Disko Nindža 10592 Napisano Maj 2, 2016 Hronični Motociklopata, 7358 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Aj još jedno pitanje za prelazak granice... Da li prave problem ako zaobiđeš celu kolonu i dođeš do granice, kao na semaforu. Sviraju li ljudi, buni li se ko? Pa nemoras bas pred samu kucicu da stanes, ja uvek stanem nekoliko auta iza, mada, ako nije neka velika guzva 10-ak auta, onda se ni ne trpam napred, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanni 68 Napisano Maj 2, 2016 Svrati ponekad, 136 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne da budes prvi drugi je vec ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1853 Napisano Maj 3, 2016 Drug član, 840 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan A ima li neko info da li mogu da predjem granicu sa Bosnom nez saobracajne,odnosno sa potvrdom da se sabracajna izradjuje (ne znam da li ce biti gotova,a trebao bi da idem za vikend)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11866 Napisano Maj 3, 2016 Drug član, 1296 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan provereno ne mozes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 3, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan A ima li neko info da li mogu da predjem granicu sa Bosnom nez saobracajne,odnosno sa potvrdom da se sabracajna izradjuje (ne znam da li ce biti gotova,a trebao bi da idem za vikend)? Mislim da po zakonu sa tom potvrdom možeš da odvezeš vozilo kući pošto si završio sa procesom registracije, često to policija toleriše ako se vozaš po svojoj opštini, inače imaju pravo da ti pišu kaznu za ne nošenje saobraćajne dozvole Što se tiče obilaženja kolone na granici, tu se čeka red, nije to zastoj pa da imate pravo da ga obiđete. Ako je baš velika gužva tolerisaće vam, motori se kratko zadržavaju, ali ako je manje auta, ili dolazite u grupi od više motora, sačekajte svoj red Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1853 Napisano Maj 3, 2016 Drug član, 840 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan E u PM,ok,pretpostavio sam da je pravilo da ne moze,ali da budem tvrdoglav,ima li nekog ko je uspeo da predje,na neku tuznu pricu...ili nesto slicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 363 Napisano Maj 3, 2016 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan 2014.u Julu krenuo za Hrvatsku sa POTVRDOM o reg.(Zadar)a preko Bosne.Tek reg.motor i dobio potvrdu od SUPa.Isto pitao u vezi prelaska gran.sa potvrdom i dobio 1000 odgovora........ REŠIO DA RESKIRAM i.........................krenuo. Ušao u HR na Bajakovu na 1 .Ušao i u Bosnu gran.prelaz Slavonski Šamac na 1 (nisu mi ništa tražili a ni zeleni).Kad sam izlazio iz BiH na gran.prelazu Ličko Petrovo selo opet na 1.Sad ulaz u HR(tražili sve)ja dao naravno potvrdu o reg. i carinik nešto hakeriso po njegovom kompu u kućici i...............Hvala dovidjenja sretan put?(znači sve vreme vozim sa POTVRDOM o reg.)imao i zeleni.Kad sam se vraćao isto mi se desilo na istom prelazu,al sad su mi Bosanci tražili sve i............ode ovaj nešto sa ovom mojom potvrdom do druge kućice i vraća se ...........Hvala i dovidjenja.Znači ili sam imao neku LUDU sreću ili je potvrda koja menja saobraćajnu validan dokument.Na potvrdi je OGROMAN pečat rep.SRBIJE i supa.Valjda neko stoji iza tog dokumenta,jer što napisa neko od predhodnika a ja se baš i ne slažem da ovaj papir važi SAMO do kuće JER menja u potpunosti onu plastiku od saobraćajne,čak sadrži i mnogo više vidljivih podataka o samom vozilu, nego što to piše i na samoj plastici(smo kroz čitač se otvaraju