nemo 3165 Napisano Mart 7, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se koliko nedostaje Diana u ovom putopisu, barem nama. Nedostajala je i meni... na putovanju. Što se tiče putopisa, potrudiću se još više Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 7, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pošto kafa u Davosu? Nisam probao... pretpostavljam minimalno 5€ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 7, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sutradan teško ustajanje, a bilo je moralno (ono što se mora, moralno je...). Pakovanje i gas prema Luzernu, Montroju, Ženevi, Lyonu Kratka pauza uz Brienzersee, da se obnovi energija Polako počinje kišica, ništa strašno ali dovoljno, da uspori vožnju u krivinama opipljiva vikipedia, sve što treba znati, tu je Spuštanje prema Montrou. Temperatura se brzo diže, imao sam osećaj, kao da se spuštam ka moru. Odjednom na sve strane pojavili su se vingradi... kao pravi Mediteran Polako sam stigao u dolinu, Montro, uz Ženevsko jezero. Montro me podseća na čuveni jazz festival, uvek su tu svirali najpoznatiji muzičari, da ne nabrajam... Parobrod stanica tek da se zna... nismo sa kišom završili danas... parkiranje "po naški", ali dobro, nisam se dugo zadržao Malo utisaka o Montrou Tu sam okrenuo levo, prema Ženevi 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lunja 82 Napisano Mart 7, 2016 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ATAS 1100 DCT, Vespa px 200e, Piaggio medley 150s, Prijavi odgovor kao problematičan Prelepe fotografije i verujem prelep ukupan doživljaj na celom putu ali putopis siromašan jer fali pravi autor putopisac (supruga). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Mart 7, 2016 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Poziranje za neka buduća pokolenja, da se zna, gde je deda krenuo SAM Ovo kao da si prepisao moje misli ... ... Pratim dalje sa zadovoljstvom ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 7, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Vožnja uz Ženevsko jezero bila je relativno spora, celo vreme put vodi kroz neka mestanca, ograničenja me sprećavaju da malo požurim. Ženeva, svetski grad... malen... Zaobišao sam Ženevu, pomalo mi se več žurilo, da što pre stignem u Lyon. Tamo me je čekao brat, radi u Inter****. Potražio sam ga na poslu, tamo u garaži ostavio sam motor (najbezbedniji parking u Evropi ever) pa smo potom otišli na većeru i kod njega na spavanje... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 7, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ujutru nisam se mnogo zadržavao. Brat mi je još pre neki dan obezbedio vulkanizera, da mi menja gume. Sve je prošlo bez komplikacija, samo sam ja jedva pronašao radnju. GPS mi je stalno pokazivao lokaciju nekog magacina sa keramikom, kružio sam nekoliko puta tamo, dok nisam pitao... radnja bila je iza čoška. Za 20 minuta gume su bile namontirane, uz montažu dobio sam i informaciju, da mi je otišao semering na prednjoj osovini. Zove ja u moj servis u Grosuplje. Smirili su me, da nema potrebe da rinem, izdržaće taj ležaj... na kraju je ispalo da su bili u pravu. Posle Zuricha i Lyona gde sam bio "vezan na datum", sada je sve bilo stvar inspiracije. Sloboda u bukvalnom smislu. Vozio sam laganice prema jugo-zapadu, nekako u pravcu severne Španije. Prva pauza u slikovitom gradiču Le Puy. Da ne nabrajam istorijskih podataka, koga interesuje, tu je Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Le_Puy-en-Velay). Ukratko, veoma simpatično mesto. Za lakšu orientaciju... Kako se može iz fotografija primetiti, počela je kišica... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 7, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Taj dan mi je bio cilj stići u Toulouse, tamo sam planirao pronaći noćenje. Vozio sam sporednim cestama sa tro ili četvornim ciframa oznaka (D988, D3498, D589... a kasnije malo manje sporednim N88, da bi na kraju stigao u Toulouse. Prolazio sam veoma lepa naselja, lepim cestama sa malo ili ništa saobraćaja, nije mi se žurilo. Nekoliko puta sam stao da bi se sklonio od pljusaka. Usput se našao poneki mali prevojčić Naselja uz put veoma lepo su sređena, mnogo zgrada preuređeno je u hotele ili B&B, turistička ponuda je tu na visokom nivou. Mnogo sam stajao i slikao na sve strane... a vreme prolazilo. U Toulouse stiga sam oko 8 i počeo tražiti smeštaj. Preko GPS-a fiksirao sem nekoliko lokacija, vozakao se od jedne lokacije do druge, sve zauzeto. Pokušao sam i low budget hotele, uzalud... Napustio sam Toulouse nadajući se, da ću usput pronaći već nešto. Pao je mrak, ja vozio cestom N124, usput ništa slobodno. Rešio sam, da ako treba, voziću celu noć, ako u sledećih pola sata (bilo je oko 22h) ne naiđem na nešto. I eto, ugredao sam osvetljenu tablu, nudi noćenje, samo treba skrenuti i voziti kroz neka polja... Ajde da probam. Naišao sam na DVORAC!!! Rešio sam, da ću da spavam kao KRALJ. Bilo je skupo, ali bilo je kraljevski... ZZZZzzzzzzzzzzzz... 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 7, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Tek je jutro pokazalo svu lepotu dvorca... Ulaz u moj apartman: samo za vitke i niskog rasta Boravak u dvorcu bio je kratak ali sladak (i skup: cca 100€). To mi je bila škola, da sam za sva buduća noćenja uradio rezervaciju već ujutru, dok sam bio u dometu wi-fi. Uglavnom sam za noćenje birao B&B ili hostele/motele van većih gradova. To mi se pokazalo kao veoma dobra solucija. Spavao sam u mirnoj okolini, cena je bila znatno niža nego u gradovima. Prakticirao sam princip, da stignem do rezervisanog noćenja negde kasno posle podne, rastovarim se, okupam i krenem "u grad". To je obično bilo 10-tak kilometara vožnje, razgledanje onako sa motora, poneka klopa i povratak "kući" 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nastasovic 89 Napisano Mart 7, 2016 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: selo vojska Motocikl: suzuki bandit 1200s Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Mart 7, 2016 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kada porastem, putovaću kao Nemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2466 Napisano Mart 7, 2016 Andragog, 5040 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na prelepim slikama !!!! Ko ce docekati prolece !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19351 Napisano Mart 7, 2016 Integrisan, 8551 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo druže Nemo, odlično ti ovo slažeš! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milx 129 Napisano Mart 7, 2016 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Slike su prelepe!!! Koji foto aparat je u pitanju? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1644 Napisano Mart 7, 2016 Drug član, 1330 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Taman ti pohvalih motor,a ono semering otisao.. bmw ko da su japanci pravili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Mart 8, 2016 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Odlično. Kako je krenulo na kraju će biti više teksta nego slika. Samo nastavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad_copy 69 Napisano Mart 8, 2016 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Motocikl: za sad samo 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Super fotke, uzivam gledajuci, mogu da zamislim samo kako je tebi bilo Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 2000 Napisano Mart 8, 2016 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1023 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo predstavljeno,divim ti se kako uspevaš ovoliko slika da usnimiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mokl 90 Napisano Mart 8, 2016 Old Fart, 86 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Honda NT700 VA Prijavi odgovor kao problematičan pa da i ja tebe pitam (kao ti mene o devojkama na Iguassu falls) Večera sa drugari(ca)ma je bila uz Ženevsko jezero... A la carte... dobro, skupo... možda züricher see? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 8, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan pa da i ja tebe pitam (kao ti mene o devojkama na Iguassu falls) Večera sa drugari(ca)ma je bila uz Ženevsko jezero... A la carte... dobro, skupo... možda züricher see? Mokl, u pravu si, lapsus lingua. Večera je bila uz jezero Zuricher. Slab sam ja za pisanje, bolji u vožnji... Kasno je sada da ja prepravim, možda Admin da ispravi... pls Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 8, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Prepravljeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 8, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Prepravljeno. Hvala! Častim pivo prvom prilikom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 8, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Plan za 19.6. bila je vožnja do San Sebastiana, distanca od oko 480 kilometara. Nešto sam razmišljao, da posetim poznati Lourdes, ali mi nije bilo usput. Na kraju ruta je bila: Tarbes - Pau - Oloron/Sainte Marie - Jaca (Španija) - Pamplona - San Sebastian. Dan je bio predivan, lepo toplo vreme, ispočetka vožnja po ravnici, na jugu su se polako počeli nazirati Pireneji, ponegde još prekriveni snegom. Napuštam Francusku Svetlo na kraju tunela značilo je da sam ušao u Španiju Jaca. Sve prazno, nigde žive duše. Očigledno ja narod mnogo slavio pa se umorio Prijatan dan ali vožnja mnogo dosadna, sva samo ravno... 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fikacu 40 Napisano Mart 8, 2016 Svrati ponekad, 161 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Nemo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Mart 8, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Lepo predstavljeno,divim ti se kako uspevaš ovoliko slika da usnimiš. Najlakše je, kada "neko" na zadnjem sedištu slika u toku vožnje. Ovako sam kada putujem postoje dve mogućnosti: da se zaustavim in namestim kako treba ili da u toku vožnje slikam nešto interesantno. Pošto su svi fotoaparati pravljeni za desničare (nije u pitanju politička orientacija), treba ruku spustiti sa gasa, da bi se uslikalo nešto. Tu ja koristim cruise control, znači tempomat. Podesim ga na određenu brzinu i slobodno mogu pustiti gas i držati kameru i okidati. Motor ide sam. Taj trik mi rešava problem i ne trebam se zaustavljati svude gde bi hteo nešto snimiti. Tempomat koristim i prilikom "razgledanja" gradova. Lepo tempomat podesim na 50 km/h i slikam. Kamera mi je okačena oko vrata da ako zatreba, mogu da je pustim da visi i vozim bez problema. U stvari, tempomat koristim samo za tu namenu. Loša strana pri tom jeste, da horizont nije uvek horizontalan... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...