Jump to content

Moto Zajednica

preporuka za majstora

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: Honda VFR1200F

Pozdrav svima,

Upravo sam napravio glupost, zaboravio sam da stavim podsjetnik da imam disk locker na prednjem tocku. Tako da sad imam polomljenu plastiku, blatobran prednji.

Zamolio bih vas za preporuku za dobrog majtora koji ce to zavariti, kao i za lakiranhe, posto ova honda nosi sprecijalnu boju?

Hvala unaprijed

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Danas sam se vidio sa Brkom :) to ce se odraditi sto se plastike tice, ali i on kaze da je boja mnogo zajebana. Pitacu Bobana za tog lika, ako u medjuvremenu neko ne posalje broj preko foruma

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Pozdrav svima,

Upravo sam napravio glupost, zaboravio sam da stavim podsjetnik da imam disk locker na prednjem tocku. Tako da sad imam polomljenu plastiku, blatobran prednji.

Zamolio bih vas za preporuku za dobrog majtora koji ce to zavariti, kao i za lakiranhe, posto ova honda nosi sprecijalnu boju?

Hvala unaprijed

Sto se tice boje mogu ti reci da ces tesko ili nikako naci ko ce ti ofarbati blatobran identicno kao original sa bojama koje imas na nasem trzisu, osim sa original hondinim lakom. Honda je generalno skuplji motor od ostalih konkurenata u istoj klasi zbog finalne obrade, tj. kvaliteta cak i farbanja motora. Samo da ti kazem da se zavrsni sloj na Hondama radi "kristalik" transparentnom bojom, a ne obicnim lakom koja je ( kako sam cuo ) strasno skupa i nema je kupiti u nasim trgovinama. Meni su na Z750 2008. plavi ostetili ( pao drugi motor na moj ) usmjerivac zraka-plastiku na hladnjam i posto sam obisao sve prodavnice boja nisam mogao naci identicnu boju, pa sam  na kraju narucio original obojenu plastiku i platio 150E. ;)

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

cekaj Branko, postoje trgovine profi bojama gde je mogucnost miksanja neogranicena i 

zavisi samo od vestine trgovca...tako da ne bih rekao da ne moze...mozda ne mogu da se izmiksuju

boje koje koriste ameri kad prave one jbn.hot rodove od 100k dolara...tipa gde je litar 1000-2000 dolara,

ali za motor skoro sam siguran da nema fabricke boje koja ne moze da se izmiksa.

cekaj Branko, postoje trgovine profi bojama gde je mogucnost miksanja neogranicena i 

zavisi samo od vestine trgovca...tako da ne bih rekao da ne moze...mozda ne mogu da se izmiksuju

boje koje koriste ameri kad prave one jbn.hot rodove od 100k dolara...tipa gde je litar 1000-2000 dolara,

ali za motor skoro sam siguran da nema fabricke boje koja ne moze da se izmiksa.

Ja sam imao problem sa bojama-semom HRC za CBR 1000 F 91. god. gdje nije bilo teorije da ubodu perla bijelu boju, pravljena X puta i nikad nije bila kao originalna. Na kraju ofarbana sa najpribliznijom bojom i bila jedna -dvije nijanse drugacija od originalne. ;) I na kraju ne moze se boja napraviti u kolicini 100-200 grama za blatobran da bude identicna originalnoj, Vjeruj mi nema teorije, bez obzira na zelju i volju trgovaca, pa bili oni i profi. :) I na kraju da ja imam Hondu kao kolega, nebi razmisljao kupio bi original blatobran u boji motora,a taj osteceni pokrpio i prodao u pola cijene novog,naravno ako moze. :aha:

pa dobro, to je ok...

moje iskustvo sa ranijim farbanjima kaze da dosta zavisi od vestine coveka koji miksa.

cesto urade fabricku boju po katalogu, konkretno kad sam farbao poslednji put

dodatni mali blatobran, koja nema veze sa bojom na motoru...mislim ima, ali kad

se covek zagleda, nije to ni priblizno...nego ide dole, kod zadnjeg tocka

pa se ne primecuje mnogo, inace nema sanse da ne bi zamenio.

kod tebe verovatno ti primecujes i neko ko se bas zagleda...

mislim moze i originalni deo uvek, ako se ima dinar viska...

U pravu si nema puno ljudi koji ce primjetiti razliku boje u dvije i tri nijanse,a kamo li u jednoj, ali onaj ko vozi motor od 12K-13K evra vjerovatno trazi da to bude identicno kao original sto ne moze postici sa ovim bojama na nasem trzistu uz svu volju i zelju trgovaca za izmiksaju trazenu boju. Dovoljno je samo da ne znaju da transparent prekrivni lak nije transparent vec sa cca 2% nijansiran neke boje eto ti razlike u boji. ;) Ovo pisem iz iskustva posto sam proveo dane i dane sa lakirerima i po komorama,a jos i farbajuci komade mojih motora, tako da sam iskreno sit tih "zajenbancija". :D

Lakireri su posebna sorta...Prica...

Savetujem pre posete cak i onih najiskusnijih farbara,

par ljutih il nesto za smirenje... Uz redovnu opasku pri prvoj poseti, a ko ti ovo farbao, da se nisu neka deca igrala... :-D

• Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova
  • Motocikl: Uvijek Japanski!

Evo koliko je sjutra zovem Delta da pitam za novi dio, ali se bojim onoga "aham 400 evra..." :D

Nije ni blizu koliko mislis, ali obrati paznju da te nase gulikoze ne dohvate. ;):)

http://www.bikebandit.com/oem-parts/2010-honda-vfr1200f/o/m19229#sch657685

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Www.modenacolor.com

Par drugova su se zezali sa onim tuning styling kolima i farbali ih kod gorenavedenih,oni rade te cudne perla,providne i svakojake boje. Ako se ne snadjes probaj kod njih.

Evo me sad bas u deltu i vidjeh sta ste napisali, hvala i sad cu da nadjem najjeftiniju varijantu ( naravno boja mora da se uklopi) a novi je 30000din u Deltu tako da cu gledati alternativu koju ste savjetovali

Ako je Delta ovalsteni serviser za Honda motocikle onda cijena dijela mora biti kao bilo gdje u svijetu sa razlikom u procentima poreza i carine, a ne 30000din. kao si napisao sto je duplo skuplje. :staa2:

Evo jos sjedim, cekam limara da vidi moze li garantovati za boju, a ispravi me ako grijesim, na bikebandit sto si mi poslao, nisam uspjeo naci isporuku za Montenegro ( dolje ne naplacuju spediciju i carinu do 150e)

Ako ne mislis u skorije vrijeme prodavati motor sad pokrpi to "kako bilo-ofarbaj u mat crno" da je u funkciji,a pokusaj preko nekoga naruciti da ti donese blatobran u originalnoj boji iz Njemacke ili Italije po nekoj normalnoj cijeni. Ili pokusaj da ti naptavi neko ko se dobro razumije u mixanje boja original boju ciji je kod "R342C", pa mozda i bude dobro. ;)

Edit:

Ako ne nadjes ovaj broj boje medju bojama za motocikle ( moz da imaju staru paletu boja ) potrazi medju auto bojama, mora biti sigurno. :)

I cisto informacija da ti je 150ml tog laka u spreju 50E. ;)

https://www.twowheelparts.nl/en/paint/colorpaint/honda/1100735/candy-prominence-red-r-342-c-150ml-spraycan.html

Nazalost, kod nas su samo obuceni u bankama i osiguranju, kako da izvuku pare ljudima :)

Da azutiram, platio sam plasticara Padobranac 1000din ( bio mi je tu na 5km) i ostavio sam im motor na rad dva dana. Garantuju za boju u Delta i trebalo bi da kosta 8000din

• Drug član, 1005 postova
  • Motocikl: NEMAM

Zet mi je farbar...i iz njegovog iskustva znam da je skoro nemoguce da pogode tacnu nijansu boje jer dozer ispusta kap kad miksa. Ne moze pola kapi ili manje ili malo vise od pola. Zbog toga nijansa se ne gadja. Pogotovo ako je farbani deo odmah do originala. Zbog toga je on ponovo bas skoro celu kuhinju farbao. Inace farba za stolare kuhinje itd ali princip je isti.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja