draki 2536 Napisano Januar 3, 2018 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nova godina donosi nove odluke, zelje i ideje koje teba realizovati. Ova moja odluka donijeta je mnogo prije. Moze se reci onoga dana kada sam poceo da vozim motor. Nakon 13 godina krstarenja na dva tocka vrijeme je da se ide put Svajcarske. Vrijeme je da Draki,konacno, posjeti svoje najmilije. Naime, u srcu Svajcarske (u kantonu Glarneland) zive moja tetka (tatina sestra) i dvojica rodjaka. Godinama sam isao tamo ali prevozno sredstvo nikada do sada nije bio motor. Uzivao sam posmatrajuci njihove drumove, okolinu i zamisljao kako cu na svom motoru proci sve to Sada, kada se prilika pruza rijesio sam da sve ono sto sam zamisljao i ostvarim. Pripreme su pocele i okvirni plan izgleda ovako: Prvi dan, 07. Jul, 620 km Bijeljina - Ljubljana - Udine Drugi dan, 08. Jul, 450km Udine - Verona - Bergamo - Milano - Vareze Treci dan, 09. Jul, 250km Vareze - St. Gotard - Klausenpas - Linthal (CH) U periodu od 10. jula do 18. jula planirano je da se vozamo i duzimo po Svajcarskoj. Mladji rodjak je motorista i sa njim cu da se vozim a u vecernjim druzenjima priduzice nam se tetka i stariji rodjak Bice to vrijeme u kome cemo obici nekoliko planinskih prevoja. Takodje planiramo da posjetimo i Evropa park koji se nalazi u Njemackoj saveznoj drzavi Baden Vitemberg. Povratak je planiran 19. jula Trinaesti dan, 19. Jul, 530km Linthal (CH) - Minhen - Gmunden (Austrija) Cetrnaesti dan, 20. Jul, 250km Gmunden - Bec Petnaesti dan, 21. Jul, 650km Bec - Budimpesta - Beograd (kraj voznje) Za sada to izgleda ovako. Naravno, svaki plan je podlozan izmjenama i zbog toga odlucio da sa vama podijelim ovaj svoj plan. Ako imate neke prijedloge, savjete, price bilo sta sto moze pomoci da ova voznja bude odradjena maksimalno pisite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Januar 3, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nema šta da se doda, sem kada u BG dođeš, obavezno javiš, pa lično ispričaš kako je bilo Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Januar 3, 2018 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Draki, ovaj odlazak ti i nije neki. Zasto se ne dignes vise u Sloveniju ka Bovecu predjes u Italiju i vozis Dolomite. Mnogo izbora dobrih planinskih puteva. Ova magistrala dole ti je totalno bezveze a autoput skup. Takodje povratak Bec-Budimpesta-Bg je tuga ali tu i nemas bas neke alternative osim magistrala kroz Madjarsku preko Balatona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Januar 3, 2018 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Još u julu.BG - LJ - Cortina i tu je veselje. Za 4-5 dana si u CH. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ws_woolf 181 Napisano Januar 4, 2018 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: ST XTZ 750 Aprilia Atlantic 250 Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast matori! Mene ce put ove godine odvesti u Rumuniju ali dace bog srece i zdravlja pa da popijemo po pivkana pa makar u Bijeljini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 690 Napisano Januar 4, 2018 Drug član, 1117 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW XR Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno putopis kad se vratis. Gmunden je prelep,na samom jezeru odlicno mesto za pauzu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Januar 4, 2018 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Razlog sto idem na Udine i Vareze je sto treba da ispostujem odredjene ljude i obaveze svjestan sam da me cekao pakao ali to moram da uradim tako jos uvijek gledam da li ima neki alternativni put od Udina do Varezea ali slaba vajda hehehehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Januar 4, 2018 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju Udina i Varese-a lezi pravi biser Dolomita. Ne znam koliko vreme ima ulogu, ali od Udina se popnes gore u Dolomite i njima cepas do Varese-a. Ovim pravcem, samo biras prevoje po sopstvenoj želji...ovo sam samo složio da razumes o čemu pričam...2 dana naspram jednog autoputem: https://goo.gl/maps/iRx1fYjVKzF2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Januar 4, 2018 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, doktor je napisao: Izmedju Udina i Varese-a lezi pravi biser Dolomita. Ne znam koliko vreme ima ulogu, ali od Udina se popnes gore u Dolomite i njima cepas do Varese-a. Ovim pravcem, samo biras prevoje po sopstvenoj želji...ovo sam samo složio da razumes o čemu pričam...2 dana naspram jednog autoputem: https://goo.gl/maps/iRx1fYjVKzF2 Uh ovo je vise nego odlicno Da znas da cu dobrano da razmotirm ovo Hvala ti puno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Januar 4, 2018 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Na putovanju po Alpima da propustis Dolomite, skoro kao da nisi ni bio. A ovo ti je prava prilika. Zumiraj malo site-ove sa alpskim prevojima, pa ćeš lakše da skrojiš rutu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Januar 4, 2018 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Doco, upravo sam na ovo i mislio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1766 Napisano Januar 4, 2018 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, draki said: Vareze Kada si vec tu nemoj propustiti da obidjes zapadnu obalu Lago di Como. Mali lokalni put koji ide odmah uz jezero 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Januar 5, 2018 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, draki je napisao: Uh ovo je vise nego odlicno Da znas da cu dobrano da razmotirm ovo Hvala ti puno Ne razmisljaj, nego uradi!!! Ti ispostuj ljude, ali napravi i sebi cef. A kako si reko da nikada nisi vodio tuda, tako da kajaces se kasnije kroz neku godinu. U pitanju je samo jedan dan vise od onoga sto si ti predvideo. E jbga, nece se tetka naljutiti sto ces da kasnis malo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6019 Napisano Januar 5, 2018 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi izbacio europapark. Veliki vašar, brezveze.Pošto si blizu glarusa jako ti je zgodno obići prijevoje u istočnoj CH, ni centralni masiv nije daleko, gotthatd, grimsel, furka, nufennen.Ustvari sve ti je pod nosom.Ne gubi vrijeme na gluposti nego peglaj te zavoje, ima ih na milijune. Gesendet von iPhone mit Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6019 Napisano Januar 5, 2018 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan I da, u povratku bih priskočio minken, umgesto njega u Austriju preko lichtensteina i dalje preko Stela Alpina pravac istook...Uzmi si vremena za Austriju....I ne vozi po autobanu, toje smrtni grijeh... Gesendet von iPhone mit Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
delimba 26 Napisano Januar 12, 2018 U prolazu, 59 postova Lokacija: ravno selo Motocikl: pulser 125,er6n Prijavi odgovor kao problematičan dacete mi djus votku. i meni isto samo bez djusa i umesto votke rakiju tako ce izgledati kolegin put posle informacija o mogucim rutama... salim se malo ,nek se niko ne uvredi... kako god odluci Draki bice uzivanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Januar 12, 2018 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, delimba je napisao: dacete mi djus votku. i meni isto samo bez djusa i umesto votke rakiju tako ce izgledati kolegin put posle informacija o mogucim rutama... salim se malo ,nek se niko ne uvredi... kako god odluci Draki bice uzivanje Ovoliko nisam izucavao mape jos od osnovne kad sam ucio geografiju Atlas, karta, globus, karte na kompu Jako je tesko iskominovati sve ali bice mi je drago sto se veliki broj kolega javlja da mi pomogne neku zlatnu sredinu cu da izvucem i svi vi koji ste predlozili bar koji pice da pijem bicete dio ovog mog putovanja Zato je tema i otvorena, zato i volim ovaj forum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...