vlada_d 203 Napisano Novembar 2, 2016 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo, da i ovde objavim ovu zajebanciju. Zahvaljujuci bishketu, dodjoh za sitne novce do ovog primerka Yamahe XJ550 iz 1984. Stanje veoma zapusteno, dugo stajao, jedva palio. Cilj mi je bio da se zezam zimus, ali kako nisam mnogo zurio, a i radio preko reda, naravno, oduzilo se do jula. Da ne pisem mnogo, evo brzinski sta se radilo: Ram rasturen kompletno do zadnjeg srafa, zamenjeno i izgrumfovano sve do detalja, od lagera na tockovima, preko gumice u klestima, semerinzi u vilama i gusce ulje, ram ogoljen do metala pa komplet farbanje, rucno pravljeno sediste, instalacija precesljana itd. Aftermarket delovi su sa Aliexpress-a, bagatela placeni ali dobrog kvaliteta. Vracena masina u ram, onda sam zakljucio da ili ce na registraciju ili na rasturanje glave zbog dimuckanja koje mi ide na zivce. Naravno, service manual, i sve po PS-u rastureno i zamenjeno. Honovanje cilindara, zamena gumica na ventilima, ventili lepo grindovani, karike sa e-baya za koje su mi nasi "dobavljaci" trazili 70e po cilindru, e-bay NOS delovi su 20e cilindru. Komplet dihtunga, opet e-bay, lanac bregaste DID. Prvi put sam u zivotu rasturao cetvorotaktni motor pa mi bese frka, ali je service manual do tancina objasnio sta kako gde i zasto. Vraceno sve na mesto i zamislite, upalio! Presao sam 500-tinak km za sad, nema dimuckanja, karike lepo legle. Zazor na karikama je 0,30 sto po manual-u ne zahteva prvu specijalu tako da sam tako ostavio. Karburatori dobili nove, vece dizne da se slazu sa pecurkama-filterima i otvorenim izduvom. Pali hladan bez sauh-a na pola kruga, lepo vuce, mirno radi. Ima mesta cak i za suvozaca na kracim relacijama. Zbog dimenzija jedva, ali nasao dobre, polovne, retro gume dunlop roadmaster, stare par godina. Izuzetno sam ponosan sto sam, osim tapaciranja sedista i varenja repa SVE sam uradio. Cela investicija, racunajuci kupovinu motora i registraciju nije presla 1000e Veoma sam zadovoljan ucinkom. Estetski nije savrsen, ali to mi odgovara jer je taj neki "brat style" i ja kazem da tako treba Evo slika: Pre: Posle: 47 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Novembar 2, 2016 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Alal vera, imas pluscinu od mene ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Novembar 2, 2016 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Buraz,ovo je vrhunski jbt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano Novembar 2, 2016 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno,voleo bi da imam ovako nesto u garazi..unikat..za uzivanje nedeljom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 804 Napisano Novembar 3, 2016 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, odlično izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1041 Napisano Novembar 3, 2016 Drug član, 3005 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Dobar posao, jedno pitanje.... posto je taj poliester kit i sta sve sadrzi? i imam utisak da ram ulubljen na jednoj od slika blizu vrata, gresim? P.S. skroz mi se svidja krajnji ishod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale970 110 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Hornet 600, TRK 251 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno, skidam kapu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Novembar 3, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Svaja cast, operacija uspela, pacijent odlican ispao Kad bi motor bio moj, i odličio bi se nesto uraditi na njemu onda bi mi promenio felne za žičane. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Novembar 3, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Јеси га одрадио Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15359 Napisano Novembar 3, 2016 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstore,i ja sam pomislio da felne treba zameniti ali i ove su dovoljno retro tako da se sve uklapa! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano Novembar 3, 2016 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuu burazere svaka cast! Bas lepo izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vjeko 180 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 388 postova Lokacija: Karađorđevo-Bačka Palanka-Kraljevo Motocikl: Suzuki gsx 750f Prijavi odgovor kao problematičan Vrhunski! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6759 Napisano Novembar 3, 2016 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, odlična ideja, realizacija još bolja! Ovako pedantno odrađen posao iziskivao je svakako dosta vremena: nije mi jasno samo kako si izdržao da ne podeliš fotke sa nama još ranije, dok je trajala faza prerade? @admini: zbog ovakvih stvari pod hitno da uvedete neke "king size" pluseve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Gsr 92 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Asanja (Srem, Obedska bara) Motocikl: Honda Vfr 1200xd Prijavi odgovor kao problematičan Lepo odradjen motor, vidi se da je ulozeno dosta rada i vremena... Svaka cast... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tataenozec 72 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 137 postova Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016 Prijavi odgovor kao problematičan A brate, što ja nemam dara za ovako nešto... Ustvari ne samo dar, nego živci. To je,živci. Mene bi izludelo kad bi morao da zovem na 100 mesta za jedan deo, pa nema, pa ima, pa pogrešan. I to čekanje sa AliExpressa... Izludi. Ja ko da sam od ovih baš mlađih generacija, sve bi preko noći. Svaka ti čast za odrađenu, restauraciju, za trud volju. I to što kažeš da baš treba tako da izlgeda... Naravno da treba, kako god da si uradio, ako se tebi sviđa, onda je ispravno. Ja ovakve stvari svrstavam u umetnička dela i tu nema dalje priče! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan ludilooooo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_d 203 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, hvala mnogo na komplimentima, carevi ste i drago mi je da se i vama dopada! Ram nije ulubljen, ali je neko nekad tu nesto vario, ko zna sta mu se desilo, a i ne zanima me puno, vezno je da on ne vuce nigde Godinama mi je bila zelja da odradim ovako nesto, ne bas cafe racer, vec bilo sta da sam prepravim/restauriram i znam sta vozim. Ispalo je ovo i na tenane sam izucavao tematiku i dobijao ideje, sklapao/rasklapao itd. Bilo je uspona i padova, jbg, amaterski rad. Gigabajti materijala i slika sa neta. Dosta strpljenja, naravno. Cekanje delova nije tesko padalo jer je imalo sta da se radi u medjuvremenu. Vazno je bilo istresti internet na glavacke i neki deo ne zaleteti se i platiti 70e vec 20e, a istog kvaliteta. Evo, recimo auspuh:https://www.aliexpress.com/item/Modified-Motorcycle-Exhaust-Muffler-GP-CBR-CBR250-CB400-CBR600-Z750-ER6N-YZF600-R1-R6-Racing-Universal/32424350200.html?spm=2114.13010608.0.135.ya98Zn Za te pare niko normalan ne bi ni savijao limove. Unitra kamena vuna, db killer. Brutalan zvuk bez db killera, sa njim bas taman. Nije za dnevnu sobu i voznju nedeljom, ja ga terao celo leto do prodavnice, do reke, ali i na duze ture, po 100-ak km. Za krace relacije nije los i za suvozaca. Na zalost sam imao povredu kolena avgusta kad sam bas planirao duze relacije, tako da sam presao jedva 500kom do sad. Ni u ludilu ga ne bih prodavao, pre bih ga okacio na zid Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_d 203 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 903 Napisano Novembar 3, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 2085 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Мало је мени рећи,прелепо или свака ти част. Ово је стварно за створено за вожњу да га сви виде. Свака част на стрпљењу и умећу. П.С. Морам нешто да прокоментаришем и ако нема везе са овим уметничким делом. А тиче се разноразних душебрижника,као требао си ово или оно,ја би то овако или онако. Па кад БИ онда УЗми Па УРАДИ,не коментариши туђ укус. Владо извини још једном,али сам морао. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 2439 Napisano Novembar 3, 2016 Drug član, 760 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Super si ga sačinio ! Čini mi se da sam te video u banji jednom letos, negde kod autobuske ... Ko ti je radio sedište ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fikacu 40 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 161 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo legendo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_d 203 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan Super si ga sačinio ! Čini mi se da sam te video jednom letos, negde kod autobuske ... Ko ti je radio sedište ? A, pa desi mi se da prodjem pored autobuske kad-tad Radio stiv-design iz Nisa. Sve pohvale za coveka! https://www.facebook.com/STIV-DESIGN-214630235223636/?hc_ref=SEARCH! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laganica ) 36 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale na racun truda i rezultata . Motor izgleda stvarno odlicno . Sada je pravo uzivanje voziti tako nesto . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Novembar 3, 2016 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgleda i to sa skromnim budzetom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Novembar 3, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Još jednom, svaka čast! PS. Mnogo lep onaj XT na slici "pre" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...