Jump to content

Moto Zajednica

Kaciga do 10k dinara

Recommended Posts

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: TDR 125

Od kako sam pazario motorce, oko pola godine, planiram na kupim novu kacigu. Trenutno koristim iznosenu HJC.

Posto je kupovna moc u Srbiji, u vecem procentu, losa 'prinudjen' sam da kupim novu kacigu za oko 80€.

E sad, znam da hocu ful face, znam da imam glavudzu obima "L" i da imam 10k novih dinara.

Nesto sto mi je zapalo za oko je LS2 Rookie Fluo, NOX Repstyle. Ova poslednja ima integrisane naocare pa bi mi bila prikladnija.

Znam da kaciga glavu cuva, znam da je Shubert, Arai i Shoei kaciga a ostalo su slemovi :) ali i ja imam rudarski posao.

Imate li neki predlog pored ova dva modela u tom cenovnom rangu?

Hvala

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 44 postova

Hvala ti.

Zaista nisam ni gledao ovog proizvodjaca.

Dobro izgleda.

Zaista bi voleo da ima i integ. naocare. Jasno mi je da za te pare ne mozes i kvalitet dobiti i naocare.

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Imas i modele sa suncanim vizirom sa slicnom cenom a gotovo sve njihove kacige imaju 4 i 5 zvezdica na Sharp testu.

Npr. za 10.800 rsd:

http://www.yamaha-barel.com/index.php/en/shopmenu/kacige/modularne/mt-blade-sv-raceline-matt-detail

MT kacige drzi Yamaha Barel(u Sava Centru ako si blizu BGa) a cuo sam da ih ima i po NS ali ne upamtih koje su radnje u pitanju.

Ima tema malo nize pa procitaj iskustva. Evo i link ka temi:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/107080-da-li-neko-ima-iskustva-sa-mt-kacigama/

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 293 postova

koristio sam zeus integral dok sam vozio skuter, cena je par stotina ispod 10 000, imaju suncane naocare, udobna je, jedino je vizir maglio mada ima da se kupi pinlock koji se nakaci na vizir i nemas nikakav problem... ako hoces mogu ti dati kontakt za taj pinlock

• U prolazu, 44 postova

Shoei XR800 polovna za 80e

Odlucio sam da cu kupiti novu kacigu pa makar to bilo i za 80-90€. Jeste taj Shoei dobar ali imam nekakvu odbojnost prema polovnim kacigama.

Reci ces mozda da je bolji ovaj polovni od novog Noxa. Mozda i jeste ali meni licno ne uliva poverenje, ne znam da li gresim.

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

Cerki sam pre dve godine kupio isto NOX i ona je prezadovoljna.Po meni,veoma udobna kaciga za male pare,a sto se bezbednosti tice to je siroka tema

Rolle, moram priznati da mi se dopada ovaj model i da si ga pogodio pravu u metu.

Blize sam NS nego BG ali i to bi se dalo resiti.

Da se odmah ogradim nemam MT kacigu tako da ne znam kakva je u eksplataciji, ali malo sam je opipao i za te pare mi deluje skroz pristojno. Prethodnim postom sam samo hteo da ti skrenem paznju da postoji za iste pare i model sa suncanim vizirom, a ti kasnije pregledaj sta ti se nudi pa sam izaberi kacigu.

Ono sto se meni ne svidja konkretno kod svih ovih jeftinijih kaciga jeste sto nemaju pripremu za pinlock a posto nemam bas najsjajniji vid ludim kad krene da mi magli vizir.

Inace za neke LS2 kacige su se ljudi zalili da ispod vizira ne postoji dihtung guma pa duva i zvizdi ispod vizira. Takodje LS2 351 model cini mi se, ima samo jednu zvezdicu na Sharp testu i po meni to nije sigurna kaciga.

• U prolazu, 44 postova

ja sam licno dve kacige kupio polovne (shoei xr1000 i xr1100), prvu sam prodao jer sam omasio velicinu ali... ta xr800 je stara minimum 6-7 godina... ja je iskreno ne bih kupio

U redu, da li bi kupio npr.polovnu kacigu staru 2-3

godine?

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Imam hjc cs14,prosle godine sam je koristio, sad sam je ostavio da mi bude kao rezervna,sad sam uzeo neku Scorpion.

Prednosti : lagana, jako udobna kaciga sa predobrim vizirom koji se u opste ne grebe, bar meni za sezonu nijednu ogrebotinu nije zaradila.. Vadi joj se unutrasnjost, pere..

Mane: magli se na temp ispod 5c, i posle 120kmh je bucna, ne duva nigde, dobro je udihtovana, al je bucna, ja sam je par puta vozio 150kmh po par sati, kupio sam cepice za usi.. Bas bude bucna pri tim brzinama. Do 100kmh nema buke u opste.

Za te pare, odlicna kaciga. Vozio i po kisi, ne pusta vodu, niti slicno.

• Svrati ponekad, 293 postova

ja sam licno dve kacige kupio polovne (shoei xr1000 i xr1100), prvu sam prodao jer sam omasio velicinu ali... ta xr800 je stara minimum 6-7 godina... ja je iskreno ne bih kupio

U redu, da li bi kupio npr.polovnu kacigu staru 2-3

godine?

pa 2-3 godine je gornja granica

xr1100 sam kupio od decka koga znam, imam racun i svu opremu... to je okej

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova
  • Motocikl: K1600GT

Neko za godinu dana iznosa kacigu vise nego neko za 5 godina. Tako da nema veze koliko je kaciga stara. Ako je razbijena to se vidi, niko ne farba kacigu da bi je zavaljao na KP. Ako bas hoces polovnu vidis kakav je vizir, mehanizam vizira, unutrasnjost i na glavu i teraj ;)

Kaciga ako je lupana ne mora uopste da se vidi.

Na mojoj staroj kacigi sam tresnuo glavom o asfalt i ostala je mozda tackica, a slicnu situaciju sam video i na jos par kaciga.

Na kacigi se vidi ako je strugala o asfalt, za sve ostalo moze i nemora.

• U prolazu, 44 postova

Hvala na savetina i misljenjima.

Malo sam nepotrebno prosirio temu. Ostajem pri odluci da kupim novu kacigu i da mirno spavam...ostaje samo pitanje modela.

Kao sto neko rece, treba to probati prvo.

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Ma najbolja je nova u svakom pogledu...

I da znas da nova mora da bude malkice tesna, nemoj da pravis klasicnu pocetnicku gresku(kao npr ja sa starom shiro kacigom, uzeo vecu tj koja mi je kao nova bila taman i posle 2 sezone sam mogao da je okrecem oko glave).

Ovu NOX nisam cak ni probao nego uzeo iz motobike-a po obimu glave, pouzecem... kad je stigla uplasio sam se koliko je bila tesna(uprkos tome sto su svi pricali da je to normalno), jedva sam je navlacio i obrazi su me boleli posle 20min voznje najmanje, cela glava mi je pucala... posle manje od mesec dana je legla ko dupe na nosu i sad mi je kao da sam rodjen sa njom :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja