vortex4borg 391 Napisano Maj 24, 2017 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Desnoruk, a lakse mi u levo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Maj 24, 2017 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Takođe mi je obaranje u levu stranu mnogo prirodnije i lakše. Desnoruk sam. Tj. pišem desnom rukom, ali sve ostalo radim levom. Tipa sekira, motika, obedovanje, handjob...ahahah Na skijanju mi je takođe lakše da oštre zaokrete pravim u levo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 26, 2017 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/24/2017 at 4:44 PM, dvlns said: Da se dopunim, svi imamo isti strah a to je da smo prebrzo usli u krivinu i posledica toga je da nas krivina vuce na spoljnu stranu. U desnoj krivini je to suprotna traka i taj strah je jos veci Ovo je ključna stvar i ovom problemu ... onaj tko ima taj strah vjerovatno će proći krivinu .... a onaj tko nema taj strah, njemu je mjesto na stazi a ne na cesti ... Ali taj strah mora biti kontroliran i vozač ga mora biti svjestan ... jer ako nastane panični strah, opet nevalja i takvom vozaču nije mjesto na motoru ... Znači, strah je dobar ko ga ima i zna zašto ga ima .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2629 Napisano Maj 26, 2017 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam malo drugačije viđenje. Desna strana je moja jača strana, i krivine u desno vozim znatno slobodnije, preciznije i bolje od krivina u levo. Što neko reče, još ako je nizbrdo i koliko toliko oštra krivina u levo, maltene vozim ko onaj lik sa onog klipa što ga biciklista pretiče (i što ga svi napljuvaše uz savete da momentalno batali motor jer, jelte, ne leti ko kroz krivine ko što bi oni leteli, pa ni ne zaslužuje da vozi motor ). Ako se sve svodi na strah, objašnjenje koje ja imam na to je da se više bojim da neko iz suprotne trake uleti u moju (dok skrećem levo) nego što se bojim da ja uletim u suprotnu traku (dok skrećem desno). I to ne zato što sam ja neki super vozač (vozim tek nekoliko meseci), nego zato što kod onog prvog (kad neko uleće meni u traku) nemam apsolutno nikakvu kontrolu. Na skijanju takođe zavoje u desno 'vozim' daleko slobodnije i spretnije, što je pomalo čudno budući da mi je desna noga jača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Maj 26, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Sem sto je izletanjr jedan od razloga zašto leve krivine vecino lakse idu ima i drugi faktor po meni. Leve krivine su duže i lakše se vidi kroz njih. Desne su kraće i deluju oštrije a manje pregledne gde bi najradje prešao na levu traku da udjes sto bolje u nju. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Maj 26, 2017 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Da se dopunim, svi imamo isti strah a to je da smo prebrzo usli u krivinu i posledica toga je da nas krivina vuce na spoljnu stranu. U desnoj krivini je to suprotna traka i taj strah je jos veci E bre, nemoj ti meni da pricas da ja imam strah !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Maj 26, 2017 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan 49 minutes ago, vasa.93 said: Ja imam malo drugačije viđenje. Desna strana je moja jača strana, i krivine u desno vozim znatno slobodnije, preciznije i bolje od krivina u levo. Što neko reče, još ako je nizbrdo i koliko toliko oštra krivina u levo, maltene vozim ko onaj lik sa onog klipa što ga biciklista pretiče (i što ga svi napljuvaše uz savete da momentalno batali motor jer, jelte, ne leti ko kroz krivine ko što bi oni leteli, pa ni ne zaslužuje da vozi motor ). Ako se sve svodi na strah, objašnjenje koje ja imam na to je da se više bojim da neko iz suprotne trake uleti u moju (dok skrećem levo) nego što se bojim da ja uletim u suprotnu traku (dok skrećem desno). I to ne zato što sam ja neki super vozač (vozim tek nekoliko meseci), nego zato što kod onog prvog (kad neko uleće meni u traku) nemam apsolutno nikakvu kontrolu. Na skijanju takođe zavoje u desno 'vozim' daleko slobodnije i spretnije, što je pomalo čudno budući da mi je desna noga jača. Onog lika sa klipa treba udaljiti iz saobracaja, prvo radi drugih koji mogu da nastradaju a zatim i zbog njega samog. Sa takvim znanjem gas na pravcu pa gura motor u krivini se ne ide na onakve deonice vec se vezba u nekim kontrolisanim uslovima. Btw da ne budem totalni off, dokle god razmisljate koja vam je krivina laksa za prolazak znaci da niste dovoljno sigurni u sebe i u skladu s tim se i ponasajte na putu. Voznjom to jest vezbom stice se iskustvo i onda covek jednog dana shvati da su leva i desna krivina nesto potpuno isto i jednostavno krene da ih vozi rutinski. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Maj 26, 2017 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Mikulanac je napisao: Btw da ne budem totalni off, dokle god razmisljate koja vam je krivina laksa za prolazak znaci da niste dovoljno sigurni u sebe i u skladu s tim se i ponasajte na putu. Voznjom to jest vezbom stice se iskustvo i onda covek jednog dana shvati da su leva i desna krivina nesto potpuno isto i jednostavno krene da ih vozi rutinski. +1 Pravi savet ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3096 Napisano Maj 26, 2017 Drug član, 1060 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, vasa.93 je napisao: Ja imam malo drugačije viđenje. Desna strana je moja jača strana, i krivine u desno vozim znatno slobodnije, preciznije i bolje od krivina u levo. Što neko reče, još ako je nizbrdo i koliko toliko oštra krivina u levo, maltene vozim ko onaj lik sa onog klipa što ga biciklista pretiče (i što ga svi napljuvaše uz savete da momentalno batali motor jer, jelte, ne leti ko kroz krivine ko što bi oni leteli, pa ni ne zaslužuje da vozi motor ). Ako se sve svodi na strah, objašnjenje koje ja imam na to je da se više bojim da neko iz suprotne trake uleti u moju (dok skrećem levo) nego što se bojim da ja uletim u suprotnu traku (dok skrećem desno). I to ne zato što sam ja neki super vozač (vozim tek nekoliko meseci), nego zato što kod onog prvog (kad neko uleće meni u traku) nemam apsolutno nikakvu kontrolu. Na skijanju takođe zavoje u desno 'vozim' daleko slobodnije i spretnije, što je pomalo čudno budući da mi je desna noga jača. To je ono: "Znam ja kakva je budala iza ovog volana, ali ne znam kakva je iza onog drugog" To bi trebala da je maksima svima nama, bez obzira koliko se osjećali sigurno..Evo primjera, neku veče se vraćam sa susreta u Brčkom,pravac..Kad vidim par automobila usporilo skoro stalo, o čemu se radi..aj polako preteknem..kad naprijed gospodin našikan vozi 30 od jedne do druge ivice puta ..ne smiješ ni početi preticati ludaka..U tom momentu se pojavljuje auto iz suprotnog smjera, ovaj u njegovu traku i čovjek blica ( ne znajući da se ne radi o svjesnoj osobi), i ovaj sreća vrati se jedno 30 cm u svoju traku i ovaj prođe za dlaku..Posle 50 metara je samo skrenuo u jendek sa strane..I zamisli takvu situaciju u nekoj mrtvoj krivini, apsolutno opravdan strah..No da se vratim na temu..Meni je lakša lijeva, jer jbg kad se postavi pitanje koja je lakša to znači da se malo oštrije tjera, te tada samo sebe ubacujem u kalkulaciju, nadam se da niko neće me sasjeći (jer ako posumnjam ne gonim ) i ako izletim sam sam kriv..A i gas mi je desno, pa kad sam na gasu ujedno i vučem kontru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Maj 30, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dešnjak, i bolje obaram motor desno... Skoro sam krivinario na ivicama mogućnosti starih i izraubanih guma i kada sam stao, jasno je kao dan, desna strana zadnje gume oguljena do kraja, na lijevoj strani ima još centimetar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nedokazani 446 Napisano Maj 30, 2017 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, GuMi5 je napisao: Dešnjak, i bolje obaram motor desno... Skoro sam krivinario na ivicama mogućnosti starih i izraubanih guma i kada sam stao, jasno je kao dan, desna strana zadnje gume oguljena do kraja, na lijevoj strani ima još centimetar... Možda si se prilikom skretanja levo i ti pomera na levu stranu u odnosu na motor, pa je on bio vertikalniji, a pri desnim krivinama držao neutralan položaj tela pa je ugao točka morao biti veći? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Maj 30, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjam jer vozim maksi skuter... To jeste realna situacija kada vozim sportski motor, često uhvatim sebe da mi je dupe do pola van sjedišta tj. srednje ose motora ali na maksiju sam uvijek u sred svoje udobne fotelje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 30, 2017 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Desnoruk sam, mada to nije razlog zasto mi je lakse da obaram u levo. Razlog je taj da cesto kocim zadnjom do duboko u krivinu, time i smirujem motor, pa cesto onda kad obaram na desno kacim prstima desne noge o zemlju. \to je jedini razlog. Bez toga, svejedno mi je (bas sam poslednjih nedelju dana proveravao po Pirinejima jel tako ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Maj 30, 2017 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ostati ce ti prsti na asfaltu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nedokazani 446 Napisano Maj 31, 2017 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR250 Prijavi odgovor kao problematičan Desnoruk, u levo se osećam bolje, ali razlog je očigledno saobraćaj - preglednija je leva i ako proširiš krivinu bar nema šlepera u suprotnom pravcu. Sad na kampu bezbedne vožnje mi je na stazi bilo svejedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Maj 31, 2017 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, e-mayl said: Ostati ce ti prsti na asfaltu Ruke ili noge ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Maj 31, 2017 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Mikulanac je napisao: Ruke ili noge ? Za sada noge, ali sa vremenom i ruke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 711 Napisano Jun 1, 2017 Drug član, 1118 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Desnoruk-u autu lakse ulevo,na motoru svejedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Jun 7, 2017 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan https://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/51818-opušteniji-vožnjom-u-levo/&do=findComment&comment=890885 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...