Jump to content

Moto Zajednica

kaciga,sajam,popust?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: zx6r

Zanima me da li neko zna kakve su cene kaciga ( da li ima popusta) na sajmu motora (NS),tj. kako je bilo prethodnih godina?

Ja cu motor pazariti polovinom juna,ali razmišljam nesto,ako bude popusta bolje mi je da kacigu pazarim sad.

I zanima me još jedna stvar. Pošto su mi oči osetljive na jaku svetlost (čak i kad je vedar dan bez jakog sunca ja moram da nosin cvidže dok vozim)

osećam da ce mi za leto biti neopgodan tamni vizir. E sad! Svi kažu-batali to! Zajebano po mraku,cimanje sa zamenama vizira...

I zbog toga sam poceo da razmišljam o NOLAN kacigi zbog onog malog suncanog vizira,ili CABERG zbog onih naocara u kacigi.

Kakva su vaša iskustva sa ovim modelima? Ili ima neka kaciga kod koje se lako i brzo menja vizir.

Imace mene zanima integralna kaciga 200-300 eur,najverovatnije potpuno crna!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Srpski uviznici su ti čudo. Nekad imaju sajamski popust ali se i dešavalo da dignu cene pred sajam - Guevarina kaciga je bila skuplja na sajmu automobila ove godine sa sajamskim popustom nego u radnji par dana pre sajma ::).

Najbolje ti je da prvo obiđeš radnje i pokupiš cene pa onda odeš na sajam i vidiš na čemu si.

Cabergovu kacigu sa tamnim vizirom (unutrašnjim) nisam nosio ali koliko sam čuo nisu loše.

Što se skidanja vizira tiče, to nije problem. problem nastaje što oni hoće da puknu kod očestanog skidanja

na mestu gde se kače za kacigu

• U prolazu, 37 postova

Тамни визир ти не би препоручио, возиш, уђеш у тунел, сенке дрвећа кроз шуму, сумрак, зна да буде незгодно, мада за посматрача делује моћно. Али ти возиш и треба да увек видиш, а не посматраш кацигу са стране.

Имам Каберг, и та фора са унутрашњим "сенилом" је супер. Често и у вожњи по дану на тренутке дигнем затамњење због малопре поменутог.

Има то још и Nolan103, Airoh... прочачкај мало.

Спољно затамљење на Nolan-у мислим да и није баш најсрећније - мушице, прљање..

radonja: Sve to za taman vizir sam čuo,i zato i pitam za savet jer ne bih bas da se igram sa tim stvarima. N 103 mi ne odgovara jer nije fullface, a

o Airoh nisam razmišljao jer ne znam kakve su. Ako neko ima pomenutu nek napiše nešto.

Peki: To sa srpskim uvoznicima mi je poznato,nego ja imam problem što radim po ceo dan pa je to obilaženje prodavnica malo teže izvesti.

Ali nema veze smisliću nešto.

Ili ako neko zna okvirne cene par kaciga iz tog cenovnog ranga,čisto da imam orjentaciju?

• Svrati ponekad, 343 postova

Zanima me da li neko zna kakve su cene kaciga ( da li ima popusta) na sajmu motora (NS),tj. kako je bilo prethodnih godina?

Ja cu motor pazariti polovinom juna,ali razmišljam nesto,ako bude popusta bolje mi je da kacigu pazarim sad.

I zanima me još jedna stvar. Pošto su mi oči osetljive na jaku svetlost (čak i kad je vedar dan bez jakog sunca ja moram da nosin cvidže dok vozim)

osećam da ce mi za leto biti neopgodan tamni vizir. E sad! Svi kažu-batali to! Zajebano po mraku,cimanje sa zamenama vizira...

I zbog toga sam poceo da razmišljam o NOLAN kacigi zbog onog malog suncanog vizira,ili CABERG zbog onih naocara u kacigi.

Kakva su vaša iskustva sa ovim modelima? Ili ima neka kaciga kod koje se lako i brzo menja vizir.

Imace mene zanima integralna kaciga 200-300 eur,najverovatnije potpuno crna!

Ja imam (i pola foruma :D) imam Shoei XR-1000, i vizir se mijenja za 10 sekundi.

Jako, jako, jako, jako dobra stvar koju sam vidio kao resenje za tamni vizir je Schubert R1. Ima integrisan tamni vizir koji se uvlaci u kacigu jednim pokretom pomjera gore/dolje. Odlicna stvar.

I kaciga kosta 300 ili cak ispod 300e.

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS

Ja imam Caberg downtown i super sam zadovoljan kako kacigom tako i vizirom.

Medjutim problem je sto nije full, medjutim ako je ona dobra pretpostavljam da su i druge caberg ok.

Full mi je ixs i posto nema tamni vizir necu je ni komentarisati.

Mene zanima ukoliko je neko cabergove nosio i RHYNO i Justissimo.

Schuberth concept je isto flip-face.

Hajde sada neko ko je iznosio vise kaciga da kaze nesto.

Ja sam probao nekoliko pa nisam bas najrealniji :)

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Malopre stigoh iz novog sada, sa sajma... imas ixs flip up sa integrisanim "cvikerima" na polugu sa sajamskim popustom oko 200e, i par modela hjc i caberg... iskreno, najbolji utisak na mene je ostavila ixs

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Triumph Street Triple

U cenu ti se uklapa i SUOMY VANDAL..ja na njoj koristim 2 vizira i za zamenu ti treba bukvalno 5 sekundi+imaju vise razlicitih crnih vizira(iridium,smoked...)

post-1309-1287899601238_thumb.jpg

• Drug član, 2265 postova

Medjutim problem je sto nije full, medjutim ako je ona dobra pretpostavljam da su i druge caberg ok.

Ako te zanima Justissimo, kupuj ;D Cena je sada 17700, ako se nevaram pre par meseci je bila oko 22-23000.

Ja imam RHYNO i ne zalim se.

Pilotski vizir na uvlacenje je extra stvar, izuzetno se jednostavno podize i spusta u voznji i mnogo je bolje resenje od zatamnjenih vizira. Takodje se moze spustiti malo iznad ociju, sto dobro dodje kada se vozi u susret niskom vecernjem, ili jutarnjem zaslepljujucem suncu.

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS

Ako te zanima Justissimo, kupuj ;D Cena je sada 17700, ako se nevaram pre par meseci je bila oko 22-23000.

Ja imam RHYNO i ne zalim se.

Pilotski vizir na uvlacenje je extra stvar, izuzetno se jednostavno podize i spusta u voznji i mnogo je bolje resenje od zatamnjenih vizira. Takodje se moze spustiti malo iznad ociju, sto dobro dodje kada se vozi u susret niskom vecernjem, ili jutarnjem zaslepljujucem suncu.

Ne znam gde si video cenu 17k. Ona je bila do marta u guevari. Ja hteo da cujem i misljenje zene a gledao je nekoliko puta. I odem nekog 2. ili 3. marta i kao kupujem kada ono poskupela :(

Sada me zagolicali i sa ovom IXS ali danas zadnji dan sajma a ja u KS i sutra planirao laganica sa obilascima do BGa. Nisam pametan sada...

Pa ako bih kupovao kacigu bez integrisanih naocara verovatno bih uzeo vandal-a.

Nego,video sam na sajtu caberg-a model v2r-fullface sa naocarima,samo ne znam koja je cena i izgleda je niko sa foruma nema.

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

zeko taj IXS je 240 eur, danas provereno na sajmu, i ona je flip-up.

mario marko, guevara jos uvek ne radi v2r, kao ni v2 407 model koji ima integrisane cvike, a cena mu je oko 130-140eur u louisu...

• Svrati ponekad, 187 postova
  • Motocikl: Suzuki Inzuma 250

Ja imam CABERG RHYNO i veoma sam zadovoljan sunčanim vizirom, jako praktična stvar. Cena je 150eur, ali ipak bi ti preporučio nešto skuplji model Justissimo, čini mi se da je kvalitet izrade puno bolji.

Kako ništa cpecijalno nisam video na sajmu danas (dosao sam kasno vec su se pakovali),sada cu natenane da se odlucim za neku.

Probao sam jedino nolan 84 i bas mi ne odgovara,onaj kais me davi katastrofa.

Rajko iz KG ima schuberth R1 pa cu verovatno otici da je probam ili cu naci nekoga u BG-u,u svakom slucaju hvala na pomoći.

rogec: To nicu fullface modeli pa mi ne odgovaraju,ali hvala.

• U prolazu, 17 postova

Pozdrav,

Ja imam Caberga 104 fullface sa suncanim vizirom i zadovoljan sam. Kaciga je udobna i lepo lezi na glavi. Posto imam isti problem sa jakim osvetljenjem vizir mi je super dosao. Ja sam je kupio zimus i bila je 200e sa popustom, puna cena 250e. Kad sam kasnije pogledao u Louisu je bila 190e a na novogodisnjem popustu 100e :( Ne mogu da kazem da li je bucna jer sam samo nekoliko puta presao 70kmh a i to na nekoliko sekundi. Za sada nije previse vruce u njoj i lufteri lepo rade. Imao sam samo problem sto mi je bez onog stitnika za bradu, dobija se sa kacigom, bas mnogo duvalo. Sada sam pogledao Louisov katalog i cini mi se da je sada oznaka modela V2R.

Poz

p.s. i jedan i drugi vizir imaju jako dobru zastitu od maglenja

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja