Jump to content

Moto Zajednica

Valencia MotoGP™ Official Test 15 Nov - 16 Nov

Recommended Posts

• Drug član, 1199 postova
  • Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350

Lorenzo vozio 2016, s krilima.

i 2017 ima krilca. Ostavili su ih da ne bi bilo previšre varijabli.

Zar im nije bolje da se privikavaju bez, jer su od 2017 zabranjena?  :zbunjen:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: Bez motora.

Mislim da je najmanji problem privikavanje bez krilaca.

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: Bez motora.

Bice zaisat zanimljiva sezona, Lorenzo me je na pocetku treninga razocarao ali onaj skok sa 9. na 3. mjesto je vratio povjerenje.

Lijepo se snasao na Ducatiju.

• Ducatista, 2921 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Jesu zabranjena ali su hteli da imaju podatke jer su doneli novu Gp17 šasiju pa da znaju šta su uradili , a na čemu treba da rade. 

• Zainteresovan, 517 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure

Vinjales +0.28 naspram Rossija na 2016 motoru... Au kako ce se zakuvati iduca sezona

Deluje da ce Vinjales postati jedan od omrazenijih vozaca, vrlo brzo :)

Juuuuu ala mrzim Vinjalesa, pa to nije normalno
  • Podržavam 1

• Drug član, 2786 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Pitanje je koliko je Lorenzova brzina kruga realna u odnosu koliko mu leži staza.

Lorenco je prvi put,prvi dan na Ducatiju,

I posle 5 sati vozi 0,1 sek iza Rosija, kome je taj isti motor ugasio karijeru na dve godine.

Ovde u pitanju nije navijanje ,nego raskosni talenti , od momaka iz Moto2 koji su presli sa 140 na 270 KS do P.Espagara  i Vinjalesa.

Cudesno !!

• Zainteresovan, 447 postova
  • Motocikl: BMW S1000R '15

A je postoji mogucnost da se negde skine ili pogleda snimak testiranja? Zbog obaveza nisam bio u mogucnosti da pratim uzivo prenos.. Procitao sam sve od prvog do zadnjeg posta, tako da sam dosta u toku sta se to sve izdesavalo. Hvala na tome! :)

Na osnovu onoga sto sam procitao ocekujem jos uzbudljiviju sezonu. Sada cu jos februara da uvedem kablovsku zbog SportKluba pa da gledam kao covek, posto od IPTV-a vise nema vajde.

• Hronični Motociklopata, 7521 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

Pitanje je koliko je Lorenzova brzina kruga realna u odnosu koliko mu leži staza.

I posle 5 sati vozi 0,1 sek iza Rosija, kome je taj isti motor ugasio karijeru na dve godine.

To nije isti onaj motor koji je vozio Rossi, a on se siroma napadao sa Ducatija da bi napravili nesto od njega, menjali mu sasije i milion qraca....

ali svakako sam se nadao da ce Lorenco biti konkurantan na Dukcu, da bude sto zanimljivija naredna sezona

• Drug član, 2786 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

To nije isti onaj motor koji je vozio Rossi, a on se siroma napadao sa Ducatija da bi napravili nesto od njega, menjali mu sasije i milion qraca....

ali svakako sam se nadao da ce Lorenco biti konkurantan na Dukcu, da bude sto zanimljivija naredna sezona

Svaki GP Ducati je znacajno razlicit od svega iz Japana.

Lorenco je prvi dan brzi od Dovija ??!!

A sam motor je blago receno cudan, kazu ozbiljni vozaci.

http://www.motorcyclenews.com/news/2016/september/riding-andrea-iannone-motogp-gp16-ducati-desmosedici/

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000

Ma vremena sad uopšte nisu u fokusu. Super je nama što ovo gledamo ali ovo je vožnja za inženjere.

Da ne pišem ponovo.

Bravo Robin.

Mislio sam da ce tema biti sa nekim tehnickim i objektivnim komentarima, ali kao i sve teme ovog clana postaje privatna i dosadna.

Mozda  je trebalo dati drugi naziv "snalazenje Lorenca na novom motoru" i sve bi bilo OK

• Podržavam 6

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Dakle, Markez danas testirao Hondu za 2017. Dan je poceo sa nekoliko krugova na 2016 modelu, da proveri stazu. 

Jedina promena na novom motociklu je motor sa big bang paljenjem, iako Honda nije nista zvanicno saopstila. Tako za sad u MotoGP sampionatu sa screamerom ostaje samo KTM.

Motor je prosao privatna testiranja u Hondi, ali se ipak pokazalo da je jos daleko od toga da je spreman za upotrebu, najvise zbog potrebe da se elektronika prilagodi novom motoru. Svi podaci, sve mape za obrtni moment ili kocenje motorom, sve je vezano za 2016 screamer i potrebno je puno testiranja i prilagodjavanja. Markez je napravio vreme 0.172sec iza Vinjalesa i kaze da bi bio dosta brzi sa 2016 motorom.

Ipak, kaze da je novi motor lakse voziti, mada je u nekim situacijama nepredvidljiv, zbog jos uvek neprilagodjene elektronike. Zato Hondu ceka ogroman posao koji ce poceti drugog dana testiranja jer ce se u njemu koncentrisati na 2017 motocikl.

PA2074129.0008.jpg

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

U Yamahi kazu da su impresionirani odgovorima koje dobijaju od Vinjalesa na pitanja kako unaprediti motocikl. Meregalli (Moviestar Yamaha team manager) kaze da je neverovatno kako Maverick oseca svaku promenu koju mehanicari naprave na motociklu i kako je u stanju da im kaze da li se ide u dobrom smeru ili ne. Takodje, nisu ocekivali takvu brzinu prvog dana Vinjalesa na M1.

Sem upoznavanja sa motociklom, Vinjales je prvi dan iskoristio za upoznavanje i navikavanje na Ramona Forcadu, coveka koji je dosta zasluzan za Lorencove tri titule na Yamahi. Takodje, upoznao se i sa ostatkom mehanicarskog tima. Forcada je sa svoje strane zadovoljan radom sa Vinjalesom i istice njegovu sigurnost u ocenjivanju napravljenih promena. Mnogi vozaci posle sitnih izmena nisu u stanju jasno da procene dobitak i izbegavaju jasan odgovor. Medjutim, Maverick je uvek jasno odgovarao sa Dobro je ili Nije dobro. Na srecu, za sad je sve bilo dobro!

PA2074207.0008.jpg

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ma vremena sad uopšte nisu u fokusu. Super je nama što ovo gledamo ali ovo je vožnja za inženjere.

Da ne pišem ponovo.

Bravo Robin.

Mislio sam da ce tema biti sa nekim tehnickim i objektivnim komentarima, ali kao i sve teme ovog clana postaje privatna i dosadna.

Mozda  je trebalo dati drugi naziv "snalazenje Lorenca na novom motoru" i sve bi bilo OK

Ko tebi trese kavez?

Sve što sam ovim gore hteo da kažem je da u ovom trenutku vremena uopšte nisu primarna stvar nego prilagođavanje vozača na nove/drugačije motocikle. A većina je krenula da analizira vremena iako lično mislim da svi voze sa manjim ili većim baferom tako da vremena uopšte nisu merilo da li nekom timu/vozaču ide dobro ili ne.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja