Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• čeka dobru titulu, 1376 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Ok, pod uslovom i da KLE ima ovakav sklop, ne vidim nikakve varijante za štelovanje?

:neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Kawasaki zrx 1100

Ok, pod uslovom i da KLE ima ovakav sklop, ne vidim nikakve varijante za štelovanje?

:neznam:

Lukač sve završava ne beri brigu

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: R1200GS LC

Pre neki dan namontirah utičnicu 12V, pa da podelim iskustvo sa vama. U startu je izgledalo jednostavno, ali najviše vremena provedoh u traženju pravog mesta za ugradnju, uslov je bio da se ne buši nikakva plastika, a da bude dostupan i da kablić pri kačenju navigacije što manje smeta u vožnji. Evo par sličica:

post-18704-0-56906600-1371984193_thumb.jpg

upotrebljene komponente (utičnica sa poklopcem, kučište osigurača sa poklopcem, termobužir,...)

post-18704-0-25545500-1371984223_thumb.jpg

utičnica pripremljena za ugradnju, od vode zaštićena termobužirom i na kraju dodatno osigurana vezicom i zatopljena plastikom

post-18704-0-09104900-1371984243_thumb.jpg

montirana metalnom šelnom na ram sa leve strane, na postojeću rupu. Kablovi dodatno zaštićeni spiralnim bužirom

post-18704-0-84650500-1371984293_thumb.jpg

mesto gde je montiran osigurač kod akumulatora (jedan je od utičnice)

ostajem još dužan sliku sa namontiranom bočnom plastikom.

Pa i ja sam razmišljao o tome, ali kad ne smeta plastikama od oklopa, valjda neće ni utičnici kod koje je samo poklopac plastični. Prešao sam par stotina km po ovoj žestokoj vrućini i za sada nema nikakvih problema.

Evo i slike sa namontiranim oklopom. Kada se stoji pored motora utičnica se ne vidi.

post-18704-0-38717600-1371987496_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 305 postova
  • Motocikl: KLE 500

Da li je neko u skorije vreme kupovao rezervne sajle kvačila i gasa u Beogradu i gde, po kojoj ceni?

Bilo bi dobro da se nađu među alatom za ne daj Bože.

Hvala!

• Ljuti bankar, 507 postova
  • Motocikl: Motora bez....

Drugari definitivno se na Kle u nisam sasvim pronašao, za ova dva meseca koliko se družimo srebrna strela i ja prešli smo oko 3000km i vidim da nije to što meni treba...Sve više naginjem ka udobnom putnom motociklu....tako da ako je neko zainteresovan, ili znate nekog kome bi bio interesantan slobodno me kontaktirajte 1zdravo.gif

• Advanced Member, 1976 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Evo fotke da vidite kako produzeni blatobran izgleda montiran na motor. Nisam imao priliku, i nadam se da necu uskoro imati, da ga isprobam u nekom blatistu. Za sada jedino mogu da kazem kako proizvodi ruzan ruzan zvuk od vibracija pri odredjenim obrtajima. Srecom to se desava ispod 3000 obrtaja sto je zona koja se ektremno retko koristi.

Moram da se ispravim, nije produzetak blatobrana stvarao taj zvuk. Juce sam skinuo ostatke crash-bara i zvuk je nestao. Zanimljivo je da se poceo cuti tek kada sam montirao produzetak. blatobrana.

• Podržavam 1

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: paKLEni

Ukratko: pored onok jakog "klika" pri ubacivanju u prvu, naročito izraženog posle stajanja, toliko svojstveno kawama, počelo je da mi se čuje i pri šaltanju u vožnji, bilo ka većoj ili ka manjoj brzini. Onda sam na šrafu za štelovanje dužine sajle (onom kod ručice) malo povećao dužinu (otpuštanjem šrafa) ali sam malo preterao pa onda pokazuje sledeće: pri normalnoj vožnji, na oko 3500-4000, bez naglih ubrzavanja sve ok dok ne želim da naglo ubrzam, a onda, kada to hoću, brzina motora ne prati brzinu povećanja obrtaja, oseti se proklizavanje, valjda sam uspeo da objasnim?

LM, sad sam naštelovao na neku medjuvrednost, malo pritegao šraf za štelovanje, čime se zvuk pri promeni stepena prenosa opet malo jače čuje, ali sam bar eliminisao proklizavanje pri ubrzanjima.

Sad, koliko još mogu i smem tako da vozim, ne bih baš da experimentišem, pa bih ipak promenio set lamela čim prije.

Zato, ponovo pitanje: da li je neko skoro kupovao set lamela, gde i pošto?

He he nisam još čuo da je netko mjenjao lamelu na KLEu , osim ako su ga majstori malkice izradili ili je baš vozio bez ulja........daKLE poigraj se s onim malim štelajučim šarafom kod lijeve ručke, neka ti bude vidljivoga navoja oko 5 mm (uz predpostavku da je dolje kod motora onako kako treba biti hehe) i još jedna stvarčica. promjeni ulje u motoru FUCKSovo Silkolene COMP 4 i uvjeren sam da bude kao putar....... :jee: moj ti KLE upravo gazi 136 hiljada na satu i lamela kao nova...... :zdravo:

• čeka dobru titulu, 1376 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Hvala za tešenje. Možda si u pravu, pre dvadesetak dana sam promenio ulje (pre 200-300km) a ovo je počelo da se dešava od skoro.

• U prolazu, 29 postova

:zvizduk: KLEaši još nešto, da vas podsjetim.....stigao je i ovaj tjedan kad se sprema veliki internacionalni KLE meeting u Gospiću, za sada po prijavama preko 100 ljudi , jedan Ukrajinac već danas krenuo, vidim da i Rille stiže, Peca (ljudina) iz Zrenjanina također kanarinac (legenda) iz Čačka stiže s dvojicom frendova.......spremajte se i na put......svi ovi dečki su na našem http://www.kle-croatia.com/forum/index.php forumu pa ako nekome treba kakva pomoć ili broj telefona od bilo koga od nas dečki uz malo internet veze brzo budu nabavili telefon i svaka pomoć stiže nevjerojatno brzo..... :takoje:

Također i ovdje imate mnogo inforamcija https://www.facebook.com/KLEmeeting2013Croatia ali znam da vi to sve već znate..... daKLE zajašite paKLEnjake i juriš...... neće vam biti žao, zadovoljstvo zagarantirano ili da me razumete zagarantovano hehehe

:zdravo: :zdravo:

• Podržavam 2

• U prolazu, 29 postova

Hvala za tešenje. Možda si u pravu, pre dvadesetak dana sam promenio ulje (pre 200-300km) a ovo je počelo da se dešava od skoro.

Onda si navjerojatnije krivo ulje stavio, Motul na starim kleovima radi glasno saltanje, probaj sa Silkolene COMP4 i bit će odlično....... :takoje: :takoje:

Ja skoro sipao Silkolene COMP4 i menjač osetno lepše radi, izgleda da to ulje baš odgovara ovoj mašini. Menjač je i sa predhodnim uljem (ne znam koje je bilo unutra) korektno radio, ali je bio bučniji pri promeni brzina.

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

ja sam stavio elf i prezadovoljan sam pre toga ne znam koje je bilo i menjac se cuo dosta i u ostalim brzinama sem preve a sada nista

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: BMW F650GS DAKAR

Ja skoro sipao Silkolene COMP4 i menjač osetno lepše radi, izgleda da to ulje baš odgovara ovoj mašini. Menjač je i sa predhodnim uljem (ne znam koje je bilo unutra) korektno radio, ali je bio bučniji pri promeni brzina.

[/q

koliko si placao

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

Ljudi resio sam da kupim KLE i da Vam se pridruzim.

Ukoloko neko zeli da se otarasi svog ljubimca ili zna nekog proverenog pustite mi ponude na PP.

Molim realne ponude i sa zadnjim cenama pa ako mi se svidi vadim kes a ako ne molim lepo.

Oglase sam prelistao i mozda bi izdvojio samo dva po koliko toliko realnim cenam s obzirom na godine,stanje i opremu koju poseduju.

Pozdrav

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Evo ti na pocetku strane Borisin KLE, odlican primerak. Imas slike nekoliko strana unazad. 0takoje.gif

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Ljudi resio sam da kupim KLE i da Vam se pridruzim.

Ukoloko neko zeli da se otarasi svog ljubimca ili zna nekog proverenog pustite mi ponude na PP.

Molim realne ponude i sa zadnjim cenama pa ako mi se svidi vadim kes a ako ne molim lepo.

Oglase sam prelistao i mozda bi izdvojio samo dva po koliko toliko realnim cenam s obzirom na godine,stanje i opremu koju poseduju.

Pozdrav

Drugar prodaje,visegodisnji je vlasnik ...uzima novi motor...

http://www.moto-berz...00-oglas-82232/

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F

R9c5MSp.jpg

Ostaje mi jos da montiram distancere koji ce podici kompletan prednji blatobran za par cm cime bi trebao da se resi problem sa blokiranjem prednjeg tocka. Zahvalnica za distancere ide -Vukasinu-, sada i javna 1zdravo.gif

kako izgledaju distanceri? ako moze neko objasnjenje ili slika 0stabre.gif

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F

R9c5MSp.jpg

Ostaje mi jos da montiram distancere koji ce podici kompletan prednji blatobran za par cm cime bi trebao da se resi problem sa blokiranjem prednjeg tocka. Zahvalnica za distancere ide -Vukasinu-, sada i javna 1zdravo.gif

kako izgledaju distanceri? ako moze neko objasnjenje ili slika 0stabre.gif

ne treba nista,distanceri napravljeni 0takoje.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja