Jump to content

Moto Zajednica

Moto Track Day na NAVAK stazi - 8. Maj 2016.

Recommended Posts

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Pablo moze nova tema za 29.05.?

Može, nego čekam info od NAVAK-a o tome da li ćemo imati poludnevni ili celodnevni TD. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6023 postova

Pablo moze nova tema za 29.05.?

Može, nego čekam info od NAVAK-a o tome da li ćemo imati poludnevni ili celodnevni TD. 

A pa onda se izvinjavam jer na njihovom sajtu odavno stoji da imamo samo pre podne a da je popodne za automobile

http://www.navak.rs/track-day/sledeci-track-day.html

Ma pustio bih ja njeg al' nece on mene. Ma i na onom auto forumu je otvoreno prijavljivanje odavno. Jedino sto se nadam da nema 30 njih i da se Pablu otvorio prostor za ceo dan ;)

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Upravo je to u pitanju. Javiće danas ili sutra da li su dobili dovoljno uplata, pa ukoliko nisu, dobićemo ceo dan. :) U najgorem slučaju nam ostaje prepodnevni termin.

• Vikend motociklista, 676 postova
  • Motocikl: Honda pantheon 125..

Neke vesti o GuybT?

Nemam vesti,ne bi da ga cimam na fon..sad sve boli,rane zarastaju..u glavi hiljadu pitanja i dilema,uz to sigurno i pritisak porodice itd itd...tako da ako se vrati vratio se..ako ne..jbg,odluka je drugacija...  :)

OK to, nego dobro je, jel tako?

Upravo to samo da znamo jel sve ok i kakvog tipa su povrede a da li ce da se vrati na motor ili ne ipak je samo njegova odluka.

• Zainteresovan, 546 postova
  • Motocikl: Beverly 300 i.e. Suzuki GSX650F/GSXR600

Hej ljudi, hvala još jednom na brizi i pomoći, ok je sve.

Dva rebra naprsla sa leve strane, neki zglob između desnog kažiprsta i šake naprso, ali srećom nije dislociran, kontuzija levog ramena...

Desna šaka mi je u gipsu, pa mi je teško da kuckam.

Dok mirujem sve je kul, kad se pomeram boli... kažu da je tako sa rebrima i da će biti još gore u narednom periodu...

Uopšte nemam nedoumica oko buduće vožnje, ali me okolina do jaja smara. Najgora mi je borba sa stereotipima, kao, divljanje i sl. Iskreno, mrzi me više i da objašnjavam ljudima.

Suštinski imam dva pitanja koja mi se vrte u glavi:

1. Nije mi jasno kako mi je zadnji točak sišao sa staze? Bio sam vrlo koncentrisan na vožnju, imao sam (za sebe) vrlo dobar tempo, odličan osećaj...

2. U kakvom je stanju motor, s obzirom da sam čuo da ga je neko od redara dovezao u paddock iako mu je pukla dekla i iscurelo ulje tamo na stazi.

I na kraju, oprema pravi razliku. Da sam imao kacigu sa prethodnog TDa pitanje je da li bih kuckao sad ovo. Takodje, jakna mi je bila najlošiji deo opreme i tu sam najviše nastradao.

ba293339b1958cf957233898e23c9ee2.jpg

Pišem vam detaljnije kad budem mogao da kucam lepo, ovako je pakao.

• Podržavam 3

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

prsla ti je dekla pickupa, pukla grana na spoju kod topa, oba fuzastera, migavci, oba retrovizora, toliko se secam.. a ta voznja sa puklom deklom tacno bih nekoga roknuo, pukla dekla, verovatno imas neke opiljke unutra. treba ti jos samo na sve ovo da radis agregat zbog necije lenjosti da odgura motor....

samo lezi uzivaj, odmaraj se. ja sam naleteo odmah iza tvog pada, nisam video pad ali sam te video kako se uvijas od bolova. ako budes mogao svrati da se druzimo tamo, da te malo zajebavamo kako si smotljo :):takoje:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29"

Dok si ležao nepomičan ja sam stao i pokušao da podignem motor. Miša BMW i još neko od motorista mi je prišao i podigli smo motor na točkove i ja sam ga pregurao sa strane. Tu je odmah stao i čovek iz NAVAKa sa Toyotom Pickup. Ja sam mislio da je došao po motor. Potom sam se sklonio sa staze kada je došla hitna. Stvarno ne mogu da verujem da je neko vozio motor do boksa.

Pozdrav druze,sve je to uracunati rizik kad si se odlucio za ovaj hobi... Motor je dosta ostecen,mislim da je i viljuska povukla,rep je ostecen..agregat radi i makar to ti je uteha... Tezak,pretezak je ono motor i kao takvom mu treba veca brzina i sila za kontrolisanje..

Ma sad lepo zamenis to za nekog pravog R-a kupis kombinezom i eto veselja.

Salim se malo ali svakako ti ono nije motor za stazu. Oporavljaj se pa se vidimo.

P.S. Znam da su momci gledali kad su dovezli motor u box i da je i pored puknute dekle bilo jos ulja u njemu tako da verovatno nije nista stradalo.

P.S.2 Robine ko zna sta smo zapravo potpisali kad ulazimo na Navak ali mislim da su se ogradili od placanja stete

Ma ono je najtrkackiji F, šta bre nije za stazu! :)))

I ne mogu da isključe odgovornost za grubu nepažnju. ;)

Pozdrav druze,sve je to uracunati rizik kad si se odlucio za ovaj hobi... Motor je dosta ostecen,mislim da je i viljuska povukla,rep je ostecen..agregat radi i makar to ti je uteha... Tezak,pretezak je ono motor i kao takvom mu treba veca brzina i sila za kontrolisanje..

Pa šta činiti s motorom? :(

• U prolazu, 95 postova
  • Motocikl: sport i commuting

Da se oporavis sto pre i kuckaj makar levom kako ide  :takoje: 

Ako ti je za utehu kad su dovezli  :tras2: motor nije nista kapalo dok je stajao, valjda ga ne bi vozili dok curi ulje; pitanje je koliko je iscurilo na mestu pada

Zato ja pricam ljudima koji maze i paze motore,ako hocete na stazu uzmete oklope za stazu i teraj...bio bi sredjen za dan..ovako je steta dosta velika..

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650 S

Jebes motor na kraju krajeva, nije totalna steta a jos bitnije nije ni sa tobom otislo u total, "samo" naprsnuca, oporavices se a i motor ce :) Videli smo svi na pretproslom navaku moj pogani sv"xr" na sta lici :D sve se da sastaviti. Sto Spajk kaze race oklopi su stvarno najbolja i najjeftinija varijanta, nije skupo zalepiti ih kao original fabricke ako se nesto desi. Druga stvar je da li je za stazu ili ne... i nije bas, ali  to ne znaci da ne mozes da se naigras i nauzivas na njemu, pogotovo ako pre toga nikada nisi vozio "R" na stazi. I Charlie je vozio stari gsxf pa je izgledalo fascinantno videti ga s tom krmacom na kolenu kod boxa :) Tvoje je sada da se oporavis i resis da li vozis stari motor ili uzimas drugi pogodniji za stazu, u svakom slucaju verujem da cemo se svi radovati kada te tamo ponovo vidimo :)

• drkadzija, 1224 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Ako se smem uključiti u temu, sva ova šteta se može popraviti, dekla se zameni, rep (verovatno) Havarisani - Živa može da opegla , auspuh se zavari a nogare, tegići i ručice zamene (ima aftermarketa koji nisu skupi), plastike se izvare i ofarbaju.

Jasno je da motor neće biti više kao nov ali će biti spreman da služi svrsi. :) Pokušaj vraćanja u fabričko stanje sa svim novim originalnim delovima je preskup i neisplativ proces -nažalost.

GuybT važno je da ti nemaš nekih povreda koje sem što su bolne ostavljaju dugoročne posledice, bol i nelagoda prolaze dok se lečiš možeš polako da praviš plan šta i kako sa motorom. Ako treba neka pomoć slobodno se javi. :)    

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ma ne zajebavajte!

Ovaj motor može da se napravi da se ne primeti da je ikada padano sa njega. Ok, ne može džabe ali sudeći po slikama, nije ovo strašno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja