Jump to content

Moto Zajednica

12. Moto GP Silverstone 2016

Recommended Posts

• Integrisan, 13003 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Cekaj, bio iza zabara, vratio se iza zabara? Gde je problem? A kad vec to pominjete, sta je sa Laguna Sekom 2008 i izlaskom van staze sa profitiranjem pozicije?

Nije ovde Rossi u pitanju, već ona dvojica iza Mlaqeza, bio sam precizan, kao i obični smrtnici u Moto2 i Moto3 koji su bili kažnjeni za bukvalno par santima i to paralelnog puta mimo ''limita staze''. Tamo kazna od 1sec znači možda 5 pozicija, a Mlaqez je ispišao onu dvojicu iza sebe bez da mu fali dlaka s glave. Malci u Moto2 i Moto3 nikoga nisu preskočili, niti ugrozili i nisu gainovali ama ni jedan jedini metar staze/trke, a Mlaqez je ućario 2 pozicije i 3-4 poena, potpuno svesno!

Što se 2008. tiče (ne znam otkud sada u temi) ne sećam se da su nekoga kaznili, možda grešim, ali tada su neki tvrdili da je Afrika naj-naj-najbolji motocikl na svetu, a sada se kunu u BMW, pa onda moramo dozvoliti da se ljudi menjaju u jedinici vremena. Stoner je kukao da Rosiju želja prevazilazi talenat, a Rossi je i dalje na podijumu, a on test vozač.

P.S. Kada je Schumahera pustio klupski kolega da prodje prvi kroz cilj, da bi osigurali titulu (matematički) par trka ranije, to je bio poslednji sekund Formule 1 koji sam u životu odgledao - nikad više ni sekund.

P.S.2 Kada je Rossi izgurao Pseto Džibernau-a na livadu, takodje sam bio blizu da batalim i Motogp, bez obzira što sam srčani navijač Rossija, a Pseto mi je najodvratniji lik ikada u Motogp-u.

Poenta je da ako možeš one nesrećnike da pocepaš pola sekunde i sekundu za par santima off-roada, pa može i Mlaqez da ''plati turu pića'', jbg.

Izvinjavam se auditorijumu na predugačkom postu! ;)

Jao.. ono slanje poljubaca u kameru... kad ga se setim prikenja mi se. Hvala bogu nema ga više a ni Rossi neće dugo.

Elem, pre trke je svima objašnjeno šta se kažnjava a šta ne. Npr. prelazak na zeleno se toleriše jednom, sečenje preko prečice ukoliko nije zarađena pozicija ili ugrožen drugi vozač pri povratku takođe. Svi vozači znaju gde je mesto na kome izletanje ne znači zabadanje u šljunak i tu i rizikuju. Nisam video Aspargarovu exskurziju u krajolik pa ne mogu da komentarišem a ova MM-ova je najuobičajenija i nikog za to ne kažnjavaju.

I opet setite se Laguna Sece dva puta. Prvi put Rossi drugi put Marquez. Nikom ništa!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

E, drugi put Markez, moram da reagujem. Markez jeste izasao van obilazeci zabara, ALI je i zabar tom prilikom izasao (kako je navikao) pa Markez nije kaznjen.

U slucaju Zabar-Stoner, zabar je izasao i pretekao stonera, profitirao poziciju. Stoner je kocio da bi prosao kroz Vadicep po pravilima, zabar ne.

Dex, pitas se otkud ovo u temi. Pa kad zabar izleti i profitira ne bunis se, kad neko izleti pokusavajuci da pretekne zabara bunis se. Mada mi ovo za geinovanje dve pozicije i dalje nije jasno, ali nema veze.

Otkud africa i bmw u temi? :)

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Da se ne ponavljam treći put, odgledajte reprizu (ili torr) pogledajte zašta su kažnjeni u Moto3 i Moto2, pa uporedite sa ... vanzemljacima!

Daleko je 2008. da ja sad posipam pepeo i pišem kako je možda trebalo kazniti Rossija za off-ovanje, nije Rossi ugrožen ovaj put (ne direktno), već 2 vozača iza Mlaqeza, te dve pozicije je gainovao manevrom po livadi, ali pošto je to naučna fantastika, priznaću da ste u pravu...  :takoje:

• Zainteresovan, 666 postova

U sustini, za obojicu navijam, malko vise za dedu, dok jos vozi, a kad ode u penziju, onda full time navijam za Vinjalesa

Ista priča kao i sa MM...

Ne razumem tvoj odgovor, lepo ti covek rekao da navija za dedu dok se ne penzionise.

U citatu je bitno izdvojeno. Radi se o tome da kako se neko interesantan pojavi, a da pritom nema konflikt sa Rosijem i ne ugrožava ga previše, to je sledeći favorit Rosijevih navijača. Tako je bilo sa Pedrosom, tako je bilo i sa Markezom. MM je bio onaj za koga će svi "navijati posle Rosija" pa kada su se zakačili ispade najveće govno. Tako će biti i sa Vinjalesom. Postaće i on do kraja sledeće godine "mali peder".

• Drug član, 981 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

Rossi said he is worrying Vinales for next year...

Koliko ce li proci dok fanovi Rosalinde (46) ne pocnu da mrze Vinjalesa kao sto mrze i Lokija (99)? :D

A ko voli 99? :neznam:

IMG_3805.jpg

Nadji neku na kojoj nema natpisa zvanicnog navijackog kluba. 

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6011 postova

U sustini, za obojicu navijam, malko vise za dedu, dok jos vozi, a kad ode u penziju, onda full time navijam za Vinjalesa

Ista priča kao i sa MM...

Ne razumem tvoj odgovor, lepo ti covek rekao da navija za dedu dok se ne penzionise.

U citatu je bitno izdvojeno. Radi se o tome da kako se neko interesantan pojavi, a da pritom nema konflikt sa Rosijem i ne ugrožava ga previše, to je sledeći favorit Rosijevih navijača. Tako je bilo sa Pedrosom, tako je bilo i sa Markezom. MM je bio onaj za koga će svi "navijati posle Rosija" pa kada su se zakačili ispade najveće govno. Tako će biti i sa Vinjalesom. Postaće i on do kraja sledeće godine "mali peder".

Tako je ali i to je normalno medju navijacima. Mada makar u mom okruzenju ni jedan "Rosijev navijac" nije mrzeo Markeza dok je ovaj samo pobedjivao cak su i navijali za njega a od kako se umesao u borbu izmedju Lorenca i Rosija (makar po Rosijevim navijacima) to je druga prica.

Ako Vinjales bude pobedjivao za sto se kaze svoj gros mislim da mu niko nece zameriti.

• Rossista originale, 1063 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1

Ne vidim zasto bi bio "mali peder", decko vozi korektno. Marc je mozda tako proglasen zbog preagresivne i opasne voznje. Evo sad i u Silverstonu je ponovo taj isti Marc iz prosle sezone isplivao. Toliko se zaletao u Rossi-ja da sam ih ja obojicu vec video van staze. Mali se zalece a deda ne odstupa, bojim se da ne pukne dedi film ponovo.

A i malo je glupo porediti stvari tako. Vinales i Marc imaju karijere pred sobom. Rossi je neprikosnoveni vladar MotoGP-a, i koliko god ga mrzeli to se ne moze sporiti. Rossi je na kraju svoje karijere, ako sam dobro procitao ugovor mu istice iduce sezone i da planira da se penzionise. I ko ce to njega da dere? Covek u njegovim godinama jos uvek vozi sa toliko zara i zelje za pobedom, to je za respect. On nema sta da dokazuje, a opet vozi kao da mu cela karijera zavisi od trke koju upravo vozi. Mozemo mi biti fanovi i ovoga i onoga, ali na cinjenice se ne moze zmuriti.

Mozda ce Marc biti iduci Rossi, ko zna. Mozda ce to biti Vinales, ima vremena pred sobom. Sve su to mladi trkaci sa potencijalom. Nemojte samo da prognozirate neko "deranje". Da su mogli, odrali bi ga do sada.

• Podržavam 10

MM je proglasen za malog supka ako se dobro secam :) a prozvan je tako:

a) previse usiljeno je pokusavao da skine Rosijevo ponasanje prema kamerama pa cak se i previse supkao samom Rosiju.

b) umesao se u borbu koje u tom momentu "nije bila njegova"

Sa druge strane ako hoces da budes veci od najveceg moras da udjes u klinc sa njim zar ne? Titule se broje i sve je to ok ali ako ne pokazes muda prema najvecem ostaju samo brojevi. 

• Podržavam 2

Ovi koje Emett naziva "idiots" ne razumeju da je taj asfalt van staze tu zbog toga i stavljen i da je uz asfalt pridodat i set pravila o upotrebi. Jedno od pravila je da izlaskom na asfalt ne smeš da zaradiš poziciju t.j. moraš da se bezbedno po sebe i druge vratiš na stazu MAXIMUM na istu poziciju sa koje si i izleteo.

Kolko bre godina ima taj Rossi?!

Ko bi ovde sticao informacije zaključio bi da ima najmanje 50!!

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Jos malo pa ce izjednaciti broj godina sa brojem na motoru :D

I mene malo zajebava taj podatak. On deda a ja 6 godina stariji pa me muci 

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ja ne znam šta ste vi previše agresivno videli sad u trci kod Markeza?

Jeste bilo agresivne vožnje ali hellou, trkaju se. Ničeg nedozvoljenog pa čak ni bezobraznog tamo nije bilo.

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Ja sam veliki Rosijev fan i strašno me je nervirao Markez prošle sezone jer je vodio, bespotrebno, tuđe ratove. Ono od prošle godine mu nije trebalo, ali, ovde se potpuno slažem sa Robinom, Markez se ove godine bori za titulu, Doktor mu je najjača konkurencija i normalno je da bude agresivan u vožnji. Pa i Rosi je, zar ne? Borbenost takmičara mi nikada nije smetala, počeo sam i Markeza da gotivim, jer je, iskreno, odličan vozač, volim i Manijaka zbog te borbenosti. Sve dok je fer i u žaru borbe, ništa mi ne smeta, pa makar i Rosi osvojio 10 titulu! :P

• Podržavam 3

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Rossi VS Marquez on Last Lap at GP Assen 2015

Ovo je jedan od razloga MM-ovog ponašanja do kraja sezone 2015. U svakoj prilici je isticao da je ovde oštećen. Kad ovde nije bilo kazne, kako bi je bilo juče.

Pa, bar ja,  ne mislim da je u pitanju ista situacija. Ovde je u pitanju kontakt koji je uzrokovao Markez i izbacio Rosija iz putanje.

• Podržavam 5

• Drug član, 2087 postova

Niko ne pominje kako je MM zamalo otkinuo koleno Kraclov-u?

NE to se nije dogodilo .......

Ja bi ga za to kaznio... mada opet u zaru borbe je bilo, nije ocekivao da ce LCR tako da potegne na izlazu isli su paralelno i Cal se namestao za skretanje

Opcija 2 supkinjo je mozda ciljao da ce se Cal uplasiti pa se cimne ali Cal je psyho 

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Niko ne pominje kako je MM zamalo otkinuo koleno Kraclov-u?

Niko ne pominje da je Rosa udarila Cala viljuskom po glavi?

• Ne silazi, 1793 postova
  • Motocikl: mali strom

Ako zamenarimo Espargara i Baza,MM na startu udario Redinga,2 puta Rosija i Kraclova u koleno,skratio krivinu,ko je jos koga cuknuo u celoj trci?Vozi MM svaka mu cast,ali ne moze brate sve na silu,plasim se da je ovo pocetak kraja za GP i da ce biti kao F1.

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja