DjoleLO 1886 Napisano Avgust 12, 2020 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, PremieRacing je napisao: Meni se čini da je baš ovo suština k'o što Đole kaže... Danas (čitaj: više od decenije unazad) se manje više svi motori namerno prave i prodaju tako da moraš da uzmeš sve od aftermarket delova kako bi to bilo ono pravo. Tako je što zbog normi, što zbog zarade. E sad, zašto je novi XR baš, baš toliko osetno utuljen, valjda znaju oni u bmw-u. Nego Đole, zašto si morao da zameniš stari za novi posle samo par meseci Svrbe novci ili proradio princip? Izletela dobra ponuda za stari, a novi trebao u tom nekom periodu da stigne kod nas. Na sve to, pojavila se osoba koja me znacajno finansijski pomogla u razlici stari/novi, pa sto da ne iskoristim (Zvucim kao neki ministar, ali tako je) Evo slike srednjeg lonca kod starog koji je EURO3. Mogu misliti kako je kod ovog koji je EURO5 i zbog cega se cuje kao fen... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Avgust 12, 2020 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da dodam da si apsolutno u pravu sto se tice aftermarketa. Na ovom modelu je problem sto je nov i sto zbog Covida nema aftermarketa, osim BMW delova i Akrapa. A i sam top Akrap je samo skup ukras i nicemu ne vredi bez grane. Ostalo apsolutno nista. Ni Givi, ni SW, ni Puig... A BMW rolbar je "samo" 1200€, jer je zaboga od karbona i laksi je od standardnih mozda 2,5 kg. Onaj mali odvratni kofer od 30 lit je 460 i tako. Znam, neki ce reci, hteo si BMW, pa sad neka te ljuste, ali preterase... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 7, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2809 Napisano Septembar 7, 2020 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan E sta sam docekaooo??! Da mi blazirani novosadski Milf prica o motorima. 2 6 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgboki 195 Napisano Septembar 7, 2020 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SF V4s Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima, evo malo da iskazem svoje utiske o predmetnom motoru. Naime, motor je kod mene od Aprila 2018., kupljen nov i do danas sam presao cca 32000km, vozeci ga po putevima, magistalama i stazama, u svim meteo uslovima, sem snega. Tu meteo pojavu sam probao sa prethodnim motorom. Pre XR sam vozio KTM 1190adv i to 5 godina, tako da nervoza na gasu i imanje dovoljno snage za sve situacije su mi odlicno poznate. BMW S1000XR je , kao sto je vec receno ovde, pravi muski motor, koji voli da se odlucno, sa voljom i zeljom tera. Motor pruza toliko sigurnosti u voznji i moze da isteruje sve moguce zahteve. Voznja po putevima ili magistralam, ovde pre svega mislim na Jadransku, je takva da od tacke A do tacke B stizete za vreme koje niko nije mislio da cete dostici. Voznja je vise nego sigurna i zabavna, jer el.pomagala na motoru omogucavaju da sve ide tako i lako fluidno. Sam agregat je ektremno snazan i u kombinaciji sa menjacem i shifterom, koji je neverovatno precizan , omogucava voznju iz snova. Takvo ispucavanje sa motorom zajedno sa ciklistikom, omogucuje voznju na stazi bez ikakvih problema ili rezerve u odnosu na R-ove. Kocnice , fabricki Brembo na prednjem i BMW na zdanjem tocku , vrse posao toliko dobro da retko koji motor ima takvo zaustavljanje, sto vam daje veliku dozu sigurnosti kad je najpotrebnije. Modovi voznje Rain, Road, Dynamic i Dynamic Pro, u kombinaciji sa Dyn Esom, daju siroku primenu motora , a samim tim omogucuju da se bilo kakve situacije ili pojave na putu unapred nivelisu i ucine voznju atraktivnom. Tempomat je extremno potreban na autoputevima i odlicno sto ga poseduje. Motor je po nomenklaturi BMW u segmentu adventure, sto znaci da moze i da ide off road. Ako nekog to zanima. Ja nisam taj tip vozaca , pa nisam ni isprobavao niti mu stavljao takve pneumatike. Kad smo kod pneumatika, posle fabrike, sam presao na Dunlop Sportmaxx mk3 i samo te gume trosim, jer imaju odlican grip i ulivaju extremnu sigurnost. Sto se tice potrosnje goriva, s obzirom na samu snagu i odvrtanje gasa, ona se krece u rasponu od 6.2 do 8.5 lit/100 km. Ovde su navedeni podaci o voznji na regionalnom putu, u mirnijoj voznji i voznji na stazi. Sto se tice ergonomije, da napomenem da je kod mene voznja u solo opciji, bez kofera sa strane, samo mekana bmw torba kao top case i na putu jos jedna koja se veze na zadnjem sedistu. U poredjenju sa novim XR, koji sam vozio nakon sto je otkljucan i skinuta blokada, moram da istaknem da je novi ostavio jako los ili bolje receno razocaravajuci utisak. Nema vise ni priblizno one eksplozivnosti i ispucavanja, 4., 5. i 6. brzina su produzene pa je tim i mirniji. Moze da se vozi, ali nije onako agilan. Kocnice su sad BMW i prednjei zadnje, ali su sasvim dobre, Zvuk sa fabrickim topom ne postoji, ali uopste. TFT monitor je OK , kao i LED farovi. Toliko od mene za sad. Ako neko zeli jos neke informacije ili utiske , pisite. Veliki pozdrav 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16782 Napisano Septembar 7, 2020 Integrisan, 4984 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mitri said: Rekao bih da joj je kaciga malo velika. Eo neko ulazi ukrivine sporije od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Septembar 11, 2020 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno rečeno "Ako je noviji - Ne mora da znači da je bolji" Ja bih opet taj stariji 2015+ (u nadi da će se uskoro udomiti) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16781 Napisano Septembar 21, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2348 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan On 11.9.2020. at 8:50, DarkoČa je napisao: Jednostavno rečeno "Ako je noviji - Ne mora da znači da je bolji" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 464 Napisano Septembar 21, 2020 Svrati ponekad, 465 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/7/2020 at 1:52 PM, mitri said: Agresivna kocenja, promene pravca, golim okom se vidi snaga agregata. Kvalitetan test i izuzetno koristan za potencijalnog kupca. Hvala ekipi "Vrele gume". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15541 Napisano Septembar 21, 2020 Drug član, 1781 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sta rece ova? Sirina kormana je smanjena za 30 cm?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8012 Napisano Septembar 21, 2020 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan @yogibear, gospođi se 30 mm učinilo kao 30 cm... Mora da je muž učio merama, pa zato "laže vaga" 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Septembar 23, 2020 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Auu sta upravo odgledah Cudo vlasnici foruma nisu zaposlili ovu tetku da pise testove i za bjb, vidi se da zena poznaje materiju a i tera kao da nema sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Septembar 24, 2020 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan A tek u kakvoj opremi vozi, baš je poučno. Veliki promašaj u Vrelim gumama i antireklama za bmw. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3043 Napisano Septembar 24, 2020 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan e, SVE ste u pravu i slažem se ali što ste na kraj srca... Ovo gore sam napisao PRE nego sam pogledao klip... A onda sam odlučio da ne trčim pred rudu i da ipak odvojim 5min (iako mi u životu uopšte ne treba niko da mi predstavi XR). Jbt koja spodoba!!! Glas grozno iritantan, dikcija užas i katastrofa, neki vrištavi pikovi u glasu ko da je pokvarena, rečenice besmislene... Daleko od toga da sam ja bolji, ali bar sam svestan šta mogu a šta ne mogu da radim i čime treba a čime ne treba da se bavim. Podseti me na Jelenu sa SK kanala... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokivr 15 Napisano Jul 14, 2021 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Yamaha R1 rn12 Suzuki Gsxr 750 K9 Bmw Xr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko km prelazi xr bez problema? Sa redovnim odrzavanjima? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jocaa 0 Napisano Avgust 28, 2021 U prolazu, 8 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: s1000xr Prijavi odgovor kao problematičan Drage kolege, koje gume vozite na vašim XR-ovima i kako ste zadovoljni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Avgust 29, 2021 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Rosso Corsa 2 i veoma zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16781 Napisano Avgust 30, 2021 Vozim motor, nisam BAJKER, 2348 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sto sam ja testirao je imao Metzeler Roadtec 01 I obarao se kao lud na njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jocaa 0 Napisano Septembar 26, 2021 (promenjeno) U prolazu, 8 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: s1000xr Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, prodade pre neki dan svoj xr 2018 hp, u nadi da je sledeci GS1250, probao sam i blago se razocarao. Nema ono sto ima xr, imam u ponudi novi model XR po lepoj ceni u (hp(m) varijanti) ali nekako nije mi to to! Probao sam novi vozio , nekako mi je manji i ugladjeniniji od starog! Sve je nako.... ne znam, bas sam u dilemi. Stari prodade iz dosade reko samo GS, kad ono medjutim... Jel novi zaista bolji i ima ono nesto bolje od starog? Promenio Septembar 26, 2021 član jocaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Septembar 27, 2021 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, jocaa je napisao: Pozdrav kolege, prodade pre neki dan svoj xr 2018 hp, u nadi da je sledeci GS1250, probao sam i blago se razocarao. Nema ono sto ima xr, imam u ponudi novi model XR po lepoj ceni u (hp(m) varijanti) ali nekako nije mi to to! Probao sam novi vozio , nekako mi je manji i ugladjeniniji od starog! Sve je nako.... ne znam, bas sam u dilemi. Stari prodade iz dosade reko samo GS, kad ono medjutim... Jel novi zaista bolji i ima ono nesto bolje od starog? Novi XR ima bolja svetla, ima onaj TFT, i malo je agilniji za voznju... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
halfman 114 Napisano Septembar 27, 2021 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw f850 gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih na tvom mestu uzeo novi Xr... Ima dosta unapredjenja,neces se pokajati.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale1200 20 Napisano Novembar 20, 2021 U prolazu, 15 postova Lokacija: Stari Bnaovci Motocikl: Bmw r1200c,Bmw S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prezadovoljan. R u turing varijanti. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolacmi 0 Napisano Jul 11, 2022 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Imam jedno pitanje. Da li odgovara kofer sa modela K49 na novi model K69? Jel zna neko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Jul 11, 2022 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, nikolacmi je napisao: Pozdrav svima. Imam jedno pitanje. Da li odgovara kofer sa modela K49 na novi model K69? Jel zna neko Ne odgovara. Na k69 imas neku "izbocinu" na nosacu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Avgust 30, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Ne odgovara. Na k69 imas neku "izbocinu" na nosacu.Ali sa k69 pase na k49Sent from my SM-N985F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...