MaRRe 986 Napisano Mart 1, 2016 Very Funny Rider, 1128 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sve varijante imao koje su uglavnom bile sa slavinom. I svaka varijanta mi je uvlacila vazduh i zadnja felne mi je bila uvek umazana. Cak sam bio napravio i svoju varijnatu elektronike ali sam imao fiksno vreme otvorenog ventila tj nisam mogao da ga programiram kao na ovom Rajkovom. Sad kad sam tacno namestio jednu kap i izbacio slavinu zadnja felna mi cista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Mart 1, 2016 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja cu reci par reci a Arakis neka dopuni i ispravi ako sta treba.Da li kaplje u mestu, dok stojiš? Gde stoji i kako izgleda preklopnik brzine kapljanja? Brzinu kapljanja bi valjalo izraziti u periodi, npr. 30s, 60s, 90s... Ja sam konkretno zakacio plus sa pozicuje a ona se pali cim das kontaku.Znaci da se i drugacije moze povezati.Preklopnik je na slici samo sto sam ga je nepotrebno stavio u kesicu pa se lose vidi pa cu ponovo slikati.Brzina kapljanja i jeste izrazena u broju kapi u datom periodu i to je napisano u Arakisovom postu ja ne znam tacno niti me zanima. Dali se moze uzeti struja ili nesto kao pobuda sa copave da ne kaplje dok se motor zagreva ili nesto cacka,steluje... ? Mislim da moze konsultuj se sa konstruktorom. Kad se vec poredi sa uredjajem koji kosta 270e, ima li nesto od naprednih mogucnosti Pro-Oilera? Recimo, da ubrzava kapljanje sa povecanjem brzine motocikla? Nije isto vozis li 40km/h i 140km/h, bar sto se kolicine ulja tice? Kako utice temperatura na kolicinu iscurelog ulja, opet, ne curi isto na 5 stepeni i na 35? Pro-Oiler ima senzor za vlagu i automatski koriguje protok ulja za voznju po kisi, postoji li ovde tako nesto? BTW, taj od 270e ima u sebi GPS pa pomocu njega meri brzinu, model sa senzorom na tocku se vise ne proizvodi, a kosta(o) je manje od 200e. Dragi moj urednice,od tebe sam ocekivao da ces u potpunosti razumeti sto sam ga uporedio sa uredjajem od 270 e i zasto nisam stavio scott V sistem od 140 e ali to je izostalo.Sta me briga kako curi ulje na 5 stepeni?Kada budem isao sa njim na zimovanje onda cu razmisljati o tome.Za brzinu sam lepo objasnio.Preklopnik stoji na 4, normalnom voznjom lanac podmazan felna cista.Sutra krecem u Grcku,znaci autoput,preklopnik na 3 i vozi.U Velikoj Plani pocinje kisa,dosipam gorivo ,preklopnik na 2,hvata me pljusak u Jagodini ,preklopnik na 1.Vrlo precizno je dozirano kapanje i to je poenta price. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 569 Napisano Mart 1, 2016 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan I od mene preporuka! Za to za sta je namenjen radi PERFEKTNO! A sto se tice uredjaja sa merenjem brzine, vlaznosti, temperature - super su! Samo meni ne treba elektronika od 300 EUR da podmazuje lanac mozda malo bolje od ovog uredjaja. Ja sam ovaj podmazivac ugradio zato sto sam mrzeo sprej za lanac - tesko se cisti, potreban mi je centralni stender (koji moj motor nema) I sto moram da se drndam sa sprejem svakih 500km Sa ovim uredjajem toga nema, lanac nisam ni dotegao par godina I sa ovom elektronikom nemam vise zezancija sa raznim ventilima koje je nemoguce nastelovati da pustaju ulja koliko ja zelim. Rajko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Mart 1, 2016 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan I od mene preporuka! Za to za sta je namenjen radi PERFEKTNO! A sto se tice uredjaja sa merenjem brzine, vlaznosti, temperature - super su! Samo meni ne treba elektronika od 300 EUR da podmazuje lanac mozda malo bolje od ovog uredjaja. Ja sam ovaj podmazivac ugradio zato sto sam mrzeo sprej za lanac - tesko se cisti, potreban mi je centralni stender (koji moj motor nema) I sto moram da se drndam sa sprejem svakih 500km Sa ovim uredjajem toga nema, lanac nisam ni dotegao par godina I sa ovom elektronikom nemam vise zezancija sa raznim ventilima koje je nemoguce nastelovati da pustaju ulja koliko ja zelim. Rajko Kratko al je..tacno !