markone 447 Napisano April 14, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan E pa dragi moji, pošto nas već ima više od nekoliko ( ) sa GPS uređajima koji su sposobni da zabeleže kretanje ovde možemo da se pohvalimo sa kilometražom i interesantnim lokacijama na koje smo naišli... Ja počinjem sa: www.pegaz.rs/Tracklog/20080203 NS-ZR-BG-NS.gdb www.pegaz.rs/Tracklog/20080224 NS-Batocina-NS.gdb www.pegaz.rs/Tracklog/20080330 NS-Bijeljina-NS.gdb www.pegaz.rs/Tracklog/20080413 NS-Temerin-Plandiste-Vrsac-B. Crkva-Pancevo-NS.gdb Ajde da se pohvalimo gde smo bili i šta smo videli, pa da mogu i ostali, a i mi međusobno da odemo tamo i divimo se istom sa skoro istog mesta EDIT: Na zahtev gledalaca sa jeftinijim ulaznicama http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080203 NS-ZR-BG-NS.gpx http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080224 NS-Batocina-NS.gpx http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080330 NS-Bijeljina-NS.gpx http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080413 NS-Temerin-Plandiste-Vrsac-B. Crkva-Pancevo-NS.gpx 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 14, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A jel' može to u nekom standardnijem formatu, za nas sa jeftinijim ulaznicama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 14, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan A jel' može to u nekom standardnijem formatu, za nas sa jeftinijim ulaznicama Pa rokajte brate kako imate, nije bitno. Lako ću ja da učitam u Map Source ili gde već hoću da gledam. Mada si u pravu... ubuduće ću videti da napravim .gpx ove. I ovo ću prebaciti u .gpx koji je najstandardniji čim budem stigao... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 14, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Eee, tako Našao sam u međuvremenu neki program za konverziju, ali ima X opcija koje ne razumem... još uvek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne samo track logove, vec bi mogli da formiramo nasu POI listu, dobre kafane recimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danko 184 Napisano April 14, 2008 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi okačiti screenshot, opis relacije i fajl.. Tako da se može sve pregledati da ne mora da se skida i učitava fajl po fajl.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 15, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ne samo track logove, vec bi mogli da formiramo nasu POI listu, dobre kafane recimo. POI = Waypoint Naravno! Kafane, restorani, vidikovci, lokacije forumaša ako žele da ih neko nađe , servisi za motore, vulkanizeri koji žele da rade gume za motore... sve što bi nam zatrebalo usput! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 15, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi okačiti screenshot, opis relacije i fajl.. Tako da se može sve pregledati da ne mora da se skida i učitava fajl po fajl.. Može i screenshot, ali nije tako pregledno... a poenta i jeste u GPS trek logovima da bi se učitao fajl po fajl. Naravno, skinućeš onaj koji ti treba. Ono što te trenutno ne interesuje ne moraš? Želja mi je da napravimo jednu lepu bazu trek logova i POI (ili Way Point) tačaka koja bi nam svima bila od koristi. U nazivu fajla mislim da je dovoljno jasno o kojoj se relaciji radi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano April 16, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću da dodam jedan softver koji može da posluži u ovoj priči veooooma mnogo. LM, radi se o Ovolab-ovom Geophoto programu koji putem timestamp-a fotografija može da im dodijeli GPS poziciju, pa se na taj način veoma lako može napraviti putopis... Takođe, u stanju je da čita trackpoint-e i waylog-ove GPS uređaja (Garmin, Magellan, Wintec). Ekstra zgodna stvar (barem po meni) je što se sve ovo integriše sa Google Maps servisom čime se mogu izbjeći raznorazne kombinatorike i problematike u vidu karata i svega ostalog. (Dodatak u startu: Evo potencijalnog rješenja za mapu BJB članova - samo neko (ili nekoliko ljudi, prema dogovoru) ko ima volje, dobar aparat, podržani GPS uređaj i Apple mašinu može da odradi ovu mapu i da nam svima stalno bude dostupna. Osnovna ideja je da se npr. uslika ulica iz dva pravca i fasada kuće sa članom i njegovim motorima ispred kuće. I eto mape članova.) Samo da napomenem da je softver za Apple mašine sa Mac OS X-om... Meni znači, a kome još - saznaćemo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 16, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne brini, ako postoji za Apple, postoji i za Windows. Ako ne postoji za Windows, znaci da postoji bolji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 16, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji za Njnjdouz, imam ga kod kuće... čim se setim kako se zove, kačim link ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 19, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Šta bi? Gde su ti logovi? Jeli moguće da niko nema ništa zanimljivo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 21, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Nakon svake vožnje od mene možete očikivati ovako nešto: http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080420 NS-ZR-KI-Kanjiza-Senta-Becej-Fantast-NS.gdb Za MapSource pa onda tamo ima opcija pokaži u Google Earth-u... http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080420 NS-ZR-KI-Kanjiza-Senta-Becej-Fantast-NS.gpx Za Google Earth direktno... (desni klik na link pa Save Taget As) ******************** Quassar i Joseph se provozali do Brašova i nazad ali su sačuvali log samo za nazad http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080420 Brasov RU Temerin.gdb Za MapSource pa onda tamo ima opcija pokaži u Google Earth-u... http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080420 Brasov RU Temerin.gpx Za Google Earth direktno... (desni klik na link pa Save Taget As) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 21, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ej a jel moze za nas sa manjkom vremena i zivaca neki kratak kurs sta da radim sa ovim logovima i kako ja da napravim iste? Pliz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 21, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan ej a jel moze za nas sa manjkom vremena i zivaca neki kratak kurs sta da radim sa ovim logovima i kako ja da napravim iste? Pliz Mogao bih da napišem knjigu o tome ali i ja imam manjak vremena i živaca za to Ukratko... Logovi koje sam postavio mogu da se upotrebe za sagledavanje kompletne ture koju smo napravili i izvlačenje statističkih podataka, kao i konkretnih podataka za svaku taču tog treka. Uz Garmin MapSource softver http://www8.garmin.com/software/MapSource_6137.exe (47MB) trekovi u .gdb formatu se jednostavno učitaju u program i posle analiziraju. Može da se izvuče recimo podatak kojom brzinom si išao pre nego što te je zaustavio čika plavac, i koliko ti je trebalo da se zaustaviš Naravno, ukupna dužina trek loga, trajanje puta, prosečna brzina pa čak i brzina u svakoj tački tog treka, kao i nadmorska visina po GPS-u. Garmin zumo automatski beleži trek log tako da ne treba ništa posebno da se podešava, osim ako želiš da je taj trek log vidljiv na karti: Na glavnom ekranu pritisnes ključič, pa Karta, Trip Log, Show (ili hide da se ne vidi) - OK Klučić, Korisnički podaci, Uređivanje zapisa puta, pa vidiš koliko u procentima popunjena memorija trek logom i imaš opciju da obrišeš zapis puta (trek log na srpskom) ili da ga spremiš kao rutu... Što se tiče prebacivanja na PC: Skineš Map Source sa gore navedenog linka, instaliraš ga, instaliraš kartu (recimo SCG Route, ako je trek log u Srbiji ili CG) http://www.garmin.co.yu/files/SCGRv16.exe (58MB) i ukucaš svoj 25 karakterni kod ako ga imaš (a imaš ako si kupio legalnu kartu), ili umesto koda DEMO, ako samo hoćeš da pregledaš podatke i nemaš svoj kod (radiće na bilo kom računaru - ovo će koristiti oni koji hoće da vide podatke a nemaju GPS ili nemaju legalnu kartu ) i kada zatraži sledeći korak da se registruje preko neta samo klikneš na Close i to je to. Zatim priključiš zumo ili bilo koji drugi Garmin uređaj koji sakuplja trek logove (svi ručni outdoor uređaji, a auto uređaji osim nuvi 760 to ne rade!), i u meniju Transfer odabereš - Receive from device, odabereš šta hoćeš da prebaciš sa uređaja (Maps, Waypoints, Routes i/ili Tracks) Kada se podaci prebace, od tebe zavisi šta ćeš dalje sa njima... Najčešće ćeš da ih pogledaš na karti i da pogledaš statistiku, a možeš i da odeš na tab Tracks, odabereš neki trek pa onda View - View in Google Earth... Tako možeš da učitaš i tuđe podatke pa da ih prebaciš na svoj uređaj (Transfer - Send to device) i da napraviš od njih svoju rutu. Praktično da prođeš istim putem kao neko ko je taj log ostavio... Ima vrlo zanimljivih stvari. Recimo, možemo da se igramo da jedni drugima ostavljamo skrivene predmete na nekim tačkama (ili sveščicu u koju bi se zapljunuli svi koji su bili na toj tački) i sl. Za dokone kao što smo mi uvek se nađe neka primena ;D ;D ;D Ovo je ukratko... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Maj 17, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan GPX: Beograd-Umag-Beograd 2,2MB KMZ: Fotke 23,9MB GPX sadrži sabrane trek logove celog puta do Umaga, vožnjice tamo i povratka. KMZ sadrži fotke raspoređene po mapi, na mestima gde su snimljene. Ako nastavim ovako, trebaće mi neki golem server za skladištenje ovih izveštaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 30, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto ova tema nije zazivela. Trenutno se igram sa GPS-om i htedoh da pokupim track log-ove nekih zanimljivih tura ali je to sve rastrkano negde po putopisima pa gubi smisao. Zar nema medju nama vise GPS entuziijasta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Octobar 30, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima nas raznih, ali skupljanje i formatiranje materijala je donekle smor, naročito ako sve to uradiš a nema za koga.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 30, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Kada nemamo najobičniji prostor da se možemo skupljati barem jednom mesečno zarad sastanaka i sl. pa bi lako moglo da se pokaže nama koji posedujemo GPS kako se koristi. Šta mi vredi kada ne mogu sam skopčati bez pomoći sa strane a ovako preko poruka to ide dosta teško! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Octobar 31, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan ljudi ovo je fenomenalno, ove mape u gpz formatu moze lepo da se pogledaju u Google Earth, vidi i brzina... ja kad kupim GPS ostavljacu ovde moje logove npr: ACTIVE LOG: 13 APR 2008 08:57-215 Longitude: 19.843542 Latitude: 45.328387 Altitude: 90.500 meters Speed: 27.6 km/hour Heading: 32.7 Time: 2008-04-13T07:33:06Z Упутства: Довде – Одавде Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 14, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan http://www.stazeibogaze.info/ Moja preporuka za trazenje track-ova za najlepsa mesta po srbiji! http://rapidshare.com/files/442557316/trek.rar A evo i dva moja treka koja sam iole sredio. Uglavnom snimam offroad puteve, ali mnogo retko to na kraju sredim... moram malo da se disciplinujem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Jun 13, 2012 Drug član, 990 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se upišem sa poslednjim trek-logom sa jednim konstruktivnim predlogom. Naime, zgodno bi bilo da svaki trek-log koji okačimo poseduje i bar jednu fotografiju kako bi laše shvatili koliko nam je ruta interesantna i pre nego što je provozamo. Primer je u prilogu. Šta vi mislite? Tupiznica_10_06_2012.gpx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Jun 14, 2012 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se upišem sa poslednjim trek-logom sa jednim konstruktivnim predlogom. Naime, zgodno bi bilo da svaki trek-log koji okačimo poseduje i bar jednu fotografiju kako bi laše shvatili koliko nam je ruta interesantna i pre nego što je provozamo. Primer je u prilogu. Šta vi mislite? Auuu... pa tu ni koza nema! Podržavam, što da ne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Decembar 31, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan ajde da probam kako ovo ide ... kolega Markone je predlozio da podelim neke rute ispanirane u BaseCampu , bice toga vise kad zavrsim , duga je zima , evo samo jedan test ... Dan 4 budenje potez Vermiglio Passo del Tonale – 1883 m Ponte di Legno Passo di Gavia - 2621 m Bormio Passo del Foscagno - 2291 m Livigno Forcola Livigno - 2315 m Passo del Bernina - 2328 m Fluela Pass - 2383 m Albula Pass - 2315 Sankt Moritz Malojapass - 1815 m Chiavenna , Italija , obidi centar grada …. spavanje potez Chiavenna Dan 04.gpx Ovaj konkretni rute ima nesto vise od deset tacaka , planiram da dodam jos , kako bi se izbegao svaki nesporazum izmedu BaseCampa i samog GPS uredaja .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Decembar 31, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Javite mi ako ne radi taj link , i ko sto sam rekao , rado cu , tokom zime , koliko imam vremena pomoci nekome sa planiranjem u BaseCampu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...