Jump to content

Moto Zajednica

Godine bajkerskog staza I br.padova

Recommended Posts

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Боли их пиша, и болеће их док не почнемо користити руску методу поправљања ретровизора :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Ako računam samo legalni period, sa dozvolom - 37 godina i 2 pada. Sada, sa dovoljno velike vremenske distance i možda malo više zrelosti u proćelavoj glavi mogu da priznam da sam ipak kriv iako, po zakonu, nisam bio.

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500

Evo da dodam pad pri brzini od 40 km/h i slomih koscicu u levoj saci pod punom opremom. 20 dana longete do lakta (jos 7 dana ostalo).

• nekrunisani kralj moto cigana, 3199 postova
  • Motocikl: 4x4

Evo da dodam pad pri brzini od 40 km/h i slomih koscicu u levoj saci pod punom opremom. 20 dana longete do lakta (jos 7 dana ostalo).

pa kako si uspeo?

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500

Isao u koloni i poceo da kocim jer je i auto ispred mene poceo (50 km/h) nisam ni slutio da je rupa ispred mene. Usled gubitka trakcije a u isto vreme kocenje blokirao mi je prednji tocak. To mi je objasnio kolega koji studira na saobracajnom kad sam mu potanko ispricao sta se desilo. Sve se decilo u krnjaci na putu kroz naselje kuda se sad ide iz Pa za Bg.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3649 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Vozački staž (sa dozvolom) 36 godina (i još desetak godina "ilegalnog"staža).

Najviše padova sam imao upravo dok sam vozio bez dozvole (ćaletova NSU PRIMA 175). Bilo tada dnevno po nekoliko padova.

A od 1980 imao par bliskih susreta sa automobilima, nekoliko padova tokom vožnje i dosta padova motora u mestu ili prilikom malih brzina (uglavnom zbog otklizavanja na ledu ili u snegu). Padove pri terenskoj vožnji ne računam.

Svi udesi se završavali bez povreda (ili sa lakšim povredama) i bez neke ozbiljne štete po motor (tako da sam uvek mogao da nastavim vožnju i stignem na odredište).

Najteži pad sam imao pre tri meseca i tom prilikom sam zaradio gomilu težih povreda (prelomi više rebara, grudna kost, ramena kost, lopatična kost, prst na nozi, nagnječenje unutrašnjih organa, ....). Ukratko, jedva pobego grobaru sa lopate.

Posebno me raduje da za svo vreme nisam nikada zbog povreda morao da ležim u bolnici.

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: Regal Raptor 400ccm

Deset godina aktvine voznje, i u zadnjih 1.5 godine dva pada...

Prvi pad me isekao neki manijak kod Mislodjina, iz suprotnog smera uleteo u moju traku, klizao sam nekih 30-ak metara po asfaltu, opekotine od klizanja na potkolenici (40x30 cm), oljustio tetovazu, morace nova da se radi i na podlaktici opekotina nekih (30x20 cm), ugruvao se za medalju, ali me spasilo salo od vecih povreda (bar sam ja ubedjen u to). I drugi pad, brzina od nekih 50-60 km/h na Zrenjanicu, krenuo na posao u BG, i majstor iz desne trake krene da uradi polukruzno kroz rupu u betonskoj bankini da se vrati ka Borci. Nije me video u levoj traci, i jbg...opet klizanje, ista noga i ruka, motor na pola pukao (lupio u bankinu), ja kako sam klizao, ocesao sam kacigom felne od kombija...

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: Bez motora.

Jedna godina aktivne voznje, imao samo jedan pad, bez vecih povreda. Jedino mi se poslije par dana pojavila bol u ruci ali to je proslo brzo. Sto se tice skutera, plasiku malo ostetio i retrovizore.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 500

4 godine voznje, plus tomos u selu kao klinac. Tomos bez padova, skuter kinez 50cc jedan pad pri 30ak kmh, zena mi usla u traku tako da sam mogao samo da pokusam da ukocim i "omasim" auto koji je prakticno bio parkiran preko cele "moje" trake, pao sam jer sam morao da skrecem guvernalom, nije bilo sudara a prosao sam samo sa posekotinama. Moja greska je bila u tome sto sam previse opusteno vozio ni ne sluteci da ce me ugroziti jedini auto koji je u tom trenutku bio u blizini. Jincheng MCT 250 coper jedan pad pri 5-10 kmh prilikom skretanja u ulicu pod 90 stepeni, minut pre toga motor je bio na vlaznoj travi, zadrzao sam motor nekako tako da sam se samo isprljao i polomio retrovizor. Kawa EL 250 i FZR 500 bez padova.

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: Fazer 8

Jedan pad na skuteru 125cc, najvise zbog neiskustva. Posao po kafu i posudio kolegin skuter, kombinacija lose prednje gume, mom mamurluka, neopreznosti i grubljeg kocenja na sahtu dovela je do pada. Srecom brzina je bila mala pa sam se samo malo ugruhao, i slomio mu auspuh. Na mom GS-u hvala Bogu bez padova, mada je bilo kriticnih situacija, najcesce po gradu, koje ukljucuju skidanje kacige i jeb*nje majki vozacima  :)

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Transalp XL 650

Cetiri godine vozio APNa I ATXa bez padova. Dve godine transalpa I tri puta. Prvi put motor bio ugasen. Drugi put se peo sa travnjaka na stazu. Prednji tocak sklizno sa ivice betona a leva noga u nista (bio mi previsoko da dofatim tlo). Treci put sa Kumom negde po makadamu u Kučima, al smo se oboica dočekali na desnu nogu I praktično spustili motor. Kod mene ispade sto sporije to rizicnije... :-)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja