lalajko 2024 Napisano Novembar 4, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Postoje razni metodi zastite - sim trackeri, alarmi, lanci i katanci, disk lock-ovi. Sta koristite, sta preporucujete, i kakva su vasa iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Novembar 4, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Екипа са комбијем , нема спаса Шала , увек су најбоље комбинације више метода , опет ако није озбиљна екипа у питању већ појединац који није спреман на изненађења ( типа , елиминисао аларм али остао ланац или диск лок ) код тих ствари што му више одузмеш времена за рад то је већа вероватноћа да ће га неко видети у работи Код мене је комбинација аларма и диск лок-а , габаритно мало места захтева а опет треба да чучи поред мотора што није баш свакодневница , макар и тих 30-60 секунди колико му треба да га реши ( диск лок са алармом ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Novembar 4, 2016 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Spyball Alarm i sajla. Ne parkiram van vidokruga i to uglavnom na kratko. U garaži je kompletno zaključan i pod alarmom, garaža je dodatno osigurana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8652 Napisano Novembar 4, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Xena disklok sve ove godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Novembar 4, 2016 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koju zaštitu da primenite lopovi mogu da je eliminišu. Da li to znači da zaštita nije vredna uloženog truda i novca? Ne, svaka zaštita je vredna i poželjna a naročito ako je mešovita. Ako se dobro potrudite itekako možete zaštiti svoj motor od krađe. U teoriji svaka zaštita može da se eliminiše od strane lopova. Može i u praksi, ali uz dovlačenje raznorazne opreme i alata, uz utrošak vremena, uz preveliku buku, sve to za sobom povlači ogroman trud i RIZIK za potencijalnog lopova. Svako, pa tako i lopov, ide linijom manjeg otpora. Koja zaštita je lakša za eliminaciju a koja izuzetno teška? Svaki tip zaštite koji možete da kupite na slobodnom tržištu spada u nižu kategoriju zaštite. Svaka zaštita koja je UNIKATNA tj. ne može da se kupi nigde na slobodnom tržištu, višestruko je vrednija! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16163 Napisano Novembar 4, 2016 Integrisan, 9337 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Grad maximalno izbegavam ali kad se mora ondak vodim racuna gde ga ostavljam, korman uvek zakljucan i alarm aktiviran, ako sam blizu kioska skrenem paznju radniku da baci pogled. Kod kuce situacija je drugacija...... Motor mi je u dvoristu ispod tende, iz spavace sobe gledam na njega, kapija nocu uvek zaklucana. Pored svega toga, mangupi se jedno vece nameracili da mi dignu ata negde izmedju 3-4h iza ponoci. Sreca bratov vucjak je odradio odlican posao, bilo je iskakanja, bezanja, padanja dva momka u kompletno crno obucena. od tada na tocak ide lanac + katanac kostenlos bilder hochladen SPY alarm sa dojavom, odlicnog dometa kostenlos bilder hochladen dva reflektora sa senzorom pokreta kostenlos bilder hochladen Korman zakljucan i uvek bacim ciradu preko motora, palica i lampa pored kreveta......msm da treba pisati kakva je zastita, lopov nek cita pa nek slobodno dodje po nesto sto nije njegovo, po nesto sto se od usta odvajalo. Ima raznih GPS tracker-a ali oni vuku malo vecu struju + dodatno opterecenje alarm = nije dobro po akumulator, vrlo brzo dolazi do totalnog praznjenja kad se motor ne vozi, tako da nisam za tu kombinaciju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Novembar 4, 2016 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Lancina sto deblja.Ja moj platih jedno 20000,gledah na diskaveriju kako su dva katepilara pokusavala da ga pokidaju,i nisu uspeli.Ima cirka jedno 6-7 kg.Vezemo motore jedan za drugi,alarmi,i bozija volja.Voleo bih da imam kucu,dvoriste i garazu,aaal neemaam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Novembar 4, 2016 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Од када живим у граду покушавам да максимално решим тај проблем. Пошто сам без гараже и осталих видова непокретне заштите, користи све видове мобилне заштите Прво сам анкрисао једну матицу наварену за специјалне бетонске металне типле и користим дебели ланац којим вежем за ту матицу. Када идем до града или да тркнем негде, често ланац оставим на матици, уз зграду је па никоме не смета. Дисколок обавезан са сајлом да се види, затим закључавање волана, аларм и церада. Јако је незгодно када се возим до посла рецимо 5 минута а откључавање и оспособљавање мотра за вожњу траје близу 10 минута. Али то смо бирали. Што сe тиче зиме ту се захаљујем овим путем Слоби (MInd reset) пошто је код њега у гаражи Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Novembar 4, 2016 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Alarm, lanac, disklok, 99 besnih kilograma i CZ99 ..kod kuće u zaključanoj obezbedjenoj garaži a na putu uglavnom u vidokrugu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Novembar 4, 2016 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/40101-zastita-za-malo-vece-motore/page-1 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/23196-sta-je-najbolja-zastita-za-motor-od-kradje/page-1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Novembar 4, 2016 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledajte malo razne video snimke na netu, youtube i slično, videćete da se 99% kradu motori koji su na izvolte, oni koji se mogu ukrasti brzo bez da se puno rizikuje.. Pogledajte pljačku motora i opreme iz prodavnice. Da vlasnik ili firma nisu bili cicije pa da su lepo angažovali noćnog čuvara, poželjno sa psom, do ovoga ne bi nikada došlo. Ovako samo još je falilo da gazda napiše na radju "nema nikoga, godišnji odmor do tad i tad". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1796 Napisano Novembar 4, 2016 Lovely jubbly, 902 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da GPS tracker-a ima i sa vlastitom baterijom. Tako bi se sa jednim uredjajem moglo osigurati vise vozila. Naravno ne sva u isto vreme. Kakva su vasa iskustva sa ovim gadget-ima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Novembar 4, 2016 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko da je koristio ili koristi te gps trackere? Na ali expressu ih ima bas jeftino. Razmisljao sam i u auto to da ugradim ali ne znam kako to realno radi i da li se isplati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Novembar 4, 2016 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan I mene interesuju ti jeftini aliexpress GPS trackeri ... Razumem trebaju sim kartu ? Dali ce da ima signal u garazi ? Valjalo bi da se dooobro sakrije na motoru i proba kakav ima signal .... Svima nama je jasno za sajle , lance , disclockove itd ... Ali ovi trackeri su nesto novo Zapravo , toga ima vec godinama , americki Lowjack i slicni , ali to je sve skupo za nas , plus toga ima godisnja predplata ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Novembar 4, 2016 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Negdje sam pročitao da su ljudi umjesto trakera ugrađivali stare mobilne telefone (koji imaju gps). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Novembar 4, 2016 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ju ju ju, ma sta sve napricaste garaza otkljucana, kljucevi i od kola i od motora u bravi, ali ima jedna zackoljoca, zove se Meda (rotfrajer) i ima 5 godinica 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Novembar 4, 2016 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan +8 kamera, ne brinem toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 200 Napisano Novembar 4, 2016 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @gorzy ima li ko da gleda te kamere u realnom vremenu? Eno pun tube snimaka "juu odeeee" Evo ja mogu da iznesem moje i familijarno iskustvo sa kradama Dva pokusaja kradje tj ukraden ali nisu otisli daleko cca 500m (jednom ih uhvatili radnici a drugi put policija) steta na motoru oko £3000. Jedan pokusaj secenja lanca klestima u dvoristu gde stoji, rezultat ukrali bicikl motor ostao. Jedna kradja na stadionu Arsenala pored sve one milicije i ljudi odsekli lanac brusilicom (i to nije bio jeftin) Motor pronasla milicija posle 10tak dana, ostavljen da ceka na parkingu izmedju zgrada zbog sumnje da ima traker (pretpostavka) Ukradeni retrovizori, rukavice od £100 i kaciga od £450, polomljene brave na koferu. Pre neki dan zetu pokusali da ukradu motor dok je unosio stvari u kucu, Vidjeni, pojureni bacili motor steta bar £500 Ja vise i ne zakljucavam bravu volana Za najbolji lanac koji se ovde prodaje treba od 10-20sec po strani karike sa brusilicom. Mi testirali na lancu ultra-mega kvalitet, tezine 12kg cenu necu ni da kazem po 45 sekundi za stranu karike. Sad u dvoristu stavili brodski lanac sa onim anchor-om u betonu. Brava na volanu - igrala se deca Disc lok - bacanje para posto motor moze da se odnese Pokrivati motor ceradom pod obavezno Alarm najprostiji samo da pravi buku OK Zavezati lancem bike za nesto nepomicno pod obavezno. (ne dva motora, please) Traker kineski sasvim OK ali ne ovaj koji radi na buetooth (ne bacajte pare za dzabanu mora se potrositi bar 100-150e I ono najvaznije Imati srecu da kradu komsijin a ne vas motor Pozdrav 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Njegova klinceza 183 Napisano Novembar 4, 2016 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R Prijavi odgovor kao problematičan cerada + 2 disc lock-a + lanac (vezan za metalnu sipku koja je u betonu) + 24/7 video nadzor garaze + cuvar na ulazu u garazu prva i dve poslednje stavke nakon sto sam motor zatekla dalje od mesta na kom sam parkirala (to drugo mesto je idealno mesto gde moze da stane kamioncic), i to sa sve polomljenim disc lock-om, i iskrvljenim diskom, kao posledicom tog nedela 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1753 Napisano Novembar 5, 2016 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Jednom sam več pisao GPS lokatorima, pa da ponovim u kratkim crticama..... Za auto je svejedno koji GPS lokator koristiš, jer je akumulator ogroman. Kod motora je potpuno druga priča, jer su akumulatori mali, pa se kao takvi jako brzo isprazne.Zaboravite podatke koje napišu proizvođači u specifikacijama. Zaboravite i sve "personal trackerje",raznorazne kombinacije sa mobilnim telefonima,itd... Na mototr ide samo GPS lokator koji je predviden i pravljen za motor, a takvih je jako malo. Mora biti "wasserdicht", mora imati sopstvenu bateriju i obavezno mora imati "sleep mod" (ovo zadnje nažalost ima jako malo GPS lokatora...to znači da kad se "aktivira" lokator posle određenog vremena lokator ode u "spavanje" do prvog pomeranja.Nažalost ovi novi lokatori imaju "shake senzor", koji pri pomeranju odmah šalje GPS lokaciju . Što zna biti u inostranstvu itekako skupo). Ima još jedna stvar, na koju ljudi obično ne obračaju pažnju, a to je možda najbitnija stvar.....naime odabir SIM kartice za lokator. Retko koji lokator zna da prebacuje između mreža (pogotovu u inostranstvu), pa se može destiti , da vam lokator radi u matičnoj državi, a u inostranstvu ne. U 80% slučajeva lokatora za motocikl koje sam testirao imaju isti problem sa prebacivanjem mreže. Obično je pri prelasku granice potrebno ugasiti lokator (ali bukvalno ugasiti sa vađenjem baterije), pa ponovo natrag upaliti da sam pronađe mreže i sam se logira. kod težih slučajeva moraš izvaditi i SIM karticu, staviti u svoj telefon i uklopiti roaming te sve ponovo vratiti nazad.), a to ponekad ni nije tako lako, jer je lokator obično sakriven. Obično u "sleep" modu lokator vuče mekih 2-3mA, na "stand by" modu 20-30mA, a u radu 85-100mA. Naravno to važi za moto GPS lokatore. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Novembar 5, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ako se fokusiram na lokator, sve što je napisao bmw, tačno je. Meni je moj (GPS Tracker ) cepao nerve u pogledu javljanja pozicije - problem prebacivanja mreža. Desilo se (prilikom testiranja), da je SMS sa podacima o poziciji stigao nakon više sati pa čak i dan kasnije nakon poziva mobilnim telefonom. Ili SMS uopšte nije stigao. Nepouzdano! Sa druge strane, lokator je često slao "fals alarm" poruke, pošto se je u toku vožnje sam prebacio u aktivni modus. Aktiviranje lokatora može biti skupo. Obično je on sakriven negde ispod plastike na teško pristupačnom mestu pa ga treba aktivirati SMS porukom - što pogotovo u romingu, nije jeftino. Zbog nepouzdanog delovanja, više ga ne koristim. U zdnjih mesec dana na putovanju koristio sam najsigurniji način zaštite od krađe: - parkiranje u dvorištu, u recepciji hotela, u garaži gazde hotela, u restoranu hotela ili pored kućice čuvara parkinga... najsigurnije Evo nekoliko fotografija (Lalajko, nadam se da nisu off topic ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VR46 584 Napisano Novembar 7, 2016 Svrati ponekad, 298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS "13 LC Prijavi odgovor kao problematičan Мислим да не треба баш толико детаља откривати ко шта има по гаражи и какве заштите,све је јавно и исто тако неко ко то ради може прочитати и спремити се... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Novembar 11, 2016 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Koristim ovo čudo. https://www.moto-mania.rs/catalog/on-guard/oprema-za-motore/zastita-od-kradje/mehanicka-zastita/8019l-mastiff.html Kad negde putujem uvek uzimam smeštaj sa obezbeđenim parkingom, malo je skuplje ali mirnije spavam. Kad ga parkiram na gostujućem terenu gledam da je na prometnom mestu i što kraće je moguće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17355 Napisano Novembar 11, 2016 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3697 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Imam lanac "Kriptonit" (100cm/12mm debljina karike) sa većom "karikom" na kraju (da može da se provuče ceo lanac i napravi omča oko nekog predmeta). Imam i U -lock katabac (Abus Junior 12mm), ali mi se čini da je katanac ipak peviše nežan. Inače uglavnom ne zaključavam motor (jer je u garaži u dvorištu), a po gradu ga ostavim na vidnom mestu i na kraće vreme. Kada ga parkiram noću u gradu ili na putu (a da nisam pored motora), lanac i privežem ga za stub, ogradu, ...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 11, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Najsigurnija je zastita ona za koju niko ne zna ! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...