Jump to content

Moto Zajednica

Bocni koferi od vojnih alu manjerki, za enduro

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

meni je baš cool, nije za kremaše i motore do kafića, ako neko mora da se snadje sa min. budžetom ovo je najfunkcionalnije rešenje za bočne kofere...

je*ali nas brendovi, prestiž i ljubomora...zaradjujemo po 300 eura mesečno, a svi bi da trošimo po 1000, da blejimo po kafićima sa svemirskim telefonima u rukama i pacciotijem na nogama.

I sam sam delom prozvan u drugom pasus, da ne mislite da kenjam samo po okolišu... što bi rekle komšije.

• Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Којекуде, 484 postova

Simpa su, mogu lepo i da se ispoliraju i sijaju kao pasja m..a. A vrv uz malo truda mogu i da se skrate po potrebi pa da izgledaju "kompaktnije". 

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

I ja ne vidim šta ovome fali?!? Pitanje je samo efikasnosti i čvrstine sistema kačenja, dok funkcionalnost pa čak i estetski momenat na enduro motciklu meni ovde uopšte nisu upitni. Po čemu su "lepše" kojekakve manjerke sa nalepnicom poznatog proizvođača na sebi?!? Kome treba vodonepropusni, čvrsti prtljag mislim da je ovo skroz ok kupovina. Kome je bitna estetika, ovo može da ispeskira, ofarba po želji, ispolira, može lako da se skrati sa donje strane i da se dobiju kompaktniji koferi itd...

Evo na primer model poznatog proizvođača:

052-0136_PannierSet-R1150GS.jpg

Stvarno ne vidim nikakvu fundamentalnu razliku u odnosu na vojne manjerke.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Manjerke su dobre, mada mi to sve nekako deluje " ne zavrseno " .  Mislim , kad pogledam cetvrtu sliku ( unutrasnjost manjerke ) i vidim kako onaj sraf strci unutra dobrih par santimetara - odmah pomislim na pocepanu odecu, ostecenu kameru il tako nesto. Trebao si tu staviti srafove sa torban glavom . 

• Drug član, 1254 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Videh i ja taj sraf sto bode oci i razmisljam sto ga nije odsekao makar. Onda kad bolje razmislim covek ih verovatno nije ni koristio inace da jeste video bi problem lako. I ja sam svoje manjerke sa velikim entuzijazmom sredjivao, smirglao dva debela dana ,i onda ostavio po strani sve dok se ne podje na neki ozbiljniji put. Endura kasnije prodao, na put nisam ni otisao a one i dalje na polici hvataju prasinu

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3702 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Sve ima musteriju pa i ovo meni se nesvidja,ja nikada nebi stavio na motor drago mi sto se svima svidja znaci covek ce lako prodati,i kad vam se svidja zovite kupujte.sve najbolje

Naravno, ostaje samo nejasno zašto si uopšte i otvarao oglas kome je još u naslovu sve rečeno. Bolje idi da pišeš tužbu protiv rođene tetke koja ti je nenamerno isparkiravanjem "strašno" oštetila ljubimca, al' u tužbi obrati malo više pažnje na pravopis.

Postoje oni koji motor koriste kao prevozno sredstvo (u svakojakim prilikama i situacijama) i kojima i oprema na motoru služi u svrhe da bude funkcionalna i pouzdana. A postoje i oni kojima motor služi da bi bio zapažen i kojima i sva oprema služi isključivo radi vizuelnog efekta (jer retko kad mrdne dalje od svog prebivališta).

A što se ovakvih manjerki tiče, i ja sam montirao na svom Transalpu takve (samo što sam upotrebio "torban" šrafove pa nisu štrčali unutar kutije).

Sa ovakvim "koferima"sam za pet godina prevezao zridesetak hiljada kilometara (po Srbiji i još desetak država), po različitim putevima (asfalt, makadam, "poljski" putevi, blato, pesak, ....).

Tovareni sa svim i svačim (od garderobe i kamp opreme pa do transformatora i elektromotora, hrane za pse, veštačko đubrivo, rastvor za prskanje voća, ....). Montirao sam i kukice na poklopcima pa su tu uglavnom nošene vreće.

Bilo i par lakših padova, a "manjerke" sve izdržale bez problema. A to što nisu "fensi" i ne uklapaju se u nečije viđenje "pravog" motocikliste, ne smeta ni najmanje onima koji bi da ovakvu opremu iskoriste u svrhe za koje i motor koriste.

p.s.

Sada vozim BMR R1100GS, sa njim sam dobio i originalne kofere (plastične), i tvrdim da osim vizuelnog nemaju nijednu drugu prednost u odnosu na ove "manjerke". Naprotiv, po upotrebnoj vrednosti su "manjerke" u svakom slučaju bolje.

• Podržavam 5

• Ja sam FAP mašina, 755 postova
  • Motocikl: apn 6 i Transalp

Meni nisu ruzne, imaju svoj neki smek I traze samo pravi motor za njih.

Послато са P6-U06 уз помоћ Тапатока

• Drug član, 2106 postova
  • Motocikl: V-Strom 1050 XT

Samo vas citam I molim vas da I vi procitate ovo sto ja imam da napisem.

Hvala svima koji su dali I koji ce dati komentar na ove manjerke. Svaki komentar nas oplemenjava.

No ipak post je u vezi prodaje. Takvi su kakvi su a ko ih kupi neka ih prepravlja kako mu volja.

• Podržavam 1

• Početnik, 593 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere

Steta da ih prodas za te novce. Neko ce da ih ispolira zalepi bmw značku na njih i prodaće ih nekom gs-ovcu za 250€. ;-)

sa mobilnog iz tapatoka

• drrmrr, 761 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

Covek se sit navozao sa takvim koferima do Sirije i Jordana, ne vidim sto bi bi bili grdni... U tom slucaju cifra X 5 i kupis jedan zglavan i lep Touratech

U svakom slucaju bolji jaci) nego oni madjarsko/kineski  nitovani..

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja