник је по понашању и одношењу према мотору сличан лику којег је одглумио Стево Жигун у мајсторској радионици . Шта је власника навело да дође код мене је то што нико није могао да реши проблем. Мотор је био у Сјетлу у сервису који су познати по подешавау на пробном столу, али су проширили услуге на сервисирање и унапређење целог мотора за трке или друм. Ево како је власник приметио да има проблем! Горња издувна грана није тамно златне боје као доња издувна грана... по њему горњи цилиндар ради сувише сиромашно. Па је сервис из Сјетла покушавао да подеси мапу у рачунару да би то решили. На крају то нису успешно урадили и вратили су мотор власнику. Из приче са власником сам чуо све, али ми није рекао ко је још гледао мотор сем сервиса у Сјетлу. Имам осећај да нисам једини, али не могу да тврдим јер нисам сигуран . Елем нашао сам квар пошто сам прикључио мотор на мерач издувних гасова и схватио да мотор стварно ради веома сиромашно на горњем цилиндру. Отклонио сам све где је усисна грана вукла фалш ваздух, али и даље није помогло да се ЦО% помери са нуле тј. помери се па се врати где сам био пре поправке. Тада сам схватио да је ствар озбиљба и да морам да узмем веома скуп алат у руке и да откријем квар! Прскалица и одмашчиваћ за кочнице...... људи моји мотор плану кад сам попрскао између главе и цилиндра, просто срце ми стало... изгоре мотор сунце ти жарко . Ватај ваздух... дувај и некако га угасим. Добро је нема оштећења... паде ми камен са срца . А власник заштито пола мотора пластиком, чак је облепио ону гумицу на папућици бирача брзина... Знао сам да морам да скинем горњу главу мотора да видим шта је проблем. Прво што сам урадио је назвао власника објаснио му проблем, а потом сам му послао имејл да ми писмено одобри да могу да растурим мотор. На што ми је брзо одговорио и одобрио ми да наставим да радим. Скинуи смо рам и оставили агрегат, задњу виљушку и задњи точак на дозалици, а остало је било размештено по радионици. Кад сам скинуо главу, могао сам да видим на дихтунгу главе да има мали неправилност, али на глави и на цилиндру тога није било. Кад сам проверио колико је глава равна путем мерних листића и машинског лењира за проверу равности површине. Глава је на једном делу била крива 0.05мм, а на осталима нисам могао ни 0.03мм листић да гурнем. Због облика главе нисам могао да нађем стругара у граду који може да поравне главу, па сам замолио мог другара Тома да ми помогне. Том је рекао да је направио шаблон да може да причврсти главу на глодалицу и да је компаратетима стави у равни положај пре обраде. Данас сам завршио 95% око склапања и упалио га на 1-2 минута, а оставио сам остатак после викенда. 16 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6368 Napisano Nedelja u 14:41 Enduraš, 6377 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je meni ovo zanimljivo da čitam, opišeš problem i onda kako si ga rešio, kao u nekom krimi romanu kad se na kraju otkrije ubica Hvala ti što ovo deliš sa nama. 6 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9598 Napisano Nedelja u 16:16 Drug član, 4401 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, aca-pn je napisao: Koliko je meni ovo zanimljivo da čitam, opišeš problem i onda kako si ga rešio, kao u nekom krimi romanu kad se na kraju otkrije ubica Hvala ti što ovo deliš sa nama. Трудим се да не буде само технички и да не идем у ситна цревца. Нема на чему. Хвала што си прочитао 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dacha72 39 Napisano Ponedeljak u 08:06 U prolazu, 8 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Honda Pacific Coast Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam propustio... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6619 Napisano Ponedeljak u 08:15 Ne silazi, 6537 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj Paul Smart, kao i SportClassic...trebalo bi da imaju mašinu kao i Multistrada 1000. Jel' tako dođe? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9598 Napisano Ponedeljak u 15:16 Drug član, 4401 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Dacha72 je napisao: Koliko sam propustio... Ништа посебно само 209 страница 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9598 Napisano Ponedeljak u 15:17 Drug član, 4401 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 12. 2024. at 0:15, pronto je napisao: Ovaj Paul Smart, kao i SportClassic...trebalo bi da imaju mašinu kao i Multistrada 1000. Jel' tako dođe? Да 1000 ДС агрегат који је био и у Монстеру С2Р 1000 и у Суперспорт 1000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6619 Napisano juče u 13:45 Ne silazi, 6537 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Jel možeš ovde, čisto onako kuckanja radi, da pomeneš neke detalje zašto taj motor u Multistradi ima 85, a u Monsteru 95 konjića. Koje su razlike i u čemu? Od cilindara naniže, sve bi trebalo da je isto. Multistrada 1100 je i dalje Desmo Due, samo ima šire klipove? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9598 Napisano pre 22 sati Drug član, 4401 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, pronto je napisao: Jel možeš ovde, čisto onako kuckanja radi, da pomeneš neke detalje zašto taj motor u Multistradi ima 85, a u Monsteru 95 konjića. Koje su razlike i u čemu? Od cilindara naniže, sve bi trebalo da je isto. Multistrada 1100 je i dalje Desmo Due, samo ima šire klipove? Разлика је у брегастим освинама у клиповима. Хајпер 1100 и Спорт Класик имају исте профиле на брегастим осовиама, док Суперспорт 1000 и Мултистрада 1000 имају другаћуји пеофил бегова на брегасим осовинама. Главе, вентили су исти на свим 1000ццм агрегатима. Спорт Класик 1000 има клипове са већом компресиом, док Монстер 1000 и Мултистрада 1000 имају потпуно исте клипове. Остатак агрегата је исти. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9598 Napisano pre 16 sati Drug član, 4401 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan @pronto има разлике у мапама, у кућишту филтера за ваздух и у дужини издувног система. Све то скупа утиће на коњиће 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...