ivica744 6089 Napisano Septembar 16, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da off-ujem temu,ali bih objasnio oko papuca.Gledao sam jutarnji program ili tako nesto pre izvesnog vremena,gost je bio neko iz policije-agencije za bezbednost,a tema su bile gospodje koje voze auta u bundama,visokim stiklicama itd.i tad je ovaj strucnjak rekao da nije zabranjeno po zakonu voziti u papucama vec se mora imati adekvatna obuca,a nije precizirano sta je to.Zbog toga sam napisao ono gore,a ja licno papuce koristim samo po kuci ili na plazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Septembar 16, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako i jos je dodao da nije zabranjeno voziti u papucama ali se u slucaju udesa to uzima kao otezavajuca okolnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15446 Napisano Septembar 16, 2016 moto merkat °°, 4964 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nebi me cudilo da preporuce voznju u papucama,veci broj udesa-vise kazni za naplatiti sto je njihov krajnji i jedini cilj. To je jak strucnjak,nije precizirano,a sta su sposobni da preciziraju kolicinu holesterola kod mangulice!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
caparin 226 Napisano Septembar 16, 2016 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Umcari, Srbija Motocikl: Yamaha Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Ma strasno! Koliko vidim ni kacigu nije imao! Sigurno je isao iz Strahinica Bana?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 14088 Napisano Septembar 16, 2016 Cool tip, 3028 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pripreme za GS-a Cuj pripreme... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Septembar 16, 2016 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je, u Bgdu sa sadašnjim obimom saobraćaja, jako problematicno voziti bez opreme... Prvenstvo jakne i spec. obuce... Ima samo jedan problem, kada covek kuva od vrucine debelo mu popusta paznja i koncentracija. Ja vozim u papucama ili patikama leti po gradu, ne znam... jako je teško nositi cizmu, naročito naterati sebe na 30+. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Septembar 16, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Malo je to i nezgodna odluka. Nisam za papuče, ali nije baš pogodno nositi čizme za svaku malu, gradsku vožnju. Treba negde i stati, negde ući, biti nego vreme itd. Drugo je za duže, planirane vožnje. Lično, po gradu bar patike, na duži put čizme uz lakšu obuću u koferu. Izgleda da se sve svodi na svestan rizik, manji ili veći, a koji smo prihvatili samim tim što smo odlučili da se vozimo na dva točka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Septembar 16, 2016 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde kad smo vec poceli da nabrajamo: ja cizme ne mogu da nosim zbog MASIVNIH spoljnih vena na levoj nozi. Znam da su patike ili sandale nikakva zastita, ali drugo ne mogu da nosim. jednu zimu sam nosio neke civilne cizme, dobio sam zivu ranu precnika 10-ak cm... Ako idem dovoljno daleko da dignem noge na pedale onda kaciga OBAVEZNO na glavu, naravno zakopcana, rukavice UVEK, jakna u 99% slucajeva (ponekad je ne obucem kad je napolju +1000 c) a idem do lokala i sl po gradu. U jakni ozbiljan CE ledjni protektor Alpinestars. Moto pantalone samo kad idem na voznju van grada. Tada obavezno nosim i aktivni ves. Jos jedan bitan detalj: ne igram se sa zivotom kupovinom polovnih guma - UVEK NOVE, i to ih biram po kvalitetu, a ne po ceni. Kao i kaciga, usteda na njima moze da znaci razliku izmedju zivota i smrti (ili povrede) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15446 Napisano Septembar 16, 2016 moto merkat °°, 4964 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je, u Bgdu sa sadašnjim obimom saobraćaja, jako problematicno voziti bez opreme... Prvenstvo jakne i spec. obuce... Ima samo jedan problem, kada covek kuva od vrucine debelo mu popusta paznja i koncentracija. Ja vozim u papucama ili patikama leti po gradu, ne znam... jako je teško nositi cizmu, naročito naterati sebe na 30+. Ja ga bome u papucama ni ne perem,ne kazem da se oblacim komplet kada vozim ali hoce da popusti koncentracija i kada bosom nogom pipnes bilo koji deo motora. Osim ako ne nosis papuce i carape Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Septembar 17, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gledam neki dan u Njemackoj autoskola, student ispred na motoru, a instruktor iza u autu. Mili kroz guzvu na +30, sav upakovan (nov kozni trkaci kombinezon, crni) i neke mesh Nike za joging na nogama. Bolje bi mu bilo da je obukao cizme i sorc za date uslove. Ja da sam mu instruktor rekao bih mu ne moze bez cizama, kao neka vaspitno-navicna mjera. Pa kad polozi, nek se voza u papucama. U zemlji čokolade možeš da se prijaviš na ispit za A kategoriju SAMO ako posjeduješ odgovarajuću obuću, rukavice i kacigu... a da li ćeš ti da voziš u šorcu i majici kratkih rukava ili u kombinezonu to je pitanje zdravog razuma... Ja ne mogu da razumijem ljude koji motor voze u papučama (ok ako postoji zdravstveni razlog poput ovog šta Vladano navede). Nisam to uradio nikada niti planiram. Imam poluduboke čizme za svaku priliku a mogu za ljeto da kupim i neke patike sa zaštitom pa eto, ako idem u šminkeraj da mogu da hodam u njima a ne kao robot. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Septembar 17, 2016 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Papuce samo na plazu i bazen. Pa mozda je covek i krenuo na Adu, K.Milosa - Sajam - Ada...Deluje logicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...