lalajko 2021 Napisano Avgust 2, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ognjena Marija je veliki crkveni praznik i po verovanju tog dana ne sme ni konac u iglu da se udene. Kad je vec tako, da iskoristim dan na drugaciji nacin nego inace. Rezervoar je ostao skoro pun od prethodnog puta, kisno odelo i ostala oprema su takodje u koferu. Jedino sto je potrebno da se uradi je da se interesantne tacke sa Google Maps prebace u navigaciju. Imam ceo dan na raspolaganju za prilicno kratku turu, zato cu da gustiram lagano svaki kilometar. Deo do Ljiga ne sluzi skoro nicemu sem da se sto brze predje. Medjutim, odmah iza Ljiga pocinje interesantniji deo puta. Za pocetak, da obidjem mesta koje sam ranije cesce posecivao. Na izlasku iz Ljiga ka Rudniku, odmah iza NIS pumpe, odvaja se uski asfaltni put u desno. Posle stotinak metara se stize do restorana Usce, pored stare vodenice. Mestasce mirno, sklonjeno od puta pored same reke Ljig. Idealno za prvu pauzu kada idete negde dalje. Ako nastavite asfaltnom stazom pored reke, doci ce te do mosta koji predjete i posle nekoliko stotina metara, posle sledeceg mosta spustite se levo. Tu se nalazi restoran Krkusa, koji na zalost trenutno ne radi, ali se nadam da ce to brzo da se promeni. Kad izadjete nazad na Ibarsku, posle par kilometara je skretanje za Rajac. Odmah iza mosta pocinje mestasce Kadina Luka. Ovde sam obicno samo prolazio, sad imam vremena da zagledam okolinu Nekoliko kilometara i dva klizista dalje, ulazim u Slavkovicu. Na izlazu iz mesta, na ostroj desnoj krivini ka Rajcu, odvaja se put u levo. Skrecem jer zelim da posetim staru napustenu crkvicu, koja je sad rusevina. Put pored srkve, kazu, ide dalje na Rajac, ali je negde dalje uz brdo zapusten i neprohodan. Moram jednom prilikom da krenem i proverim, pocetak deluje obecavajuce. Crkva je iz XIII veka, a u priprati dozidanoj kasnije se nalaze dva kamena sarkofaka. Trenutno se vrse iskopavanja jer se predpostavlja da se tu nalazi i treci. Kako mestani kazu, vrse se DNK ispitivanja i predpostavlja se da su tu sahranjeni ktitori crkve, a to su najverovatnije Djuradj Brankovic i zena mu Jerina. Uradjen je plan za obnovu crkve i ceka se da vlada odvoji potrebna sredstva. Krecem nazad i uzivam u lepim domacinstvima pored puta. Morao sam da stanem i snimim ovu kucicu To su primetili domacini i odmah me pozvase da svratim na kafu. Pa sto da ne? Dok sam parkirao motor, primetih u susednom dvoristu interesantan nacin da se iskoristi spoljnja guma I mesto gde se komsiluk sastaje za kaficu, na neutralnoj teritoriji Mira i Zika su penzioneri. Deca odgajena i izvedena na put, sad odrzavaju imanje i zeljno cekaju posete brojnih unucica. Mora se dalje. Oprastam se i krecem ka Rajcu. Na prilazu serpentinama vidim brojne paraglajdere koji tu negde, po obliznjim livadama slecu. Nedaleko zatim stizem u "centar" Rajca i svracam u planinarski dom. Odmah pored je i hotel koji drzi moja firma (Kolubara) i rezervisan je za radnike. Nepun kilometar dalje je nekad bila moja omiljena rajacka kafana, ali ona vec neko vreme ne radi. Na raskrsnici pored nje skrecem desno putem koji vodi na sam vrh Rajca. Put je u pocetku asfalt, ali na mestu gde se zavrsava pocinje prilicno tezak, strm kameniti deo. Podloga je od bas krupnog kamena koji se pod tockovima vrpolji i pomera i izbacuje motocikl sa zamisljene putanje. Pri tom ima i bocni nagib, sve u svemu prilicno tesko uzbrdo, jos gore nizbrdo. Ovaj deo ne slici dolazi posle tog problematicnog dela na kom iz razumljivih razloga nisam imao vremena da slikam Nekada je put ka vrhu isao vise levo, ali se sad tu nalazi njiva, vidi se na slici. Put je sad