Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 Problem: Cilindri, svecice...

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Kawasaki

Pozdrav 2 problema imam, Kupio sam nove svecice u Yamahi u Nisu, original po katalogu za Kawasaki er5 i bolje je radio nego sa prethodnim svecicama, ali u prvoj brzini nije hteo uvek da pali oba cilindra... Radi sa jednim cilindrom slabije vuce cim promenim u drugu odma pali oba. SInoc mi je pljusak namokrio motor, jedna svecica crkla skroz ne baca uopste druga baca ali sa strane ne baca lepo bas (I nije mi jasno kako zbog kise da crkne svecica????? ) a odma kad sam ga upalio po kisi losije je radio. Sad stavio sam jednu staru svecicu ne toliko losu, i opet ne pali oba cilindra prva ne druga tek kad dam gas razvucem onda krene dobija snagu gubi onako sitno i krene onda odjednom dobro da radi upali se cilindar. Rekli mi zameni svecice zamenio sam i opet u prvoj nije palio oba cilindra stalno, i zasto da crkne svecica zbog kise? 
I cistio sam karburatore dal nece mozda da zeza ako nisu vakumirani lepo da jedan ima jaci vakum ono sto se steluje, stelovao sam smesu na zvuk i po zvuku kad upali oba cilindra super radi... Neki savet, nesto nzm bio bih veomma zahvalan na pomoci, Hvala :) 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 15 postova

Karburatori, neki od njih preliva.

Sta to znaci sta treba da se uradi onda? DA se vakumiraju lepo ?   I jel zbog toga ne pali oba cilindra lepo ili i svecice crkavaju zbog toga? i ranije su mi svecice mng brzo crkavale...

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Taj cilindar ti ne pali jer ima previse goriva mozda, verovatno ti nisu ispravni nivoi ili iglice na karburatorima. To sa vakumiranjem, to utice na rad, ravnomeran ili neravnomern, zove se sinhronizacija, nece ti zbog toga crkavati svecica, kao i Alekre mislim da moras kod majstora za karburatore.

• U prolazu, 15 postova

Taj cilindar ti ne pali jer ima previse goriva mozda, verovatno ti nisu ispravni nivoi ili iglice na karburatorima. To sa vakumiranjem, to utice na rad, ravnomeran ili neravnomern, zove se sinhronizacija, nece ti zbog toga crkavati svecica, kao i Alekre mislim da moras kod majstora za karburatore.

Hvala na savetu, idem kod majstora sigurno.... Danas me izludeo ovo je bila kap koja je prelila casu xD 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja