Jump to content

Moto Zajednica

Tražim gramofon

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

Mene, kako totalnog laika zanima neki gramofon, nit znam gde da tražim niti koga da pitam.

Naime, drugar mi "poklanja" 2000 ploča pod uslovom da nabavim gramofon i da napravim policu u svojoj dnevnoj sobi za kolekciju.

kupio bih odvojen kvalitetan gramofon i spojio na receiver/pojačalo, imaš neku preporuku, ili bar okvirno koliko mi treba parica za ok gramofon?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Uha, da se i ja podvučem, i mene zanimaju ploče ali isključivo strane proizvodnje, a ispunjavam i uslove za poklon od 2.000 komada.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/18472-koliko-nas-ima-hi-fi-sta-audiofila-na-ovom-forumu/?p=1172303

Problem i jeste u tome što neće nikom drugom da ih pokloni sem meni, zna da TE ploče dosta vrede, posebno što ih je pola novih.

Pokojni matori mu je bio baš zaluđenih u to vreme i za muziku i za hifi, servisirao je u to vreme televizore i gluposti, svirao gitaru...

Ja sam malo pojeo g... što sam pristao na njegov predlog, pa ću sad morati da se potrudim i da nadjem neki gramofon i da prepakujem sav nameštaj u dnevnoj sobi zbog polica za ploče.

Imam 2 receiver-a kod kuće, Marantz, Onkio i neke podnostojeće Magnat i tamon zvučnike na stalcima, pa bih sve to nekako da uklopim u izvor što boljeg zvuka.

MIslim da uložim i u gramofon max 100eur, pa nek ide život.

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Ja sam malo pojeo g... što sam pristao na njegov predlog, pa ću sad morati da se potrudim i da nadjem neki gramofon i da prepakujem sav nameštaj u dnevnoj sobi zbog polica za ploče.

Mislim da nisi jos uvek svestan kakav si vredan, lep i dobar poklon dobio...

• Podržavam 3

• Drug član, 755 postova

.....to je velika čast za tebe i znak poštovanja s njegove strane.Ako nemaš afinitet prema tome....mislim ako ti muzika nije sfera intereseovanja,greota je da uzimaš te ploče.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 533 postova
  • Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt

ne mogu da verujem da neko pklanja 2000 ploca.Ako ti dosade pokloni nama ... ja sam generacija odrasla na njima..pozz

• Podržavam 1

• Vinyl rider, 821 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Uf posedujem dva pločovrta i redovno slušan vinil, nisam opijen njime nego eto volim, volim i kasete da slušam, tu je moja muzika. Volim i digitaliju ali u vidu FLACa ponekad.

Jedan gramofon bih prodao nekome, meni je greota da mi stoji, jako dobar DD JVC QL-A5 sa kvarcnim zaključavanjem. Imam i Technics 1210Mkll i njega redovno koristim, apgrejdovan je sa srebrom i svilom, Schroeder ruka , Shure glava. Sa mojih skromnih 500 ploča jedva i stignem da preslušam sve natenane ali dobro je, čujem sve što treba da se čuje.

Imam možda svega 30ak ploča duplikata pa ako nekome treba nešto ili je voljan za menjažu...   nisam picajzla pa da ploče hvatam belim svilenim rukavicama i netražim dlake u jajetu, ploča koja je slušana je sto posto i malo izgrebana i prašnjava, taman da je svo vreme stajala u omotu moralo se nešto za nju uhvatiti.

Uf posedujem dva pločovrta i redovno slušan vinil, nisam opijen njime nego eto volim, volim i kasete da slušam, tu je moja muzika. Volim i digitaliju ali u vidu FLACa ponekad.

Jedan gramofon bih prodao nekome, meni je greota da mi stoji, jako dobar DD JVC QL-A5 sa kvarcnim zaključavanjem. Imam i Technics 1210Mkll i njega redovno koristim, apgrejdovan je sa srebrom i svilom, Schroeder ruka , Shure glava. Sa mojih skromnih 500 ploča jedva i stignem da preslušam sve natenane ali dobro je, čujem sve što treba da se čuje.

Imam možda svega 30ak ploča duplikata pa ako nekome treba nešto ili je voljan za menjažu...   nisam picajzla pa da ploče hvatam belim svilenim rukavicama i netražim dlake u jajetu, ploča koja je slušana je sto posto i malo izgrebana i prašnjava, taman da je svo vreme stajala u omotu moralo se nešto za nju uhvatiti.

Druže za koliko bi prodao taj gramofon koji ti je višak?

jel kompletan, ispravan...i neka slika bi dobro došla da vidim o čemu se radi

.....to je velika čast za tebe i znak poštovanja s njegove strane.Ako nemaš afinitet prema tome....mislim ako ti muzika nije sfera intereseovanja,greota je da uzimaš te ploče.

Shvatio sam da me drugar vrlo ceni i poštuje, beskrajno mi veruje, jer godinama radimo zajedno i nikad nismo imali problema u podeli posla i zarade, bez merkanja na tas, i cepidlačenja.

obično se sav višak pojede u kafani, e sad, ko koliko može da pojede toliko i dobije, pošteno zar ne ?  ;)

• Zainteresovan, 442 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

Lep poklon

Ja ovaj imam preko 30 godina,a kupio sam polovan,napravljen je 1979 god  :)

Nema tih para za koje bih ga prodao,nikad igla nije preskocila :)

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/dual-491-servogesteuerter-plattenspieler-mit-direktantrieb/467602564-172-964

• Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Trenutno imam ovako nesto

JVC QL-A5

DirectDrive , semi automatic, quartz lock , mnogo mnooogo bolji motor i kontrola nego Technics u jednostavnijem pakovanju

post-20170-0-88760300-1463602245.jpg

Nabavio sam neki telefunken, krcka pucka ali radi, možda je igla za zamenu, jako je loš zvuk...po mom mišljenju nije za slušanje jednostavno.

gde da tražim iglu, pta da radim ?  :stabre:

Pokušaću njega da osposobim, ako ne tražii da kupim ispravan.

Grnca, koliko ceniš to tvoje čudo?

Nisam preprodavac a ni dr....ja , uzmimo u obzir da je trenutno stanje na tržištu ugrabi koliko možeš a da što manje uložiš. Tražim 50, gramofon trenutno stoji, povremeno ga uključim da se ne ulenji, sve na njemu besprekorno funkcioniše. Uz njega ide Ortofon glava sa veeeoma ispravnom iglom koja bajDvej košta više nego gramofon (ovaj).

Nije bog zna šta ali eto poklanjam i onaj papir što stoji na tanjiru , protractor - za fino štelovanje glave.

Razmišljao sam da uz gramofon prodam Ortofon Concorde glavu ali ta glava je fiksna i pravljena je ekskluzivno za Technics 1210, zvuk Concorda mi se nesviđa , malo mi je tvrd , vidi se da je pravljena za DJ-e . Mislim , moćna je, nagruvana, blago taman zvuk, nema teorije ni na lošoj ploči da preskoči ALI nema onu finesu, nema šanse da sa njom slušaš Jazz ili sličnu muziku.

Hvala na odgovoru, moram se malo da se pozabavim ovim koji imam, ako ga ne spasim eto meni novog izgovora za neplanirane troškove  :)

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja