Jump to content

Moto Zajednica

Padina BGD - ako neko zna

Recommended Posts

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Sinoc oko 23h prolazim Padinom uzbrdo (tamo ka Zarkovu gde je Djelmasov auto-servis) i vidim ogromnu fleku na putu a malo dalje komadici motora i razbijena honda cb500. Decko koji je pao (po njegovoj prici) je hteo da obidje nekoga i naleti na sleper koji je stajao. Kocnica, levo, deno i... Srecom nosio je ful opremu ali i pored toga je razbio deno koleno. Pantalone i rukavice su se pocepale od siline pada, neki deo motora mu se zaboo u cizmu i probio je. Dok sam decka odvezao kuci na Vidikovac, vec nije mogao da hoda kako treba, jedva je usao u zgradu. U celoj frci, ja zaboravih i kako se zove pa ako neko zna, neka javi sta je bilo sa njim. Znaci crna Honda cb500, decko zivi na Vidikovcu kod Maxija.

Znam da sam ovo napisao s brda, s dola, ali...

P. S. po hiljaditi put vec... UVEK NOSITE OPREMU!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 549 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

S'obzirom da je udario u kamion koji stoji, definitivno je preticao sa desne strane. Znam da svi to cesto radimo, ali stvarno treba izbegavati. ipak je to krsenje saobracajnih propisa i potencijalna opasnost! Prosle godine je decko poginuo na NBGDu kod YUBCa u istoj situaciji, preticanje sa desne strane i pravo u autobus koji je stajao! Uzas!

Pamet u glavu, coveku zelim brzo da se vrati u formu, a tebi Abdullah100k svaka cast za lep gest sto si se nasao povredjenom na usluzi..

• Drug član, 1777 postova

To nije preticanje. U gradu, ako tvoj smer ima 2 trake, mozes proci desnom trakom pored vozila koje se sporije krece levom, tako je po zakonu...

• IRON WILL, 972 postova

E ne, nije on udario u sleper! Pao je pored da se ne bi zakucao, niko ga nije pregazio (hvala bogu jer tu jurcaju ko blesavi), a kako mi kaze, dok je on dosao sebi NIKOGA oko njega nije bilo! Toliko o savesnosti vozaca...

Interesantno je da pomenem da se vecina udesa na tom delu desila uzbrdo!  ???

• Svrati ponekad, 471 postova

E ne, nije on udario u sleper! Pao je pored da se ne bi zakucao, niko ga nije pregazio (hvala bogu jer tu jurcaju ko blesavi), a kako mi kaze, dok je on dosao sebi NIKOGA oko njega nije bilo! Toliko o savesnosti vozaca...

Interesantno je da pomenem da se vecina udesa na tom delu desila uzbrdo!  ???

Znam tacno na koji deo mislis, odmah posle FMP-a ona krivina u desno sto ide ispod "cukarickog mosta"

jako nezgodno mesto

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE500

skoro svi na tom mestu jure, uzbrdo, da bi uhvatili zeleno, jer, vec su se zavukali, pa im je tesko da prikoce...  :( jadnici

tu prolazim kad idem BG - LA, i stvarno je gadno.

Mozda bi bilo dobro da napravimo jednu temu gde bi smo pobrojali i opisali sva opasna mesta (ali, stvarno opasna), mnogima bi to koristilo.

Svaka cast, Abdullah!

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT

Zivit tu gore na Zarkovu, tako da tacno znam na koji deo puta mislis, tu bas svi voze, sinoc sam prolazio ali dosta ranije ..

Samo da je momak OK !

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

Saznao sam da je momak koji je pao nas drugar sa foruma Marko  sa nadimkom Uff.

On je ok,nista nije polomljeno."Malo" je noge izgulio i ugruvao se.Rekao mi je da mu je pomogao neki momak koji vozi Tengai i da nije ni stigao da pita coveka za ime.Sve u svemu Uff je dobro i sutra ce ako vreme posluzi opet na 2 tocka.

• Svrati ponekad, 264 postova

Uff dobro je...... :D

To nije preticanje. U gradu, ako tvoj smer ima 2 trake, mozes proci desnom trakom pored vozila koje se sporije krece levom, tako je po zakonu...

Ovo mnogi neznaju.Da su trake iste vaznosti. ;)

• IRON WILL, 972 postova

'fala ljudi, 'fala, samo da je sve zavrsilo kako treba, kad sam video onu lfeku od benzina i delove po putu, odsek'o sam se....  :P

Sad pamet u glavu i... pazite na slepere, jesmo mi ludji al su oni veci  ;D

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Sprint Prince

'fala ljudi, 'fala, samo da je sve zavrsilo kako treba, kad sam video onu lfeku od benzina i delove po putu, odsek'o sam se....  :P

Sad pamet u glavu i... pazite na slepere, jesmo mi ludji al su oni veci  ;D

Malo niže istim putem, kad se produži pored crkve preko mosta pa se uključuje prema Obrenovcu, pre jedno desetak dana, vozio sam svoju Škodu Favorit vrlo polako, i nigde nikog nije bilo na vidiku. Kad sam već došao do uključenja prema Obrenovcu, gledao sam na levu stranu, da vidim mogu li se uključiti. U zadnji čas, videm sam da nasred puta nema REŠETKE !!!  Nisam imao vremena da kočim, nego sam nekako potrefio preko ostalih rešetki i jedva izbegao rupu široku 20 sabtimetra i dugu barem pola metra - taman da ceo točak uđe i ne izađe...

Neću da kažem da su rešetku "digli" izvesni sakupljači sekundarnih sirovina koji žive u šumi pored, samo ću reći da mi se ta "šala" ič nije dopala.

• IRON WILL, 972 postova

Sad kad si vec pomenuo, i na delu gde se autoputem ukljucujes ka gradu nema NI JEDNE RESETKE!!!! Sreca pa je neko ugurao granje i djubre pa se sad koliko-toliko i primecuje. Zamalo motorom nisam uleteo u tu rupcagu!  :-\  Mnogo zeznut deo za voznju, stalno se nesto desava tu!

• Drug član, 1392 postova

Zdravo ljudi

Evo da se javim na kratko cisto da vam kazem da je sve ok kako je moglo biti

Bilo je 23.30h zeleni talas nema nikog u levoj traci i ja ga razvukao na pravu i uzbrdici.

iz desne trake se neki kombi ubacije ispred mene u  levu traku i nastavlja da se krece listom brzinom svetlosti od 30km/h a ja ga sustizem sa svojih bar 130km/h!

Izbegavam ga jedva na desno da prodjem izmedju njega i vozila u desnoj traci ali ubrzo shvatam da mi nije ostavio dovoljno mesta i da postoje sanse da zavrsim ispod tockova jednog od ta dva vozila ako to pokusam pa nastavljam da kocim i idem jos u desno da bih tek onda video pravi razlog zasto je taj lik promenio traku.U desnoj traci stoji (ili tek krece) SLEPER i samo vidim desni migavac iznad njegovih ogromnih velikih teskih zadnjih rolbarova i sebe kako udaram u njih jer shvatam da necu moci da ukocim pa zasto stiskam obe kocnice iz sve snage i ne znam da li sam proklizao ili sam preleteo ili sam se bacio sa motora ali znam da sam se kotrljao po trotoaru nekih 20ak metara (kako mi je rekao momak koji je isao kolima iza mene i stao da mi pomogne).znam samo da sam pre pada pomislio (ne seri da cu da padnem zbog nicega tj gluposti) i u toku kotrljanja (hoce li ovo da stane vec jednom) jer mi je se sam pad cinio jos duzim nego sto inace jeste od svog adrenalina.(ubrzaju ti se refleksi i misli pa ti se na trenutak svet ucini sporim)

Kaciga izgrebana samo u predelu brade (svi vi sto nosite manekenske nose sa vizirom razmislite dobro opet koliko volite svoju vilicu i zube) valjda sam dobro cuvao glavu dok sam se kotrljao jer nema drugih tagova na njoj,jakna pocepana,cizma takodje i to bikerska ojacana probijena necime! Rukavice pocepane,koleno odrano jer nisam imao protektore (a ironija je sto sam bas 2 dana pre toga jurio protektore za kolena jer ne nosim pantalone za motor i sve sto sam nalazio su neka sranja za rolere)

Ne smem ni da pomislim sta bi mi bio da nisam imao opremu koja je bila jako jako kvalitetna a ipak se pocepala ostavivsi mene apsolutno zasticenog i netaknutog - za to i sluzi zar ne?

A naslusao sam se raznih komentara i to od drugih bikera kad me vide u full opremi tipa:"a gde si ti takav krenuo?" ja: "pa na voznju" on:"a jel ti to planiras da padnes?" ja:"ne debilu ali planiram da ostanem ziv u slucaju da se to ipak desi" on: -- nista samo pun gas i na zadni tocak u sorcu i majici sa kratkim rukavima (dobro bar je na glavi imao kacket)  prepoznace se ako je na forumu i cita ovo

Mogu ja sad da kenjam koliko hocu kako me je taj lik sa kombijem zajebao sto me je isekao (i za njega je bilo kasno nocu i nema nigde nikog pa kao sto sam ja na osnovu toga sebi dao pravo da vozim toliko brzo on je sebi dao pravo da obidje sleper koji stoji i to bez gledanja u retrovizor) i sto mi nije ostavio dovoljno mesta i sto je sleper stajao i sto je previse sirok... i tako do sutra ali istina je da ja nisam jurio kao budala to se ne bi ni desilo i niko mi nije kriv osim samog sebe pa ko me onda jebe!

Zao mi je samo sto sam sjebao odlican motor mada opet on je skroz ispravan ako ne racunamo da nema plastike,table,fara  i akrapovica.samo da se ispravi korman i vozim naked  ;D

Dobro je sto nisam ni u sta udario i sto su i tocak i viljuske prave i citave a masina ziva

Sad cu da napravim custom po mom ukusu

Ako neko ima komandnu tablu za cb500s 2002 god bilo bi dobro da mi javi (ili ako zna gde i preko koga da je nadjem)

Ipak je dobro ako svoje greske mozes platiti novcem a to na zalost ne mozes uvek

Moram da se javno zahvalim Abdulahu i majstor Cakiju na pomoci i prevozu do kuce (nisam hteo na snmanje i zajebanciju kad mogu da stojim lepo vec sam se igrao sa hidrogenom,jodom,enbecinom)

Po motor je dosao i sam odgurao do kuce majstor Caki (zivi blizu) kojeg sam probudio – svaka cast coveku.

Abdulah imas pice cim mi prodje noga a ja verujem da bi svako od nas postupio isto u takvoj situaciji.

post-1479-12878995487205_thumb.jpg

post-1479-12878995487665_thumb.jpg

post-1479-12878995488154_thumb.jpg

post-1479-12878995488547_thumb.jpg

post-1479-12878995488994_thumb.jpg

post-1479-12878995489403_thumb.jpg

post-1479-12878995489973_thumb.jpg

• Drug član, 1392 postova

evo i motora

i ko ce mi posle poverovati da je prava kilometraza bila 6.000km???  jbg

da sam hteo nesto da krijem ne bi ovo ni pokazivao ali poenta je da svi vide sta se desi kad po gradu vozis kao na pisti.

post-1479-12878995490384_thumb.jpg

post-1479-12878995490792_thumb.jpg

post-1479-12878995491217_thumb.jpg

post-1479-12878995491622_thumb.jpg

post-1479-12878995492011_thumb.jpg

post-1479-12878995492402_thumb.jpg

post-1479-12878995492813_thumb.jpg

post-1479-12878995493228_thumb.jpg

post-1479-12878995493682_thumb.jpg

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Najbitnije je da si ti živ, zdrav i u jednom komadu. Motor će da se sredi, a ti si na teži način naučio lekciju. Ne treba niko od nas da ti staje na muku, jer si sam sve lijepo rekao i što je još bitnije - dobro si rezonovao.

Ajde sad da se ti nama zaliječiš, pa da se vozamo.

Pozdrav.

• Svrati ponekad, 264 postova

Dobro je,dobro je,.....i 100 puta,dobro je.

Da se ne lazemo.Svi mi po nekad "stisnemo'' gas. ;) Tu gde si ti pao,cesto prolazim.Nekako,ta ulica te tera da mu das gas.

Uzbrdo,prazno (uglavnom),siroko,...

Desava se. ;)

Drago mi je da si dobro.Sto se tice motora,tu smo da pomognemo svi. ;) Pisi ako ti treba nesto.

Pozdrav.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Brate mnogo,mnogo si imao srece!

Nemoj nikad da zaboravis ovaj pad, to je zuti karton.

Brzo da se oporavis,pokupujes novu opremu........... najavili lepo vreme u aprilu.

• U prolazu, 34 postova

hvala Bogu, samo da si ti ok, i da sto pre opet sednes na 2 tocka...

ali ne pada se samo pri velikim brzinama, ja sam juce pri 40 kmh proklizao kad je auto ispred mene stao u mestu u sred krivine bez ikakvog razloga... kriv sam jer nisam drzao dovoljno odstojanje bez obzira sto sam video sve ispred njega i sto nije imao nikakvu prepreku i razlog da se zaustavi...i naravno, uz glupo panicno stiskanje rucne pod nagibom motora u krivini, sledeceg sekunda sam bio na asfaltu... on je naravno produzio dalje...

oprema, oprez i samo da se vozimo :)

• IRON WILL, 972 postova

Uff poziv na tjeps vazi, idemo MOTORIMA!!!  :) Mnogo mi je drago da si dobro prosao, motor ce se srediti, oprema obnoviti tako daa... A LESSON LIVED IS A LESSON LEARNED  ;)

Mislim da je ovo jedna saaasvim lepa (onoliko koliko pad moze da bude lep) lekcija zasto stalno meljemo o opremi tako daa... slike su tu, pa ko voli nek' izvoli!

P.S. e ovo je unity  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja