sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 20, 2016 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan imam novog kabla 4 kvadrata-licna a i neke manje stipaljke,da li bi mogao da od njih napravim kablove za startovanje sa drugog vozila.Planiram da budu 2metra duzine.vidim da kabel od 4 kvadrata trpi 26 ampera naizmenicne struje.Da li neko zna da proracuna koliko trpi jednosmerne i da li to moze i vise ako je kratko -start motora.Konkertno mi je aku 63 ah 600 a, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Decembar 20, 2016 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bnoack.com/index.html?http&&&www.bnoack.com/data/cables/amperage1.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 20, 2016 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan vidim da na kolima moze 4mm 30a ,opet neznam koliko vuce ampera akumulator prilikom startovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Decembar 21, 2016 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi sta startujes, dizela ili benzinca... dizeli uglavnom povuku daleko vise struje (ako je hladno samo grejaci vuku oko 50A). Isto tako vodi racuna sto je duzi kabal veci je pad napona. Za kablove oko 3 m duzine ja licno koristim 25mm2 i nema problema. Imao sam priliku da palim koligina kola sa njegovim kablovima neki kineski (cini mi se da su oko 6mm2) i auto nije hteo ni da okrene.... sa mojim kablovima kao da ima nov akumulator. jako je bitno kvalitetne i jake stipaljke i dobar spoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 21, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao kineske kablove kojima su kljesta bila pricvrscena na kabal PREKO izolacije. Kabal nije bio blankiran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4294 Napisano Decembar 21, 2016 motoras, 2473 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Kabal od 25mm2 ti je 460 dinara po metru. Stavis neka dobra klesta. Moze i za masu za varenje,njih imas od 250 dinara pa na gore. I imaš pravu stvar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Decembar 21, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja napravio od 5 x 2,5 licnastog kabla koji sam imao u radionici i iskoristio naka stara ali dobrda kljesta i radi za sve pare. Takodje imam i kineske i nece da okrene sa njima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Januar 18, 2017 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan imam novog kabla 4 kvadrata-licna a i neke manje stipaljke,da li bi mogao da od njih napravim kablove za startovanje sa drugog vozila.Planiram da budu 2metra duzine.vidim da kabel od 4 kvadrata trpi 26 ampera naizmenicne struje.Da li neko zna da proracuna koliko trpi jednosmerne i da li to moze i vise ako je kratko -start motora.Konkertno mi je aku 63 ah 600 a, Juce sam kupio 2 metra dvozilnog kabla od 4 mm2. Dva crvena i dva crna krokodila (male, ostre stipaljke) djuture platio 60 dinara. Otisao kuci i zalemio olovom sva 4 spoja kabla na male ostre krokodile. To ce biti za moto akumulatore, zimska pripomoc da se pomogne nejaki moto akumulator od 7 Ah, 9 Ah, 12 Ah. Za njih bi 4 mm2 kabl trebao biti dosta. Vec za automobil nikako, a dizel motore ni pomisliti. Kao sto kazu kolege, kabl ko prst pa anlasuj sta hoces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Januar 18, 2017 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan IH, kolega Lalajko, pa to nije nista sto se Vama desilo sa Kineskim kablom. Ta vidite molem Vas, sta se njojzi desilo sa Kineskim koncom... preko?! Blankirana?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...