Alekre 12809 Napisano Jul 9, 2016 Ne silazi, 7393 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram nabavku garaznog stendera. Nalazio sam svasta, od domace radinosti do Kern-Stabija, sa tockovima, bez tockova, itd. Sta i kakav stender nabaviti? Konkretno me interesuju prednosti i mane oslanjanja, direktno na viljusku ili na bobine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6756 Napisano Jul 9, 2016 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od motora. Ima slucajeva gde oslanjanje na viljusku smeta u radovima oko zadnjeg tocka...prilaz matici, klestima...tako da su tu bobine, kako ih zoves, neophodne za normalan rad bez trikova. Za samo oslanjanje radi parkinga potpuno je sve jedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 9, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Planiram nabavku garaznog stendera. Nalazio sam svasta, od domace radinosti do Kern-Stabija, sa tockovima, bez tockova, itd. Sta i kakav stender nabaviti? Konkretno me interesuju prednosti i mane oslanjanja, direktno na viljusku ili na bobine? Iz mog iskustva ( imao oba ) bolje je i lakse, ako sam podizes motor oslanjanje na "bobine". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8161 Napisano Jul 9, 2016 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Nabavi centralni, neuporedivo je bolji i svrsihodniji. Ja sam za moij tdm svojevremeno imao ovakav koji je bio u mogučnosti da se suzi i imao je nosače i za prednju vilu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Jul 9, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Ja u vulkanizerskoj radnji koristim poseban za prednji a poseban za zadnji tocak.Ovaj na @brankovoj slici jeste za bobine ali ne moze na viljusku kao na @banovoj slici odnosno viljuska koja nema bobine.@BaneVuk pominje nosace za prednji tocak koji se stavljaju na isti stender,takav imam i nije bas praktican zato sto ide na donji kraj stapova pa nije stabilno.http://www.kupujemprodajem.com/Univerzalni-Stenderi-Novi-31696960-oglas.htm?filter_id=318225 ovaj koji je za prednji,ja koristim za zadnji tocak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8161 Napisano Jul 9, 2016 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ja u vulkanizerskoj radnji koristim poseban za prednji a poseban za zadnji tocak.Ovaj na @brankovoj slici jeste za bobine ali ne moze na viljusku kao na @banovoj slici odnosno viljuska koja nema bobine.@BaneVuk pominje nosace za prednji tocak koji se stavljaju na isti stender,takav imam i nije bas praktican zato sto ide na donji kraj stapova pa nije stabilno.http://www.kupujemprodajem.com/Univerzalni-Stenderi-Novi-31696960-oglas.htm?filter_id=318225 ovaj koji je za prednji,ja koristim za zadnji tocak Izvini nisam izgleda bio precizan. Rukohvati su kod mene bili različitih širina tj. za prednji i zadnji točak, dok su "hvatači" identični kao kod ovih na oglasu.Naravno nisam hteo da spominjem cenu ali evo da kažem da je komplet bio 25€. Što se stabilnosti tiće nisam imao promedbe.Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Jul 9, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Jebi ga jos ne umem da ubacim slike pa se sluzim linkovima radi lakseg objasnjavanjahttp://www.njuskalo.hr/dodatna-moto-oprema/stender-nosas-stalak-motor-motocikle-oglas-13194256 ovakav koristim za zadnji jer na viljusci sa bobinama,bobine upadaju izmedju ove dve male sipkice,problem je za prednji tocak jer ne mogu da odsafim osovinu da skinem tocak https://www.louis.eu/artikel/kern-stabi-front-head-stand-adapter-for-10002650/10002654 ovakav za prednji,da bih mogao da radim na tocku. Izvinjavam se na ovolikom objasnjavanju,samo zelim da pomognem u odabiru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jul 13, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Касно видех тему, али мислим да је предност наравно мотор који има "бобине" за штендер. БанеВук, ако ти није проблем у ПП да ми пошаљеш где то има за 25е Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8161 Napisano Jul 13, 2016 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan bilo u louisu na akciji ali poodavno , poslao mi Sekula. Treba pratiti , uvek naleti nesto Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 13, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Valjci U profila koji se uvrcu sarafima u zadnju viljusku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8161 Napisano Jul 13, 2016 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno oni kurčići sa oprošćenjem na viljuškama Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 13, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan https://www.louis.de/en/artikel/universal-motorbike-stand/10002727?list=202712360&filter_article_number=10002727Upravo sada je u Louisu 20€... mada kontam da je bolja opcije kupiti točkiće i otići kod Sebe da to uradi ljudski... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 13, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan https://www.louis.de/en/artikel/universal-motorbike-stand/10002727?list=202712360&filter_article_number=10002727 Koristio ovaj stender ( od drugara ) i radi posao za sve pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 13, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam isplatili se uzeti ovo sokocalo ( za podmazivanje lanca bez stendera ) zadnjeg tocka posto ga mogu uzeti za 10E NOV. https://www.louis.de/en/artikel/rothewald-wheel-roller/10003270?filter_article_number=10003270 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Jul 13, 2016 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam isplatili se uzeti ovo sokocalo ( za podmazivanje lanca bez stendera ) zadnjeg tocka posto ga mogu uzeti za 10E NOV. https://www.louis.de/en/artikel/rothewald-wheel-roller/10003270?filter_article_number=10003270 E vala za 10eura bi ga uzeo pa taman jednu sezonu da me sluzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 13, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma kupim sve tako neke stvari za "smjesne" novce misleci da ce mi trebati, pa mi stoje i ne koristim ih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 14, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takav sam i sam... I onda, dvije godine kasnije, nemam u garaži napravljenoj za dva auta mjesto da pored auta parkiram motor... Onda se iznerviram, pobacam sve i iz početka... Dzaba, Balkanski sindrom "Neka stoji, trebaće"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12809 Napisano Jul 14, 2016 Ne silazi, 7393 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Eh, na engleskom "bobins" pa nisam prevodio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1874 Napisano Jul 14, 2016 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Te valke pravi Bravar Žile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...