ostali podaci iz saobraćajne)tako da eto ili sam imao LUDU sreću 2X na dve različite državne granice ili ovaj dokumen ipak PROLAZI.Ovo je lično moje iskustvo i NE dajem nikave GARANCIJE da će i kod drugog ovo proći...Kod mene je prošlo ETO 2X.Moje mišljenje je da je ipak bolje imati PLASTIKU jer moglo je da bude i ono neće da može ovo da prodje pa da sednem i da plačem.Na granu uvek da se ide 200% ispravan jer se nikad ne zna kako mogu nadrkani da budu,mada iz isto ličnog višestrukog iskustva u čestom prelaženju granica mogu da potvrdim da smo ipak PODOSTA privilegovani u smislu i obilaska kolone(ne treba preterivati i biti odmah prvi ,dovoljno je UŠUŠKATI se iza 2-3(uvek su me pustili,ali UVEK )i sve bude OK a tolerancija carinika barem prema meni je stvarno uvek bila izuzetno korektna tako da sam se do sad moja zadržavanja(otprilike 30-40tak prelazaka granice sa motorom)nikad nije bila duža od 3-4min.Valjda sam imao sreću ili ja kao pojava ne privlačim njihovu pažnju.Eto ako sam pomogao dobro ako ne opet dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1853 Napisano Maj 3, 2016 Drug član, 840 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Sto je babi milo,to joj se i snilo...ja sam resio da probam pa mi trebao neki podstrek ,verujem da dosta zavisi od srece i da ako naletim na nadrndanog da ce u najboljem slucaju da me maltretira...ali...aj da vidmo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 3, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2014.u Julu krenuo za Hrvatsku sa POTVRDOM o reg.(Zadar)a preko Bosne.Tek reg.motor i dobio potvrdu od SUPa.Isto pitao u vezi prelaska gran.sa potvrdom i dobio 1000 odgovora........ REŠIO DA RESKIRAM i.........................krenuo. Ušao u HR na Bajakovu na 1 .Ušao i u Bosnu gran.prelaz Slavonski Šamac na 1 (nisu mi ništa tražili a ni zeleni).Kad sam izlazio iz BiH na gran.prelazu Ličko Petrovo selo opet na 1.Sad ulaz u HR(tražili sve)ja dao naravno potvrdu o reg. i carinik nešto hakeriso po njegovom kompu u kućici i...............Hvala dovidjenja sretan put?(znači sve vreme vozim sa POTVRDOM o reg.)imao i zeleni.Kad sam se vraćao isto mi se desilo na istom prelazu,al sad su mi Bosanci tražili sve i............ode ovaj nešto sa ovom mojom potvrdom do druge kućice i vraća se ...........Hvala i dovidjenja.Znači ili sam imao neku LUDU sreću ili je potvrda koja menja saobraćajnu validan dokument.Na potvrdi je OGROMAN pečat rep.SRBIJE i supa.Valjda neko stoji iza tog dokumenta,jer što napisa neko od predhodnika a ja se baš i ne slažem da ovaj papir važi SAMO do kuće JER menja u potpunosti onu plastiku od saobraćajne,čak sadrži i mnogo više vidljivih podataka o samom vozilu, nego što to piše i na samoj plastici(smo kroz čitač se otvaraju ostali podaci iz saobraćajne)tako da eto ili sam imao LUDU sreću 2X na dve različite državne granice ili ovaj dokumen ipak PROLAZI.Ovo je lično moje iskustvo i NE dajem nikave GARANCIJE da će i kod drugog ovo proći...Kod mene je prošlo ETO 2X.Moje mišljenje je da je ipak bolje imati PLASTIKU jer moglo je da bude i ono neće da može ovo da prodje pa da sednem i da plačem.Na granu uvek da se ide 200% ispravan jer se nikad ne zna kako mogu nadrkani da budu,mada iz isto ličnog višestrukog iskustva u čestom prelaženju granica mogu da potvrdim da smo ipak PODOSTA privilegovani u smislu i obilaska kolone(ne treba preterivati i biti odmah prvi ,dovoljno je UŠUŠKATI se iza 2-3(uvek su me pustili,ali UVEK )i sve bude OK a tolerancija carinika barem prema meni je stvarno uvek bila izuzetno korektna tako da sam se do sad moja zadržavanja(otprilike 30-40tak prelazaka granice sa motorom)nikad nije bila duža od 3-4min.Valjda sam imao sreću ili ja kao pojava ne privlačim njihovu pažnju.Eto ako sam pomogao dobro ako ne opet dobro. Sve ovo sto si napisao da si prelazio granice sa potvrdom je samo iz razloga sto si strani drzavljanin sa kojim nisu htjeli da se zamajavaju, pa su isli linijom manjeg otpora i sistemom "brigo moja predji na drugoga" uz provjeru da motor nije slucano na potrazi. Jer da su postupali po Zakonu morali bi te privoditi, pa zvati sudiju, pa obavjestavati ambasadu, pa kojesta jos. Potvrda o registraciji ti sluzi samo kao dokaz da je vozilo u postupku registracije, tj. da su dokumenta na obradi u SJB i koja ti sluzi za dokazivanje vlasnistva dok ne dobijes zvanicna dokumenta. Tako sam i ja na probnu tablicu za relaciju Maribor - Tuzla 1981. dovezao motor iz Njemacke ( Minhena ) do Sentilja-Maribora, presao granicu i prijavio motor za carinjenje uz srecu da me nije policija kontrolisala na Njemacko-Austrijskoj granici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 363 Napisano Maj 3, 2016 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zašto na 2 granice i dve države nisu : postupali po Zakonu morali bi te privoditi, pa zvati sudiju, pa obavjetavati ambasadu, pa kojesta jos ??? Po meni i po zakonu SAMO su mogli da me NE PUSTE da udjem u tu zemlju i da me vrate a šta bi posle bilo to zna samo onaj odozgo ! Eto ja inače volim da reskiram i da se igram sa sudbinom pa sam se upustio u ovoliki rizik da me,kako kaže član Branko i hapse ? Samo izgleda sa sam imao MNOGO sreće ili lažem o svemu ovom.Nemojte mi ljudi ništa verovati i na put SAMO sa plastikom jer to je SIGURICA a ja sam eto SRETNO prošao,kako je prethodni član napisao(mora da sam na carinike ostavio BAŠ,BAŠ dobar utisak kada su me propustili u ovakvom PREKRŠAJU.Postoji verovatnoća da nisu hteli da se bakću(veliki ozbiljan motorin,čičica u godinama pa još i vozi,verovatno i moja kulturna konverzacija i mio mi glas su doprineli da mi se ne dogodi scenario od prethodnog člana.Poima nemam zašto ali ja prošao.Elem,POENTA moje priča:Samo sam hteo da iznesem MOJE iskustvo i za sobraćajnu i za obilazak kolone na grani,što je i tema posta,pa ako nekom po mogne pomogne a moj savet je:NEMOJTE na GRANU sa potvrdom jer veća je verovatnoća da ĆETE imati nego da NEĆETE imati problem.Ja sam prošao što ne znači da će te i vi.Idemo dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 3, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Potrefio si dobre ljude na granici koji nisu htjeli ( vidjevsi starijeg-ozbiljnog gospodina ) da prave problem tebi, a ni sebi. Ja sam imao pretprosle godine slucaj da sam ne registrovanim vozilom ( u ne znanju da mi je istekla registracija vec tri dana ) otisao iz Bijeljine za Novi Sad. Izasao iz RS-BiH usao u RS, vratio se iz RS i na ulazu u RS-BiH ( Raca ) mi policajac DGS-a uzeo dokumente i rece da parkiram auto. Htjeo je zvati MUP u Bijeljini da posalju patrolu Saobracajne policije zbog ne registrovanog vozila. Svi prethodni policajci su "gledali" dokumenta,a "nisu vidjeli" da je registracija istekla. Sreca pa sam odmah zvao drugara ( policajac u DGS-U ) koji radi na Raci, pa ih je on zamolio da me puste. Tako da je to sve relativno i najvise ovisi o trenutnom raspolozenju granicnih sluzbenika, policije i carine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 3, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Motorom cu mozda do BIH, moram li zeleni da vadim kao za kola?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 3, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 3, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Branko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanni 68 Napisano Maj 3, 2016 Svrati ponekad, 136 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za BIH treba zeleni karton ja sam presao granicu na moru kod gradica Neum ali mi nisu trazili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 5531 Napisano Maj 4, 2016 Pana, 534 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan Potrefio si dobre ljude na granici koji nisu htjeli ( vidjevsi starijeg-ozbiljnog gospodina ) da prave problem tebi, a ni sebi. Ja sam imao pretprosle godine slucaj da sam ne registrovanim vozilom ( u ne znanju da mi je istekla registracija vec tri dana ) otisao iz Bijeljine za Novi Sad. Izasao iz RS-BiH usao u RS, vratio se iz RS i na ulazu u RS-BiH ( Raca ) mi policajac DGS-a uzeo dokumente i rece da parkiram auto. Htjeo je zvati MUP u Bijeljini da posalju patrolu Saobracajne policije zbog ne registrovanog vozila. Svi prethodni policajci su "gledali" dokumenta,a "nisu vidjeli" da je registracija istekla. Sreca pa sam odmah zvao drugara ( policajac u DGS-U ) koji radi na Raci, pa ih je on zamolio da me puste. Tako da je to sve relativno i najvise ovisi o trenutnom raspolozenju granicnih sluzbenika, policije i carine. - Sestrića su pri povratku za ŠA , na Pavlovića ćupriji sa strane RS opomenuli da mu je registracija istekla 3 meseca. Posle 5-6 prelazaka opomenuli su ga ! On se još i iznenadio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4294 Napisano Maj 4, 2016 motoras, 2473 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Mene na Pavlovica mostu nisu nasi pustili ni blizu sa potvrdom. Trazio sam samo da predjem most da zena koju sam vozio do granice ne prelazi peske po pljusku. Bez prelaska druge granice. Kaze - "jok". A znam i ko je sa BMW r25 isao u Bijeljinu na skup i bez tablice,pa nikom nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kakodasezovem 5 Napisano Maj 7, 2016 U prolazu, 54 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu , hteo bih da pitam da li cekate u redu na granici kad prelazite ili se samo provucete izmedju i kakva je reakcija pandura na to? Treba uskoro da prelazim madjarsku granicu, a iz iskustva znam da su madjarski granicni panduri iskompleksirani govnari i ne bih da se cimam sa njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4294 Napisano Maj 7, 2016 motoras, 2473 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako ne bi da se cimas onda sacekaj u redu kao i svi ostali. Moze da se desi da ti niko ne kaze nista,a moze i da ti se nakaci neko na ledja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1853 Napisano Maj 8, 2016 Drug član, 840 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo da iz prve ruke kazem da sam uspeo da prejdem granicu bez saoracajne (samo sa potvrdom),nije proslo neopazeno,ali malo smeskanja i ''ajde vozi''...t 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris19 112 Napisano Maj 9, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: Yamaha 535 Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo da iz prve ruke kazem da sam uspeo da prejdem granicu bez saoracajne (samo sa potvrdom),nije proslo neopazeno,ali malo smeskanja i ''ajde vozi''...t Ako imaš nalepnicu, polisu i tablicu ti si registrovan, nisi ti kriv što MUP-u treba deset dana da napravi saobraćajnu. Hrvati traže saobraćajnu zato što im kamere snimaju tablicu vozila, a na motoru se nevidi tablica pa prepisuju iz saobraćajne. U jednom danu su na Erdutu vratili čoveka sa potrvrdom, a na Batini je prošao posle sat vremena, sto ljudi sto ćudi. Zeleni karton za Bosnu je obavezan ali na policajcu je da li će je tražiti ili će ti verovati da li ga imaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1853 Napisano Maj 9, 2016 Drug član, 840 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo da iz prve ruke kazem da sam uspeo da prejdem granicu bez saoracajne (samo sa potvrdom),nije proslo neopazeno,ali malo smeskanja i ''ajde vozi''...t Ako imaš nalepnicu, polisu i tablicu ti si registrovan, nisi ti kriv što MUP-u treba deset dana da napravi saobraćajnu. Hrvati traže saobraćajnu zato što im kamere snimaju tablicu vozila, a na motoru se nevidi tablica pa prepisuju iz saobraćajne. U jednom danu su na Erdutu vratili čoveka sa potrvrdom, a na Batini je prošao posle sat vremena, sto ljudi sto ćudi. Zeleni karton za Bosnu je obavezan ali na policajcu je da li će je tražiti ili će ti verovati da li ga imaš. Ja se slazem sa tobom,nas pandur kad je video da nemam saobracajnu,prokomentariosao je ''nece te pustiti''...reko,neka..daj ti meni,ja cu da probam...kad sam stigao do bosanca,kaze..ne moze sa potvrdom,ona vazi samo u Republici Srbiji...ali...''ucinio mi je ''...ili jednostavno ne psotoji definisano pravilo za ovo pa je sve od coveka do coveka..kao sto si rekao..100 ljudi,sto cudi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malonj 41 Napisano Octobar 2, 2016 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Derventa, Novi Sad Motocikl: DR-Z400, Benelli Trek 1130 Prijavi odgovor kao problematičan Da ubacim jedan info za prelazak granice mozda ce nekom biti od koristi u buducnosti, a mozda neko ima i koristan savijet za moju situaciju. Elem juce me na ulazu iz bih u cro zaustavise sa strane da me rutinski istresu iz gaca. Granicarka je krenula od toga da mi je sajba napukla i kako ne smijem takvim kolima u EU, nakon bas setaljnog pretresa jedino sto su nasli je lovacki noz i tu krece pametovanje. Noz je bio u pretincu kod suvozaca, nije sakriven il nesto tako od kad imam auto uvijek je bio u njemu, drugi mi stoji u koferu od motorceta. Noz su mi uzeli i napisali 3000kn (oko 400 evropskih) kaznu, pored toga prijetili zabranom ulaska u EU i te seme. Procitah posle toga njihov zakon o oruziju (vjerujem da i nas nije daleko), noz i ostala hladna oruzija je legalno posjedovati i nisi duzan da ih prijavis sluzbenom licu OSIM u slucaju prelaska granice. Duzina ostrice ne igra ulogu po zakonu. Kolega granicar se malo kao smilovao na mene jer je kolegica bas zapela da mi udari kaznu, pa mi je predlozio da ulozim zalbu na kaznu kaze obicno to prodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Octobar 2, 2016 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Isto se desilo kumu koji je nosio skalpel u pederusi. Rekli su mu da jd o.k. da mu je bio spakovan u kofer. A ovako moraju da mu pisu kaznu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malonj 41 Napisano Octobar 2, 2016 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Derventa, Novi Sad Motocikl: DR-Z400, Benelli Trek 1130 Prijavi odgovor kao problematičan Pored par navedenih stvari kao sto su bodezi, macete, skakavci, itd. ostavljeno je prostora da sluzbeno lice moze protumaciti neki drugi predmet kao hladno oruzije. Kontam niko nije tako pakostan da ti svajcarac oduzme na konto toga, al et covjeku uzeli skalpel sta reci. Ne nadjoh nigdje stavku da smijes u gepeku ili alatu, bice samo da ga treba prijaviti. Sta se desi kad prijavis tako nesto nemam pojma mozda samo oduzmu bez kazne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...