Jump to content

Moto Zajednica

Potrosnja ulja?

Recommended Posts

• Lucic, 226 postova
  • Motocikl: Honda SW-T 400, Aprilia Leonardo 150

Pozdrav svima, ljudi imam pitanje u vezi potrosnje ulja, potrebna su mi vasa misljenja ovako vozim Apriliu Leonardo 125 rotax agregat, uzeo sam ga letos i s njim presao nekih 2,000 kilometra, skoro sam bio na neko malo dalje putovanje s njim (Pozarevac - Zlatibor - 250km u jednom pravcu) Burazer i ja reko da se provozamo malo i da testiram masinu pre polaska sam proverio ulje dolio nesto malo da bude na maksimumu, do Zlatibora nikakvih problema nije bilo motor je izgurao ona najgora uzbrda nas dvojicu , kad sam stigao na Zlatibor proverio sam ulje i na meracu je ulje bilo na minimumu. Sad mi stvarno nije jasno zasto je toliko ulja pojeo s obzirom da nigde ne pusta ne curi, Da li je problem to sto su bila velika uzbrda pa opterecenje motora ili je problem do samog motora/karika? 

Zanima me neko vase misljenje da li neko vozio ovaj skuter kakva je potrosnja da li ste vozili negde dalje na neko putovanje? 

Citam i vidim da neki kazu da ovaj agregat hoce da pojede ulje i da se najvise pazi na nivo ulja u motoru? da li je ovo tacno? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Ako ne dimi plavi dim i ako je svecica normalana, da nema tragova ulja onda je sve ok.

Taj skuter prima litru ulja a razlika od max i min je mozda 100ml. Za vas dvojicu na njemu i sva ta brda usput to je sasvim normalno.

• Lucic, 226 postova
  • Motocikl: Honda SW-T 400, Aprilia Leonardo 150
Pre 1 sat, dfast je napisao:

Ako ne dimi plavi dim i ako je svecica normalana, da nema tragova ulja onda je sve ok.

Taj skuter prima litru ulja a razlika od max i min je mozda 100ml. Za vas dvojicu na njemu i sva ta brda usput to je sasvim normalno.

Pa da razlika od max i min je nekih 150ml ja sam dolio 150ml da bi bio na maksimumu ponovo. Motor ne dimi normalno je sve :)

Pre sat vremena, Golub je napisao:

Ako ti trosi to ulje probaj sledece sezone sa drugim uljem (proizvodjac)

Da o tome sam razmisljao, sada trenutno koristim motul planiram da promenim da stavim ipone ulje pa da vidimo :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja