Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS & Adv

Recommended Posts

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: k25
On 27. 4. 2026. at 11:51, Немања je napisao:

Имаш сада на КП варио а иначе треба ти плоча, која долази на фабрички реп… 

I nosac te ploce

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 942 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Данас узео да проверим мотор. Заменио уље у кочницама, уље у диференцијалу и извукао кардан. Кардан нов, само што је на њему било три врсте масти…( Бела густа на гумама, тамно зелена и товатна)🤔🤔🤔. Све очистио, подмазао, средио…IMG_8383.thumb.jpeg.f3e83ce0011963a999bbfb463b8451b5.jpegIMG_8384.thumb.jpeg.f910f0cce4ba1c90c2e8fac0b56ac9a9.jpeg

Остало само уље у машини, одлучио сам се за ФУКС Силколене 10-60,филтер ваздуха,уља, свећице и онда правац регистрација..🤭🤭🤭

• Sviđa mi se 5

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: BMW R 1250 GS Adventure

Pozdrav!

Juce u Austriji kod BMW-a uradjen servis na 40.000 km na R1250GSA (Service paket do 60.000). Mozda ce ovaj racun biti nekome od pomoci ili kao neka smernica. 

Cisti putevi i srecno svima!

2026-05-14 at 12.49.14.jpeg

2026-05-14 at 12.47.49.jpeg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 942 postova

Стигло уље. Узео у Интеркарсу бокс пакет од 4л, кум узео. Сутра замена и једва чекам да га променим…IMG_8414.thumb.jpeg.eb4e4b333ef5146d9cfa883a85b3192d.jpeg

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 942 postova
pre 10 minuta, đunta je napisao:

Zamena ulja u agregatu - Motocikli - BJBikers Forum https://share.google/F9rbkGb5A3a17KkSc

Нисам имао додира са Фуксом,сем са уљима за виле и за дифериенцијал за мој ауто. Верујем да је врхунско, због тога сам га и узео…

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer - BMW R1200GS LC - BMW R1250GSA
pre 16 minuta, Немања je napisao:

Стигло уље. Узео у Интеркарсу бокс пакет од 4л, кум узео. Сутра замена и једва чекам да га променим…

A zašto 10w60, imaš li neki konkretan razlog?
U LC bi trebalo da ide 5w40 ali savetuju 10w50 pa čak i 15w50 pa kad se podsetimo da "ipak nije vazdušara" onda se priča uglavnom vrati na 10w50 ili tvrdoglavo ostane na 15w50 :) 
Verujem da nijedan izbor nije štetan dokle god je taze ulje :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 942 postova
pre 4 minuta, Dudico je napisao:

A zašto 10w60, imaš li neki konkretan razlog?
U LC bi trebalo da ide 5w40 ali savetuju 10w50 pa čak i 15w50 pa kad se podsetimo da "ipak nije vazdušara" onda se priča uglavnom vrati na 10w50 ili tvrdoglavo ostane na 15w50 :) 
Verujem da nijedan izbor nije štetan dokle god je taze ulje :)

Па ово је ново колико сам видео, а одлучио сам се из разлога што покрива мало већу температуру у односу на градацују 50. А иде и лето па мислим да неће да му шкоди…🤷‍♂️. Не знам, видећу…

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Da mu škodi neće sigurno, Silkolen je odličan, da ne kažem nepogrešiv izbor, a sama gradacija detalji... neko voli plavo neko voli smeđe ali crveno je najlepše :) na ulje mislim 🙃🤣

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6911 postova
  • Motocikl: đački pešački

LC ima malo problema sa razvodom ventila, moja dva motora na Silkolenu  su skoro prešla na 10w60 i dobri su utisci. 

Red bi bio i da se pohvalim da sam kupio noviju kravu od kolege @stegula
Nemam lepših slika, nisam još stigao ni da ga operem posle kiše koja me uhvatila tokom tehničkog pregleda :( 

Juče, prilikom zamene kondura, primetio sam razlike u potrošenosti prednjih kočionih pločica, naime krajnja leva (u pravcu kretanja) je toliko potrošena da se skoro i ne vidi reper (onaj zarez u sredini) dok su ostale 3 pločice slično potrošene tj. imaju još oko 1mm dubine repera.
Levi disk je ujednačeno potrošen sa obe strane, ne osećam pod prstima da ima razlike...cilindri klješta se podjednakom silom vraćaju u klješta tj. nema "glavljenja"... na starom LC-u to nisam primetio tj. da postoji značajna ili vidna razlika u potrošenosti pločica...

Šta li može biti uzrok?

Motocikl je svakako još pod garancijom, tako da će ovo pitanje uskoro biti postavljeno servisu, samo me kopka šta je razlog i da li se na to može uticati...

Sledeći info je sugestivni osećaj koji sam stekao u toj prvoj vožnji do kuće a pre uvida u stanje pločica... kod oštrijeg kočenja prednjom kočnicom imao sam utisak da mi "baci" guvernal, vrlo malo pa skoro i neprimetno ali osećaj postoji, ne utiče na stabilnost ili kočenje samo neki lični osećaj da je malo bacio guvernal koji se odmah vratio na svoje mesto, ne bih možda ni primetio da se nije desilo više puta pa sam zaključio da "stežem" ručice više nego što treba, opustio se i prestao da obraćam pažnju...

Pre ove moje prve vožnje 1250, imao sam priliku da vozim drugi 1250 '21 godište nekih 800km i nijednom nisam imao takav osećaj a bilo je i oštrije vožnje i oštrijeg kočenja od ove sad...
Da napomenem i da je ovo bilo na tim starim gumama, koje nisam ja trošio i ne znam kako su se ponašale pre te moje prve vožnje.
Sada su nove kondure, pa ću svakako to ispratiti u prvoj sledećoj dužoj vožnji .

image.thumb.jpeg.b890c7b962f359334b8a33af69f9463b.jpeg

Promenio član Dudico
.
  • Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 1931 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Bravo Zoki, čestitam i ovde, motor je ko praćka, nema greske, u zdravlju da se voziš i da ga zadrziš bar 2 god

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja