shoyyka 11495 Napisano Septembar 18 Ne silazi, 3619 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Totomoto je napisao: Vidi, probaj. Meni se sviđa ESA, držim je stalno na Sport. Možda zato što mi je drugi motor Fazer FZ1 pa zbog toga Na Comfort ne znam ko vozi. Probao sam jednom i to ljulja kao brod. Možda neko ko je navikao na Goldwing može tako da vozi. Preload menjam stalno, zavisno da li sam na motoru sam ili vozam saputnicu. Oseti se razlika itekako. Ne kažem da je savršen ali zanima me šta mu zameraš? Zameram mu što mu fale još dva cilindra (gde da ih stave?), šalim se! Šta ja da zameram, ko sam ja, da sam mlađi pa da sam ostavio i prošli, to je posao. Ništa, prihvatam ga kakav je, kao i svaki drugi, sa TDMom sam se lepo navozao, sa Bandžama ihaj, ne može nijedan da mu parira,nekvariv, sem po udobnosti. Da ali ovo zadnje je presudno kad dođeš u neke godine... Da, te gluposti su zaista bespotrebne, poput senzora pritisaka u gumama,kod novijih još gomila, da traje dok je garanciji,za mene i ESP, ABS modul u problemu, počeo da pali lampu ali voziš normalno samo bez ABSa.Juče se vrnusmo sa mora, puni, prepuni, ženi nema dosta ni pet kofera. Ide lepo tj. dovoljno, možda fali 10-20ak ks,a i ne mora. Višlje motore lakše kontrolišeš,manje ti snage treba, lakše se obara... šta misliš GSX1250FA nisko težište, pretovaren,tenk od pola metra visine, haos...ali zvukkk!!! Par kolega mi je reklo, koji imaju novije, da su se sa starim vazdušarama lepše vozali. Ne znam na šta misle, nemam novog. Najbitnije je da služi svrsi i da se ne kvari?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11495 Napisano Septembar 22 Ne silazi, 3619 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan U nekih 8 dana 2400km,džies na visini zadatka,nije štucnuo,ni požalio se nije istrpevši golgotu Transalpine i Transfagarašana, maltretiranje menjača i ono rumunsko gorivo sa udelom etanola ili bioetanola kako vam draže koji se dobija preradom šećerne trske.Pre toga sa "mladom" do HN prepun. Nađoh zanimljiv tekst,kopiram: Etanol ima nižu vrednost od bezolovnog benzina pa je za isti efekat potrebno oko 34 odsto veće količine etil-alkohola. Zbog većeg oktanskog broja etanola (111) moguće je povećanje stepena kompresije, a time i iskorišćenja motora. Takođe, kako je etanol problematičan pri hladnom startu motora (<15⁰C), automobili „flex fuel“ moraju da startuju na benzin ili da imaju grijače goriva. CO2, koji se ispušta, načelno iste te biljke upiju procesom fotosinteze pa se smatra da motori imaju čisti izduv. Pravilnije bi bilo reći čištiji pre svega zbog nedostatka mnogih aditiva. U velikom delu Evrope koriste se E5 i E10 benzini s 5, odnosno 10 odsto udela etanola, kod nas se može naći samo E5. E70 (E75) te E85 gorivo, s čak 85 odsto etanola, koriste se na posebno pripremljenim automobilima, najčešće u SAD, ali i u Švedskoj gde su domaći proizvođači bili skloni etanolskom gorivu. U Brazilu su najpopularnija goriva E18-E27.5 s većim udelom bioetanola, kao i E100 s čistim etanolom. Eno suši se za sledeći tretman,old but gold: 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jancha 31 Napisano Septembar 22 (promenjeno) U prolazu, 49 postova Lokacija: Srem Motocikl: Honda NC750X, BMW 1200gs Prijavi odgovor kao problematičan . Promenio Septembar 23 član jancha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11495 Napisano Septembar 23 Ne silazi, 3619 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Vratite mi ruke Pre Ide polako 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11495 Napisano Septembar 23 Ne silazi, 3619 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11495 Napisano Septembar 24 Ne silazi, 3619 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Ofarbao štitnik amortizera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11495 Napisano Septembar 24 (promenjeno) Ne silazi, 3619 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Vizir na redu...šmirgla ili ne?Aj prvo samo sa K2 Turbo pastom da se pokaže pravo stanje.Evo Milane,samo ti se kazlo,ne treba šmirgla,još.Ima par ožiljaka od kamenčića i par linijica ali je ok,čist,lep... Kupio patike u Planeti,pitam,vidim na sajtu imate i neke moto gume?Da...I naručim zadnju kao sadašnju: Promenio Septembar 24 član shoyyka 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
macak213 32 Napisano Septembar 28 U prolazu, 51 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima,da li ima neko na prodaju niže sedište ili zna gde može da se nadje sedište za gs adventure 2006? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 437 Napisano Octobar 6 Drug član, 1475 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan On 28. 9. 2025. at 19:54, macak213 je napisao: Pozdrav svima,da li ima neko na prodaju niže sedište ili zna gde može da se nadje sedište za gs adventure 2006? https://www.kupujemprodajem.com/motocikli-oprema-i-delovi/plastike-i-oklopi/bmw-r1200gs-2004-2012-vise-stvari/oglas/171511070?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11495 Napisano juče u 05:18 Ne silazi, 3619 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Treba gume menjat'.Šta radite sa senzorima,menjate baterije pa nalivate,kupujete gde,vidim prodaju svašta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4456 Napisano juče u 07:25 Ne silazi, 6732 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Menjaju se baterije kad oslabe, ili crknu, za neke tipove jako teško se nalaze, a sama zamena i košta, kod Kineza ima jeftino senzora i isplativost zamene baterija je upitna. Sad, desi se da treba upucati nove senzore posebnom dijagnostikom, to isto košta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11495 Napisano juče u 08:09 (promenjeno) Ne silazi, 3619 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Čim se pomene ime ovog brenda košta... bizMis?! UniCarScan blutut adapter oko 60-90€,kineski nikako kažu, da ne sjebeš softver, Motoscan 6000din. da imaš sve opcije... kablić 20ak €. Baterija valjda CR2032...? Ako se samo zameni baterija prepoznavanje ne treba. Promenio pre 23 sati član shoyyka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Flesh 35 Napisano pre 15 sati U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stave se CR2032 baterije (oko 100din komad) i zalije se dobro.Posle toga se dijagnostikom obrišu greske i provoza se motor 500-1000m da očita vrednosti.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6336 Napisano pre 14 sati BJB Maxi Scooter Club, 1854 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao još potrebe da menja, ali iskustva sa kineskim senzorima su odlična. Super šljakaju i ne vidim sto bi se izbegavali, a pri tom cena je skroz ok. Kad budem morao stavljam kineske opušteno. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8112 Napisano pre 14 sati Drug član, 2253 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Nole Bg je napisao: Nisam imao još potrebe da menja, ali iskustva sa kineskim senzorima su odlična. @ProMaster cita i trepce.. postao si mu sad najbolji drugar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2366 Napisano pre 13 sati Drug član, 872 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka ја сам прво мењао батерије, час радило час не ради, узео кинеске ево већ пар месеци Хвала Богу раде како треба… 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11495 Napisano pre 2 sati Ne silazi, 3619 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam za info,nikad nisam bežao od Čajne,samo naći "prave" jer i tamo ima razlike.Kod Kineza ima "Kineza".Videću,možda pokušam prvo sa baterijama i ovi čas rade,čas ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...