Henri Kinaski 65 Napisano Septembar 2, 2016 U prolazu, 54 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki ER-6N Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Kupio sam prošle godine ovaj skuter. 50cc 2007. god. Prethodni vlasnik je to neko ubrizgavanje zamenio karburatorom. Mislim da je kao jedan od razloga naveo loš kvalitet goriva...odnosno česte kvarove sa ubrizgavanjem zbog lošeg kvaliteta goriva. Lik kog sam poveo sa mnom da mi pomogne oko kupovine je bio u fazonu da je skuter odličan čak i sa tom prepravkom pa sam ga ja kupio. Elem, ja sam ga vozio dosta ove sezone i za sada nisam imao problema, ali koliko će tako ostati? Da li mu ova promena smanjuje vrednost i/ili životni vek? Ja planiram da ga prodam i kupim neki motor sa većom kubikažom premda sada imam A kategoriju...pa me zanima i šta bih to morao da kažem eventualnim kupcima a i kako da odredim cenu... Svaka pomoć dobrodošla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2241 Napisano Septembar 2, 2016 Drug član, 983 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Nije retkost da se ti skuteri prepravljaju na karb. Kao i aorilia. Ubrizgavanje je jako skupo da se zameni ili da se popravi a oce da pravi probleme pa se svi kojima se javi problem odma prebace na karburator. Tako da ono...nemas sta da kazes...onaj ko trazi taj skuter da kupi sigurno se informisao o njemu tako da vrv ljudi vec znaju razlog sto je karb a ne di tech. Nema se sta reci sem istine da je crklo ubrizgavanje i da se pribeglo povoljnijem resenju. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1726 Napisano Septembar 2, 2016 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Šta da mu kažeš?!......reci mu 850e i teraj ova govna iz avlije!!!! Mislim da agregat koji je ostao nije konstruisan da max. iskoristi gorivo koje mu ubacuje karburator.....oće da se sjebe.....neće sutra,ali počeće kao bezazlena kurcaboca.......ostalo je istorija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Septembar 3, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja nešto rečem...imam Diteka 11 godina i prezadovoljan sam...sam ga održavam, čak i neke održavam (i DiTech i pure jet)...iz iskustva ti mogu reći da te "konverzije" ne piju vodu...ti si se još i navozio...ne znam nikog ko uspešno tako nešto vozi...inače, ubrizgavanje nije uopšte komplikovano i "prljav benzin" sa tim nema veze...ljudi vide ili čiju štošta o ubrizgavanju i odmah počnu priče koje nemaju osnovu... Moj savet ti je promeniš ceo agregat (na karb) i piči...njih barem ima bud-zašto...ili ga prodaj tako kakav je i "Nema se sta reci sem istine da je crklo ubrizgavanje i da se pribeglo povoljnijem resenju"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Septembar 3, 2016 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi se slozio sa tvojim misljem da to radi super i da tu nema nikakvih problema. Sta vise, ima problema kolko hoces, bar sto se tice Peugeot skutera pomenutog ubruzgavanja. S'druge strane, covek moze da padne u nesvest kad vidi koliko kostaju delovi. Pre ili kasnije, niko se nije usrećio sa tim nacinom rada ali eto ti si izgleda izuzetak. Послато са ALE-L21 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Henri Kinaski 65 Napisano Septembar 4, 2016 U prolazu, 54 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki ER-6N Prijavi odgovor kao problematičan Nisam iznosio nikakvo mišljenje, već neko svoje skromno iskustvo. Valjda nisam dovoljno stručan da mislim o tome...ili ne bih kupio mačku u džaku premda je to, u suštini, zaključak koji sam izvukao iz vaših odgovora? Mačka u džaku. BTW, Gilera...ne Peugeot? Ili hoćeš da kažeš da je sve to univerzalno ista fora? Kada smo već kod cene delova, koliko bi me koštalo da ga vratim u fabričko stanje...ako je to sada uopšte izvodljivo i opravdano bilo kakvom logikom? Skuter sam koristio za svoje svakodnevne aktivnosti i naučio dosta toga o vožnji motora po gradu i snalaženju u saobraćaju na istom. Pouzdano radi i dovoljno brzo ide. To je bila činjenica bazirana na iskustvu vozača a ne mišljenje. Ako to znači da sam izuzetak, valjda si u pravu -- definitivno jesam. Koliko će tako da radi je u stvari ono što sam i pokušavao da saznam. Što se mene tiče, ostvario sam ono što sam hteo i neću ga još dugo voziti. Samo, sada ne bih da me neko kasnije juri i govori mi kako sam ga prevario ili sl. ako ga budem prodao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Septembar 4, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan Pežola nije uspela da u potpunosti odradi direktno ubrizgavanje...čak šta više, fabrika je nezvanično priznala da je, npr 125-ca promašaj ! Delovi za ubrizgavanje su kod nas skupi i uglavnom se stavljaju polovni delovi, koji su ko zna koliko prešli, a i da li su ispravni...i onda, polovno na polovno i "dotera cara do duvara"...a zna se da svaki deo ima svoj vek trajanja i postoje šabloni kada se šta čisti i menja, kojeg se mu ne pridržavamo (ili retko ko)...svuda preko, kad nešto crkne, stavlja se nov deo...i vozi miško...jer 100 evra nije isto zaraditi kod nas i preko...verovatno je taj tvoja Pežola ima sličan problem, pa je majstor to rešio na njemu neki očigledan način...uzeo je 150-200e za konverziju, a delove od ubrizgavanja zadržao...jer će za njih dobiti između 200 i 300e mimo rada...pa koliko izdrži, nije njegovo da vodi računa o tome...ako bi bio te sreće da nađeš delove (kompjuter, dizne sa kućištem, kompresor, originalnu instalaciju, glavu, svećicu itd) iznelo bi te barem 300e...i naravno, majstora koji se u to razume...tako da se rešiš toga, jer kad se pokvari, nema tog majstora koji će ga popraviti, naravno, osim onog koji ga je tako uradio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Henri Kinaski 65 Napisano Septembar 4, 2016 U prolazu, 54 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki ER-6N Prijavi odgovor kao problematičan Ok, moram još ovo da pitam: agregat koji koristi Gilera i Peugeot je veoma sličan? Ili su pravljeni na istom principu pa šta važi za jedno, važi i za drugo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Septembar 4, 2016 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Henri Moj predhodni post nije upucen tebi, vec kolegi Lenku. @Lenko Na tih 300€ za delove vezane oko ubrizgavanja, dodaj jos 200€ koliko me pamcenje sluzi, ako treba i racunar tj CDI ili ACI (nazovi kako os) zameniti, ondak na predhodnu cifru, dodati jos oko 170€ (pricam o novim, fabrickim delovima). Aprilia vs Peugeot.....veoma veoma slicno. Zakljucak, bolje je sto si prebacio na karb. Послато са ALE-L21 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Septembar 4, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Cifra od 300 za polovne delove...novi su barem duplo više... + rad...tako da se to ne isplati... mislim da sam detaljno objasnio strukturu takvog poduhvata...da je imao pravog majstora, koji se razume u direktno ubrizgavanje, problem bi se rešio jeftinije i uspešnije: zamenom pokvarenog dela i vozi Miško...u nedostatku takvih majstora, "daj šta daš". @Henri Morini (Aprilia, Katana)DiTech; Piaggio (Aprilia, NRG, Runner) Purejet; Peugeot (jetforce, elyseo i tsdi) su tri sasvim različita agregata, ali im je elektronsko paljenje skoro svima isto...u nekim delovima se razlikuju i nisu kompatibilni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biza 829 Napisano Septembar 4, 2016 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da ja nešto pitam:u čemu je fora sa tim direktnim ubrizgavanjem,šta je tu toliki problem???Inače se bavim pentama koje su isti fazon i to sve radi dobro,voleo bi da čujem šta je najveći problem kod direktnog ubrizgavanja na skuterima?!?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Septembar 4, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan Najprostije rečeno: nema majstora koji se u to razumeju...dođe pokvaren skuter, i uz pomoć kojekakvih pomagala, nađe se pokvaren deo , zameni se i vozi...a ovako, majstori neznaju i neće da se akaju (trebaju se znati neke sitnice) i ili oteraju mušteriju ili unakarade skuter (kao ovaj)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Septembar 4, 2016 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Lenko, ti sve pises al nikako da napises sustinu. Stalno vrtis kako majstori ne znaju i td. Eto, mene sad zanima kako to nadjes kvar uz pomoc nekih pomagala i koja su to pomagala, kako proveris pumpu goriva i koji pritisak treba biti, kako proveris diznu vazduha a kako diznu goriva, kompresor vazduha, regulator na rampi? Послато са ALE-L21 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Septembar 5, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan Hehe...to su male tajne majstora...šalim se...neke alate sam iskustvom sam napravio, ali uglavnom koristim T-račve...nekad i kompresor...ali je iskustvo najbitnije...generalno, kad mi dođe skuter, prvo mu premerim osnovne funkcije kompresije i pritiske (jer je to dominantno kod ovih stvari), a onda prelazim na ostale elemente... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Septembar 5, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...