Jump to content

Moto Zajednica

ECOSSE SPIRIT es1

Recommended Posts

• , 1322 postova

Britanski strucnjaci za formulu 1Dick Glover i Andy Le Fleming viziju norveskog dizajnera Barda Ekera pretocili su u stvarnost.

Tako je nastao ecosse spirit ES1,koji ce se u ogranicenom broju prodavati od 2009g.

Cetverocilindricni motor od 1000 ccm razvijat ce vise od 200 KS,a masa suhog vozila nebi trebala prelaziti 120 kila.

Zanimljivo je da motor uopce nema okvir,a straznji i prednji ovjes montirani su direktno na motor.

Zahvaljujuci odlicnoj aerodinamici  proizvodjac najavljuje brzinu od cak 370km/h.

Vise informacija na www.ecossespirit.com

i8pOR_ecossespirites1fr2pp2.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Koncepcija sa BMW-a. R1100RS, GS i kasniji takodje nemaju klasican ram vec je sve prikaceno na sklop motor-menjac-kardan. Prednja viljuska ovog Ecosse takodje jako podseca na Paralever sistem, jedan amortizer sa oprugom pricvrscen na motor, spojen horizontalnim polugama sa prednjim tockom. Interesantno.

• Zainteresovan, 953 postova

Vrhunska naprava ocigledno, ali za Obeliksa bi morali da naprave dva broja veci cini mi se :D . A posto nema ram nego je sve prikaceno za motor morali bi i veci motor da stave tako da mislim da bi bio idealan motor za njega sa jedno 1500 kubika  ;D. Nisam mogao lepo sve da cujem i rastumacim ali cini mi se da je cika na snimku rekao "engine is 1000cc [glow=red,2,300]inline 4[/glow]" a prednje vesanje i upravljanje mnogo vise bar meni lice na resenje sa bimote "tesi". Paralever je drugaciji ako se dobro secam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja