Tiamat 35 Napisano April 23, 2016 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast momci, prelep putopis! To je taj osecaj avanture koji dosta nas i trazi kupovinom motora, prelepo ste ga preneli! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano April 26, 2016 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sebi zadaš cilj putovanja u mislima na putu do tamo razvijaš različite scenarije. Različita osećanja. Da li ćeš se razočarati,da li ćeš sve videti,da li će ti to mesto,taj grad i ti ljudi promeniti pogled na svet i stvoriti bar prividni osećaj pripadnosti? Vezan energijom,ne ličnom kartom. Sam put od juga Portugalije do samog Lisabona je vodio kroz borove šume. Sa leve strane okean,sa desne šume i livade,a sredina...pa krivine. One zbog kojih se i vozi motor. Dan,sunčan. Tu negde oko 21 C. Sve je ovo lep nagoveštaj ili dobrodošlica u Lisabon. „Evo uživajte na ulazu,pa kada uđete da vidite kako je unutra.“ Ulazak u Lisabon je to i pokazao. Fenomenalan most sa kog se vidi ceo Lisabon,a ako postoji ona rečenica: „Život se ne meri brojem udisaja koje napravimo,nego momentima koji nam oduzmu dah.“ U trenutku prelaska,ja potrošio bar jedan, dug momenat. Posle sam saznao da je ovaj most približna kopija mosta u BRUKLINU(USA),a sebi sam odavno obećao da ću ga preći motorom. Ne. Ne priznajem pod tim kopije. Samo original! Lisabon,kao i svaki veliki grad. Ne znaš gde pre. A opet. Sve bi da se vidi. Ja sam već napisao šta smo sve obišli. Ali ne smem ni sebi da priznam šta nismo. Jednostavno nemoguće u jedinici vremena. Na kraju ovog posta ću napisati šta je treba da obiđem. Više kao obećanje sebi za sledeći put (Ovde umesto TAČKE ide osmeh) Sve građevine,ulice,predeli,prolazi,prelazi. Sve je to lepo,ali meni je veliki utisak ostavio noćni izlazak u tom gradu. Ljudi piju vino,a u ritmu muzike koji lokalni DJ pogađa bez greške. Taj Dj je u stvari jedna baka sa sedom kosom i slušalicama,koje su veoma proporcionalno veće od njene glave. Da. Nemam fotografiju. Posle jedne,dve,tri flaše vina počinješ da se uklapaš u ritam. A gosti,verovatno su svi išli kod istog profesora koreografije. Svi u istom ritmu igraju. Njišu glave. Mrdaju telom. Isti pokret i isti gest. Pomislim:“To je samo u ovom lokalu,poznaju se gosti pa uvežbavaju pomalo svakog vikenda.“ Onda izađem na ulicu i vidim da svi rade isto. „Roze ulica“ Igraju istom koreografijom u ritmu lokalne muzike. „možda su imalu neki njihov MUZIČKI TOBOGAN gde je to bio deo obaveznog obrazovanja.“ U klubu pored,na prve taktove pesme „REBEL REBEL“ od Dejvida Bouvija svi pevaju i nadglašavaju muziku,a onda DJ stiša na minimum i tada mi ništa nije jasno. Kolika je razlika između nas i tamo nekih,na jugu Evrope!? Da li su možda naučili i ovu pesmu kao počast nedavno preminulom ili je to jednostavno takva kultura? Koji god da je razlog,pod velikim sam utiskom. Bio tada,a i sada. Sledeći odlazak u Lisabon će obavezno podrazumevati sledeće: Stadion Benfica i neka utakmica da se pogleda(ne palim se nikako na fudbal,ali to je više hram) Veliki akvarijum Plaža na okeanu Vino Plaža Vino Plaža ... Samo da sedim i gledam šta je u daljini Fotografije: Most „Roze ulica“ preko dana Lisabon sa tvrđave St.George 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano April 26, 2016 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan to majstore. kojeg datuma je ono u Maju? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano April 26, 2016 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan to majstore. kojeg datuma je ono u Maju? Krecemo 14.5. rano ujutro iz BGD-a Uvece smo na Plitvicama i pokret odatle je 16.5. ujutro. Bice otvorena posebna tema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano April 26, 2016 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mislio si 14.05./ 16.05.? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Maj 21, 2016 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan U zadnjih nekoliko meseci sam imao priliku da dobar deo vremena provedem u metroima velikih gradova.Moskva,Lisabon i Barcelona.Zašto je ovo bitno? Pa i nije. Osim da bih mogao da poredim sam osecaj grada prema tome kako sam video taj delić. Moskva nije deo ovog putovanja,ali moram da je ubacim kao deo poredjenja.Dva je malo.Uvek se traže tri ponude. Moskovski mesto je dug,veliki,zamšen i svi ljudi su u njemu sive boje.Izmučeni,tužni i nedostaje im osmeh.Vozio sam se u svim dobima dana.Rano ujutro,preko dana i kasno uvece.Sve je isto!U osnovnoj skoli na casovia ruskog jezika sam učio kako je moskovski metro prelep,pun mermera i umetničkih skulptura.Veliki lusteri krase holove tog zdanja.Sve je istina.Samo ima jedna mala sitnica.Pojeo ga je zub vremena.To sivo se prenelo na sve. Barcelona ima mnogo čistiji i uredniji metro.Ljudi imaju osmeh,ali nedostaje momenat osecaja sigurnosti.Za nekoliko vožnji tim metroom sam video gomilu narkomana(ozbiljnih) i prisustvovao jednoj jurnjavi policije i nekih "finih momaka".Crveno je boja koju bih dao ovom gradu. Metrou.Opasnost! Lisabon.Čist!Potpuno nasmejan!I skoro svaka stanica je u plavoj boji.To je ta boja.U noci kada sam izlazio u provod.Vozeci se pomenutim metroom video sam sledece.Manja grupica starijih tinejdzera,tri devojke i cetiri momka je prevalo neku pesmu.Jedan od momaka je oko vrata imao okacen zvucnik JBL koji je bio povezan sa mobilnim telefonom.Simpaticna melodija i momak koji dodaje na ritmu sa svojim zvučnim efektima.Ostatak ekipe podržava pesmom i vizuelnim efektima.Pravi mali performans koji je trajao 5-6 stanica.Imao sam osmeh svo vreme i pratio kao da sam platio kartu.Za sve pare!Zao mi je sto nisam snimio.A opet,neke stvari ostanu samo u glavi.Tako je mozda najbolje! Sivo,crveno i plavo.Sve ima svoju draz,ali u ovo slucaju osmeh nosi bodove koji pobedjuju. "Osmeh i za dobro i za zlo,pa ko duze izdrži"(Mika Antic) P.S. Na slikama su sva tri metroa. Prepoznajte razlike. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ilija Cvorovic 21 Napisano Maj 21, 2016 U prolazu, 98 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na trudu da nam sve ovo preneses! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Maj 31, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Лепо поређење , менталитет људи пун контраста 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Februar 1, 2017 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Februar 1, 2017 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Moj drug Ćapa vas je lepo dočekao u Albufeiri.Žarić je mogao da donese bar jedno vino a i ti neki džekić ......ima vremena,drugi put. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Februar 1, 2017 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Moj drug Ćapa vas je lepo dočekao u Albufeiri.Žarić je mogao da donese bar jedno vino a i ti neki džekić ......ima vremena,drugi put. Ja sam dolazio u tvoj kraj letos,ali tebe nije bilo. Ja drzim obecanje. Vidimo se uskoro! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Februar 1, 2017 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Moj drug Ćapa vas je lepo dočekao u Albufeiri.Žarić je mogao da donese bar jedno vino a i ti neki džekić ......ima vremena,drugi put. Ja sam dolazio u tvoj kraj letos,ali tebe nije bilo. Ja drzim obecanje. Vidimo se uskoro! Dogovoreno.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Februar 2, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Neznam kako , ali sam propustio ovaj putopis , velika greska ... Hvala ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1089 Napisano Februar 2, 2017 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sjajna reportaža, sve bolje i bolje. Očekujemo neko lepo putovanje i ove godine da mi nesretnici, koji ne možemo da ovako putujemo bar malo uživamo. Bravo Sale ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3122 Napisano Februar 2, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Haaha gledaj ti mog prof. ... Svojevremeno je stalno na predavanjima spominjao Portugaliju kao rajsku zemlju, sunce, vino i "Dike, Bog da vas vidi" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Februar 3, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Lep dokumentarac, bravo! Kada krećeš za Normandiju? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosSani 148 Napisano Februar 3, 2017 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Beograd, Grocka Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sale, bravo Iskreno se nadam da cu u bliskoj buducnosti moci nesto ovako slicno da izvedem, a u drustvu je sve bolje Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Februar 3, 2017 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Lep dokumentarac, bravo! Kada krećeš za Normandiju? Moram jos da vidim poslovne obaveze,ali negde krajem marta. Bice posebna tema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Februar 3, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Lep dokumentarac, bravo! Kada krećeš za Normandiju? Moram jos da vidim poslovne obaveze,ali negde krajem marta. Bice posebna tema. Jesi li utanacio rutu ? Normandiju nemam licnih iskustva , ali Francusku em znam malo , a godinama sam je iztrazivao ... pa ako primas savete , rado cu da pomognem.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5997 Napisano Februar 3, 2017 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Lep dokumentarac, bravo! Kada krećeš za Normandiju? Moram jos da vidim poslovne obaveze,ali negde krajem marta. Bice posebna tema. Jedva čekamo dobri Sale Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Februar 3, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Lep dokumentarac, bravo! Kada krećeš za Normandiju? Moram jos da vidim poslovne obaveze,ali negde krajem marta. Bice posebna tema. Jedva čekamo dobri Sale Arakis, organizujte se bajkeri i pratite Saleta do Italijanske granice, on na zapad, a mi ćemo da napravimo Djir po Sloveniji... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Februar 3, 2017 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Lep dokumentarac, bravo! Kada krećeš za Normandiju? Moram jos da vidim poslovne obaveze,ali negde krajem marta. Bice posebna tema. Jesi li utanacio rutu ? Normandiju nemam licnih iskustva , ali Francusku em znam malo , a godinama sam je iztrazivao ... pa ako primas savete , rado cu da pomognem.... Nemam još tačnu rutu,ali okvirnu imam. Krajem februara otvaram temu i pišem sve. Posle toga možemo da se čujemo pa možemo da razmenimo ideje. Siguran sam da sam nešto prevideo ili zaboravio. Hvala unapred! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Februar 4, 2017 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Lep dokumentarac, bravo! Kada krećeš za Normandiju? Moram jos da vidim poslovne obaveze,ali negde krajem marta. Bice posebna tema. Jedva čekamo dobri Sale Arakis, organizujte se bajkeri i pratite Saleta do Italijanske granice, on na zapad, a mi ćemo da napravimo Djir po Sloveniji... i mi bi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Februar 5, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sale svaka čast... film skinut, pregledan... respekt... cijenim da nije trebalo da se ode na sjeverni pol da bi se snimilo nešto atraktivno... P.S. Žarić hejtuje za medalju... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Februar 5, 2017 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo lepo, odlican izbor muzickog pokrivanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...