zaobilazi, ali je nova trasa laksa za voznju od ranije, mada je nesto strmija. I na samom vrhu: Pogled puca na sve strane, vidi se odlicno Rudnik i Ostrvica, nesto dalje ka jugu Ovcar i Kablar, a po bistrom danu vidi se i Avala. Uspesno se spustam niz onaj problematicni deo i nastavljam ka Takovu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 2, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Put je fantastican, saobracaja skoro da nema. Malo je reci da uzivam! Nekoliko kilometara dalje, navigacija me obavestava da treba da skrenem levo. Na ovom mestu Nije tako strasno kao ka vrhu Rajca, ali nije ni za neenduro motore. Ipak radi se o kratkoj denici, ne duzoj od kilometar. Vozac tamica sa slike naravno nema pojma ni o kakvom etno selu, ali zna da se nesto desava na fudbalskom stadionu u selu. Hm... da. Fudbalski stadion F.K. Ozrem. Stao sam da slikam i naravno odmah sam pozvan na 'ladno pivo. Pivo ne pijem, ali 'ajde da ih ne odbijam, mogu casicu domace. Odmah su se svi sjatili oko motora (vise) i mene (manje). Dobijam casicu ledene rakije na improvizovanom sanku pored koga je raskosan americki rostilj. Jedan od obozavalaca kluba je ranije ziveo u SAD i rostilj i jos mnogo sto sta je donirao klubu. Uopste, neverovatna je ljubav koju ovi ljudi gaje ka svom klubu. Sve ove zgrade, teren, ogradu oko terena, sve su sami finansirali i izgradili. Amerikanac sa rostiljem Tu je i on! Frizider... Razrada taktike za sledeci mec! Da se vratim na rakijicu. Zaista je bila dobra. Popio sam dva gutljaja i raspitao se za etno selo. Dobio sam obavestenje da samo produzim pravi i kod trafo stanice skrenem u levo. To je drugo skretanje u levo, nikako da ne skrenem na prvo. Uto prilazi Amerikanac i kaze da on ima mnogo bolju rakiju koju moram da probam... Donosi drugu casicu i naliva. Cuo je da se raspitujem za etno selo i kaze da je vlasnik prizenjen ovde u Ozrem. Kaze i da skrenem levo kod trafo stanice i da nije daleko. Dva gutljaja i nekoliko lovackih prica dalje, stize jedan od vidjenijih clanova kluba sa kojim moram da nazdravim i koji donosi svoju flasu rakije za koju tvrdi da je najbolja u kraju... Vidim da ovo nece na dobro da izadje i krecem ka motoru. Pozdravljam se i dobijam obavestenje da skrenem kod trafo stanice, levo. Malo dalje zaista nailazim na prvi asfalt koji se odvaja levo. Ne nasedam vec prateci uputstva stizem gde treba... Ajmo uzbrdo. I konacno, posle nekoliko stotina metara stizem u etno selo Trbovic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 2, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Selo je stisnuto izmedju dva sumovita brda. Put vas vodi do parkinga gde se nalazi i glavni restoran sa kuhinjom i velikom terasom. Nanize, redjaju se letnjikovci sa klupama, okruzeni stenejem niz koje se preliva voda i fontanama. Na dnu se nalazi bazen sa pratecim objektima i zgradicom gde je bife. Na raspolaganju je veliki broj lezaljki, suncobrana, tu su i kabine za preslvacenje, tusevi, WC. Docekala me je supruga vlasnika etno sela. Generalno, svo osoblje je ekstremno predusretljivo i ljubazno, pomalo mi je bilo neobicno u danasnje vreme. Nije nikakav problem da dodjete da se okupate i nastavite put. Ja sam obisao sve do detalja, upoznao sam i gazdu i sinove koji pomazu u vodjenju posla. Svaka preporuka za dolazak ovde na jednodnevni izlet. Bilo da ce te doci kolima sa porodicom, bilo da ste kao bajker u prolasku, mesto zasluzuje paznju. Lepo je sto je sve dobro ogradjeno, pa ljudi puste decu da vitlaju po bazenu ili gde god, znaju da su unutra. Tu je i malo jezerce sa camcem u kojem mogu da veslaju i brojne fontane i vodopadi za igru. Oko bazena je lep travnjak, pa imate i mrezu za badminton ili odbojku. Toliko je prijatno da mislim da ovde moze opasno da se izgori, jer zaokupljeni raznim aktivnostima necete osetiti vrelinu sunca koje pece. Zato postoje zasenjeni letnjikovci sa stolovima i klupama gde mozete predahnutu uz neku klopu ili ledeno pice. Primetio sam da gosti mogu naruceno pice da dobiju na samu ivicu bazena, za vreme kupanja. Klopa je odlicna i cene su jako popularne. Sreo sam drugare iz Lazarevca koji su ovde skoro svaki vikend i odusevljeni su! Smestajni kapaciteti su trenutno ograniceni, ali ce to sukoro biti reseno postavljanjem vajata prepravljenih u udobne apartmane. Ako nema mesta u samom selu, na raspolaganju su kreveti u okolnim domacinstvima, za zaista smesne pare. Za nekoliko minuta pesice ste na bazenu Selo ima svoju furunu gde se peku hlebovi i lepinje. Recimo, lepinja sa slike sa kajmakom, prsutom, cvarcima i kolutima paradajza kosta 200 dinara i zasitila je cak i "sitnog" coveka kao sto sam ja. I konacno, sve je pokriveno zvucnicima iz kojih dopire diskterna muzika, ni prejako ni pretiho. Za zainteresovane postoji i nocno kupanje jer je sve osvetljeno. Naravno, za sve informacije: http://etnoselotrbovic.rs/index.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 2, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam zavrsio sa kupanjem produzio sam dalje ka nekoliko kilometara udaljenom Takovu. Put izlazi u mesto Bersic gde skrecete levo. Ovde vec par godina, verovatno zbog izgradnje autoputa, ne postoji asfalt vec samo makadam prekriven prasinom. Upravo zbog te prasine, vise puta tokom dana prolaze cisterne koje prskaju put i od prasine naprave nekakav beli mulj kroz koji vozite kilometrima. Ko se nada da sacuva cist motor, bolje da ne prolazi ovuda. Cim udjete u Takovo, sa desne strane je kapija memorijalnog centra posvecenog drugom srpskom ustanku. Na zalost, nikakvog vodica, nicega sto bi vas informisalo gde se sta desavalo. Kompleks je ogroman tako da se ne isplati obilaziti pesice. "Tu je nova Srbija stvorena, u narodu hrastovih korena. Sve ljubeci slobodu i cast, ponovo smo posadili hrast. Da i dalje sirom nasih strana, nad Srbijom sloboda se grana. Da sacuva zavetni nam glas Evo mene, a eto i vas!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 2, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Setih se da sam pre nekoliko godina gledao slike koje je drugar napravio u Savincu, mesto nekoliko kilometara udaljenom od Takova. Navigacija kaze samo pravo kroz memorijalni centar. Ni ovde kolovoz nije zavrsen, prolazi par puta ispod novog autoputa koji je u izgradnji. Ulaz u buduce tunele autoputa: Ipak Savinac je blizu i za desetak minuta sam bio u centru mesta. Odmah sa leve strane je savinacka crkva. Prema narodnom predanju Milos Obrenovic je posle sabora u Takovu krenuo sa ustanicima ka Ljubicu i zaustavio se na izvorima lekovite vode, tzv. Svetinji, u koritu reke Dicine u Savincu, da se umije i odmori. Na ovom mestu se zakleo da ce sagraditi crkvu ako pobedi Turke. I zaista, 1819-te zapoceo je gradnju svoje prve zidane zaduzbine posvetivsi je svetome Savi. Njen graditelj bio je Milutin Godjevac, jedan od najboljih neimara toga doba. Gradjena od tesanog takovsko pescara, osvecena je na Mladu nedelju 1821-ve godine. Natpis iznad juzne pevnice svedoci da je gradjevina posvecena "uspomeni na knjeginju Ljubicu", a 1860-te godine knez Milos je "za pokoj duse svoje blazenopocivse supruge, blagoverne knjeginje srpske Ljubice" i obnovio hram. Popravke i izgradnju novog zvonika obavio je neimar Nastas Djordjevic. Posle 1903-ce godine na inicijativu Mileve Alimpic, izgradjena je nova priprata sa kriptom. Ikonostas iz vremena izgradnje hrama sadrzi carske dveri, delo Janje Molera iz 1822-ge godine. Kao grobna crkva porodice Obrenovic i Vukomanovic, crkva svetog Save cuva kosti Obrena Martinovica, oca vojvode Milana Obrenovica koje su 1818-te premestene iz brusnickog groblja i pohranjene sa desne strane crkvenih vrata. Tu su i grobovi petoro dece gospodara Jovana Obrenovica. Ispred crkve, prema severoistoku, knjeginja Ljubica je podigla nadgrobnu plocu os crvenog mermera svojoj braci Luki, Petru i Todoru, a ovde su 1905-godine svoj mir nasle i kosti Mine Vukomanovic Karadzic, njenog supruga Alekse i sina Janka. Odmah ispred, sa raskrsnice moze se mostom preci na drugu stranu reke gde se nalazi lepa kafanica sa terasom u debeloj hladovini, iznad kupalista. Prelazim na drugu stranu jer je vreme za kaficu, koja sa ratlukom, casom vode i kockom secera kosta 50 dinara. Izrazito spori konobar je doneo posle 15 minuta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 2, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Vracam se iz Savinca, prolazim Takovo i krecem ka Leusicu, malom brdovitom selu, gde sam se pre meku godinu kupao u bazenu kafane Plaza. Do Leusica ima desetak kilometara, ali je okolina fantasticna. Zbog ovog vocnjaka i kuce sam morao da se vratim nazad i ako sam vec prosao. Ne pamtim da sam video tako lepo odrzavan voznjak i tako lepu kucu sumadijske arhitekture. Sta reci? Dalje, put ide pretezno kroz sumu, serpentine i strme uzbrdice i nizbrdice. Do ovog mesta, gde skrecem levo (ceo dan samo skrecem levo): Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 2, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo puta sam prolazio ovuda, video ovaj putokaz a nisam svracao. Sada imam vremena i ne propustam priliku. Do cilja nije daleko, nepun kilometar je do vrha gde se nalazi etno selo Rajski konaci. jn U prvi mah, zatecen sam onim sto sam video, prosto nisam mogao da poverujem da nesto tako lepo postoji. Mislim da je ovo glavna kuca za goste, sa velikim tremom. Vlasnik je bio slobodan pa mi je sve detalno pokazao i objasnio. Svi objekti su na svojim originalnim lokacijama, kako je deda sadasnjeg vlasnika zamislio. Do duse, tada su imali druge namene. Recimo, ovi vajati su nekad bili prostorije za cuvanje rakije i mlekara. Sada su luksuzni apartmani sa zasebnim kupatilima i bracnim krevetima. Naravno, sve ovo ima svoju pricu. Za vreme II svetskog rata u blizini se srusila americka leteca tvrdjava. Piloti su preziveli pad, i cetnici su ih pokupili i sakrili na ovom imanju, kod vlasnikovog dede. Nemci ih nikada nisu pronasli, a partizani su kasnije dedu zaklali. Od tada, svake godine, bez obzira o kojoj se drzavi radilo (od SFRJ do Srbije) americki ambasador sa oko 150 zvanica posecuje ovo mesto. Tu su i sinovi i unuci nekadasnjih pilota. Pre dve godine je dolazio cak i jedan od pilota koji jos ziv, bio je u kolicima i plakao je kao dete kada su ga uvezli u dvoriste. Pricao je kako je prvi kontakt sa stanovnistvom bio sa cobanicom koja mu je ponudila cuturu. Snazno je potegao nekoliko gutljaja, misleci da je unutra voda, medjutim bila je sljivovica. Na placu postoji vise stolova sa klupama. Svako mesto je na svoj nacin prijatno i udobno. Pitao sam gazdu koje je njegovo omiljeno mesto za pijuckanje prve jutarnje kafe. Pokazao mi je ove stolove. Inace, avion je pao na livadu u pozadini, iznad desnog stola. U ovoj kuci zivi vlasnik sa porodicom: Pogledajte ovu kucicu, kako da se covek ne odusevi? Dobio sam ledenu vodu i kafu, sa vlasnikom provedoh vise od sata u prijatnom razgovoru. Ima jos dosta planova. Na jesen ce se izgraditi lep bazen, pravi se pokrivena garaza i jedan od postojecih objekata je predvidjen za parno kupatilo, masazu i djakuzi. Da napomenem da cene uopste nisu visoke i prilagodjene su nasem dzepu. http://www.rajskikonaci.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 2, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Jos pod utiskom svega ovog, krecem dalje ka kafani Plaza u Leusicu. Okolina vas ne ostavlja na miru. Ja sam slab na to i svaki cas stajem da slikam... Izlazim nazad na glavni put. Moguce da je za sve krivo i ovo nisko popodnevno sunce ciji zraci dodatno ulepsavaju vec i onako lepe prizore. Znam da ima mnogo fotografija ali prosto nisam znao koju da izbacim Pre posete Plazi, skrecem desno i odlazim 3 km u dubinu brda, do etno sela Kostunici, ili kako se zvanicno zove Cekovic. Ovaj objekat je vec prilicno komercijalan, ceo kompleks je ogroman i spao sam s nogu dok sam sve obisao. Na brdu iznad jezera su klasicni bungalovi - apartmani. Glavni restoran iznad jezera. Samo jezero je protocno i prilicno cisto. Voda nije hladna, mada sam to ocekivao i u vecernjim satima, kada sam ja obilazio, bilo je jos dosta kupaca. Sve je tu u blizini - WC, veliki broj tuseva, veliki bife i prodavnice sladoleda. I tu dolazimo i do ovih specificnih apartmana! Za cudo, cene ni ovde nisu (pre)velike. U blizini su tereni za mali fudbal i kosarku. Odoh uzbrdo. Kolega je bio pametniji od mene i dosao motorom. Dok sam stigao do motora, sve me je bolelo, ne samo kolena Palim masinu i lagano odlazim nazad u Leusic. Moja omiljena kafanica na zalost ne radi, tako da od kupanja ovde nista za sad... Kuda odavde? Pa naravno, u Cacak. Vece je bilo prijatno i toplo, tako da sam do Cacka bas uzivao posle dnevne zege. Dok sam se setio da pogledam navigaciju i informisem se o kilometrazi, vec sam bio na kruznom toku na ulasku u grad. Skrecem desno (za promenu), prolazim centar i odlazim do kafica moto kluba Mancula. Tu je inace gradska plaza na Moravi, i celo more kafica i poslasticarnica. Hiljade ljudi je izmilelo u prijatno vece i seta se dokono od objekta do objekta, a oni najaktivniji se jos uvek kupaju. Ja sam mastao o ovome: Kablar u izmaglici je bio znak da je vreme da polako krecem dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 2, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Posto je vec pala noc, dalje slika nema, sto ne znaci da je dan bio gotov. Zaputio sam se ka Prislonici da iznenadim mog drugara Bobana (Bososka na forumu). Od mog brzog iznenadjenja nije bilo nista jer su Boban i njegova Mara inistirali da ostanem i probam fantasticnu rostiljsku kobasicu uz hladnu, fenomenalnu rakijicu koju proizvodi Bobanov komsija. Trebao bi litar da odnesem u F.K. Ozrem za predstojecu sezonu. Tako sam kuci stigao malo pre 23h i ko zna do koliko u noc presabirao utiske. Sve u svemu samo nesto preko 200km voznje. Od toga, 30 dosadnih km do Ljiga i 90km u povratku iz Cacka. Znaci, centralni, najinteresantniji deo dana trajao je 11 sati i imao oko 80km. Zasto to kazem? Nije potrebna neka velika kilometraza da se vidi i upozna nesto novo i sretnu novi ljudi. Dovoljno je samo malo zagrebati kartu i sici sa glavnog puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2594 Napisano Avgust 2, 2016 Drug član, 1617 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Lepa vožnjica po našem ataru....na takvom smo mestu da ima u izobilju lepih stvari i zanimljivih puteva... U Savincu si trebao svratiti u kafanu kod Mića...verovatno bi bolje prošao... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Avgust 2, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auuu... kako lijepo... Svaka čast... oduševljen sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Avgust 2, 2016 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan nauživah se. hvala za fotke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 2917 Napisano Avgust 2, 2016 Drug član, 710 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Bravooooo... Cesto zudeci za nekim daljinama zaboravimo koliko je nasa Srbija lepa. Uzivao sam u tekstu i slikama. Svaka cast!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Avgust 3, 2016 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna voznjica,lepe slike, ne znam kad je tacno Ognjena Marija ali ja sam u nedelju 31.7 prosao skoro istim putem osim etno sela Trbovic, to cu morati sledeci put posto cesto prolazim raznim putevima Bg.-Cacak i nazad . Samo mi je zapalo za oko ovo - a partizani su kasnije dedu zaklali Da je rekao ubili,streljali ili tako nesto onda o.k, klanje ipak znamo ciji je zastitni znak bio... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Avgust 3, 2016 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ала си ти уживао!!!! Свака ти част. Мала километража а велико задовољство. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Avgust 3, 2016 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Avgust 3, 2016 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan pokazujem japancima ceo dan tvoje fotke. svi balave . kažu da jako liči na hokkaido Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Avgust 3, 2016 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Avgust 3, 2016 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Na dohvat ruke i prelepo! Vrlo cesto, lokalni putici znaju da iznenade sa prirodnim lepotama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7775 Napisano Avgust 3, 2016 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan "Deo do Ljiga ne sluzi skoro nicemu sem da se sto brze predje"..... Ziva istina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 3, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ала си ти уживао!!!! Свака ти част. Мала километража а велико задовољство. Evo "print screen"-a sa statistikom voznje dva dela puta. Iz prosecnih i postignutih brzina se vidi kako je bilo Prvi je od etno sela Trbovic do Savinca, a drugi od Lazarevca do etno sela Trbovic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 3, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznja, tako cu i ja kad ovi moji porastu da mogu da odem od kuce. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Avgust 4, 2016 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan I mene čudi...u mom kraju su obično likvidirali udarcem čekića ili malja u glavu,izuzetak je jedan sugrađanin koga su lancem vezali za džip pa vukli po Lozničkoj kaldrmi dok je davao znake života...š'taš,razni krajevi razni metodi ubijanja.... Ne znam, nisam rekao da nisu ubijali nego samo sta je bila cija specijalnost. Sve se promenilo sad je zvanicna politika da su Draza,Nedic,Ljotic i ekipa bili neki fini ljudi koji su hteli sve najbolje, ali su ih zeznuli zli komunisti i usput slucajno oslobodili zemlju. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Avgust 4, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Odlično! lep prepoznatljiv stil, pismeno (što nije čest slučaj na forumu), sitni detalji (vidi se da si uživao)... Fali više "ovakvih" postova gde se vidi prava Srbija. Šteta za "onaj" putić prema Rajcu što nisi zašao dalje.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 4, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo rado, ali nemam ja gume za taj putic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...