Jump to content

Moto Zajednica

Honda CB125F vs Kymco Downtown 300i?

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Tomos 50cc

Pozdrav ljudi, novajlija ovde, imam polozeno za A, nista jace od tomosa apn4 nisam vozio i razmisljam da uzmem novu Hondu CB125F, oko 2700 evra je. 

Interesuje me da li je neko ima i kakva su iskustva? 

Uzeo bih taj motor jer rezervnih delova ce uvek biti originalnih, ozbiljna je marka, malo trosi a ipak moze da razvije 90-100 km/h a takav sam da mi vise od toga i ne treba, motorce bi trebalo da posluzi i za gradski saobracaj i medjugradski na dnevnom nivou a kasnije mozda i do Grcke jednom godisnje.

Motor ne planiram da koristim neki period i kasnije da menjam uz doplate za neki jaci,

Gledam da kupim jedan motor koji cu da odrzavam i koji ce da me sluzi tipa 15-20 god.

Specifikacije motora:

http://www.honda.co.uk/motorcycles/range/125cc/cb125f-2015/specifications.html

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_cb125f 15.htm

i

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Kymco/Kymco Downtown 300i 15.htm

Rad sam da saslusam savete iskusnijih vozaca koji nemaju ovaj motor.

Pre ove honde sam hteo da uzmem Kymco Downtown 300i ali se skupljanje para oteglo... sad sam na pola za Hondu i na cetvrtinu za Kymco...

Za kymco sam se raspitivao kod instruktora gde sam polagao, kaze da je preso 30.000 km bez problema i da je prezadovoljan, ima ovlascenih servisa ali su na losem glasu,

ja znam da su ova 2 motora skroz razlicita, jedan je na kais drugi na lanac, jedan je maxi scooter drugi je klasican motor...

interesuju me vasa misljenja za i protiv ova 2 motora (za gore navedenu upotrebu)... u oba slucaja nova, nista polovno ne dolazi u obzir.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Ako planiras da vozis 10 godina, uzmi nesto gabaritnije i jace. Plus, planiras za Grcku. Imas polozeno za A, imas za te pare dobar izbor. Ja ti predlazem da pogledas nesto od 500 kubika. Opcije su sledece: 

- Kawasaki gpz500s - noviji model od 1994. god 
- Kawasaki er 5
- Honda cb500
-Suzuki gs500

Mozes i nesto od 600 kubika ako ti veca registracija ne znaci puno. Nesto pitomije za pocetnika bi bilo: Bandit 600, SV650, kawasaki er6... Ne znam jel te bas zanima samo naked model ili i nesto drugo?

• U prolazu, 4 postova
3 minutes ago, hard_rock said:

Ako planiras da vozis 10 godina, uzmi nesto gabaritnije i jace. Plus, planiras za Grcku. Imas polozeno za A, imas za te pare dobar izbor. Ja ti predlazem da pogledas nesto od 500 kubika. Opcije su sledece: 

- Kawasaki gpz500s - noviji model od 1994. god 
- Kawasaki er 5
- Honda cb500
-Suzuki gs500

Mozes i nesto od 600 kubika ako ti veca registracija ne znaci puno. Nesto pitomije za pocetnika bi bilo: Bandit 600, SV650, kawasaki er6... Ne znam jel te bas zanima samo naked model ili i nesto drugo?

Jel moze objasnjenje sto treba jaci motor ako ce duze da se vozi? Za slucaj da pozelim nesto jace od 125?

- Zanima me nesto ergonomicno sto necu morati da vozim na rukama (visok sam 2m), 

- nov i samo nov,

(gledao sam hondu yamahu bmw kawasaki kymco i mozda jos nesto i nema veliki izbor u price range do 4300e kolko je kymco i to mi je mnogo, dugo cu da skupljam s platom od 250 evra)

- ne znam tacno kolka je razlika u registraciji izmedju 125 i 500-600 ali sam siguran da bih osetio po dzepu, i za registraciju i za ostalo, gorivo, odrzavanje, nisam tip vozaca samo sipaj gorivo i vozi dok ne crkne

inace forum ga iskida kolko sporo radi, a znam da nije do mog neta...

• Drug član, 1123 postova

Imaš 2 metra!? Kuku...pa gde na ono motorče misliš da se spakuješ? Bolje vidi da li ima neka kroserica 125(ne znam sada šta prave...DT...XT...) ako već ne možeš da skupiš za Kymca.

Sa 2m ces na 125 izgledati smesno. Cak i na ovim od 500 kubika...  

Sporo radi zato sto je pre 2-3 dana apdejtovan forum pa svima sporo radi. Bice tako vrv par dana

• U prolazu, 4 postova
5 minutes ago, hard_rock said:

Sa 2m ces na 125 izgledati smesno. Cak i na ovim od 500 kubika...  

Sporo radi zato sto je pre 2-3 dana apdejtovan forum pa svima sporo radi. Bice tako vrv par dana

a sta mislis kako izgledam na tomosu? :D milion slika i video klipa sam odgledao za motor i izgleda mi prosecne obicne velicine ne nesto manji posebno od ostalih... sta znam mozda i gresim

Pogledaj mozda , ako bas hoces te male kubikaze, kawasaki ninju 250 ili 300, par godina staru. Mislim nisu ti motori tomosi od 20 godina da ces morati svaki dan ceprkati oko njih. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja