duledjo 154 Napisano Avgust 21, 2016 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan imam prijatelja u svedskoj koji bi kupio moju gileru couguar 125 iz 2000 god uredno registrovana na bg tablice.pitao me da li bih mu poslao po nekom busu ili kombiju i da li bi to bilo zakonski dozvoljeno. ima li neko iskustvo sa tim i neki savet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 21, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Kako ce on tamo da je prevede? Mora prvo da uveze pa da plati PDV a možda i carinu pa onda da je registruje. Od toga zavisi kako ćeš je poslati. Ja sam npr auto odvezao na srpskim tablicama i ovde u NL sve odradio jer u Srbiji (Loznici) niko nije umeo da mi napravi papire za izvoz. Samo sam napravio kupoprodajni ugovor sa vlasnikom automobila. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Avgust 21, 2016 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan on je ne uvozi on je srpski drzavljanin koji ceka resavanje pitanja boravka u svedskoj i vozio bi je sa srpskom vozackom i saobracajnom dozvolom a ako to bude trajalo sledeceg jula cu mu ja produziti reg na daljinski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 21, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Da punomocje prevozniku da sme da preveze motor preko granice u periodu od xxx do xxx. Mislim da nije ništa komplikovanije od toga. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 200 Napisano Avgust 21, 2016 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno motor mora biti registrovan i osiguran, punomoc za transport dajes spediteru i to je to. Ako imas racun kupovine kopiraj i daj kopiju spediteru. Neka ti drugar proveri koliko dugo moze da vozi na tim tablama u Svedskoj posto je to uglavnom limitirano. Bez obzira na status drzavljanstva. Ne zaboravi zeleni karton Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Avgust 21, 2016 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Covek ceka na resavanje pitanje boravka sto znaci da moze da je vozi na srpskim tablicama. E sad, u austriji npr. imas pravo 6 meseci od dobijanje vize da vozis sa srpskom dozvolom, dok vozilo koje je na stranim tablicama (recimo srpskim) imas mesec dana rok da prebacis na austrijske tj. carinis (platis NoVa). I nek se dobro raspita pre nego sto pebacite motor koje vam potvrde trebaju posto nije isto za vozila iz EU u EU, iz zemalja ne EU u EU. Ja kad sam se preselio u Austriju preprosle god znam je bilo neisplativo da prebacujem motor sa srpskih na austrijske tablice pa sam ga prodao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...