zlig0r 1929 Napisano Maj 18, 2016 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan Vec duze vreme imam nameru da penzionisem moju fullface caberg kacigu, i gledajuci oglase, naletim na gorepomenutu Kappa KV12 flip up...cena veoma primamljiva, ~100e za novu, ima suncani vizir (koji mi je obavezan u izboru jer suncane naocare ne mogu da nosim)...izmedju ostalog evo i copy/paste sa sajta prodavca "Opremljena podbradkom, integrisanim sunčnim vizirom, brzom kopčom i antibakterijskom unutrašnjošću koja lako može da se izvadi i opere. Poseduje takodje i odličnu ventilaciju. Dva ulaska za sveš vazduh napred i dva zadnja izlaza za vruć vazduh čine ovu kacigu izuzetno prijatnom."josh jedan plus je shto postoji u drecavo zutoj boji, i u toj boji bih je i uzeo... ako je neko ima, kakva je sto se tice sustanja, kako radi mehanizam flipupa i suncanih naocara? sveopsti utisak? cekam da se smisli datum za kurs bezbedne voznje, pa bih tada otisao da je i probam, pa rekoh pre toga malo da se informishem sa iskustvom ostalih...unapred hvala na odgovorima. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12762 Napisano Maj 18, 2016 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Svojevremeno dok sam trazio sebi kacigu, probao sam i Kappa/Givi. Lepo izgledaju ali mi ne deluju kvalitetno. Ja ti savetujem da probas HJC, Scorpion, Shark... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1929 Napisano Maj 18, 2016 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan imao sam na proslom motoru kappa kofer, sa kojim sam bio zadovoljan. nije givi ali je blizu...chak mislim da posle kupovine kacige prodam moj moto detail 42l i uzmem kappa 46l kofer...e sad, sa njihovim kacigama nisam imao nikakvih dodirnih tachaka, pa ne znam shta da mislim...probao bih da izbegnem kupovinu polovne kacige, a sa sumom kojom trenutno raspolazem, izbor kontam da mi je malo suzen...jedina bitna stvar mi je suncani vizir, jerbo chim stavim bilo kakve naocare iz nekog meni nepoznatog razloga, sinusi pochnu da me bole, i pochinje stanje opshte nelagode... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 192 Napisano Maj 19, 2016 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 180 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Ako voziš duge ture biće ti prebučna(preko 100kmh već ozbiljno smeta) i preteška, ako voziš po gradu onda će ti biti samo preteška! To ti je ono što garantovano dobijaš sa ovom kacigom za 100€, to je jednostavno premala cifra pogotovo za flipup kacigu! NAravno ako ne voziš puno onda će ti savršeno završiti posao i ova i samo napred sa kupovinom! Znam koliko je danas teško izaći u kraj sa parama ali eto ako ne možeš da smutiš neke čekove il kredit za dobru flipup kacigu onda bar uzmi neku pristojnu integralku za 100€ sa naočarima i po mogućstvu pinlockom i uživaj, mislim da ti ova kaciga nije adekvatno rešenje ako nemaš vizir na motoru(kao ni jedna druga za te pare)! Pozdrav! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1929 Napisano Jun 15, 2016 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan mislio, mislio i smislio...odustao sam od ove Kappa i kupio Caberg Duke Legend, mislim da je daleko kvalitetnija, na Sharpovom testu ima maximalnih 5 zvezdica... https://www.louis.de/artikel/caberg-duke-legend-klapphelm/216713?list=126872260 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Jun 19, 2016 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Druže kako si zadovoljan sa Caberg Duke , ja planiram da je uzmem supruzi . Na netu su joj oslicni review ali sta ti mislis. Kolko su bucne ? Sent from my LG-D852 using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1929 Napisano Jun 20, 2016 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan nisam je josh provozao, jer u toku ove nedelje stize iz nemacke...tako da ti trenutno ne mogu pomoci, no cim saznam odgovore na tvoja pitanja, javljam se Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Jun 25, 2016 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vazi hvala, ja ne planiram kupovinu još nekih mesec dana a uzecu je ko nas da bi mogla supruga da je proba , nego se ja nosim mišljenjem da uzmem i ja jednu istu takvu sebi, da imam za lokalne vožnje pošto inače imam full face, malo me nervira stalno da skidam, tko da su tvoja iskustva dobrodošla. Uglavnom ako je verovati stranim forumima kaciga je best buy i u većem cenovnom rangu od nje. Sent from my LG-D852 using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Jul 7, 2016 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam je gledao na sajmu motora, kada je bila na snizenju 12.900din, sacekao sam kraj Juna i kupio istu na rasprodaji za 7.900din. Realno mislim da joj je to i cena, a i toliko se moze ocekivati od nje sto se tice kvaliteta. Pre toga sam vozio Airoh koja je kostala 200e (naravno kupio je na snizenju u Louis-u za 100e), i naravno, koliko para toliko i muzike od svake kacige. Licno mislim da je Airox imao bolji i laksi sistem podizanja i spustanja klapne. Kappa ima bolju postavu, udobniju i prakricniju, i suncane naocare se lakse podizu i spustaju od Airoh-a Kappa stvarno dobro radi do 100km/h, preko toga kao i vecina jeftinijih kaciga ovog tipa ima jace sustanje. kazu da ima pripremu za pin lok ja je nisam na viziru primetio, ali proverit cu jos jednom, novi model KV25 ima. Za 7.900din odlicnakupovina, za nekoga ko ne vozi previse brzo... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funky 150 Napisano Jul 7, 2016 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hondaaaa :) Prijavi odgovor kao problematičan Druže kako si zadovoljan sa Caberg Duke , ja planiram da je uzmem supruzi . Na netu su joj oslicni review ali sta ti mislis. Kolko su bucne ? Sent from my LG-D852 using Tapatalk Ja ti mogu preneti utiske nosim je vec 2-3 sezonu. Ja sam uzeo model Smart Black i toplo ti preporucujem da je ne uzimas jer za malo vise novaca kao sto je kolega napomenuo bolje uzeti LEGEND model. Zasto? Smart black je jeftiniji model (naravno s razlogom) i boja kojom je ona uradjena je jako losija od legend modela, shodno tome ako je obrises spolja sa nekom krpom ostaju kao sitne ogrebotine na kacigi. Tako da sto se odrzavanja spolja tice glas ide za Legend model. Sto se tice udobnosti, kaciga je po meni odlicna, jako prijatna, deluje mi da je iznutra dosta kvalitetna. Postava se i posle 2 sezone nije pohabala niti rasenila, perem je cesto. Sto se tice buke, nisam do sada imao prilike da je teram preko 120 km/h ali generalno do 120 nije toliko bucna (opet to je licni utisak) u odnosu na HJC koju sam imao koja je brundala na 80 toliko da mi se mozak raspadao. Suncan vizir je dobar, pinlock je oko 20-30 eur za nju i zbog karakteristicnog oblika vizira moras uzeti originalni pin lock. Jedina zamerka mi je vezana za sistem koji ima koji sluzi da zabravi kacigu u gornjem (JET) polozaju. Naime posle 1 sezone je poceo taj sigurnosni "prekidac" da se sam od sebe postavlja zbog vibracija ili neceg drugog u polozaj za JET kacigu. Kada se prebaci na Jet kaciga moze da se otvori ali ne moze da se zatvori (ostane u gornjem polozaju) i onda mora covek u toku voznje da vrati taj prekidac na polozaj MODULAR i da je zatvori sto u nekim situacijama nije bas pametno raditi u toku voznje. Eto nadam se da sam bio od neke koristi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Jul 8, 2016 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Druže kako si zadovoljan sa Caberg Duke , ja planiram da je uzmem supruzi . Na netu su joj oslicni review ali sta ti mislis. Kolko su bucne ? Sent from my LG-D852 using Tapatalk Ja ti mogu preneti utiske nosim je vec 2-3 sezonu. Ja sam uzeo model Smart Black i toplo ti preporucujem da je ne uzimas jer za malo vise novaca kao sto je kolega napomenuo bolje uzeti LEGEND model. Zasto? Smart black je jeftiniji model (naravno s razlogom) i boja kojom je ona uradjena je jako losija od legend modela, shodno tome ako je obrises spolja sa nekom krpom ostaju kao sitne ogrebotine na kacigi. Tako da sto se odrzavanja spolja tice glas ide za Legend model. Sto se tice udobnosti, kaciga je po meni odlicna, jako prijatna, deluje mi da je iznutra dosta kvalitetna. Postava se i posle 2 sezone nije pohabala niti rasenila, perem je cesto. Sto se tice buke, nisam do sada imao prilike da je teram preko 120 km/h ali generalno do 120 nije toliko bucna (opet to je licni utisak) u odnosu na HJC koju sam imao koja je brundala na 80 toliko da mi se mozak raspadao. Suncan vizir je dobar, pinlock je oko 20-30 eur za nju i zbog karakteristicnog oblika vizira moras uzeti originalni pin lock. Jedina zamerka mi je vezana za sistem koji ima koji sluzi da zabravi kacigu u gornjem (JET) polozaju. Naime posle 1 sezone je poceo taj sigurnosni "prekidac" da se sam od sebe postavlja zbog vibracija ili neceg drugog u polozaj za JET kacigu. Kada se prebaci na Jet kaciga moze da se otvori ali ne moze da se zatvori (ostane u gornjem polozaju) i onda mora covek u toku voznje da vrati taj prekidac na polozaj MODULAR i da je zatvori sto u nekim situacijama nije bas pametno raditi u toku voznje. Eto nadam se da sam bio od neke koristi Druze hvala na odgovoru iskreno to mi je i dalje opcija ,i sve sto sam lose pročitao za tu kacigu je da taj lok pravi problem zatvoriti ga u vožnji, svi ostali komentari su skroz pozitivni. A mislis li da je razlika samo u boji izmedju te 2 kacige, kontam dali je moguće da je skuplja čitavih 60e samo zbog boje. A slažem se da je mat losa opcija za održavanje. Video sam par kaciga u matu i sve su izgledale kao što ti opisujes . Sent from my LG-D852 using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funky 150 Napisano Jul 8, 2016 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hondaaaa :) Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije samo u boji, mislim da pinlock ide uz Legend model dok uz smart black ne ide. Smart black ima samo "pripremu" za pin lock ali se kupuje odvojeno (oko 20-30 eur).Sto se tice boje ona nije mat ali jednostavno kao da nema zastitni lak preko ili joj fali neka vrsta zastite koja ide na kraju. Iz tog razloga se javljaju ogrebotine prilikom ciscenja. Definitivno su je zakinuli za neke stvari shodno tome je i cena niza. Ali moja preporuka ti je da uzmes svakako Legend model Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1929 Napisano Jul 23, 2016 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan ja se nisam javio jer je moje ludilo sa kupovinom Duke legend trajalo (i dalje traje) 40ak dana...elem, prvi prodavac ni?posle skoro 4 nedelje se nije udostojio da posalje kacigu (mada je naveo da je poslata) tako da sam morao sa trazim povrat para, pa kad sam to resio, kupih isto sve od drugog prodavca. kaciga je sutra popodne kod mene, tako da uskoro javljam svoje utiske... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...