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14988 Napisano Mart 1, 2016 moto merkat °°, 4941 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan I od mene preporuka! Za to za sta je namenjen radi PERFEKTNO! A sto se tice uredjaja sa merenjem brzine, vlaznosti, temperature - super su! Samo meni ne treba elektronika od 300 EUR da podmazuje lanac mozda malo bolje od ovog uredjaja. Ja sam ovaj podmazivac ugradio zato sto sam mrzeo sprej za lanac - tesko se cisti, potreban mi je centralni stender (koji moj motor nema) I sto moram da se drndam sa sprejem svakih 500km Sa ovim uredjajem toga nema, lanac nisam ni dotegao par godina I sa ovom elektronikom nemam vise zezancija sa raznim ventilima koje je nemoguce nastelovati da pustaju ulja koliko ja zelim. Rajko Zadnja felna,dali bude isprskana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 569 Napisano Mart 1, 2016 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan To samo zavisi od toga kako podesis duzinu otvorenog ventila I vreme za koje ventil "pusta" kap ponovo. Ako mene pitas, kada sve podesis kako treba - ne. Prvo treba da podesis vreme za koje ventil pusti jednu kap kroz sistem. Ako stavis premalo vreme - nece izaci kap. Ako stavis previse - izacice ih 2, 3, 4...... pa ce biti previse podmazivanja. Podesavanje je jednostavno I divno je sto moze da se podesava individualno - za svaki sistem I za svako ulje moze da se podesi bas kako treba. Podesavanje vremena kada automat otvara ventil da pusti jednu kap je od 50 s do 125 sekundi. Preklopnik ima 6 polozaja pa je lako naci polozaj u kom je lanac podmazan bas kako treba (svaki okret je 15 sekundi vise do novog kapanja). Uz to, jos je lakse pojacati podmazivanje recimo u slucaju kise - okrene se preklopnik. U odnosu na maltretiranje sa podesavanjem kapanja na slavinicama ovo je 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Mart 1, 2016 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu li dobiti br.gde mogu naruciti ovo,i jos jedno pitanje,dobiva li se samo kutija,ili se moze naruciti kompletan uradjaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 1, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Mozes poslati pp clanu Arakis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lunja 82 Napisano Mart 1, 2016 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ATAS 1100 DCT, Vespa px 200e, Piaggio medley 150s, Prijavi odgovor kao problematičan Da li velemajstor Rajko-Arakis samo prodaje centralnu jedinicu ili radi sve ključ u ruke sa ugradnjom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 1, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Prodaje (pravi) i jedinice samo koliko ja znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lunja 82 Napisano Mart 1, 2016 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ATAS 1100 DCT, Vespa px 200e, Piaggio medley 150s, Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na brzom i kratkom ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaBgd 182 Napisano Mart 4, 2016 The hunter, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da li velemajstor Rajko-Arakis samo prodaje centralnu jedinicu ili radi sve ključ u ruke sa ugradnjom? Kod majstor Rajka sve moze po dogovoru.....meni je prodao i ugradio podmazivac i ja sam prezadovoljan.... U odnosu na moj stari podmazivac sa slavinicom ovo je prava stvar, a na sve veoma lako i precizno mogu sam da odredim brzinu protoka ulja u zavisnosti od potrebne situacije. Na prvom stepenu otvaranje je na 50 sekundi, a onda svaki sledeci stepen za + 15 sekundi. Takodje se prilikom same montaze odredi koliko ce dugo da bude otvoren ventil i time je sve reseno. Elektronika je povezana na poziciono svetlo, tako da tek kada ukljucim poziciono svetlo podmazivac pocinje da radi. Time je spreceno da isto curi dok se eventualno nesto drugo radi oko motora u mestu. Kao sto su neki gore pomenuli postoje daleko bolja fabricka resenja, ali i daleko skuplja, tako da ne bi puno oko toga. Za nase uslove i naseg prosecnog vozaca mislim da je ovo prava stvar. Cena same elektronike je 30 eura, i mogao sam samo nju da kupim. Za ceo podmazivac sa ugradnjom, sa sve posudom za ulje, elektro ventilom, crevima i dr, majstor Rajko mi je trazio 60 eura. Naravno da sam pristao na tu cifru, jer me je mrzelo da se za male pare sam bakcem oko ugradnje. A evo i malo slika..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3155 Napisano Mart 4, 2016 Drug član, 1064 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih predložio mali fine tunung: bočica ispod sedišta (ako nije prekrivena oklopom) tanje crevce/cevčica kutija upravljača sa indikatorom stepena intenziteta, montirana tu negde oko instrumenata sve ostalo je super 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaBgd 182 Napisano Mart 4, 2016 The hunter, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih predložio mali fine tunung: bočica ispod sedišta (ako nije prekrivena oklopom) tanje crevce/cevčica kutija upravljača sa indikatorom stepena intenziteta, montirana tu negde oko instrumenata sve ostalo je super Na mom transalpu jedino sam na ovom mestu mogao da stavim bocicu za ulje, preko ide plastika i ona se ne vidi. U vezi kutijice sa elektronikom istu sam mogao da stavim negde kod kormana, ali vec imam previse stvari napred pa sam se odlucio za ovu varijantu. Namestio sam na stepen 2 i ne mislim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Mart 4, 2016 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Cena sa ugradnjom je i vise nego povoljna,ovih dana stavljam nov lanac i lancanije i pravac kod Arakisa.Moze li njegov br,mob? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaBgd 182 Napisano Mart 4, 2016 The hunter, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Cena sa ugradnjom je i vise nego povoljna,ovih dana stavljam nov lanac i lancanije i pravac kod Arakisa.Moze li njegov br,mob? Poslao sam ti na PP, mozes da ga pozoves, a mozes i ti da mu pustis poruku na njegov PP....lako se nadje na forumu....jedan je Arakis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11954 Napisano Mart 5, 2016 Drug član, 1297 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Ma za te pare nema bolje,@pedjaBgd-da li zbog ugla slikanja ali cini mi se da ti je taj lanac istegnut vise nego sto treba . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaBgd 182 Napisano Mart 5, 2016 The hunter, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma za te pare nema bolje,@pedjaBgd-da li zbog ugla slikanja ali cini mi se da ti je taj lanac istegnut vise nego sto treba . Motor mi je bio na centralnom stenderu kada sam slikao pa ti se zato cini da je istegnut....U svakom slucaju hvala na brizi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 23, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna ideja, pitanje da li je autor raspolozen za toliki posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Mart 23, 2016 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Podmazivac lanca je vrhunska stvar,koji mnogi nemaju na svojim motorima upravo zbog cene dobrog fabrickog.Eto ideje da neko od vas krene malo ozbiljnije da se bavi oko ovoga,neko ko je postavio na svom motoru,pratio ponasanje istog i ima malo vremena da odvoji i napravi par komada,i ponudi nama ostalima po nekoj korektnoj ceni.Trenutno sam u velikoj guzvi sa poslom,pa nisam stigao da zamenim lanac i lancanike,al cim ih postavim,ide odma ugradnja podmazivaca. Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 23, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno otvoriti temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5030 Napisano Mart 23, 2016 Drug član, 1886 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije jasno što to na skuplje motore ne ide fabrički, a bilo bi super za marketing kao vidite šta mi imamo bling bling Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...