Jump to content

Moto Zajednica

R1200GSA: Indikator količine goriva

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Pozdrav,

Juce sam sebe obradovao novim motorom, GSA 2010. godiste. Dok sam ga dovozio do Beograda, na instrument tabli sam u vise navrata dobio upozorenje da nema goriva iako sam odmah natocio pun rezervoar. Nisam uspeo da izvucem neku zakonitost kada se pali a kada gasi, vozio sam relativno konstantnom brzinom na auto putu od Kragujevca do Beograda. U naizgled slucajnim intervalima se upozorenje prikaze, stoji 10-20min i ugasi se. Posle 10-20min se upali ponovo i tako u krug.

Da li je jos neko imao slicna iskustva?

Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2016

Postoji problem u ranijim generacijama oko trake meraca goriva u rezervoaru i to je po pravili posle par godina crkavalo.U novijim generacijama toga nema ali zna da ispadne ceo plovak sa drzaca i da tako landara po rezervoaru i daje lazne informacije.

Ako je ispao mehanizam sa plovkom vracanje je vrlo prosto i odradi se za 20 minuta cela operacija i to moze svako da uradi.

Ali ako u tvom modelu imas merac traku onda moras u servis da ti zamene za novu.

• Ne silazi, 6544 postova
  • Motocikl: đački pešački

To godište bi trebalo da ima bolju verziju senzor trake, probaj da očištiš kontakte, isprazniš tank, otkačiš akumulator i vratiš sve nazad, možda proradi.  Modeli od 2010 pa na dalje imaju klasičan plovak, tako da nova traka i nije neko rešenje. Ima po netu nekih rešenja da se sama traka poboljša pa potraži. Nezvanično postoji " good will" za zamenu pa probaj kod servisera il direktnim obraćenjem centrali BMW-a.

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: R 1200 GS Rallye

Mali off - Jesi li kupio ovog u Čačku što je na oglasima cena bila po dogovoru? Ako nije tajna koliko je plaćen, pošto sam ja u potrazi istog. Ako nećeš u temi može i na pp. Bio bih ti zahvalan. Pozdrav.

@edit - Da li si išao da gledaš onaj u Novom Sadu što je prešao 500km, takodje cena po dogovoru?

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

druže, ajde prvo proveri konektor plovka na rezervoaru ako je dobro umetnut i ako nije oksidirao....

Od Good Will kod nas nema nista, najverovatnije, sreca ako poprave i za lovu.

Ako se obrati centrali u Nemačkoj, dobiće možda ovde srviser nalog da izvrše zamenu, a  može i sam ako kupi traku. Da je moj, ja bi išo na varijantu plovka sa eBay-a, osiguro ga da ne može da spadne, ko što Peca reče, i večito.

• U prolazu, 19 postova

Mali off - Jesi li kupio ovog u Čačku što je na oglasima cena bila po dogovoru? Ako nije tajna koliko je plaćen, pošto sam ja u potrazi istog. Ako nećeš u temi može i na pp. Bio bih ti zahvalan. Pozdrav.

@edit - Da li si išao da gledaš onaj u Novom Sadu što je prešao 500km, takodje cena po dogovoru?

Odgovor u PP.

Taj u Novom Sadu nisam gledao. Slicni su i po svemu, osim sto mi se ne dopada boja tog iz NS. Ovaj sto sam uzeo je bio prvi koji sam pogledao, bio je zadovoljavajuc tako da sam ga odmah uzeo da me neko ne pretekne :)

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

Mogao si da napises i ovde javno koliko si platio, ne bi ti niko zamerio niti naudio.

Bilo bi korisno za ostale koji razmisljaju o GS1200 bilo obicnom, bilo ADV da bi imali orijentaciju koja je cena za koju se realno prodaju neka odredjena godista GS-ova.

Cene u oglasima su cesto samo lepe zelje prodavaca. 

SRECNA VOZNJA !

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Kapiram da koga god interesuje moze lako da posalje PP. Nikada ne mozes biti previse pazljiv. Mada ko zna da taj ko posalje PP nije neko sa cudnim mislima :D

• U prolazu, 19 postova

Mogao si da napises i ovde javno koliko si platio, ne bi ti niko zamerio niti naudio.

Bilo bi korisno za ostale koji razmisljaju o GS1200 bilo obicnom, bilo ADV da bi imali orijentaciju koja je cena za koju se realno prodaju neka odredjena godista GS-ova.

Cene u oglasima su cesto samo lepe zelje prodavaca. 

SRECNA VOZNJA !

U pravu si, vec sam dobio nekoliko poruka sa istim pitanjem.

Placen je 12k. Sa Mivv-ovim izduvom i Zumo 660 navigacijom je bio 13k, to mi je bilo iznad maksimalnog budzeta pa sam ga uzeo sa fabrickim izduvom i bez navigacije. Motor izgleda kao da je dobro cuvan. Ima servisnu knjizicu i dosta opreme. Imao je bliski susret sa Puntom, nakon cega mu je zamenjena prednja viljuska i ispravljen tocak. Na slikama udesa se vidi da je motor samo usao u Punta i ostao naslonjen na njemu. Nije pao na stranu.

Posle kupovine sam primetio taj problem sa indikatorom kolicine goriva. Nisam jos stigao da proverim kontakte (treba skinuti roll barove i plastike). Na advrider forumu sam video da se dosta ljudi zali na to, i svi su 2006-2010 godiste. Neki su menjali senzor traku i po 6-7 puta (nisam siguran da li je kod mene plovak ili traka). Takodje, juce sam primetio da levi stap prednje viljuske pusta ulje pa treba zameniti semering. ostalo izgleda OK.

Vreme ce pokazati da li je bila dobra kupovina ili sam platio cenu svoje nestrpljivosti :)

Voleo bih da pogledam taj točak i kako je ispravljan. Kod BMW-a ne procuruju štapovi tako lako niti se pa lako krive ali mogu, preporučujem ti da ih daš na kontrolu.

• U prolazu, 19 postova

Trenutno sam u nekom poslu ali planiram da se provozam kasnije, nije problem da se provozam do tebe da pogledas :)

Baci broj mobilnog na PP ako zelis pa cu se javiti kad izadjem.

i ispravljen tocak. Na slikama udesa se vidi da je motor samo usao u Punta i ostao naslonjen na njemu. Nije pao na stranu.

Voleo bih da pogledam taj točak i kako je ispravljan.

Ha, već sam ga gledao, ja sam ga radio, dobio je Igor prateću dokumentaciju i za točak. Inače nije bio kriv od udarca nego od neadekvatnog čačkanja žica, sad je besprekoran, kako je mali svet. Odličan motor i prelep zaista.

• U prolazu, 19 postova

Neki kontakti ne leze kako treba, sigurno. Od sinoc mi prijavljuje i da je prednja sijalica svirnula, a sve sijalice svetle kako treba.

Ide na dijagnostiku i proveru kod strucnjaka, ipak necu nista cackati sam.

Veliki plus za Đuntu koji me je u nedelju uvece ugostio, pogledao motor i prijateljski posavetovao kako da vodim racuna o novom ljubimcu.

Pozdrav!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja