bobz 30 Napisano Jun 9, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Sutra podle ručka naša mala družina pod imenom Wild Bunch kreće na ovogodišnju kolektivnu avanturicu ka Tatrama i krajnjem cilju Krakow-u. Ovogodišnji učesnici su Sale FZ-1000, Vrsa Z750s, Mire Versys 1000 i ja Bobz sa Tiger 1200.Put raspoređen dovoljno dobro da uživamo u fantastčnim krivinama Tatri a ostavljeno je dovoljno vremena da se upozna i Krakow. Put smo podelili u pet etapa, a sutra je prvo planirano noćenje u Kečkemetu, čisto da odmaknemo od kuće. Drugi dan je planiran obilazak pećina Aggtelek na granici HU i SK i drugo noćenje u Brezno-u SK, za treći dan se spremamo da uživamo po prelepim krajolicima Niskih i Visokih Tatri koji se mogu pohvaliti fantastičnim krivinama i odličnom asfaltu. Ručak sa domaćeg menija u gradu Visoke Tatre, a zatim pravac poznatom zimskom centru Zakopane u PL. Iskreno se nadam da ove godine neće biti rizle kao pre na ulasku u PL. Iz Zakopane bi trebalo da stignemo u Krakow oko 5 posle podne, tako da nam ostane vremena da obiđemo grad, a smeštaj smo našli u samom centru da nemoramo puno da pešačimo. Sledećeg dana krećemo ka najpoznatijoj pivari Živjec i planiran obilazak muzeja iste. Iz Živjeca nazad preko Visokih Tatri ka Banjskoj Bistrici u čijoj su blizini i dva zamka koje planiramo da obiđemo, ako nas dobra kuhinja i pivo ne zadrže u gradu. Peti dan je predviđen za povratak, ali verovatno će jedna kafa barem pasti u Budimpešti. Trudit ćemo se da postavimo i nekoliko slika, tako da kome ova tura bude interesantna možda može i da posluži. Bobzova Nota quatro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Jun 10, 2017 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Lepo! A ja baš sledeći vikend planiram nešto slično, put do Katowice, PL, gde ću provesti nekoliko dana sa prijateljima. Gde noćite u Banskoj Bistrici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 10, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Polazak ispred Hyundai NSBobzova Nota quatro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 10, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Kiša oko kečkemetaBobzova Nota quatro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 10, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo! A ja baš sledeći vikend planiram nešto slično, put do Katowice, PL, gde ću provesti nekoliko dana sa prijateljima. Gde noćite u Banskoj Bistrici?Hotel SAD, 25e sa doručkom za dvojicuBobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marinero MNE 78 Napisano Jun 10, 2017 U prolazu, 94 postova Lokacija: Cetinje Motocikl: VESPA PX200 1988 BMW R1200GS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno, pratim! Srecan put i lijep provod... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2710 Napisano Jun 11, 2017 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put, lepo vreme, I bezbedna voznja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 11, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju smo ipak morali u kišna odela, međutim nakon 30ak kilometara stala kiša i vreme se rasčistilo tako da smo uspeli da uz pivce malo povratimo raspoloženje. Hrana je malo skuplja a porcije manje , točeno pivo bolje od flaše, doduše barem od onog koje smo mi uzeli. U gradu neka manifestacija, festival jaja i prijatna atmosfera ali puni stomaci i stimulans od piva su nas ipak poslali u krevet oko 10ke. Bobzova Nota quatro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 11, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Danas smo iz Kecskemeta krenuli malo obilaznim putem ka Breznu, SK u već proveren smeštaj Hotel Rohozna, smeštaj 25e za dvojicu. Odredili smo da svratimo u pećine na severo istoku HU pod nazivom Bradla kod Mesta Aggtelek. Jednočasovna tura po pećini nam je već pred kraj malo i dosadila, a srećom ostadošmo u jaknama jer je u pećini oko 10 stepeni. Prijatni vodič nam je pripao i pokušao da nas animira poslednjih 10ak minuta. Nakon šetnje po pećini zaputili smo se naravno ka toplom obroku, neki pasulj, a neki kobaje i naravno pivo. Sad već po iskustvu slovački Zlatni Fazan (Zlatny Bažant) mnogo bolji od mađarskog Sopronia. Nakon dobra 3 1/2 sata krenuli smo ka današnjoj krajnjoj destinaciji, Brezno. Nakon nekih 70km, izabranih kroz prelep planiski krajolik, napokon zaboravljamo autoput i polako počinjemo da uživamo u krivinama. Samo da napomenem da treba malo više pažnje obratiti na gomilu pružnih prelaza duž puta. Oko 6 stižemo u hotel i nakon tuširanja i malog potopa kupatila, pravac večera. Slovački je sličan našem pa se lako sporazumevamo sa prijatnim osobljem i nastavljamo da uživamo na terasi hotela uz dobru klopu i piće. Bliži se 10ka završavamo pivce, mada se nešto slatko za pojesti vrzma pred očima... I na spavanje. Bobzova Nota quatro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 13, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je naš drug Vrsa dobio od svoga kuma Dade kulen izvinjenja (jer nije išao sa nama) , izglasano je da preskočimo preskupi doručak u Rohozna hotelu, i nađemo neku klupu u prirodi kako bi prehvaljeni kulen pojeli uz , , i motani sir koji je Mire kupio u Kečkemetu, da nosi kući. Solidna greška, proveli smo narednih 70km tražeći klupu i stol za doručak. Promakle su nam jako dobre brze krivine na početku dana. Na kraju smo našli klupu seli i jeli. Sada punog stomaka naoštreni na vožnju krećemo da nadoknadimo izgubljenk i nakon 5 km došli u mesto Visoke tatre . Tu stajemo da se slikamo i namagnetišemo, jer je ovde trenutno mrtva sezona pa odlučujemo da ipak kafa pada u ZakopanamaBobzova Nota quatro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 13, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Krećemo dalje, pod malo intezivnijim gasom. Da bi ipak ostala koja slika kao dokaz, stajemo na ulasku u PL a malo posle i na extra vidikovcu da se slikamoBobzova Nota quatro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 13, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Jutro počelo kilavo, malo smo se pogubili zbog gužve, ali znajući destinaciju Živjec gde smo dogovorili posetu muzeju piva, najpoznatijoj u Polskoj. Hladno preporučujem jer je hladan Živjec fantastičan, a poseta muzeju je 7.5 evra i gratis konzumacija na kraju ture. Tako da netreba žuriti sa osveženjem pre ture . Sad pravac kolenicaBobzova Nota quatro 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 463 Napisano Jun 13, 2017 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za Mireta i njegovu ekipu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Jun 21, 2017 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Добро ово звучи Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i uvek, teatralna pauza od 10 dana. Za one koji su čitali post, da i završim priču o našoj avanturici. Nakon muzeja kao što rekoh, kolenicaBobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Kolenica u Živjec restoranu Bobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgleda, ukusna, obilna jedino mi ovaj njihov kupus krompir mix prilog, nikako da legne. Tako da Vrsin predlog, još jedna tura Živjeca, svežegBobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Živjec double Bobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da napomenem obima koji nisu do sada kupovali pivo kao suvenir, da bi kući poneli, NEMOJTE NIKAKO! Meni su od 7 komada, puna kući stigla samo 3, ostala 4 su propisno natopila sve u repnom koferu. Posle Živjeca, ekipa ponovo u punom sastavu kreće u pravcu Banjske Bistrice, gde smo rezervisali smeštaj. Ova etapa puta bi trebalo da je najbolja, što se i ispostavilo. Puštali smo se obodom visokih tatri ka Ružomberoku po fantastičnim krivinama, dugim otvorenim kroz šumu, zastajući naravno na granici sa Slovačkom za slikanje. Put neumorno nastavljamo sa vožnjom u višim "oktavama" ka Banjskoj Bistrici, uživamo kroz šumu, dok ptice od straha uzleću od rike Akrapović-a na Kawi i Fazeru. Mali zastoj pred sam kraj puta, kamion malo sleteo sa puta, ali brzom reakcijom policije put se rasčišćava i krećemo dalje. Ulazimo u BB, koja deluje poprilično pusto, sipamo gorivo i dolazimo do hotela SAD. E sad, hotel SAD bih najlakše mogao dočarati sa u pozadini se čuje " Hotel California", Nekadašnja, čini mi se, fabrika pretvorena u hotelske sobe, koja sa svojom primamljivom cenom i slikama na Bookingu privlači izgleda svu "kremu" slovačke i turista u prolazu. Recepcija, koja je u stvari i dalje portirnica, kao i depozit zbog demoliranja, automatski odaju utisak da možda naš bubreg ili koštana srž uskoro stižu na tržište. Preuzimamo ključeve i krećemo stepenicama na drugi sprat, i na prvom podestu zatičemo nekog ćelavog unezverenog kako čuči i odmerava nas. Da bi malo razbili horor doživljaj, pada pitanje " dali bi ćelavom pre p...o ili dao da ti izvadi bubreg" Uz lavinu smeha, opuštamo se malo i ulazimo u sobe koje i nisu tako loše, čak naprotiv. Bobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Slikao nisam, jer sam po dolasku u "hotel Californiu" shvatio da mi je većina stvari skroz mokra od piva. Tako da se nadam da će neko od mojih saputnika okačiti koju. Ja kačim rutu od ovog danaBobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Kraków - Živjec - Banska Bistrica Bobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon lične higijene i presvlačenja krećemo u grad na i , pošto i da nude u hotelu nešto za jelo..... Banska Bistrica jako lepo mestašce, malo pusto, ali pro-evropski urađen centar, sa začujuće danas, spomenikom ruskim borcima u WWII, pijemo osveženje u nekom fenseraju, i posle male šetnje svraćamo u piceriju na trgu, u strahu da su kao i obično u fenseraju, obroci maleni a skupi. Pica solidna, kečap naravno u obliku našeg Pemy "otrova", tako da smo ipak začinjavanje prepustili čili ulju. Ako neko ima problema sa šuljevima, nebih preporučio korišćenje istog. Pokoje osveženje i završavamo sa danom povratkom, sa nadom u bolje sutra. Ako se probudimo. Sa bubrezima 🙁. Bobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Kad radite za stranu firmu, što je moj slučaj, uvek se nadate da gazda ima neka razumevanje za nas balkance. Da kad vi date sve od sebe, dat će i on vama to malo što tražite kad zatreba.Prokleti okupatori Moj je usred mog godišnjeg odmora zakazao sastanak u sredu u 14:00, i pored mojih mejlova da pomerimo, naravno nije ništa odgovorio, ja shvatim da mi nema druge, nego poraniti ujutru pre svih i gas. Bobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Ali prednost je što imam prave drugare, i kad su ujutru u 5 čuli da ustajem, odmah skočili i oni. Doduše lak san je možda bio i zbog utiska koji je hotel ostavio na nas. Pakujemo stvari, jašemo naše "dorate" i afrika... Pošto nismo jeli, ja predlažem Marche kod Budimpešte na M0. Osmeh na lice, vreme fantastično iako se vraćamo problemima i poslu, kuća je ipak kuća. Put preko Vaca dobar i brzo dolazimo do BP Marchea, gde na oduševljenje mojih drugara kafa i kroasan 5.5e. Završavamo i gasiramo ka granici. Bobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Jun 22, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto nam je dobro prolazno vreme odluka pada da se obeduje u restoranu Abrahams na Paliću. Ukusna klopa ali precenjena, Boss i dalje No1Krećemo nazad, ja se odvajam od grupe da stignem na vreme. Ulazim u firmu 13:45 taman na vreme. "KLINTONEEEE" Sastanak završava oko 4 i ja padam u nesvest na sofu u firmi. Moji se javljaju na grupu da su stigli i oni. Bobzova Nota quatro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...