firstBMW 1 Napisano Januar 12, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Atina Motocikl: F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, skoro sam kupio f650gs 2002. Nije bilo prilike za neku ozbiljniju voznju ali kratko po lokalu i nisam imao problem, medjutim danas je poceo da mi se gasi kada je u brzini, na leru radi normalno ali kako ga ubacim u brzinu tako se ugasi, cak i u voznji ako stisnem kvacilo i pustim gas bez obzira u kojoj je brzini ugas se, pokusao sam da ga upalim na leru i ok radi. Probao sam da ga podignem i kad uz muku ubacim u brzinu tocak vrti bez obzira da li pritisnem kvacilo ili ne. Moja pretpostava je da je verovatno lamela zveknula ali hajde da proverim sa nekim ko zna ili ima vise iskustva. Hvala unapred PS Vozio bih u neki servis ali zivim u Grckoj a ovde su majstori katastrofa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Januar 12, 2017 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj sajlu kvacila, da se nije istegla. Ubaci u brzinu, pa stisni kvacilo i probaj da ga guras ako ne ide guranje, probaj sajlu da zategnes, ako i to ne pomogne ides kod majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10565 Napisano Januar 12, 2017 Hronični Motociklopata, 7348 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pregledaj prekidac za gasenje na copavoj (nogaru) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
firstBMW 1 Napisano Januar 12, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Atina Motocikl: F650gs Prijavi odgovor kao problematičan za ove majstore sam babaroga, dakle ne idem kod majstora nego kupim set kvacila i uradim sam. samo ne deluje mi kao sajla. jer sam je odsrafio do kraja i dalje isti problem. Biker-Boy pogledacu prekidac ali zasto? mislis da ne prekida strujno kolo od vibracija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10565 Napisano Januar 12, 2017 Hronični Motociklopata, 7348 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto taj sigurnosni prekidac na nogaru sluzi za to da ugasi motor u slucaju kad hoces da krenes a ne podignes nogar, jer kad bi krenuo sa spustenim nogarom razbio bi se par metara dalje na prvom skretnju,A prekidac funkcionise tako da kad stisnes kvacilo, ubacis u brzinu, motor se momentalno gasi (u slucaju da je nogar spusten) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Januar 12, 2017 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Prekidač na ćopavoj služi da ugasi motor u trenutku kada ubaciš u brzinu a ćopava je spuštena - time te sprečava da kreneš sa spuštenom ćopavom. Ako je taj prekidač u faulu on će gasiti motor i u situaciji kada je ćopava uredno dignuta. Ipak, ja nisam shvatio iz tvog pisanja kako ti se tačno motor gasi. Hajmo ovako: - Motor upaljen, uredno radi u leru. Ti sedneš na motor, digneš ćopu, stisneš kvačilo i ubaciš u prvu. Jel se tada ugasi? Da li se UVEK ugasi ili nekad normalno nastavi da radi i ti normalno kreneš da voziš?!? Ako se ugasi u smislu da samo "umre" kao kad bi mu stisnuo kill switch ali ne svaki put, onda može biti problem do prekidača na ćopavoj. Ako te pri tome cimne kao da će da krene i ugasi se, onda može biti da kvačilo ne odvaja kako treba. - Gašenje u vožnji mi nije jasno... Pretpostavimo da ga voziš u 4-toj brzini na 4000 o/min. Kad stisneš kvačilo, da li mu smanji obrtaje na 1500 o/min i onda se ugasi ili se ugasi kako stisneš kvačilo? Daj više podataka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
firstBMW 1 Napisano Januar 12, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Atina Motocikl: F650gs Prijavi odgovor kao problematičan ok sad kapiram pricu o prekidacu, dakle , danas krenem od kuce na posao normalno , i na semaforu stisnem kvacilo bez da izbacim iz brzine posto semafor drzi kratko, motor se ugasi, izbacim iz brzine upalim i krenem opet isto, cini mi se da mi je kvacilo postalo jako tvrdo i poslednjih nedelja teze izbacujem na ler kad stanem, ajde da kazem da je menjac neprecizan, takodje kad ubacujem u prvu secne, to sam iskusio i kod nekih drugih motora ali kod ovog kao da je taj momenat bucniji. Ovo sa gasanjem se ponavljalo nekoliko puta. dakle u voznji ne kad imam prosora da normalno vozim nema nus pojava. Ali kad pokusam da smanjim brzinu i da presaltam u manju ugasi se, nije pametno znam, ali lagano pustim kvacilo i on ponovo upali, "kao na gurku". Da, i da se ne bi ugasio kad usporim ili stanem moram da turiram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 12, 2017 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa posto rece da si babaroga za te majstore tu u grckoj,sad opet rasturi kvacilo pa vidi sta nevalja. . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
firstBMW 1 Napisano Januar 12, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Atina Motocikl: F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Ko je rekao da sam rasturao kvacilo???! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 12, 2017 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan za ove majstore sam babaroga, dakle ne idem kod majstora nego kupim set kvacila i uradim sam. samo ne deluje mi kao sajla. jer sam je odsrafio do kraja i dalje isti problem. Biker-Boy pogledacu prekidac ali zasto? mislis da ne prekida strujno kolo od vibracija?po ovome mi ispada da si rasturao,elem babarogo za te grke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
firstBMW 1 Napisano Januar 12, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Atina Motocikl: F650gs Prijavi odgovor kao problematičan ovo je buduce vreme, tek cu da ga rasturim. A stojim iza ovog babaroga, odem pre par dana da se raspitam za cenu servisa a majstor mi kaze pa zavisi sta treba, ako tako rade servis radicu ga sam. moj problem je sto nikada nisam imao dodira sa BMW-ovim masinama. Na Hondi sam sve radio sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Januar 12, 2017 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Мајстор ти је лепо рекао. А то и није БМВ машина. Не верујем лично да је у питању прекидач ћопаве. Имао сам проблем са истим и другачије се манифестовало. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Januar 12, 2017 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja ne bih rekao da je prekidač ćopave... A ne verujem ni da ima bilo kakve veze sa kvačilom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1652 Napisano Januar 12, 2017 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto si vec vozio motore mozda je glupo pitanje ali da ti nije ler gas mnogo nizak a kvacilo malo lose odstelovano i ne odvoji skroz pa se na leru ugasi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
firstBMW 1 Napisano Januar 12, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Atina Motocikl: F650gs Prijavi odgovor kao problematičan ma nije ler gas, kad je u neutralnom polozaju radi normalno, samo kada je menjac u brzini pravi problem. Ako se steknu uslovi u subotu cu da uradim servis i da zamenim opruge i lamelu pa cu da vidim. Prekopavao sam po forumima i na engleskom i najblize sto sam nasao je to kvacilo. Ima li neko predlog koje ulje da mu sipam? vidim da kazu da mu ne odgovara sintetika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Januar 12, 2017 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan I ručica kvačila ima prekidač. Kreni prvo od njega, pa prekidač ćopave, pa tek onda rasturaj mašinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Januar 12, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj motul 5100 10w40 to ti je univerzalno,ide u sve.. I ok je ulje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Januar 12, 2017 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan E nece to biti odvrtanje 4 srafa i sve reseno. Mozda problem i nije veliki, al' ce ti trebati nesto alata, subler, verovatno novi dihtung dekla, ulje...nemoj da mu ostavis stari filter...i jos kojesta. Posto kazes da su majstori katastrofa, a plus i cela prica, bice da toj spravi treba ozbiljan pretres jer ovako na daljinu smrdi na zapusteno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 12, 2017 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Kod njih hoce i bombina da zeza. ugasenog ubacis u brzinu, stisnes kvacilo i guraj,ako ide kvacilo odvaja,ako nece ni na cim neodvaja. . Pa razlucis oko kvara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Januar 12, 2017 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Desilo se jedared na Apriliji Moto...to je ona smesna sto ima prakticno isti agregat, da je istu problematiku sa iznenadnim gasenjem resila druga svecica. Kaze lik stavljena nova...ali je bila pogresna. Falilo joj je P u oznaci, sto kod NGK (a i kod drugih) znaci da je centralna elektroda vise ispupcena, znaci kad se zavije vise ulazi u prostor i da bude tacno gde treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
firstBMW 1 Napisano Januar 13, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Atina Motocikl: F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Drugari kada kazem servis mislim na ulje i sve filtere, svecicu, (ne moze majstor da mi kaze zavisi sta treba), sajlu kvacila cu obavezno da menjam, ko jos normalan radi servis a da ne menja filtere? U mom slucaju definitivno kvacio ne odvaja sto znaci novi dihtung dekla lamela i opruge, iskustvo od ranije ako stavis nove plocice lamele a ne zamenis opruge brzo stradaju plocice.Danas cu da proverim te prekidace. Kao sto rece pronto zapusteno, motor jeste odrzavan u ovlascenom servisu ali ga je prethodni vlasnik poslednjih 3-4 godine slabo koristio. Od kako ih je pukla "kriza" gledali su sto manje da trose pa mu je motor vise stajao nego sto je vozen. Elem odrdicu ljudski servis novu sajlu kvacilo pa cu da vidim rezultat. Hvala svima koji su se potrudili da pomognu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Januar 13, 2017 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Само напред. И јави шта си урадио. Корисна је то информација. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Januar 13, 2017 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad lamele odu kvačilo proklizava, u tvom slučaju je suprotno. Moguće da ćeš staviti nove i ništa nećeš uraditi. Hoće čelične frikcione ploče da se iskrive pa se dešava da glavi. To moraš proveriti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
firstBMW 1 Napisano Januar 28, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Atina Motocikl: F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Evo konacno da obavestim o uradjenom. Danas sam konacno odvoio vreme da uradim servis kako treba. Dakle ispustio ulje izvadio stari filter zamenio svecicu. orvorio dekl kvacila i skinuo sve. mislim da su problem sa kvacilom bile opruge koje su bile gotovo pola cm krace od novih verovatno su se sabile i ko zna kada su promenjene. stavio sam nove lamele nove opruge zategao na 10 N.m e sad trik je bio vratiti dekl nazad dva puta sam uspeo da izguram lezaj, treci put sam uspeo da vratim dekl kako treba. nova sajla i problem resen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Januar 29, 2017 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto tu ne štima, da su opruge problem kvačilo bi proklizavalo, zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...